Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2942682 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11550 dnia: 22 Grudnia 2014, 14:13 »
Myślałam, że pestki są większym problemem  ;D


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11551 dnia: 22 Grudnia 2014, 14:17 »
Smiejcie sie zlosnice ;D
Pestki i piasek to maja truskawki i tez ich nie lubie ;D


Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11552 dnia: 22 Grudnia 2014, 16:09 »
Dzisiaj wolne wiec walnelam na obiad zupe krem z pomidorow, na drugie kurczak w sosie koperkowym z ryzem i ciasto na ciastka korzenne juz siedzi w lodowce :)
Pozniej bedzie pieczenie i dekorowanie :)

Offline miśka28

  • pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 9429
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 16.09.2006
  • Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11553 dnia: 22 Grudnia 2014, 16:21 »

ten na makowym spodzie robiłam w zeszłym roku. Jak na tyle roboty to mnie mocno rozczarował i jest bardzo ciężki
teraz mi to piszesz, jak już upieczony ;) resztki z boków były nawet puszyste, wizualnie też bardzo ładny, no nic, najwyżej drugi raz już go nie zrobię  ;D aha piersi z kaczki tez zakupione i będę testowac twój przepis

Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11554 dnia: 22 Grudnia 2014, 19:02 »
Jak zrobilas kurczaka w sosie koperkowym Pati?
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11555 dnia: 22 Grudnia 2014, 19:12 »
miśia spoko - sernik jest ok i wygląda faktycznie pięknie. Tylko ja się soodziewałam jakiegoś łał i lekkości, puszystości a on dość ciężki jest


Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11556 dnia: 22 Grudnia 2014, 19:14 »
Jak zrobilas kurczaka w sosie koperkowym Pati?
Mam juz staly, wyprobowany przepis, prosze bardzo:
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/miesa/kurczak_w_sosie_koperkowym
Dzisaj dalam piers, bo w lidlu nawet udka wykupili ;)

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11557 dnia: 22 Grudnia 2014, 22:01 »
Dziewczyny czy hard corem bedzie jak do pasztetu doloze piers z kurczaka z rozna? Wrzuce to do gotujacych miesiw i pozniej zmiele...
Czy nie robic takich eksperymentow?


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11558 dnia: 22 Grudnia 2014, 22:11 »
Jak jyż upieczone to nie gotuj  ;) zmiel z resztą i tyle


Offline marzenka.o
  • użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 140
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11559 dnia: 23 Grudnia 2014, 13:25 »
Jak na mój gust można wszystkie zmielić i tak nie powinno być tego kurczaka później czuć ;). Tylko też bym nie wrzucała do gotującego mięsa.

Offline justyna85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8439
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11560 dnia: 23 Grudnia 2014, 14:55 »
dziewczyny zrobiłam właśnie barszcz czerwony ,ale coś mi nie wyszedł jakoś smaku mu brakuje niby wszystko dałam czym go podratować? jak doprawić bo już nie wiem sama



Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11561 dnia: 23 Grudnia 2014, 14:57 »
czosnek? majeranek? sok z cytryny? sól i pieprz?



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline justyna85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8439
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11562 dnia: 23 Grudnia 2014, 15:02 »
pieprzu to chyba dałam za dużo :/
no zaraz będę dodawać jeszcze raz po trochu zobaczymy



Offline selena

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5874
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10.10.2009r.

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11564 dnia: 23 Grudnia 2014, 16:15 »
Czy tylko ja piekę jeden, góra dwa ciasta? ;)



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline anka332

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4190
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2009-09-05
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11565 dnia: 23 Grudnia 2014, 16:20 »
wow selena i wy to wszystko zjecie? u nas max 3 ciasta
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 6878
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11566 dnia: 23 Grudnia 2014, 16:27 »
Ja dziś zrobiłam chrust i zaraz murzynka. Resztę robi mama: sernik na zimno, serniko-makowiec, coś tam jeszcze...


Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11567 dnia: 23 Grudnia 2014, 16:30 »
U nas łącznie trzy ciasta choc dzis prawie zaczelam robic marchewkowe muffinki.. ale mala zamiast spac kaszlala i nie bedzie nic wiecej :p
mam piernik makowce i jutro wrzuce sernik z brzoskwiniami (kruche juz sie chlodzi tylko dokonczyc).

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11568 dnia: 23 Grudnia 2014, 16:34 »
Ja zrobiłam 2 ciasta i więcej nie robie.

Zrobiłam tez sałatkę jarzynowa i sledziowa, rybę po grecku, naszykowalam mięsa - jutro tylko usmażyć i upiec. Poporcjowalam karpia, moczy się w mleku. Oczywiście ogarnelam mieszkanie, zmienilam pościel a dzieciaki dziś marudza jak nie wiem. I wysiadaja mi plecy :/

Reszta jutro.

Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11569 dnia: 23 Grudnia 2014, 16:43 »
A ja dzisiaj nic nie robilam  8)
Obiad mialam z wczoraj, jedynie poodkurzalam i pranie zrobilam.

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11570 dnia: 23 Grudnia 2014, 16:51 »
Justyna moj barszcz wczoraj vyl taki jak to k okreslil- smakowal jak woda z farbka..
Dzis juz byl dobry :-)

Ja gotuje mieso na pasztet, strogonoffa tylko zaklepac musze.
Zaraz zabieram sie za czekoladowy biszkopt do porzeczkowca i makowca i karpatki ;)
I juz wszystko..
Bigis i barszcz juz mam


Offline lusi251

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4193
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11571 dnia: 23 Grudnia 2014, 16:53 »
Jakos sie boje tak wcześnie robic salatke czy rybe po grecku. Boje sie ze mi to skisnie do konca swiat :p dzis sobie tylko poobieralam i pocielam warzywa do ryby jutro dopiero to obrobie. Mezu zajmie sie sałatką i karpiem. No i reszta w zamrazarce wystarczy wyjąć i odgrzac. Jeszcze karkowke dzis wyjme niech sie rozmrozi do przyprawienia. Upieczemy na swiezo w święta

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11572 dnia: 23 Grudnia 2014, 17:02 »
Kupiłam karpatke gelwe i jaja od jakiejś babuni ze straganu i krem mi wyszedł gęsty jak galaretka i nie da się rozsmarować po i tak niesmacznym spodzie

Pierwszy raz spapralam karpatke, więc do teściów jej nie wezmę i klops

Mam w domu masę kajmakowa co mogę z niej wyczarować?

Offline justyna85

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8439
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11573 dnia: 23 Grudnia 2014, 17:12 »
Sylwia to mnie pocieszylas z tym barszczem :-) ja go już troche podratowalam no zobaczymy jak jutro bedzie ale i tak chyba sypnelam za duzo pieprzu da sie cos z tym zrobic wrazie jak jutro dalej bedzie za pieprzny??



Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5114
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11574 dnia: 23 Grudnia 2014, 19:12 »
Wlasnie senik z pomaranczami wsadzilam do piekarnika, szybko sie go robi, ale dalam wiecej cukru niz w przepisie, bo ser byl jak dla mnie za kwasny od tych pomaranczy. ZObaczymy jaki bedzie w smaku. Jutro powiem :)

Offline selena

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5874
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11575 dnia: 23 Grudnia 2014, 20:10 »
He he, to dla całej rodziny na święta, tzn. dla nas, moich rodziców, dziadków i babci :-). ja jestem od wypieków w tym roku, mama i babcia od reszty  ;). Nie kupujemy żadnych gotowców.

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11576 dnia: 23 Grudnia 2014, 21:24 »
Justynka doczytalam ze ty barszcz w tm robilas :-)
To niestety ja niw wiem jak to wyjdzie bo ja sama na gazie gotowalam hihi

Air i Maja- wasze pasztety sa takie jedwabiscie gladkie o zmieleniu?
Kurde.moj tm chyba zaczyna szwankowac bo mialam mini grudki i np  cebula sie nie do konca zmielila


Offline marcella

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10942
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11577 dnia: 23 Grudnia 2014, 21:41 »
My dziś zrobiliśmy rybę po grecku z tego przepisu. http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wigilia/ryba_po_grecku_z_imbirem_curry/przepis.html
Wyszła genialnie :)  lekko inaczej ją Marcin doprawił :)
No i tradycyjnie zrobiliśmy farsz na paszteciki kapusta z grzybami.. Nie wyobrażam już sobie Świąt bez nich :)


Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11578 dnia: 23 Grudnia 2014, 22:25 »
Sylwusia, najdrobniejsze sito i x2 - jest gładki


Offline miśka28

  • pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 9429
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 16.09.2006
  • Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #11579 dnia: 24 Grudnia 2014, 14:46 »
Maja miałaś racje z tym sernikiem - ale dzieciom smakuje, więc moze byc  ;)
marcella też robiłam ta rybkę - zapowiada się genialnie :)
to co kuchareczki, wesołych i smacznych świąt :)