Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 648874 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #4230 dnia: 8 Listopada 2015, 15:20 »
cieszę się,że nie mam rajstopowego problemu;-)))) oczywiście nie ma co porównywać zim, bo u nas nie ma, ale ja zakładam młodemu rajstopy pod spodnie szkolne ( mają uniform taki bardzo cienki jak spodnie weselne;-))) ja jest u nas ok 6 stopni, to już jest dla mnie zimno;-))) czapek zimowych takich jak w Polsce to nawet nie mamy chyba;-)))
My już jednak inaczej odczuwamy temperaturę tu i w Polsce;-))) Ale skłonności do przegrzewania dzieci są bardzo widoczne na każdym kroku, widać to zarówno wśród polskich mam tutaj jak i w Polsce;-))) czapki wiązane noszą tylko polskich dzieci;-)))) ba tu się nawet takich nie dostanie;-)))w wózkach irlandzkie dzieci bez skarpet nawet w zimę, inne dzieciaki poprzykrywane po sam nos;-))))
Oczywiście nic mi do tego jak kto ubiera swoje dziecko, ale czasem to na prawdę przesada;-))))) i aż żal malucha......,który biegnąc wygląda jak kulka ;-))))

Co do rajstop w przedszkolu w Pl, uważam,że na miejscu nauczycielki wolałabym ubrać 20 par spodni na rajstopy, niż 20 par rajstop i potem jeszcze spodnie.......a Alanowi zakładałabym jakieś lekkie dresy , coś ala szersze getry po porostu do zabawy w sali, a na dwór dawałabym spodnie, w takim wieku jakim jest teraz , ale jako młodszemu rajstopki do sali i tyle , a na dwór spodnie grubsze....

Swoją drogą tak jak piszecie,że 4 latek powiedział,że mu było zimno......wow, Alan nigdy nie zakomunikował jeszcze,że jest mu zimno!!!!! ma już 5 lat, jak wstaję do niego go przykryć jest lodowaty, ale się nie przykryje, podobnie na dworze, nigdy nie powiedział,że jest mu zimno, że mam mu bluzę założyć,czy kaptur.....i w drugą stronę tak samo, jak jest ciepło,siedzi w szkole w koszuli i swetrze grubym....jak ja mu zdejmę sweter jak go odbieram ze szkoły to ok, ale sam nie zdejmie;-))))

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #4231 dnia: 8 Listopada 2015, 19:53 »
czapek zimowych takich jak w Polsce to nawet nie mamy chyba;-)))
My już jednak inaczej odczuwamy temperaturę tu i w Polsce;-))) Ale skłonności do przegrzewania dzieci są bardzo widoczne na każdym kroku, widać to zarówno wśród polskich mam tutaj jak i w Polsce;-))) czapki wiązane noszą tylko polskich dzieci;-)))) ba tu się nawet takich nie dostanie;-)))w wózkach irlandzkie dzieci bez skarpet nawet w zimę, inne dzieciaki poprzykrywane po sam nos;-))))

ma już 5 lat, jak wstaję do niego go przykryć jest lodowaty, ale się nie przykryje, podobnie na dworze, nigdy nie powiedział,że jest mu zimno, że mam mu bluzę założyć,czy kaptur.....i w drugą stronę tak samo, jak jest ciepło,siedzi w szkole w koszuli i swetrze grubym....jak ja mu zdejmę sweter jak go odbieram ze szkoły to ok, ale sam nie zdejmie;-))))

Przypomniałaś mi coś śmiesznego ;D Sezon na czapeczki zimowe dla polskich dzieci w Londynie zaczyna się pierwszego września ;D
Czapki wiązane Daria są również w angielskich sklepach tylko się trzeba dobrze naszukać jak ktoś się uprze. Np na kolekcję zimową przypada 20 różnych czapek z czego wiązana będzie tylko jedna ;)
A co do drugiej części to powiem Ci, że jak Hanka zmarznie w nocy to się budzi i przychodzi się zagrzać.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4232 dnia: 8 Listopada 2015, 20:09 »
A widzisz, to jednak znalazlas wiazana ☺matki pytaja o takie to ja zawsze wysylka do Polski ☺u mnie w pracy sa rozne grube, ale wiazanych nie ☺

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #4233 dnia: 8 Listopada 2015, 20:10 »
Dominik mając 3,5 roku doskonale sygnalizuje kiedy mu zimno a kiedy za ciepło itp. Od dłuższego czasu już tak ma... Na pewno od 3 urodzin. Wygodne to jest bardzo, gdy dziecko mówi, czy mu ciepło czy zimno :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4234 dnia: 8 Listopada 2015, 23:21 »
Znalazłam bez problemu w H&M ale w dziale do 2 lat. Jeżeli ktoś chce ubrać w taką czapkę czterolatka to niestety ale nie w UK takie numery. W mothercare kiedyś były też bardzo fajne zapinane na rzepa pod szyją np http://www.ebay.co.uk/itm/Mothercare-hat-and-mittens-6-12-months-/201463306147?hash=item2ee82617a3:g:lDoAAOSwo0JWPnFw i one były do rozmiaru 3 lata. Daria jak się chce to się znajdzie tylko nie można swoich zakupów ograniczać wyłącznie do primarka

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4235 dnia: 9 Listopada 2015, 07:07 »
Ja nie ograniczalam do primarka ☺mowie to co twierdza klientki,chyba ze one ograniczaly swoje poszukiwania ☺
Dla Alana to I tak bylaby lipa, bo ma duza glowe , a  jako lezacemu dzidziusiowi kupowac am mu w Pl, teraz mysle, ze przezyjemy na normalnych czapkach ☺

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4236 dnia: 9 Listopada 2015, 10:56 »
chyba ze one ograniczaly swoje poszukiwania ☺
Tak Daria, one dokładnie to miałam na myśli :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #4237 dnia: 9 Listopada 2015, 13:50 »
Mnie dziwi, że ludzie nie sprawdzają prognoz ani nie patrzą na termometr. Dziś u nas 17st, wiatr minimalny, a w wózkach widzę starsze dzieci w szalikach i czapkach z futrem! Ciekawe czemu te dzieci tak się drą w tych wózkach? 8)

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #4238 dnia: 9 Listopada 2015, 20:27 »
dziewczyny jak wasze przedszkolaki przechodza buny? ja chyba osiwieję. po calym dniu wycia, placzu, klotni i krzyku (z przerwa na pobyt w przedszkolu) moje dziecko zasypiajac powiedziało: zobaczysz bede plakala, jutro tez bede plakala zobaczysz mama...
  ::)

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
« Odpowiedź #4239 dnia: 9 Listopada 2015, 21:18 »
U nas tez bunt za buntem, ostatnio jak cos chce to mówi "jak mi nie dasz to bede wrzeszczala o tak aaaaaaaa......" i drze sie tak ze pol osiedla ja slyszy

Offline dagmaral
  • bywalec
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #4240 dnia: 9 Listopada 2015, 21:23 »
mój syn kiedyś w przedszkolu rzucił kapciami i krzyczał że nie będzie się ubierać, wróciłam do domu i mu rozrysowałam tablicę motywacyjną, pieczątki uśmiechnięte buźki w naszym przypadku zdziałały cuda, teraz jak jest jakieś rozluźnienie i bunt to wracamy do tego i sam się dopytuje czy zdobył uśmiechniętą buźkę :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #4241 dnia: 9 Listopada 2015, 21:28 »
Dobre. Mogłabyś opisać te metodę dokładniej dla innych w nowym wątku.  :)

Offline BOZENA28

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4242 dnia: 9 Listopada 2015, 22:00 »
opisac niekoniecznie ale mozecie polecic jakas konkretna dla 3latka?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4243 dnia: 9 Listopada 2015, 22:05 »
Moj syn, to jeden wielki bunt...
On nie grozi, on od razu wszystko wprowadza w czyn...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4244 dnia: 9 Listopada 2015, 23:05 »
To ja już nie wiem co lepsze bunt czy śpiewanie ;D
Śpiewa w autobusach, w metro, w pociągu
Ostatnio jakiś pan mnie się spytał czy nie wybieram się do Royal Opera House bo ma potencjał dziewczyna, ja myślałam, że zapadnę się ze wstydu pod ziemię a ta jedzie old mcdonald farmę miał (po angielsku) z naciskiem na iiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaa ooooooooooooooooo
- cicho siedź, pośpiewasz w domu
- w domu nie, tutaj
Powiem wam szczerze, że jak ma jakiś czas buntu to szybko ją potrafię do pionu ustawić a tutaj co? w sumie nic złego nie robi...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4245 dnia: 9 Listopada 2015, 23:18 »
mój też śpiewa...
Jak się nie buntuje to śpiewa...
Ostatni szlagier to "ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy" - słowa inne, ale linię melodyczną trzyma...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #4246 dnia: 9 Listopada 2015, 23:28 »
No szacun. To jednak Grechuta! !! Nie śpiewa byle czego. :)

Offline BOZENA28

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4247 dnia: 10 Listopada 2015, 06:42 »
On ja tam wolałabym śpiewanie :)
Moja tak sie drze ze aż uszy sie zatykają ;)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4248 dnia: 10 Listopada 2015, 08:27 »
Moje też śpiewają i niech "se" śpiewają  ;) aktualnie Jagodzia najczęściej leci w całości "Ballada o smutnym skinie" czasem też pierwsza zwrotka "Kinga" się pojawia  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4249 dnia: 10 Listopada 2015, 08:30 »
Lepiej jak śpiewa niż jak wyje...
Ale jak przez dwie godziny przy układaniu lego mam linię melodyczną na mmmmmmmmmmmm mmmmmm
to uczciwie ... też nie wyrabiam...
— Richard M. Devos

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4250 dnia: 10 Listopada 2015, 08:33 »
Zaraz rozwiążesz problem, wyślesz na górę do swojego pokoju i nich tworzy we własnym gronie  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4251 dnia: 10 Listopada 2015, 08:34 »
Na razie muszę się umuzykalniać...
— Richard M. Devos

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #4252 dnia: 10 Listopada 2015, 10:00 »
Moja śpiewa "Hej sokoły" a najlepiej " a jak umrę pochowajcie na zielonej Ukrainie" - i za chwilę - mamo: co to jest "chowajcie"  :)
Natalka 4.11.2012

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #4253 dnia: 10 Listopada 2015, 10:14 »
Heh, fajnie śpiewają :) Mój już zaczął kolędować - chała na wysokości 8)
Czasem rzuci też "my pierwsza brygada, strzelecka gromada", bo mamunia kiedyś śpiewała na dobranoc :hahaha:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4254 dnia: 10 Listopada 2015, 10:18 »
Tymka kładziemy o 20tej spać...
A ten w łóżeczku dwie bite godziny śpiewa, ale wtedy lecą piosenki przedszkolne.
— Richard M. Devos

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #4255 dnia: 10 Listopada 2015, 10:33 »
o ludu Lilian szacun.. koncert do 10.. ma chlopak hobby ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4256 dnia: 10 Listopada 2015, 10:47 »
Oj widzę, że tu więcej śpiewaków i chyba jedyny sposób to przezczekać ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4257 dnia: 10 Listopada 2015, 10:51 »
Bywa, że jak się Ewka podłączy to koncert się przdłuża. A potem i jedno i drugie niewyspane...
— Richard M. Devos

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #4258 dnia: 10 Listopada 2015, 10:57 »
Mój też śpiewa. Repertuar różny: daj mi te noc, ojciec wirgiliusz itp  oczywiście bardzo głośno. W szkole najbardziej jego słychać. Jak czekany na nich w szatni to matki od razu: o Twój śpiewa :)

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #4259 dnia: 10 Listopada 2015, 12:21 »
moj tez spiewa narazie udalo mi sie ustalic ze jest to kolko graniaste slowa pol polskie pol chinskie i krasnoludki z nastawieniem na hopsa sa lululu i trututu :P jest jeszcze kilka niezidentyfikowanych piosenek ale melodia sie powtarza wiec niedlugo pewnie zindentyfikuje jak zaczna pojawiac sie polskie slowa :)
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020