Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 648535 razy)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Oczywiscie, ze sa szkoly, gdzie dzieci od pierwszej klasy siedza w lawkach i ciagle sie ucza. Ale to z reguly jest w tych szkolach o teoretycznie wyzszym poziomie. Ja bylam w takich i takich. No, ale to rodzic decyduje o szkole dla swojego dziecka. To przeciez tak samo jak gimnazjum czy liceum.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Dziewczyny czy to faktycznie norma że młody chodzi tydzień do żłobka i 2 tygodnie w domu??? bo już wymiękam, za każdym razej jest to silne przeziębienie, bez antybiotyków, ale już mi cierpliwości brakuje na te choróbska.....długo to może trwać??

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Norma, ale pocieszę Cię...moja po takim chorowitym roku, od wrzesnia praktycznie zdrowa jak rydz :) Zapodaje jej tylko zelki Ceruvit i nic wiecej, a choroby tfu tfu jej się nie imają.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
norma...
pocieszę Cię - u nas kończyło się to z reguły antybiotykiem ::)
w tym roku przechodziła wrzesień ale za to w październiku wylądowałyśmy w szpitalu :mdleje: potem 2 tyg poprawy i znowu choroba ::)
teraz jest minimalna poprawa - cieszę się jak głupia, bo to 1 miesiąc, który Majka przechodziła w całości ;D ;D ale to chyba tylko i wyłacznie załsuga przyjmowanych leków...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
im mniejsze dziecko tym zazwyczaj adaptacja do żłobka / przedszkola jest bardziej "wyboista"...
życzę cierpliwości...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Sarenka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25-08-2007
Mój synek zaczął chodzić do żłobka w wieku 1,5 roku. Pierwszy rok to masakra:/ tydzień w żłobku/dwa tygodnie w domu, chorując na płonicę zaraził się ospą i siedział 2 m-ce w domu, bo po tym wszystkim miał zapalenie węzłów chłonnych  :mdleje: Drugi rok był już zdecydowanie lepszy, a teraz jako przedszkolak jest zdrowy jak rydz:):):):)

Offline izulek
  • Chuck Norris
Dziękuje dziewczyny za odpowiedź, teraz wiem że poprostu cierpliwość i kasa na nanie :) i jakoś dotrwamy może do wakacji :))

Offline baska98

• Chuck Norris
i kasa na leki...
ja też tak czekałam na okres letni i co - angina ropna czyli znowu antybiotyk ::)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
mój odpukać nie chorował dużo i nie choruje ...

zmieniając temat coraz bardziej cieszę się że moje dziecko chodzi do prywatnej placówki

http://24kurier.pl/Aktualnosci/Szczecin/Zakaz-podwojnego-finansowania

"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
Najlepszy jest okres zimowy - ostry mróz - wtedy dzieciaki jakby zdrowsze :D no ale wiadomo - zarazków mniej...
Norma, przerabialiśmy to rok temu. Teraz jest o niebo lepiej, raz zachorowała, ale to już nasze prywatne problemy ze zdrowiem córci.

Gabiś
  • Gość
Moi póki co nie chorują... tzn. tylko 2 razy byli przeziębieni i to wszystko... Ale zaczęłam podawac tran i wierzę że to dzięki niemu jest lepiej ;D

Offline izulek
  • Chuck Norris
tran dajemy ale mimo wszystko łapie przeziębienia, no nic przeżyjemy

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
Chciałam dac Bartkowi tran za nic w świecie nie chce go pic :( baa nawet jak go namowie i przegadam to wypluje :(
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
a tran w żelkach?

Ela znowu zaczyna się cała szopka od początku... pamiętasz jak było w zeszłym roku?

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
A moja Madzia uwielbia tran,pije ten w syropie niesmakowy.Nie wiem jak ona to robi,bo ja kiedys sprobowalam doslownie kapke i myslalam,ze zwymiotuje.A ona codziennie calą łyżke :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Dzis Zu odwiedzil w przedszkolu Mikolaj i Krolowa Sniegu, aczkolwiek ja tam mysle, ze to sniezynka byla....jaka podjarana wrocila....prezent::owoce, sok, czekolada i lizak plus bajka -cieszyla sie z tego tak bardzo jakby dostalanajlepsza zabawke na swiecie :)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
tran w żelkach to następny krok :)
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline baska98

• Chuck Norris
Dzis Zu odwiedzil w przedszkolu Mikolaj i Krolowa Sniegu, aczkolwiek ja tam mysle, ze to sniezynka byla....jaka podjarana wrocila....prezent::owoce, sok, czekolada i lizak plus bajka -cieszyla sie z tego tak bardzo jakby dostalanajlepsza zabawke na swiecie :)
owoce, sok :o pierwszy raz słyszę...
z reguły są to same słodycze ::) nie wiem kto to wymyśla...

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
U nas te wczoraj. Były i owoce i słodycze :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Sama wymysliłam owoce  ;D

Jestem w przedszkolnej Radzie rodziców ;)

Uważam, ze to o wiele lepszy pomysł niż kilogram słodyczy, i tak jeszcze dostanie ich nie mało...zazwyczaj starcza nam tych słodyczy na cały następny rok ::)

Offline baska98

• Chuck Norris
ja się chyba muszę wcisnąć do rady rodziców, bo obecnej pomysły mnie przerażają ;D

Offline muminek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: ustalana
Moej dostały z przedszkola orzechy :)

Gabiś
  • Gość
A u nas nie było prezentów  :-\ No ale to przedszkole prywatnej i RAdy Rodziców nie ma wiec pewnie dlatego ;D Dzieci dostały po czekoladowym Mikołajku ...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
eee to nie fajnie. Moja Zu jak chodziła do prywaty to Mikołaj też był i nie było żadnych składek czy coś...a prezenty małe, skromne ale były i Mikołaj tez był.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
U nas prywatne i paczki były - co prawda składaliśmy się 20 zł ale były. Nie wiem co w środku bo Natalka chora i paczkę odbierzemy później.

Offline baska98

• Chuck Norris
U nas też prywatne i mikołaj był i też paczki były, na które nie składaliśmy się :D z resztą jak co roku i jak z każdą imprezką - wsio w cenie, która z resztą jest śmieszna ;D co mnie bardzo cieszy :D :D :D :D

Gabiś
  • Gość
No wiem że nie fajnie  :-\ Ale wiem że ma być w najbliższym czasie impreza Mikołajkowa z choinką, wspólną Wigilią i Mikołajem. Więc moze to dlatego...

Offline baska98

• Chuck Norris
czy ja wiem, że niefajnie? jak się tam nie cieszę, że Majka dostała worek słodyczy ;D

Gabiś
  • Gość
Basiu zobaczymy co moi dostaną na imprezie Mikołajkowej ;D

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Mój przedszkolam wczoraj wrócił z temp. 38.0. Całe 4 dni tym razem przechodziła ::) Poa wyższą temp. nic jej nie jest, więc czekam co się rozwinie. Jedyne co zauważyłam,to że mówi tak jakby w gardle miała taką "kluchę". Dziś rano znów temperatura i nic więcej na razie.