Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 651224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Może znacie jakieś prywatne przedszkola w okolicy warszewa i książat pomorskich i możecie cos polecić?

Moja chodzi do BUSa na Warszewie, ale nie polecam.

Offline muminek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: ustalana
Może znacie jakieś prywatne przedszkola w okolicy warszewa i książat pomorskich i możecie cos polecić?

Moja chodzi do BUSa na Warszewie, ale nie polecam.

a dlaczego nie polecasz ?

• Chuck Norris
W tej cenie mozna znalezc cos lepszego, z wieksza paleta zajec itp. Tam duzo obiecuja,malo robia. Diecko 3lata w przedszkolu, a nawet w Pleciudze nie byli. Kiedys juz pisalam w tym watku o tym przedszkolu.

Offline franekkimono
  • bywalec
pani w przedszkolu do którego chce zapisac Jasia powiedziała, ze jest 80 dzieci na 25 miejsc i oznajmiła mi, że raczej nie mamy szans.. dzwoniłam do wyspy skarbów na warszewie, przedszkole wydaje się być fajne..koszt z wyżywieniem 975 zł. Dyryktorka poinformowała mnie , że starają się o dofinansowanie, więc może bedzie taniej od wrzesnia. Jak młody nie bedzie 19 kwietnia na liście, to chyba zapisze go od maja. A co do Busa to tez nad nim myslałam, ale skoro nie polecasz to chyba jednak sobie odpuszcze. A wiecie może ile wynosza takie dofinansowania do prywatnych przedszkoli?

• Chuck Norris
Ponoc ceny za prywatne i panstwowe maja sie wyrownac, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Jesli chodzi o przedszkole kazdy musi sam sobie wyrobic opinie, kazdy ma inne wymagania. Wiem,ze raczej kazda z.mam z grupy mojej corki nie poslalaby dziecka tam 2raz, a mlodsze rodzenstwo zapisuja gdzie indziej.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
ja nie wiem ile u nas prywatne kosztuje. Wiem ze z dofinansowaniem bede placic ( o ile sie mlody dostanie) 100zl plus 6,5 jedzenie na dzien

Offline franekkimono
  • bywalec
oj chciałabym tyle płacić :D póki co siedze z kalkulatorem w reku, wszystko licze..jedyny wniosek jaki wyciągnełam z tego liczenia to taki, że chyba Jaś nie bedzie miał rodzeństwa :p nie te czasy ;]

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Oj ciekawe z tym wyrownaniem cen... Watpię w to. Ja mam mozliwosc porownania przedszokli. Moja chodzila do prywatnego i teraz do publicznego. Dla mnie oprocz warunkow bytowych nie ma zadnej roznicy. Tak dobrze nam sie udalo trafic w obu przypadkach. W publicznym przynajmniej u nas jest chyba nawet lepiej jesli chodzi o pilnowanie czy dzieci sa chore. Bardzo o to dbaja, by rodzice nie zostawiali zasmarkanych dzieci, z czym w przypadku prywatnego, bylo trudno.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Netula, gdzie Ty za 100 PLN masz przedszkole priv? U siebie?

Moja chodziła do punktu przedskzolnego i koszt 750 PLN za miesiac z wyzywieniem.

Publiczne jak dla mnie jest teraz super. Panie zaangazowane bardzo, dzieci zadowolone, zabawki, dużo miejsca - super. Płacę jakoś max 200 PLN jak Zu chodzi przez wszystkie dni. Jak chorowała 2 tyg to zapłaciłam 88 PLN ostatnio.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline suprynka

• maniak
U nas koszt publicznego to prawie 500 zl co miesiac...

Offline madziulek

• Chuck Norris
prywatne to chyba tylko wtedy zejdą z ceny jak będą musiały sie bić o przedszkolaka z publicznym, dopóki dzieci jest więcej niż miejsc w przedszkolach publ. wątpie zeby sie ceny wyrównaly :/
chociaż u nas w  ma sie otworzyć prywatne i zapowiedzieli ze ceny będą takie jak w publ. pożyjemy - zobaczymy
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Netula

• Chuck Norris
Netula, gdzie Ty za 100 PLN masz przedszkole priv? U siebie?

Moja chodziła do punktu przedskzolnego i koszt 750 PLN za miesiac z wyzywieniem.

Publiczne jak dla mnie jest teraz super. Panie zaangazowane bardzo, dzieci zadowolone, zabawki, dużo miejsca - super. Płacę jakoś max 200 PLN jak Zu chodzi przez wszystkie dni. Jak chorowała 2 tyg to zapłaciłam 88 PLN ostatnio.
w Koszecinie "u cioci Mariolki" takie ceny sa ale to juz z doplata miasta jest

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
ja za publiczne jak jest przez wszytskie dni to okolo 400zl
skąd taka róznica w cenie??
przeciez jezeli chodzi o Sczcecin to cena chyba  jest jedna,moja nadprogramowo jedziennie jest 4 godz

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
ja też płacę coś ponad 400pln
a mateusz jest zapisany na 9godz plus dodatkowy angielski, rytmika i karate

Offline suprynka

• maniak
My ok 370-390 zl za przedszkole plus 105 za rytmike, angielski, tance i gimnastyke.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Ja płace 260 zł i 15 zł za rytmikę, a angielski ma w cenie.. Innych zajęć dla maluchów nie ma niestety...
Ale za kwiecień płacę dokładnie 19 groszy.. Bo Zuzka prawie dwa miesiące nie chodziła..

Offline Netula

• Chuck Norris
unas za tydzien maja byc listy dzieci przyjetych do przedszkola.. strasznie ciekawa wynikow jestem
nie moige edytowac... przyjeli mi syna do prywatnego przedszkola wiec radosc wielka:) na panstwowe nie licze..wiec  o wiele spokojniejsza jestem bo mam juz opieke dla syna

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2808 dnia: 11 Kwietnia 2013, 10:30 »
A czegoż innego moglibyśmy się spodziewać ... pomoc rodzinie jak nic ...
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2809 dnia: 19 Kwietnia 2013, 19:33 »
Dziś wyniki a tu taka cisza?? Zuzka dostała się na drugi rok.. :) i kuzyn też się dostał :) kamień z serca :)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #2810 dnia: 19 Kwietnia 2013, 19:38 »
A czegoż innego moglibyśmy się spodziewać ... pomoc rodzinie jak nic ...

Trochę sie tu nie zgodzę, miało być 5h darmowych..i 6 i 7 za 1zł, a czy ktos pomyslał o tym skąd przedszkola wezmą na opłaty o których sie nie mowi....ze niby tak pięknie ładnie bo mieli dostac 320tys "dofinansowania, ale to i tak kropla w morzu....bo nikt nie mysli o tym ze dyrektorzy mają coraz mniej pieniedzy....

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2811 dnia: 19 Kwietnia 2013, 19:46 »
Michas dpostal sie do panstwowego przedszkola. A jednak cuda sie zdarzaja jupi

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2812 dnia: 19 Kwietnia 2013, 19:51 »
My się dowiemy dopiero 25 kwietnia...

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #2813 dnia: 19 Kwietnia 2013, 20:01 »

[/quote]Trochę sie tu nie zgodzę, miało być 5h darmowych..i 6 i 7 za 1zł, a czy ktos pomyslał o tym skąd przedszkola wezmą na opłaty o których sie nie mowi....ze niby tak pięknie ładnie bo mieli dostac 320tys "dofinansowania, ale to i tak kropla w morzu....bo nikt nie mysli o tym ze dyrektorzy mają coraz mniej pieniedzy....
[/quote]

P.S to tylko w naszym wojewodztwie.

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #2814 dnia: 19 Kwietnia 2013, 20:41 »
Moja Madzia równiez dostala sie na drugi rok :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2815 dnia: 19 Kwietnia 2013, 21:30 »
Ewka też zostaje w swoim przedszkolu...
ciekawi mnie jak sześciolatki...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2816 dnia: 19 Kwietnia 2013, 21:40 »
My się dostaliśmy Zuzia do zerówki w szkole, Michał dalej to samo przedszkole

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2817 dnia: 19 Kwietnia 2013, 21:43 »
A składaliście o przedszkole dla Zu czy od razu celowaliście na szkołę...
Bo się zastanawiam ile jest prawdy w tym wypychaniu 6-cio latków do szkół.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2818 dnia: 19 Kwietnia 2013, 21:45 »
my nawet nie składaliśmy papierów do sześciolatków.
Mateusz idzie do zerówki w innej placówce. a jeśli uda sie stworzyć klase dla 6latków to poójdzie do pierwszej klasy.

...sprawdzę czy młodsze ma miejsce w przedszkolu...

...dostał sie  :)

Adaa, a jak u ciebie? składałaś do tego samego przedszkola podanie...
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2013, 21:47 wysłana przez .:Anka:. »

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2819 dnia: 19 Kwietnia 2013, 21:48 »
Lila składałam do szkoły, niestety bo okazało się że gdybym zostawiła Zu w przedszkolu to zostałaby w grupie 5 latków jako jedyna, nie będę uwsteczniać dziecka emocjonalnie, wystarczy że będzie w zerówce drugi raz to niech przynajmniej oswoi się ze szkołą.
Przedszkole nie musiało wypychać 6-latków rodzice sami zabrali dzieci, sporo 5-latków też rodzice zapisali do zerówek.