Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 648014 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Ja jednak nic nie kupował takiego, stanęło na jednej różyce przybranej i małej bombonierce. Taki zestaw każdej pani w podziękowaniu za rok przedszkolny.
Oprócz tego mają jeszcze dostać po bukiecie i czekoladzie, ale to już od całej grupy.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Ja myślę, że to jest bardzo indywidualna sprawa.. Np Suprynce nie dziwię się, że chce coś kupić wychowawczyni Zuzi, ponieważ ta pani bardzo jej pomogła kiedy mała miała okres buntu, często pisała jej smsy na początku jak tam z małą itd.. Więc pewnie chce się odwdzięczyć..
Normalnie to jestem za kwiatkiem.. Albo zrobiona laurką przez samo dziecko..

Offline jagodka24

• Chuck Norris
wiecie ostatnio byłam na zakończeniu roku w przedszkolu ale angielskiego
tzn dodatkowych lekcji
panią widziałam pierwszy raz w  zyciu
i baaaaaaardzo sie zdziwiłam jak niektóre dzieci mialy właśnie bukiety kwiatów dla niej
no bez przesady
pani widzi sie z nimi 2-3 razy w tyg po poł godz i jakis prezenty??????
bez sensu zupełnie
co innego dla wychowawczyni to jakis kwiatek czy pamiatka ale symboliczna

nie rozumiem powiem szczerze takich drogich prezentów np biżu

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Wdzięcznośc wdzięcznością, ale to tak jakby miarkowac tą wdzięcznośc wartością prezentu, ten co daje kwiatek przecież nie jest mniej wdzięczny niż ten co biżuterię daje

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Ja juz sie nie wypowiadam...
Dla mnie lepiej kupic cos trwalszego niz wydawac kupe pieniedzy na wielki bukiet kwiatow ktory i tak zwiednie. Jesli ktos chce okazac wdziecznosc i cos podarowac niech to robi. Na calym swiecie tak jest i nikt z tego nic nie robi. Nie widze nic zlego w tym jak docenia sie czyjas prace w ten sposob.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
suprynka ale to nie chodzi o to
jesli już w przedszkolu bedziemy paniom dawać biżuterię to co dasz wychowawczyni która przygotuje go do egzaminu maturalnego?
wycieczkę zagraniczną? czy zegarek szwajcarski?????

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
A może taki sam prezent jak tym paniom z przedszkola.. Albo wtedy właśnie kwiatki.. Pierwsze lata są najważniejsze.. Dlaczego uważacie że im później to prezent musi być droższy.. Każdy niech robi tak jak ma na to ochotę..

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
ale co Wy się czepiacie...
ktoś chce, ma kasę na ten cel, ma wewnętrzną potrzebę wyrażenia tak swojej wdzięczności niech kupuje...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
No bez przesady. Chodzi mi o to, ze tak naprawde efektowny bukiet kosztuje ok 80-100 zl za tyle to kupisz juz naprawde fajne kolczyki. Mi chodzi o praktyke. Bizuteria jest tylko przykladem. Jak zwykle robienie problemu z blahej rzeczy...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
akurat co do kwiatów to się zgodzę...
osobiście ich nienawidzę, kupowanie uważam za wyrzucanie pieniędzy...
też bym wolała cokolwiek innego w tej cenie niż wiązankę zielska
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Ja co do kwiatów też się zgodzę ,z tym że nie wiem ( aczkolwiek może to pozostac bez odpowiedzi) czemu bukiet ma byc efektowny a nie składac się z jednego albo kilku kwiatków?! Jak dla mnie jak kogoś stac może nawet samochody kupowac w ramach podziękowania, nie rozumiem ale akceptuje  ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Nigdy nie wydalam i nie wydam 100 zł ma bukiet,max 40-50. Kupowanie zielska to trochę strata kasy ale niestety czasami trzeba. bizu to przegiecie, prędzej coś z tego co pisała nicola. Albo kubek malowany na zamówienie. Opcji jest sporo a ja sama bm chciała w gratisie do zakończonego projektu dostać kolczyki- tak w ramach wdzieczmosci ::)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
a ja sama bm chciała w gratisie do zakończonego projektu dostać kolczyki- tak w ramach wdzieczmosci ::)
a ja nie, bo pewnie byłyby nie w moim guście ;D ;D ;D ;D ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
teee ja też wiesz... :P ;D ;D ;D

guscie nie guscie... sprzedac mozna
allegro jest
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
teee ja też wiesz... :P ;D ;D ;D

guscie nie guscie... sprzedac mozna
allegro jest

:D albo masz dla kogos prezent z glowy ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
tzw. prezent przechodni  ;D
— Richard M. Devos

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
a to nie tak, że wszyscy rodzice robią symboliczną zrzutkę i kupują wspólny prezent? U nas tak było i na zakończenie podstawówki i LO...

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
20 mlat temu jak konczylam podstawowke  tez zbieralismy sie na prezent. Nasza wychowawczyni dostala serwis obiadowy.. Tak wiec to nie jakas nowa praktyka...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Na calym swiecie tak jest i nikt z tego nic nie robi. Nie widze nic zlego w tym jak docenia sie czyjas prace w ten sposob.

Nie do końca sie z tym zgodze, mieszkając jeszcze w uk miałam kolezanke ktora mi opowiadala jak to na bodajze koniec roku wreczyla kwiatuszki i bombonierke a pani wywalila oczy i powiedziala ze absolutnie tego nie moze przyjąc bo by musiala sie z tego rozliczyc  ;), z resztą to samo jest u lekarza nie moga nic przyjmowac  :P, moze teraz sie cos zmieniło bo coraz wiecej polaków zagranicami naszego kraju  :P

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
u nas w przedszkolu prezenty tez na tapecie
racze wymuszone takie
bo dostałam w szatni karteczkę od nadgorliwej mamy,że jest składka na prezenty dla pań
dwie wychowaczynie dostaną bransoletke Pandory z zawieszką (misiem-bo ta grupa to MISIE)po jednej dla każdej, pani pomagająca-wożna dostanie "lepszą bombonierkę(nie wiem co znaczy lepsza) oraz dla każdej po storczyku, bo lubią

Ja uważam,że to przegięcie..
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline morgaina

• Chuck Norris
U nas prezenty są jak grupa wychodzi z przedszkola a tak na koniec roku to jak kto ma życzenie.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Mariol duża ta zrzuta?
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
teraz nie pamiętam po ile ta zrzuta była
20zł chyba?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dałabym i machnęła reka na mame aktywistkę
szczególnie jak pani przedszkolanka faktycznie by była fajna...
czasem nie mam ochoty kopac sie z koniem, bo za duzo mam na głowie...
ale mogłoby i byc tak ze sie pokopie ;D
— Richard M. Devos

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
prezenty dla przedszkolanek?? masakra jakaś, a potem mamy pretensje że bez "łapówek"  w tym kraju nic nie idzie załatwić. Ja za swoją pracę dostaje pensje.....

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
PANDORA? :o :o :o :o to już nie ma tańszych firm? ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
może ala Pandora
— Richard M. Devos

Offline kobietka
  • maniak
Bizuteria jest tylko przykladem. Jak zwykle robienie problemu z blahej rzeczy...
To wcalenie jest błahy problem! A już tekst marceli otym,ze imdalszy etap edukacji tym prezent powinien być droższy... ::) ???masakra!!
Dziewczyny, pomyślcie troszkę. Na forum jest wątek dotyczacy prezentów na chrzciny, roczki, urodziny dziecka, 30 męża... jest też o nietrafionych prezentach ślubnych, które dostałyśmy mimo, ze goście to często rodzina i najbliżsi.
Znacie gusta, styl, hobby, upodobania pań wychowawczyń/nauczycielek? Nie żal wam pieniędzy na pierdoły, które staną sie prezentem przechodnim? Opamiętajcie się. Wreczanie takich prezentów jest formą łapówki a nie sposobem okazywania wdzięcznosći, zapytajcie dyrekcję waszej placówki, co na to KO. I fakt, ze 20 lat temu sprezentowało się wychowawczyni serwis obiadowy nie przesądza o tym, ze takie podziękowanie jest chlubną tradycją wartą kontynuowania :D

Offline suprynka

• maniak
Jaka lapowka??? Przeciez daje sie na zakonczenie przedszkola. Ja juz przestaje to czytac...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Kobietka z tą łąpówką to chyba deczko przesadzasz... Łapówka to całkiem co innego.