Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 646688 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2340 dnia: 12 Października 2012, 13:41 »
Zuza dzisiaj od siebie dala Paniom po pudeleczku czekoladek. Inne dzieci dawala np. po rozyczce. Ja mysle, ze na skladkowe przyjdzie czas, za malo czasu minelo zeby sie poznac.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2341 dnia: 12 Października 2012, 14:15 »
Ja wiem, ze w niedziele stąd chciałam dac Zuzi cos w poniedziałek, myślałam o czekoladkach właśnie czy jakieś małej różyczce...ale mam pytanie: rano dzieci są jednej sali, dopiero przed sniadankiem dzielą się na swoje grupy...jak są we wspólnej sali to jest tych kobitek tam 6 (po 3 z każdej grupy ale dac kwaitka chyba tylko swoim paniom, co nie? ).
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2342 dnia: 12 Października 2012, 14:50 »
No pewnie, że tylko swoim Paniom.. :)

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #2343 dnia: 17 Października 2012, 23:44 »
dziewczyny czy orientujecie się w którym publicznym, szczecińskim przedszkolu przyjmują bez problemu diabetyków

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2344 dnia: 18 Października 2012, 10:58 »
Zapytam dzis w naszym :*

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #2345 dnia: 18 Października 2012, 17:35 »
dzięki kochana :*

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #2346 dnia: 23 Października 2012, 17:14 »
czy w Waszych przedszkolach było już pasowanie? u nas dopiero za 2 tygodnie.. i już to czarno widzę bo córa cały tydzień w domu musi siedzieć  :P do tego u nas jest tak, że raz w miesiącu jeden z rodziców czyta przez 10 minut bajkę swojej grupie  ::)
a myśląc już o balu - nie ma któraś do sprzedania kostiumu w rozm. 98/104 typu wróżka/księżniczka?  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2347 dnia: 23 Października 2012, 17:22 »
jeden z rodziców czyta przez 10 minut bajkę swojej grupie
u  nas jest podobna akcja...dobrowolna...
ja mam już bajkę, teraz muszę się umówić...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2348 dnia: 23 Października 2012, 17:28 »
Zuza ma pasowanie 29 pażdziernika...widać, że przygotowania pełna parą bo codziennie przynosi wierszyki, piosenki, ukłony itp.  ;)

Ja mam zamówiony ze Stanów ze sklepu Disneya strój Księżniczki Aurory + akcesroria.
Jak mojej kumeli sie uda kupić będzie bosko.

Jak nie Zuza zostanie wróźką bo cały asortyment również mamy ze skrzydłami i czułkami włacznie ;)

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2349 dnia: 23 Października 2012, 18:41 »
Lila a jaką bajkę masz? u nas też dobrowolne... tyle że mąż był na zebraniu i mnie skubany zapisał  ::)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2350 dnia: 23 Października 2012, 18:41 »
u nas pasowanie podobno pod koniec... LISTOPADA  ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2351 dnia: 23 Października 2012, 18:47 »
u nas pasowanie też było późno,  w listopadzie bodajże...

bajkę mam takową...

nie byłbym sobą gdybym nie walnęła czegoś edukacyjnego...

muszę się  tym czytaniem do końca listopada wyrobić, bo potem ide do regularnej pracy i nie będę już miała czasu...
dla zainteresowanych fragment...
http://www.czelej.com.pl/images/file/fragmenty%20ksiazek/Nawet%20smok%20myje%20z%C4%99by/Smok.pdf

uwielbiam ją...
i trenuję czytanie na głosy  ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #2352 dnia: 23 Października 2012, 19:44 »
U nas tez jest taka akcja w przedszkolu z czytaniem, fajny pomysl.

U mlodej pasowanie bylo 11.10. I dzieciaki daly super wystep. Zaspiewaly 6 piosenek i powiedzialy 3 wierszyki. Takze fajnie ;).

U nas w ogole sporo sie dzieje. W pobierzialek dzieciaki pojechaly do kina autokarami :). Przezywaja to juz drugi dzien.

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2353 dnia: 23 Października 2012, 20:35 »
Lila fajna! chyba zgapię ;) choć moja kolej dopiero w kwietniu (i akurat ten miesiąc mi najmniej odpowiada... )  :-*

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2354 dnia: 23 Października 2012, 20:42 »
Moja Zuza pasowanie na przedszkolaka ma jutro.. Jakoś w ogóle tego nie przeżywa.. Ale wierszyków potrafi już kilka i piosenek..
Od 1 października nie opuściła ani jednego dnia.. A dziś (jak jutro ma to pasowanie) dostała gorączki 37.5 i teraz nie wiem czy ją puszczać czy nie.. :(

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2355 dnia: 12 Listopada 2012, 10:25 »
Jeny ale tutaj cisza.... nikt nic nie chce opowiadać o swoich przedszkolakach?? Moja Zuza w październiku opuściła tylko 2 dni.. więc jest świetnie.. dalej nie śpi.. Zrobiła świetne postępy w samodzielnym ubieraniu się :)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #2356 dnia: 12 Listopada 2012, 11:08 »
u nas Majka przechodziła cały tamten tydzień chyba dzięki przyjmowanym lekom - tak mi się przynajmniej wydaje :D mam nadzieje, że i ten przechodzi i nic nie przywlecze...
bo październik prawie cały przesiedziała w domu...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2357 dnia: 12 Listopada 2012, 13:15 »
Moja tak na prawde z powodu choroby byla nieobecne 5 dni, a tak od wrzesnia cały czas chodzi..widać ze wcześniejsze wychorowanie w tamtym roku jej duzo dało....
Teraz 1,5 tyg  była nieobecna bo miała wycinany 3-migdał..dobrze, bo w przeszkolu byla jelitówka ::)

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2358 dnia: 12 Listopada 2012, 16:07 »
u nas cud - 2 tygodnie bez kataru ;) oby tak dalej...  ;D ;D no i miała już pasowanie... boszzzzz ale się wzruszyłam  :Zakochany:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2359 dnia: 13 Listopada 2012, 09:52 »
u nas bez zmian- dzieciaki chodzą mimo, że pod nosem wiecznie mokro ;)
pasowanie mamy 20go- już się nie mogę doczekać tych emocji!

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2360 dnia: 13 Listopada 2012, 10:56 »
ehhh za szybko pochwaliłam... dziś glutki, kichanie...  ::) młody do tego ząbkuje więc nic tylko sobie strzelić...  ::)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #2361 dnia: 13 Listopada 2012, 11:24 »
A moja Gabryśka od momentu wycięcia migdała w sierpniu i pójścia do przedszkola wzięła już 5 antybiotyków  ::)
miała 2 razy zapalenie krtani z wizytą na pogotowiu i zastrzyku ze sterydami
infekcję gardła
a teraz zapalenie krtani przekształciło się w obustronne zapalenie uszu(właśnie siedzimy drugi tydzień w domu)

tak więc u nas pierwszy rok w przedszkolu chorobowo
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #2362 dnia: 13 Listopada 2012, 18:23 »
Oj to nie zazdroszcze chorob. U nas mala od wrzesnia chodzi caly czas. Ma tylko kaszel od 2 tygodni, ale to chyba jednak alergia bo nic zaden lekarz nie wykryl. Teraz przechodzi nareszcie po kroplach, a kaszlala tylko w nocy. U nas pasowanie bylo 11.10, dzieciaki byly w kinie, no i wlasciwie caly czas cos sie dzieje. Przedszkole super nam sie trafilo. Angazuja troche rodzicow, wiec w piatek maja galę jesienną. U nas tylko hardcore z godzinami. Zuza jest 9 godzin w przedszkolu... Jej to roznicy nie robi, tylko ja sie doluje jak o tym pomysle... U nas wszystkie babcie, dziadkowie niestety pracuja. Czasami ja moja mama wczesniej odbierze. Chociaz thle dobrze...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2363 dnia: 13 Listopada 2012, 18:37 »
Późno bo późno ale dołączamy do grona przedszkolaków ;D Chłopcy chodzą od sierpnia. Odpukać 2x mieli katar i nic poza tym ;D Chętnie biegną i zostają z ciociami ;D Jestem mega dumna !

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2364 dnia: 13 Listopada 2012, 18:46 »
Ma tylko kaszel od 2 tygodni, ale to chyba jednak alergia bo nic zaden lekarz nie wykryl. Teraz przechodzi nareszcie po kroplach, a kaszlala tylko w nocy.
u nas przeciągający się nocny kaszel bez innych objawów (lekarze mówili, że jest zdrowa jak ryba) był wynikiem glisty...

dziś ja odbierałam Majkę, bo zawsze robi to mąż. Pojechałam wcześniej. Na miejscu byłam jak dzieciaczki wstawały po leżakowaniu. Podglądałam Majkę przez drzwi jak się ubierała po spaniu. Wszystko zrobiła sama ładnie z ubraniem podkoszulka, rajtuz, innych ciuszków i przypięciem spinek :D urosłam z dumy :D :D :D :D jak Majka wychodziła to pani powiedziała, ze Majka zawsze się tak pięknie sama ubiera :D :D :D miło słyszeć takie rzeczy. Niby takie nic, a cieszy :D

półtorej tygodnia w przedszkolu bez żadnych objawów chorobowych - nie wiedziałam, że coś takiego może aż tak cieszyć człowieka ;D ;D ;D

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #2365 dnia: 13 Listopada 2012, 18:47 »
Basiu a jakie badanie trzeba zrobic?

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2366 dnia: 13 Listopada 2012, 19:26 »
my robiliśmy badanie kału metodą enzymatyczną Elisa pod kątem glisty.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2367 dnia: 16 Listopada 2012, 21:48 »
my po ponad 2 tyg w poniedziałek znów do żłobka :) obawiam się że się odzwyczaił....Ja przed chorobą urosłam z dumy jak pani powiedziała, że szymon jest mega grzeczny, samodzielny( sam je i probuje sie ubierać) ładnie śpi, siada na nocniczek...patrzałam się na nią i już byłam blisko aby zapytać czy aby dzieci nie pomyliła :D pocieszam się że żadne z przeziebień nie wymagało antybiotyku, mam nadzieję że tym razem pochodzi chociaż 2 tyg, a nie  1,5 jak dotychczas...

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #2368 dnia: 18 Listopada 2012, 20:55 »
A u nas po 2,5 miesiaca chodzenia do przedszkola pierwsze chorobsko..Az sie boje bo w tamtym roku dwa razy w szpitalu byłysmy.
Teraz Madzia miala przerwe trzy dni niechodzenia do przedszkola,a jutro mamy pasowanie...

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #2369 dnia: 27 Listopada 2012, 13:08 »
Dziewczyny.Dzis w radiowej 3ce, byla ostra dyskusja nt obowiązkowego pojscia do szkoly  dzieciaków od 2014r.. jakie  macie zdanie ?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.