Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 654945 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2250 dnia: 30 Sierpnia 2012, 22:56 »
Adik zapewne gdzieś będzie "repetował"

Elka... będzie musiał być w 5-cio lakach bo ta grupę obejmuje obowiązkowa przygotowanie przedszkolne, czyli taka zerówka...
ale dla mnie to jeszcze bardziej zwiększa idiotyzm sytuacji

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2251 dnia: 30 Sierpnia 2012, 23:05 »
no z tego tak wychodzi...
trochę to bez sensu, najpierw przeskakwianie rocznika a pożniej trzymanie dwa lata w jednej grupie wiekowej...
czyli tak naprawdę będzie miał zerówkę dwa lata...

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2252 dnia: 30 Sierpnia 2012, 23:07 »
to Twoje "bez sensu" to się da jakoś przeżyć...
ale Eli...  ::) ::)
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2012, 23:19 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2253 dnia: 30 Sierpnia 2012, 23:11 »
no taaa  ::)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #2254 dnia: 31 Sierpnia 2012, 12:50 »
U nas będzie podobnie, Pati jest w pięciolatkach teraz czyli jedzie program "zerówkowy" (ur. kwiecień 2008), za rok planuje posłać ją do zerówki szkolnej w szkole.... myślę, że tak spokojniej przejdzie w tok szkolny....

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2255 dnia: 31 Sierpnia 2012, 18:44 »
ja bym się "programem edukacji" nie przejmowała- Marcin to mądry chłopczyk i jeśli miałby jakiekolwiek braki "edukacyjne" (w co wątpię!) bardzo szybko to nadrobi. Dla mnie kompletnym idiotyzmem jest narażanie dziecka na dodatkowy stres, bez uprzedniego przygotowania... i to dwukrotnie, skoro za rok znowu będzie zmieniał grupy! Wg mnie to niedopuszczalne! Przecież on miał już swoich kolegów, nawiązał przyjaźnie i co? i teraz będzie widział jak wszyscy bawią się za ścianą obok?

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkol
« Odpowiedź #2256 dnia: 1 Września 2012, 16:20 »
A u nas w sr mlody dostal zasw. lekarskie ze zdrowy i moze isc do zlobka a w pt dostal ospe :-S nie mam pojecia skad. Mielismy go we wrzesniu szczepic. Na szczescie ilosc wysypki jest znosna.

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #2257 dnia: 3 Września 2012, 09:20 »
u nas też dramat z dzieleniem grup miała dzisiaj jedna dziewczyna
w zeszłym roku w maluszkach był razem rocznik 2007-2008-2009. teraz podzielili rocznikowo. tyle że ta jedna dziewczynka 2007 całe wakacje myślała (tak było na listach) że idzie z 5 dzieci 2008 do średniaków. dzisiaj w szatni się okazało że całkiem sama idzie do nowej grupy. strasznie mi jej szkoda było

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #2258 dnia: 3 Września 2012, 09:36 »
u nas dzisiaj moje dziewczyny pierwszy dzień w przedszkolu
rano przeszło lajtowo, szły z uśmiechem na twarzy z workiem z kapciami w ręku. Ciekawe jak będzie potem?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #2259 dnia: 3 Września 2012, 09:50 »
U mojego synka w grupie tylko 5 osob tych co w zeszlym roku, reszta nowa zupelnie, bo teraz jest juz z dzieciaczkami 3-4 latkami. Ale tez jest zamieszanie bo nie ktore dzieci z rocznika mojego synka ( roznica ok 3 miesiec) poszlo do drugiej grupy.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2260 dnia: 3 Września 2012, 09:59 »
Moja Zuzia jeszcze minimum 2 tygodnie musi zostać w domku.. Ale przynajmniej jak pójdzie to inne dzieci nie będą już płakać.. Bo z moją nie powinno być problemu..

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2261 dnia: 3 Września 2012, 11:21 »
Moja poszla z pewna doza niesmialosci ;D Tylko jedna dziewczynka plakala. Przez caly tydzien zasugerowano odbior o 12 i bez spania wiec sie dostosujemy...zaraz po Mloda pomykam, jestem ciekawa jak jej tam.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2262 dnia: 3 Września 2012, 12:17 »
u nas sugerowali (nawet prosili) aby odbierać dzieci po obiedzie, czyli ok 14.30, aby od razu z leżakowaniem ze wszystkim wystartować, aby później nie było kolejnego stresu.

Nikodem dziarsko poszedł, nawet nie zdążył się pożegnać... szedł ze swoją podwórkową ekipą (6-osobową) więc ja się bardziej boję o Panią niż o niego ;)
Kajtuś z kolei bardzo przeżywał rano rozstanie z bratem. Jak się zorientował, że on sam z tatą idzie do klubiku to się strasznie rozpłakał...

Nikodem go przytulił i mówi?

-Chciałbyś ze mną iść do dużego przedszkola? chciałbyś
Kajtuś żałośnie
-taaaaaaaaaaaaaa
N:
-ale nie możesz, wiesz?
K. jeszcze głośniej płacze
N:
- takie jest życie, wiesz braciszku? wszystko będzie dobrze, zobaczysz...

Ja miałam świeczki w oczach normalnie...

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2263 dnia: 3 Września 2012, 12:18 »
Trymam kciuki za wszystkie nowe przedszkolaki. I za mamy przedszkolaków też ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #2264 dnia: 3 Września 2012, 12:52 »
Aniu Ci w Twoi chłopcy są niesamowicie :)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2265 dnia: 3 Września 2012, 13:26 »
no się nie dziwię, Ani że się wzruszyłaś...
mi też gardło ścisnęło jak po 2 miesiącach przerwy Adrian powędrował do przedszkola wołając " Pa Ukochana pa synu...czekajacie na mnie, ja wrócę! "  ::) ::) ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2266 dnia: 3 Września 2012, 14:10 »
My po pierwszym dniu...pani powiedziala, ze byly dwie grupy: placzacych i rozrabiajacych...Zu oczywiscie na czele lobuzow :P

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #2267 dnia: 3 Września 2012, 14:25 »
U NAS wszystko lajtowo przebiegło
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #2268 dnia: 3 Września 2012, 15:55 »
U nas w tym roku tez...lajtowo :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #2269 dnia: 3 Września 2012, 20:40 »
U mnie też lajtowo, Paula bez problemu poszła do przedszkola. Jak ją odbierałam to była uśmiechnięta.
Ciekawe jak będzie jutro.
Pierwszy dzień i była 8-16. Nawet tam spała.
Ale ona przyzwyczajona po 2 latach w żłobku.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2270 dnia: 3 Września 2012, 23:07 »
A ktoś z Zefirka tutaj jest??

Mam pytanie... Chyba Anusiaa pisała kiedyś, że kupiła na allegro prasowanki na ubranka.. mogłabyś mi polecić.. albo któraś z Was jak ma jakieś sprawdzowne??? Do państwowego przedszkola wszystkie ciuszki muszą być opisane???

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2271 dnia: 3 Września 2012, 23:29 »
kup cienkiego markera i podpisuj na metkach ;)

U nas też super- Nikodem zachwycony, a jego pierwsze słowa jak wybiegł z sali- "Mamo! w przedszkolu jest super!" mówią same za siebie :)
Nikodem choć nie sypia w dzień już grubo ponad rok, leżakował i ponoć nawet na trochę przysnął  8) i co dla mnie jest najistotniejsze- o 20 padł jak kawka  8) 8)
Wieczorem dał nam jednak popalić- był emocjonalnie totalnie rozbity... nie wiem, czy pierwszy dzień w przedszkolu miał na to wpływ... być może, w końcu to był jakiś stres, ale jazdę mieliśmy niezła  ::)

Kajtuś też sobie świetnie poradził :) Nawet był dzisiaj grzeczny ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2272 dnia: 3 Września 2012, 23:35 »
Wszystkie metki ucinam.. Zuzka ich nienawidzi :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2273 dnia: 4 Września 2012, 11:08 »
Marcela, ja kupilam na allegro te http://allegro.pl/metki-imienniki-naprasowanki-24h-100sztuk-i2554582768.html

Naprasowuja się łatwo, ale nie wiem jak bedzie po praniu, bo jeszcze nie przetestowałam.

Offline MAGGDA
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.03.2008
« Odpowiedź #2274 dnia: 4 Września 2012, 12:40 »
moje dziecię już weteran. był w grupie żłobkowej, potem w maleństwach, teraz kolejna grupa. całe wakacje chodził, więc żaden problem... tzn problem jest bo... wczoraj po przedszkolu wylądowaliśmy u lekarza - angina, z kaszlem oskrzelowym, do tego biegunka rotawirusowa. cudo. mam wolne na pewno do konca tygodnia

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2275 dnia: 4 Września 2012, 12:49 »
buuu, nie fajnie...
zdrówka dla Stasia  :-*

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #2276 dnia: 4 Września 2012, 15:39 »
U nas z racji wczasowania, za tydzien wielki dzien. Tez jestem ciekawa, bo mloda idzie do nowego przedszkola. Ja tez kupilam 20 naprasowanek na bielizne i pidzamki, a reszte podpisuje na metkach. Ale to tylko kurtke i czapke no i kapcie. W starym przedszkolu tak wystarczylo.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2277 dnia: 4 Września 2012, 17:41 »
i jak Wasze dzieciaki po kolejnym dniu?
Nikodem niby w przedszkolu super- rano leci jak na skrzydłach, przy odbieraniu go ( po 7h) zadowolony, uśmiechnięty, ale teraz daje czadu... i wczoraj i dzisiaj widzę, że jest emocjonalnie rozbity  ::) Mam nadzieję, że szybko mu to minie, bo jest naprawdę teraz ciężki do zniesienia, strasznie szybko się złości, dąsa... grr...

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2278 dnia: 4 Września 2012, 18:39 »
Daj mu czas Aniu...
gdzieś te emocje muszą z niego wyjść  ;)
i chyba lepiej właśnie, że wychodzą, niż by miał w sobie je trzymać i kumulować...

mój Adik tak miał w zeszłym roku, w przedszkolu spoko, nawet łezki nie uronił, z uśmiechem codziennie rano wychodził...
ale za to dawał czadu w domu  ::)
minęło dość szybko  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2279 dnia: 4 Września 2012, 21:10 »
Zuza dziś chciała zostać spac  :o no ale tato ją wziął.

Mam nadzieje, ze tak ochoczo będzie chciała od poniedziałku spać też :P
Ale widać wpływ "fajnych koleżanek", które zostają spac.

Nie zauważyłam zmian w zachowaniu, jest jak było.