Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1470 dnia: 5 Listopada 2011, 23:49 »
A słyszała któraś z Was o przedszkolach, które są prowadzone metodą Montessori?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1471 dnia: 6 Listopada 2011, 09:15 »
słyszała...
dobra metoda
jedno ze znanych mi przedszkoli jest jak na mój gust ciut za drogie, no i za daleko...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1472 dnia: 7 Listopada 2011, 07:51 »
u nas dzisiaj delikatny płacz... na szczęście obyło się bez histerii i przyklejania dl mamy...
pewnie jutro będzie dobrze :)

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #1473 dnia: 7 Listopada 2011, 08:46 »
Ceny w Montessori mają porównywalne do innych prywatnych placówek. A takie przedszkole jest dosłownie 3 kroki od naszego nowego mieszkania...Tylko nie wiem te dzieci jakieś smutne na tych zdjęciach z tego przedszkola...

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #1474 dnia: 7 Listopada 2011, 15:06 »
Koło mnie nie ma ani jedengo przedszkola.. tragedia.. a jak już jakieś jest to brak miejsc... A może ktoś zna pywatne przedszkole w Policach?

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1475 dnia: 8 Listopada 2011, 10:11 »
odnośnie kasy i drogich rzeczy wśród dzieci, oglądał ktoś Dzień Dobry TVN i materiał o popularności w szkole?

Ja pierdzielę...
w liceum liczą się takie marki jak:Coco Chanel, Luis Vitton(wiem,że niepoprawnie napisane, ale wiadomo o co chodzi), trzeba mieć smartfona, drogie ciuchy, chodzić na imprezy, liczy sie kasa, (to są wypowiedzi samych uczniów)

wiecie co?to jest straszne...
zastanawiam sie co wyrośnie z tych dzieci?snobizm i egoizm
bo jeśli najważniejszą wartością jest pieniądz, to co jest jeszcze ważne, co ma znaczenie?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1476 dnia: 8 Listopada 2011, 10:20 »
Mariola znam to z życia, niestety.

Sadzę że orgomnym problemem tych dzieci są nowobogatcy rodzice. Bo to oni uświadamiają swoim dzieciom wartość pieniądza i rzeczy którymi się otaczają.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1477 dnia: 8 Listopada 2011, 10:24 »
ale trzeba było widzieć te dzieciaki, jak one się wysławiają(takie "głupio-mądre")
z taką manierą, wyższością
te stylizowane ciuchy, okulary"kujonki"i wypowiedzi,że tzreba chodzić na imprezy, mieć znajomych na fejsie, czytać ksiażki, których tytułów nikt nie zna, oglądac filmy, których inni nie oglądają

to powiedzcie mi co to jest?że najważniejsze jest to by być popularnym.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1478 dnia: 8 Listopada 2011, 10:26 »
widzialam widzialam ::),nie dobijaj mnie Mariola..bo mimo ze mieszkam w malym miasteczku to JUZ widze jak dziala ten system..u Mai w przedszkolu nie wolno a zaden dzien swoich zabawek wnosic..a tu jedna dziewczynka przyszla z barbie syrenka(tylko do szatni)..wiem ze sie cieszy,wiem ze to nic zlego ale jak sie dzieci rozwyły potym.. :-\ :-\ :-\..a gdzie lata liceum(tego okresu boje sie chyba najmocniej) :-\ :-\ :-\
Rybka,zapytam wprost:zupelnie niewiem jak ugryzc temat np mojego meza..który sam nic nie mial w dziecinstwie,sam musial do wszystkiego dojsc ,a teraz,gdy nasze warunki się poprawily-gdyby mógl toby Maii gwiazdke z nieba sciągnąl...ja widze juz potencjalne niebezpiecznstwo..on nie dostrzega go wcale..i to ja jestem tym 'zlym policjantem" który cerberuje postępki typu zakup durnej zabawki czy pozwalania wejscia sobie na glowe.. ::)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #1479 dnia: 8 Listopada 2011, 10:36 »
u nas znowu mega katar i mega kaszel..
ręce opadają..

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1480 dnia: 8 Listopada 2011, 13:36 »
u nas zapalenie uszu ::) mam dość...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1481 dnia: 8 Listopada 2011, 17:09 »
Mariolka, jak teraz bylysmy z Zuza w szpitalu to na sali byla gimnazjalistka. Opowiadala mi wlasnie, jak to np. "szacun" jak ją ktoś z Liceum na "fejsie potwierdził". ZAraz jej notowania w szkole wzrosły.

Jak siedza na stołówce: Stolik dla siatkarek, stolik dla bogatych, dla koszykarzy, jak nigdzie nie należysz idziesz do stolika dla nielubianych czytaj najbiedniejszych, najgorzej ubranych itp.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #1482 dnia: 8 Listopada 2011, 17:21 »
Mnie też przerażają takie dzieciaki... Jest taka bloggerka modowa, nie pamiętam teraz jaki adres jej bloga jest. Głupia jak nie wiem co (słyszałam jak z kimś rozmawiała), ale ma superbogatych rodziców, którzy obkupują ją w same "gold" marki. Dziewucha przemądrzała i pewna siebie. No i oczywiście na salonach, bo "dzięki" markom kupują ją ludzie pokroju naczelnej plejady (chociaż babeczka fajna, ale na FashionWeek siedziały razem), KMag itp. I to nie od dziś, pojawiała się już jako 16. Dla mnie absolutne zero.
Kurcze, ja miałam zupełnie na odwrót. Jak miałam naście lat owszem, rodzice mieli kasę, ale mi wstyd było się przyznać przed znajomymi, że mieszkam w nowoczesnej willi, a samochód (czyt. malucha) zostawiałam kilka ulic od bloków, gdzie moi przyjaciele mieszkali. Nie chciałam pokazywać, bo patrzyli na mnie jak na kogoś innego. W liceum owszem, było elitarne i trzeba było się pokazać. Ale ja przyjaźniłam się z ludźmi z podstawówki, takie typowo robotnicze osiedle itp. jedna dziewczyna wyszła za mąż za jakiegoś właściciela dyskotek na Podbieskidziu i widziałam, że jej 6-latka to już milion dolarów. Nie mowiąc jak bez smaku, pomysłu, ale w jakie marki ubiera się jej mama... Właśnie, tak jak Ryba pisze - nowobogaccy, którym zależy na pokazaniu pieniądza, a niczym więcej.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1483 dnia: 13 Listopada 2011, 17:05 »
Dziewczyny a znacie przedszkole Tęczowa Kraina?? Ja ciągle na etapie poszukiwań a w tym tyg muszę jakieś znaleźć..

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #1484 dnia: 16 Listopada 2011, 12:45 »
U nas wczoraj było pasowanie na przedszkolaka.
Mati pięknie śpiewał, tańczył :)

Jestem z niego mega dumna, tym bardziej, że od Pań słyszymy same "ochy " i "achy" na jego temat  ;D

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1485 dnia: 16 Listopada 2011, 14:26 »
Po długisz szukaniach w końcu znalazłam przedszkole dla Zuzy :) Nie będę Was już męczyć pytaniami.. Dziś była sama 2 godziny.. i spokojnie by mogła zostać dłużej.. Jutro idzie na 3 :) Przedszkole nazywa się Promyk i jak dla mnie jest rewelacyjne. Oby mój pogląd się już nie zmienił :)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #1486 dnia: 16 Listopada 2011, 15:54 »
U nas za to teraz przyszedł czas na "wysypke bostońską" mam nadzieje ze mojsie uchroni chociaz to wirus...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1487 dnia: 16 Listopada 2011, 17:26 »
a co to?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1488 dnia: 17 Listopada 2011, 22:09 »
co to takiego ta wysypka ??

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1489 dnia: 18 Listopada 2011, 10:20 »
Znalezione na necie:

Choroba bostonska (zespol reki, stopy i ust) jest chorobą zakazna o łagodnym przebiegu. Moze jednak wywolac epidemie.
Wywolują je wirusy coxsackie.
Wystepuje najczesciej u malych dzieci, czasami jednak moze przerzucic się na pozostalych czlonkow rodziny.
Na jezyku bi blonie sluzowej policzkow pojawiają się male nadzerki i pecherzyki, na stopach i dloniach okragle badz owalne, a w dalszych etapach wypelnione zieloną trescią z czerwoną otoczką.
Zazwyczaj konczy się na lekkiej gorączce i braku apetytu.
Okres inkubacji - 3-5 dni.
Mozesz dawać dziecku paracetamol i duuuuzo picia. Nie dawaj sokow owocowych bo podraznia to nadżerki.
Pamietaj o czestym myciu rąki - zapobiega to rozprzestrzenianiu się choroby.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #1490 dnia: 18 Listopada 2011, 10:37 »
brzmi niefajnie...

rusza rekrutacja do nowego żłobka: http://www.rozwinskrzydla.info/niezbednik-ucznia/nabor-do-zlobka

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1491 dnia: 18 Listopada 2011, 10:43 »
I właśnie tam przechodzi nasza Pani dyrektor :( A taka fajna kobieta.

Offline prosiek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #1492 dnia: 18 Listopada 2011, 12:04 »
Suprynka naszych znajomych córeczka chodzi do przedszkola Montessori na Bezrzeczu. Zaczęła od tego roku i od początku była zachwycona(córka), nie mieli żadnych problemów z adaptacją, dla małej najważniejsza była zabawa!;) Nie wiem jak jest teraz ale nie słyszałam żeby narzekali że coś nie tak, oprócz tego że choruje...A zapewniam Ci że smutną dziewczynką to Ona nie jest :)

Marcella czy chodzi o Promyk na Grodzkiej? pytam bo tam moja mała zapisana jest ale jako 3-latka. Chwilowo zrezygnowaliśmy z posłaniem jej teraz do przedszkola ale nie wiem czy po nowym roku nie spróbujemy. W grupie 2 latków są wolne miejsca?

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #1493 dnia: 18 Listopada 2011, 16:47 »
Suprynka naszych znajomych córeczka chodzi do przedszkola Montessori na Bezrzeczu. Zaczęła od tego roku i od początku była zachwycona(córka), nie mieli żadnych problemów z adaptacją, dla małej najważniejsza była zabawa!;) Nie wiem jak jest teraz ale nie słyszałam żeby narzekali że coś nie tak, oprócz tego że choruje...A zapewniam Ci że smutną dziewczynką to Ona nie jest :)

\No właśnie o tym przedszkolu myślę :). A wiem, że te strony przekłamują w jedną i drugą stronę, więc chyba po prostu umówię się tam na spotkanie. Ale dziękuję za odpowiedź. A jakbyś widziałą się z tymi znajomymi to podpytaj czy dalej są zadowoleni. Nas czeka przeprowadzka i teraz Zuza jest w super przedszkolu, ale niestety będzie tu za daleko... A żałuję strasznie.

Offline prosiek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #1494 dnia: 18 Listopada 2011, 18:48 »
Przy najbliższym spotkaniu z nimi spytam na pewno.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #1495 dnia: 18 Listopada 2011, 19:19 »
Dzięki :)

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1496 dnia: 21 Listopada 2011, 13:40 »
Dziewczyny zbliżają się mikołajki i w związku z tym trzeba pomysleć o prezentach dla dzieci. W przedszkolu przeznaczone jest 15 zł na każde dziecko na prezent ale nikt nie ma pomysłu co kupić. Może Wy mi pomożecie?? Najlepiej jak było by to samo dla wszystkich dzieci, aby nie było płaczu ani kłótni.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1497 dnia: 21 Listopada 2011, 13:45 »
nasze dziecko poszło dziś do przedszkola po prawie 2 tygodniowej przerwie i tak jak się spodziewałam był płacz...
a 30 listopada jest pasowanie :D

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1498 dnia: 21 Listopada 2011, 13:50 »
za 15 zł to się nie poszaleje. Albo paczki ze słodyczami albo prezent zbiorowy który będzie na sali. U nas dzieci mają strasznie zdewastowaną kuchnię, a wiadomo że to ulubiona zabawka większości dzieci. Zaproponowałam dyrektorce żeby zamiast  kupować drobiazgi wziąć całą sumę i kupić fajną kuchnie a dzieciom np po jajku niespodziance. Nie wiem czy pomysł przeszedł na radzie rodziców, zobaczymy 6 grudnia.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1499 dnia: 21 Listopada 2011, 13:56 »
kjp83 no nie duzo ale tu chodzi o symbolike, cos drobnego mozna w tej kwocie kupic, tylko problem co
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013