Autor Wątek: 10...9...8...7... 28.08.2010r !! KaroLLA już odlicza :D  (Przeczytany 34511 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
Odp: 10...9...8...7... 28.08.2010r !! KaroLLA już odlicza :D
« Odpowiedź #540 dnia: 4 Sierpnia 2010, 22:17 »
No i mówiłam, że jesteście niezastąpione, kurcze nie pomyślałam o tym a macie zupełną rację, lepiej nie zostawiać tego w domu. Muszę pomyśleć teraz o osobie, która by mogła zaopiekować się naszymi prezentami.

julenka :* fajnie, że jesteś. Książka jak się tylko sprawdzi to ją rozreklamuję :D chociaż nie wiem czy znajdę radę na ciężki przypadek :)

madzia widzę, że wszystkim by się ta książka przydała :):D

ciriness :) na relacyjkę to się już obowiązkowo podszkolę i będą zdjęcia :):) co do teściowej :) tak bardzo ją lubię baaaaardzo. A szczerze mówiąc to gdyby tylko zechciała opanować swoje złe cechy to byłaby naprawdę równa babka. No ale niestety :)
Co do świadków to nie do końca tak jak piszesz. To w sumie nie starości tylko tak po staremu tzn jak za czasów gdy jeszcze był i cywilny i kościelny :) mam świadków, którzy się podpisują w kościele i siedzą sobie na miejscach przeznaczonych dla świadków, ale oprócz nich jest jeszcze para starszych drużbów, którzy zajmują się wszystkim czyli organizują wieczory panieński i kawalerski, będą pomagać i drygować przy koronie i ogólnie będą cały czas przy nas na sali. No i dlatego to takie skomplikowane bo nie mogliśmy wybrać tylko świadków, bo gdybyśmy wybrali tylko dwie osoby to pozostałym byłoby przykro i teraz dylemat ten sam jest z jazdą samochodem na salę, w końcu wyjdzie chyba tak, że pojedziemy sami a reszta swoimi samochodami, żeby nikogo nie wyróżniać.

Byliśmy dziś na próbie pierwszego tańca, jakieś dwa miesiące temu znajomi pokazali nam kroki do walca wiedeńskiego, trochę poćwiczyliśmy i jakoś tak później nie było czasu. Jak po tej przerwie tydzień temu zrobiliśmy próbę to się załamaliśmy, porażka totalna, a tak bardzo chciałam walca zatańczyć.
No i się zaparliśmy i ćwiczymy codziennie choć po pół godziny :) i idzie już lepiej ufffff wiadomo nie to co w tańcu z gwiazdami no ale może choć trochę powirujemy :D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #541 dnia: 4 Sierpnia 2010, 22:58 »
Ogólnie chodze często na wesela gdzie są i świadkowie i starsi drużbowie - bo taki jest zwyczaj w okolicach gdzie Ty masz sale weselną  :P  ;D

I zawsze było tak że starsi drużbowie jechali z Młodymi, a w kościele - drużbowie stali za para młodą a świadkowie albo w drugiej parze - jesli masz innych drużbów bądź siedzieli w pierwszej ławce  ;)

co do kopert i prezentów u nas też siostra G zawiozła do zaufanej osoby - teściowej szwagra  ;D ;D ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #542 dnia: 5 Sierpnia 2010, 08:16 »
To ja mam pomysł, wynajmijcie 6osobową limuzynę :P
Żartuję oczywiście :D Dobrze pomyślałaś że każdy osobno pojedzie.
Ja nigdy nie widziałam drużbów takich na ślubie :)
A co do teściowej, to przecież nikt nie jest idealny prawda :)?
Poćwiczycie i ja w was wierzę, dacie radę :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #543 dnia: 5 Sierpnia 2010, 13:03 »
Myślę że dobrym pomysłem jest ten, który sama podałaś  - żeby każdy jechał osobno :) :) :)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #544 dnia: 5 Sierpnia 2010, 22:46 »
Kochane dziękuje za wszystkie rady a raz jeszcze jedna na szybko mi potrzebna :):) właśnie robię winietki i nie wiem jak napisać np. Władzio Kowalski ok a jego osoba towarzysząca??? na winietce powinno być napisane - osoba tow. Władzia? czy po prostu osoba towarzysząca i każdy się domyśli że jak po prawej stronie Władzia to o jego osobę towarzysząca chodzi. Ratujcie :(

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #545 dnia: 6 Sierpnia 2010, 05:53 »
Według mnie najlepiej by było jakbyś znała imię i nazwisko tej osoby towarzyszącej..  jeśli nie ma takiej opcji to napisałabym po prostu OSOBA TOWARZYSZĄCA :)

Offline Ptaszyna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #546 dnia: 6 Sierpnia 2010, 07:12 »
Spróbuj się dowiedzieć o nazwiska tych osób i nie usadzaj dwóch osób koło siebie z nieznanymi danymi, nie będzie problemu:)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #547 dnia: 6 Sierpnia 2010, 10:00 »
ja dowiedziałam się wszystkich nazwisk osób towarzyszących  ;)
ale gdybym nie wiedziała napisałabym osoba towarzysząca Władzia Kowalskiego  ;)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #548 dnia: 6 Sierpnia 2010, 10:08 »
My też dowiadaliśmy się o imię i znazwisko każdej osoby towarzyszącej - jakoś ładniej to wygląda i jest bardziej elegancko.

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #549 dnia: 6 Sierpnia 2010, 12:40 »
Dziękuję Kochane, za Waszą radą podowiaduję się o imiona i nazwiska osób towarzyszących.

Dziś zrobiłam sobie "dzień dobroci dla zwierząt" miałam iść myć okna w mieszkanku ale dałam sobie spokój, robię sobie aromatyczną kąpiel, maseczkę itd itp. Mój K. na kolejnym weselu a ja się lesruje dziś a co!! no i wieczorkiem panieński znajomej, a wcześniej jeszcze podskoczę do Ikei poszukać inspiracji, bo wypadałoby na czymś spać po ślubie :D:D i mieć w co schować rzeczy :)

Nie wiem czy o tym już pisałam czy nie, ale jednak zdecydowaliśmy się zamawiać koronę. Nie będziemy się bawić w plecenie bo i tak pewnie nie będzie czasu. Mój panieński zaplanowany na środę przed ślubem, pazurki w czwartek rano, jeszcze muszę zaliczyć kosmetyczkę i wyregulować brwi no i solarium.

Będziemy mieli drużbów tzn. wszystką młodzież niezamężną i nieżonatą :D zagonimy co by szli za nami w kościele :) tzn w sumie to za mną bo będzie prowadził mnie tata.

Zmykam wyleżeć się w wannie :) a potem robić obiadek :) buziaki

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #550 dnia: 6 Sierpnia 2010, 13:06 »
No Kochana widzę, że u Ciebie wszystko na pełnych obrotach :)

Co to jest ta korona?  ???

Offline Ptaszyna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #551 dnia: 6 Sierpnia 2010, 15:07 »
Korona to jest taka ozdoba nad drzwiami. Jeśli widziałaś relacyjki dziewczyn z Zagłębia np myszkasc, kiniadg, monik justys itp to można zobaczyc tę ozdobę plecioną z choiny i wpinane do niej kokardy kwiaty itp. To wiesza się nad drzwiami klatki schodowej u Pana Mlodego i Pani Młodej. Uczestniczą w mocowaniu i strojeniu tej korony wszyscy młodzi zaproszeni na wesele. Bawią się przy tym znakomicie. Jednocześnie poznają sieę wzajemnie, bo niektórzy się nie znają. Więc jest super okazja:) Robi się ją przeważnie w przeddzień wesela wieczorem.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #552 dnia: 6 Sierpnia 2010, 15:18 »
Dzięki bardzo, oczywiście, że widziałam  ;D

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #553 dnia: 7 Sierpnia 2010, 15:55 »
pewnie że lepiej koronę zamówić, my zamówiliśmy choinę ok 5m. i potem kwiatki i kokardki podoczepialiśmy wyszło super, niestety balony popękały :(
jeśli chodzi o imiona i nazwiska osób towarzyszących to na jednej winietce napisałam po prostu "adam x z osobą towarzyszącą" bo nie miałam możliwości dowiedzieć się jak ma na imię jego dziewczyna
zazdroszczę ci że twój wielki dzień jeszcze przed tobą, ja bym go przeżyła z chęcią jeszcze raz
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #554 dnia: 7 Sierpnia 2010, 16:31 »
Mysia, Moniczka :* miło że wpadłyście, no w końcu się rozkręciło i teraz leci jak z górki, co patrzę na kalendarz to wytrzeszczam oczy  :o :o :o ło matko!! to już 5 tygodni...4 ... 3... aaaaaaaa ratunku!! :)

Mysia a Ty juz za tydzień o ja cię!! ehhh a pamiętam jak jedna z pierwszych odliczanko zakładałaś.

Moniczka relacyjke śledzę uważnie tylko się jeszcze nie ujawniłam :):) jejku ale ten czas leci jeszcze trochę a tu już będziesz miesiąc po ślubie,

Dziś ostatecznie zamówiłam bukiet i choinę na koronę, wiec mogę wam napisać jak mniej więcej będzie wyglądał a raczej z czego będzie się składał mój bukiet ślubny :) A więc miał być dopasowany do całej mojej wizji czyli zwiewnie i romantycznie :) kolory: fuksja, biel i łosoś no i zieleń :) kwiatki - wielki mix :) róże, frezja, eustoma i storczyk tajlandzki. Róże będą łososiowe i fuksjowe, storczyki i frezje białe a eustoma seledynowa :)  We włosy w końcu będę wpinać albo samego storczyka albo storczyka z łososiową różą, to samo w butonierce no chyba że pani znajdzie jeszcze jakiś kwiatek malutki w kolorze fuksji to też dodamy, bo kolejna róża to już byłoby za dużo. A jednak ten element intensywnego różu przydałby się by ożywić łosoś i  biel.

Wypisałam winietki teraz tylko wydrukować i można zacząć robić to jutro albo w poniedziałek. Dziś o 19.00 idę jeszcze na spotkanie z dziewczynami, które w tym samym dniu maja ślub w bazylice, dogadamy się odnośnie strojenia kościoła. Zrezygnowałyśmy z wystroju proponowanego przez siostrę ponieważ powiedziała nam że 200zł od pary za same kwiaty, no a ślubów jest 5 no to kurcze za 1000zł kwiatów to by chyba dla całej diecezji obkupiła :)

dziś chcemy się umówić z właścicielem sali na piątek na rozmowę by dogadać już szczegóły, muszę jeszcze maila do opiekunki dla dzieciaczków wysłać i maila do orkiestry.

ufffff

:):):)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #555 dnia: 7 Sierpnia 2010, 17:04 »
widze że pomału finish z organizacją  :D

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #556 dnia: 9 Sierpnia 2010, 15:54 »
Witaj Karolciu :)
oj czas twojego panieństwa szybciutko ucieka ;D
i bardzo dobrze z kwiatami zrobiłaś... to co siostra proponuje , to jest meeega duża kwota ... a to przecież jest tylko chwila w kościele :) nasza  bazylika jest sama w sobie piękna :)

co do kopert (wczesniej był taki temat) , to u nas wszystkie prezenty i koperty były zawiezione do naszego nowego mieszkanka... nikt nie wiedział, że tam będzie ślub z tego domu ;D Bo rafał wychodził od rodziców i ja tak sammo... więc korony były tam porozwieszane :) do tego jeszcze mamy osobno zamykany korytaż, więc tam prezenty były bardzo bezpieczne :) a zawieźli je partnerzy naszych świadków :) czyli chłopak mojego bliźniaka i siostra Rafałka :)

może zapodasz nam zdjecie winietek ;>

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #557 dnia: 9 Sierpnia 2010, 19:49 »
my też płaciliśmy 200zł. od pary za wystrój kościoła
czas leci strasznie szybko
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #558 dnia: 9 Sierpnia 2010, 22:17 »
Ula ma rację, najlepiej z imienia i nazwiska wypisywać... Ale jeśli nie ma takiej możliwości to ja z kolei napisałabym "Osoba towarzysząca Władzia Kowalskiego". Przynajmniej u mnie takie rozwiązanie było po prostu konieczne, bo inaczej mogliby wszyscy źle usiąść ;) Bo u nas była sytuacja taka ze albo siedziały dwie osoby towarzyszące obok siebie, albo się "przeplatały" z kuzynostwem. I mogłoby być zamieszanie ;)
Ale jesteś zabiegana, super, zazdroszczę! :)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #559 dnia: 10 Sierpnia 2010, 14:11 »
kochane ja tylko tak na minutkę za waszą rada podowiadywałam się o imiona i nazwiska, winietki już wydrukowane i pocięte teraz jeszcze pozaginać i podoklejać kokardki, 28 zrobiłam wczoraj dziś wieczorem planuje zrobić resztę, teraz siedzę nad teledyskiem, potem okna umyć w mieszkanku :):) ale cieszę się, że winietki będą z głowy no i wymieniłam się mailami z orkiestrą, już mi odp, napisali, że graja dożo utworów góralskich co nas bardzo cieszy  :skacza: :skacza: :skacza:

w przyszły wtorek spotkanie z przedstawicielami sali. No właśnie sala...

kobitki wiecie jaka pogodę zapowiadają na koniec sierpnia, upały do 40 stopni kurcze :(:( :pogrzeb: :pogrzeb: :pogrzeb: a my na sali nie mamy klimatyzacji i do tego dwie ściany są całkowicie w oknach, normalnie my się tam usmażymy albo udusimy :( już zaczęłam w panice szukać klimatyzatorów przenośnych do wypożyczenia, no i nie wiem czy tam rano nie pojechać pozasłaniać te okna jakimiś materiałami białymi, żeby trochę słonce odbijały. No bo jak na dworze będzie ok 30 stopni nawet to w sali jak w szklarni, i mi sie wesele rozjedzie, już nie mówiąc o jedzeniu :(:(:( a jak mama dzwoniła na sale żeby popytać czy coś maja zamiar z tym zrobic to Pani powiedziała, że no rzeczywiście jest goraco ale żeby aż tak  :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: no wiadomo, że ona ma wnosie czy sie goście beda bawic czy nie. :( teraz ich musze zapytac czy moge klimatyzatory w razie czego podłączyć, w sumie i tak my za prąd płacimy.

:(

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #560 dnia: 10 Sierpnia 2010, 14:18 »
Przenośna klima nie schłodzi Ci takiego pomieszczenia  :(

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #561 dnia: 10 Sierpnia 2010, 14:46 »
Brak klimatyzacji... O kurcze, faktycznie macie spory problem. Na weselu siostry mojego A. sala była właśnie taka jak Wasza - dwie ściany calusieńkie w oknach, sala niby klimatyzowana, ale klima była zepsuta. Były pootwierane wszystkie okna, ale szło się tam udusić... Gościa wiadomo, bawili się, ale wszyscy chodzili mega spoceni ::)
Nie wiem, co Ci doradzić...

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #562 dnia: 10 Sierpnia 2010, 20:29 »
Karola wiesz byłam tam na weselu pod koniec czerwca .Było ciepło wtedy nawet bardzo i wiesz daliśmy radę wytrzymać.Wentylatory są na filarach które caly czas pracują.O której będziecie na sali?

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #563 dnia: 12 Sierpnia 2010, 10:06 »
No coraz bliżej!!

..ja bym napierała na właścicieli sali zeby coś załatwili!! ;D

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #564 dnia: 12 Sierpnia 2010, 11:37 »
a może nie będzie tak źle. Mamy w ten sam dzień, dzisiaj sprawdziłam i niektóre portale podają temp 17-22, a więc nie tak upalnie. To się wszystko zmieni jeszcze ze 100razy ;)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #565 dnia: 13 Sierpnia 2010, 15:08 »
Witajcie Dziewuszki :)

Mysia wiem, :( nie ma to jak klimatyzacja, która jest wyposażeniem sali no ale w tym przypadku ta opcja wypada całkiem, bo oni nie maja klimatyzacji więc dlatego zastanawiałam się nad przenośną.

madziu no właśnie sala z taką ilością okien :(:( to prawie jak szklarnia :)

Anetko dobrze, że napisałaś, uspokoiłaś mnie troszkę bo już zaczęłam panikować. My będziemy na sali ok. 18.00 w sumie w sierpniu noce są raczej chłodne więc żyję nadzieją, że jak to koniec sierpnia to tak czy siak wieczorem już będzie się robić chłodniej. Życzenia będą pod kościołem żeby trochę opóźnić moment przyjazdu na salę.

Agulek niestety nie ma takiej opcji, już w zeszłym roku z nimi o tym rozmawiałam, powiedzieli, że nie przewidują zamontowania klimatyzacji bo wtedy musiałyby być okna i balkon pozamykane, no i że w sumie to sami się na taka sale zdecydowaliśmy więc... no nic jakoś trzeba będzie przeżyć.

czigra :):) wiem wiem, trochę podczytuję :) wiem też że macie podobny sajgon z remontami co my :):) rzeczywiście to się zmienia co chwilę bo teraz ostatnio sprawdzałam to zapowiadają burze, aaaaa mam to w nosie :) będzie jak będzie. Masz zupełną rację, to się jeszcze ze 100 razy zmieni.

Kochane:)

wczoraj do 2.00 w nocy przeprowadzaliśmy mojego K. do naszego mieszkanka :):) nie wiem czy to już pisałam bo ja ostatnio mam straszną sklerozę :):) ale z remontem już na razie koniec :) tzn. kuchnie i łazienkę z toaleta zostawiamy na po weselu, najwyżej strzelimy tapetę w toalecie bo tam jest różowa ściana i czuje się człowiek jak na czerwonej ulicy w Amsterdamie :):) no i jak mi odbije to może ścianę w kuchni odświeżę na biało bo to może zająć góra 2 godzinki :)  a w sumie przydałoby się no bo kuchnia w tej chwili wygląda tak, że ściany są niebieskie, płytki bladoróżowe, meble stare pomalowane na zielono z czerwonymi ramówkami  :Olaboga: :Olaboga: :Olaboga: ja nie wiem ktoś to chyba urządzał na niezłym kacu.  
W łazience mamy ściany krzywe tak, że rama na górze wystaje a na dole jest jakby wtopiona w ścianę, nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam :) pewnie nie w każdym razie jak ktoś zna dobrego kafelkarza z okolic Dabrowy Górniczej to proszę o namiary plissss. Mój K. miał to sam robić ale jak tak patrze na te ścianę to chyba wolimy to oddać w ręce fachowca.

Przed nami przed weselem jest kupienie wypoczynku, kupienie karniszy no i ładnych firan. Miałam jeszcze przed weselem strzelić sobie pas mozaiki perłowej na styku koloru ciemnego z jaśniejszym w dużym pokoju no ale niestety mozaika, w której się zakochałam jest dostępna tylko w paczkach po 20 sztuk plastrów mnie potrzebne jest góra 6-7 a za całe dwadzieścia trzeba dać 1000 zł. Szukałam na allegro takiej samej ale nie ma :(:( wszędzie są albo jasne albo ciemne a tamta była taka mieszana jasne, złote i ciemne kostki i dupa!!! Więc na razie odpuściłam i po ślubie jak będę mieć więcej czasu to pojeżdżę i poszukam, może gdzieś jeszcze coś podobnego znajdę i będzie można kupić na sztuki.

Winietki zrobione, pomęczę K. to wklei zdjęcie :) teraz pora na zawieszki i tablice informacyjną.
AAA co do upałów to jeszcze sobie pomyślałam o tabletkach zmniejszających potliwość, w sumie to jeśli one pomagają to i mnie i mojemu K. a w zasadzie najbardziej jemu zwiększy poczucie komfortu (he he zabrzmiało jak z reklamy wkładek higienicznych).

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #566 dnia: 13 Sierpnia 2010, 15:13 »
mój PM również cierpi na nadpotliwość,a le wydaję mi się, że te tabletki należy zacząć brać miesiąc wcześniej, żeby było widać jakieś efekty.

Nie zazdroszczę różowej ściany w toalecie, dla pocieszenia, ja mam taką oczojebną w sypialni, nie wiem jak ją zamalujemy ::)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #567 dnia: 13 Sierpnia 2010, 15:33 »
A może wypróbujcie etiaxil? Mi pomaga...
Co do kuchni, to kac to mało powiedziane, ktoś musiał być nieźle pijany :P Chyba bym wszystko przemalowała byle tylko to zmienić :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #568 dnia: 13 Sierpnia 2010, 17:29 »
Perspi block jest okey, albo szałwia w tabletkach , ludzie mówią ze pomaga  ;)

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #569 dnia: 13 Sierpnia 2010, 22:02 »
Karolla - aż się tak bez przywitania wtrące i zarazem dołącze do grupy wsparcia :*
Upaly powiadasz?????? 40 stopni???? O matko przenajswietsza Jozefie  :o Gdzie takie prognozy - musze to oblukać  ::)