Autor Wątek: 10...9...8...7... 28.08.2010r !! KaroLLA już odlicza :D  (Przeczytany 34672 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ptaszyna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
Odp: 10...9...8...7... 28.08.2010r !! KaroLLA już odlicza :D
« Odpowiedź #240 dnia: 7 Grudnia 2009, 08:42 »
Ale jak się kliknie zdjęcia zaproszeń do powiększenia to na imageshack można z boku przewijać i wówczas widać. Tylko, że bardzo słabo widać zestawy kolorystyczne.

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #241 dnia: 7 Grudnia 2009, 09:33 »
fotek brak  ::)
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #242 dnia: 7 Grudnia 2009, 10:42 »
ja tez nic nie wiedzę  ::) ::) ::)

co do zaproszeń pomysł dobry, ale hm... moim zdaniem musisz jeszcze pokombinować  ;D ;D ;D jakoś średnio mi sie widzi podtrzymanie całej konstrukcji wstążka.... przepraszam za szczerość :-* :-* :-*.... dobór kolorystyczny super :)

co do dzieci.... plus taki, ze hm... maja swój kącik w dziecięcym klimacie i hm... nio i niby zajmują się sobą ale dzieci to dzieci... nie wiem jaki masz przedział wiekowy ale ja nie wyobrażam sobie zostawić samych 2-3 latków pod opieka nani... już widziałam to na weselu.... dzieci były brudne, jedzenie na stole pod stołem i w okół porozrzucane, zdenerwowani rodzice i hm... wyszło tak, ze dzieci młodsze i tak powędrowały do stołu dorosłych  ::) hm... na tym weselu dzieci miały stoliczek na tej samej sali ale bałagan był mega  ::) ::) hm... moze jak masz wolna sale to zorganizujesz tam pokoik zabaw... niech kazdy wraz z dziecmi przywiezie jakies klocki i inne  ulubione zabawki.... dzieci z głowy a i harmonia zachowana... to moje zdanie  :-* :-* :-* :-* 

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #243 dnia: 7 Grudnia 2009, 12:18 »
Zaproszenie mi się podoba :)
Co do dzieci, to też uważam, ze usadzenie 2-4 latków i pozostawienie ich "samych" przys tole to nienajlepszy pomysł. W sumie cieszę się, ze u nas bedzie max 3 mniejszych dzieci, reszta ma od 10 lat, wzwyż
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #244 dnia: 7 Grudnia 2009, 12:25 »
Zaproszenia fajne ale... No właśne ale :) Czegoś mi jeszcze w nich brakuje, nie wiem czego, ale czegoś... Jak mi wpadnie do głowy czego, to z pewnością napiszę ;D
Zdjęć makijaży też nie widzę ::) Ale mam nadzieję że dodasz je jeszcze raz! :)

W sumie to trochę racji macie, z tym nie zostawianiem dzieciaczków... Ale przecież jak niania będzie, jak to pisała Karola, wykwalifikowana, to nie powinno być problemów :) Tak mi się wydaje... No, ale wszystko zależy od dzieci :)
U nas była jedna 1.5 latka, jedna 2.5 latka, jeden 4 latek, potem jeden 6 i jeden 7 latek. Do tego jedna 9 latka. Bawili się super, co prawda nie mieli pokoiku ani stoliku dla siebie bo stwierdziłam że się to nie opłaca(bo znam dzieciaczki i w ogóle), ale zorganizowałam im taki jakby kącik - były kartki, kredki, puzzle, klocki :) I dzieciaki w razie nudy miały zajęcie, chociaż i tak najlepszą zabawą były balony ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #245 dnia: 7 Grudnia 2009, 12:35 »
u nas, dzieci do lat trzech sbeda siedziec z rodzicami, hm... na kolanach.... moze zorganizaujemy taki kacik ale hm.... bez jakiegos papu dla nich.... niania... moze upilnuje dwoje troje dzieci ale hm... z wieksza gromadka moze miec problem... to ułamki sekund jak łapki malucha laduja w talerzu i na ubranku...  i zeby tylko tam ;D ;D ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #246 dnia: 7 Grudnia 2009, 12:57 »
No tak ;) ;) ;) Co fakt, to fakt.
My dla tej 1.5 rocznej dziewczynki mieliśmy specjalny stołeczek :) A reszta miała swoje własne krzesła obok rodziców :) Ale za porcje dla nich nie płaciliśmy :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #247 dnia: 7 Grudnia 2009, 13:09 »
Hej Karolka, nareszcie odnalazłam Twój watek :przytul: Jak znajdę chwilkę to na pewno wszystko nadrobię :)

Tylko jeszcze wrzuce swoje trzy grosze na temat sadzania dzieci.. u nas w sumie będzie tylko dwoje małych dzieci ale będą też miały swoje krzysełka, według mnie dzieci na kolanach rodziców to jest jakiej nieporozumienie, dajmy szanse rodzicom normalnie zjeść, pobawić się.. jak będą chciały to przecież wezmą dziecko na kolana.. :) A dla małego dziecka będzie specjalny stołeczek :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #248 dnia: 7 Grudnia 2009, 13:18 »
No i dzieciaki czują się ważne, jak mają własny stołek i winietkę do tego ;D Mój chrześniak był wniebowzięty ;)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #249 dnia: 7 Grudnia 2009, 13:32 »
Witaj KaroLLA K.J K.G czy można jeszcze dołączyć??

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #250 dnia: 7 Grudnia 2009, 13:46 »
my też się długo zastanawialiśmy nad sadzaniem takich małych dzieci i poza jednym rocznym każde miało swoją winietkę, talerzyk i krzesełko koło rodziców... mimo tego, że rodzice tych dzieci mówili, że będą je trzymać na kolanach  :) chyba dobrze się stało... a dzieciakom bardzo się podobało, że mają własne winietki

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #251 dnia: 7 Grudnia 2009, 14:07 »
I ja też nie widzę zdjęć :( Wklej je Karollu jeszcze raz, bo tu pousychamy z ciekawości! :)

No i gratuluje silnej woli w ograniczaniu słodyczy, trudna to rzecz, oj wiem coś o tym, ale da się! A i ciałko będzie bardziej zadowolone, bo i w lepszej kondycji i cellulit zniknie :)

Kurcze dziewczyny tak kusicie tymi cenami wódeczek w makro, że chyba muszę się tam przejechać. A może widziałaś Karolcia po ile tam jest Wyborowa?

I zazdroszczę Wam tych maluszków na weselu.. U nas niestety nie będzie takich dzieciaczków, bo nikt z najbliższej rodziny i znajomych nie ma małych dzieci :( W dalszej rodzinie są, ale wtedy musielibyśmy robić wesele na 150 osób :/ A takie maluszki nie dość, że super się bawią i  jest to dla nich duże przeżycie, to jeszcze wprowadzają taki przytulaśny fajny klimat..

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #252 dnia: 7 Grudnia 2009, 15:01 »
Mhmm..dzieci faktycznie lepiej żeby jadły "pod okiem" rodziców..a w 2 salce mogą być same zabwki...dzieciaki nie zrobią sajgonu ::)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #253 dnia: 7 Grudnia 2009, 16:26 »
kurcze nie widze zdjec..  :-\

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #254 dnia: 7 Grudnia 2009, 18:22 »
nio moze z tymi kolanami przesadziłam, ale miałam na mysli obok rodziców  :P :P

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #255 dnia: 7 Grudnia 2009, 19:28 »
KaroLLA idziemy na odwyk  :D :D, razem raźniej :D. CO do zaproszeń to- czegoś faktycznie mi brakuje, nawet zamego słowa"zaproszenie" czarne lub zielone literki na tym białym tle i z pomarańczową kokardką my ślę, że by pasowało. zdjęć także nie widzę ???
Muszę Ci powiedzieć, żę masz śliczne ciemne i kręcone włoski,a tak poza tym to baaardzo jesteś podobna do mojej koleżanki :P zostawiam :-* :-*

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #256 dnia: 7 Grudnia 2009, 20:05 »
co do zaproszen to podpisuje sie pod tym co napisała Izabela82..

co do dzieci.. ja niestety bede miala tylko 2 i to juz nawet nie maluszków, tylko 14-latek.. do tego sa one i tak brane pod uwage,ale ze znakiem zapytania..
faknie by bylo miec takie maluszki.. ksiezniczki i ksieciow :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #257 dnia: 7 Grudnia 2009, 20:11 »
Dałam rade z fotkami....kurcze coś jest nie tak z tymi makijażami..jakoś wydają mi sie za mało wyraźne..zupełnie nieostre...mhmm... ::)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #258 dnia: 7 Grudnia 2009, 23:07 »
:shock: :shock: :shock: ożeszszsz!! Ale mam odpisywania!

Po pierwsze Dziewczynki czy ja już Wam mówiłam, że Was kocham za szczerość :*:*:*

No więc poklei :)

Co do zdjęć to ja jestem kaleka i nie wkleiłam ich dobrze :glupek: :glupek: Wkleję je za sekundkę:)

ZAPROSZENIA

Mysiula problem z kolorami jest tej natury, że mam zielona salę no i jakoś chciałam tak tą zieleń wkomponować w zaproszenia żeby tworzyło to całość. Niestety masz zupełnie rację, że jak na kolorystykę wesela to są wątpliwe kolory, ale zapewniam Was, że chyba najlepsze z możliwych zestawienie. Chciałam tak jak na początku mi doradzałaś fiolet z pomarańczem, ale przy tej mojej dość mocnej zieleni mogłoby być…. Wstrząsająco. Więc zostało - krem, łosoś, róż i zieleń. A napociłam się, żeby coś wymyślić że ho ho ;/ Ale jak masz jakiś konstruktywny pomysł to chętnie wezmę pod uwagę
A to bukiet proponowany  ;D w podobnej kolorystyce:

Wercia konstrukcja na szczęście sprawdzana, więc mogę Cię uspokoić  ;D nic nie wyleciało  ;D tez się tego trochę obawiałam

Iza tak, tak rzeczywiście kompletnie o tym zapomniałam, a co myślicie o tym (taka była pierwsza wersja) żeby na tej części zielonej napisać imiona nasze lub właśnie zaproszenie? Dziękuję za komplement :D

DZIECI

Dziewuszki wszystkie macie podobne zdanie na ten temat, więc napiszę ogólnie :D
Wyciągam mój zeszycik i już AM mówię jakie mam dzieciaczki: 4,4,5,7,7,7,8,8,8,11,11,12,12 <-- wiek.

W sumie to mam tylko dwoje 3latków, których w wyliczance nie uwzględniłam i dla nich będę musiała pomyśleć o miejscu przy rodzicach a reszta wesołej gromadki będzie miała miejsce w swoim pokoiku oczywiście razem z winietkami itp. I jeszcze sobie tak pomyślałam, że dla tych 11 i 12-latków to może tez warto zrobić miejsce wśród dorosłych, żeby się głupio nie czuli między dzieciaczkami. Ale muszę to jeszcze przedyskutować z rodzicami bo w sumie jeśli to jest np. rodzeństwo 8,12 lat to chyba będą chcieli być razem. Co do wszystkich dzieci na Sali - niestety nie wchodzi w grę, bo wtedy musiałabym zrezygnować z 15 osób dorosłych   :( :( a tego bym jednak nie chciała, bo i tak ograniczyliśmy mocno gości (możliwości Sali) a biorąc pod uwagę, że rodzice i tak deklarują, że zawiozą pociechy ok. 22.00 lub nawet wcześniej to szkoda by było.
Co do jedzonka to właśnie z myślą o małych łobuziakach chciałabym zorganizować osobne menu no bo każdy wie, że dzieci sałatek, śledzi w pomidorach i innych cudów nie jedzą. Atrakcyjniejsze mogą być kanapki, słodycze, chipsy, owoce z tego, co widziałam na rodzinnych imprezach (zawsze mają stolik w osobnym pokoju nawet na komuniach i urodzinach, bo to rzeczywiście jest mocna ekipa  :cancan:) to najczęściej jedzą rogaliki, słodycze i ewentualnie kanapki.  :drinkuje:
Swoja droga dzięki takiemu doświadczeniu mogę być spokojna, że są przyzwyczajeni do samodzielności (przynajmniej większość z nich) i dadzą sobie świetnie rade a przedszkolanka lub raczej „animator zabawy”(ładniej brzmi:)) raczej będzie tam do zorganizowania im czasu.

Madzia_n super pomysł z kartkami, kredkami itp. Koniecznie muszę wziąć go pod uwagę.
 :-\ Sorki, że tak tu się nawy wodziłam na ten temat, ale w sumie sama się ciągle próbuje do tego pomysłu przekonać i w zasadzie te argumenty są także, aby siebie uspokoić  ;D

ZDJECIA MAKIJAŻU

Jak już pisałam jestem kaleka  ;D i ich nie zamieściłam odpowiednio :D ale teraz już to zrobię tak jak mka napisała są niewyraźne i średnio na nich widać ten makijaż ale wkleję je bo chce abyście mi doradziły kolorystykę.

Julenka witaj u mnie!!!Super, że jesteś! :skacza:

Czigra zapraszam, zapraszam!!  :hello: :hello:

Mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam
Zaraz będą zdjęcia  8)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #259 dnia: 7 Grudnia 2009, 23:20 »
A teraz kilka zdjęć z moich (i mojej koleżanki) nieprofesjonalnych prób makijażu.

W kolorach zimnych (siwy i coś jeszcze, nie pamiętam już nawet co tam było):

A tu kolorki ciepłe (pomarańcz, złoto itp) + moje kolczyki  ;D to są te które zakupiłam już do ślubu:

welon jest mojej koleżanki, tak tylko dla sprawdzenia efektu Smiley

oczywiście wszelkie opinie mile widziane  :hopsa: :hopsa: Cheesy buziaki :*

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #260 dnia: 7 Grudnia 2009, 23:31 »
Nie chodziło mi o to że fotki są niewyraźne...tylko,że kolory makijażu jakoś mi nie grają przez co Ty w tym makijażu jesteś niewyraźna (nie przez samo zdjęcie). Nie wiem, może to przez grzywkę...Twoje oczy jakoś tak giną na twarzy, a makijaż ich nieuwydatnia...mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi? ;) ;) ;)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #261 dnia: 8 Grudnia 2009, 00:11 »
Jak już wklejam zdjęcia to jeszcze Wam dorzucę zdjęcia sali :)

MKA mnie także chodziło o makijaż tylko to źle ujęłam :) myślę, że wiem o co Ci chodzi i zastanawiam się czy gdyby podkreślić je na dole ciemniejszym cieniem lub kredka - czy nie byłoby lepiej. Po za tym to była nasza próba sił i po makijażu innej znajomej wyszło to blado ale niestety nie mam tamtych zdjęć. :) na pewno nie będę się sama malować bo jak widać nie wychodzi mi to za specjalnie :):) swoja drogą grzywkę tez mam kosmiczną, kiedyś miałam fajna na bok, jak znajdę jakieś zdjęcie to wkleję a teraz jak potrzeba to nikt mi nie umie jej tak znowu obciąć :)

ooooo coś tak jak na tym zdjęciu:

nie wiem jak Wam ale mnie sie na tym zdjeciu moja grzywka szczególnie podoba :)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #262 dnia: 8 Grudnia 2009, 00:14 »
grrrrr to nie to zdjęcie ;/

to miało być...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #263 dnia: 8 Grudnia 2009, 00:56 »
Z makijaży to najbardziej mi się podoba ten szary/siwy jak Ty to mówisz :D

A co do zaproszeń... może inne odcienie? Bukiecik wygląda super... może aparat przekłamał kolor na zdjęciu zaproszeń?  ???

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #264 dnia: 8 Grudnia 2009, 10:23 »
ladna sala :)

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #265 dnia: 8 Grudnia 2009, 10:39 »
makijaż  ten szary zdecydowanie jak dla mnie:)
sala ładniutka

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #266 dnia: 8 Grudnia 2009, 11:04 »
eee to duże dzieci będą... u nas to takie kajtki 2.3 i 4 letnie  :D :D

makijaż jak dla mnie zdecydowanie ciepły  lepszy ;) ;) w zimnym to wyglądasz jak nie wyspana... sorki za szczerość  :-* :-*

ja uważam ,ze zieleń zaproszeniach pasuje do kokardki  :D :D :D spójrzmy na kwiaty wszystkie maja łodygę zieloną i sa śliczne ;) fajny kontrast i mi sie podoba... natura wiec co robi  ;D ;D ;D

ładna sala  :szczeka: ja teraz załuję, ze nie wziełam zielonej... a miałam mozliwośc wyboru  :P :P

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 8 Grudnia 2009, 11:26 »
No to dogadałyśmy się wreszcie odnośnie ostrości :D :D :D Bardzo ładnie Ci w tej lekko asymetrycznej grzywce i wiesz..już wiem, ja bym Cię widziała w fiolecie (tak jak siebie, też mam zielone oczy ;) ). Pasują mi do Twojej oprawy oczu żywe kolorki  ;D ::)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #268 dnia: 8 Grudnia 2009, 12:02 »
KaroLLA K.J K.G uważam ze powinnaś mieć bardziej wyrazisty makijaż, ten makijaż, mógłby być tak na co dzień. Powinnaś bardziej podkreślić oczy, masz śliczne oczy ;D

Offline MagdaMM

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28 sierpień 2010
« Odpowiedź #269 dnia: 8 Grudnia 2009, 12:30 »
witaj Karollka, nadrobiłam zaległosci,bo coś ostatnio zadko zaglądam na forum.. bardzo ładna jest ta Wasza sala;) a co do makijażu to też bym była za nieco mocniejszymi kolorkami.. warto próbowac i kombinować póki jeszcze jest na to czas;) pozdrawiam