Autor Wątek: 10...9...8...7... 28.08.2010r !! KaroLLA już odlicza :D  (Przeczytany 35160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline m_lena

• uzależniony
Odp: 10...9...8...7... 28.08.2010r !! KaroLLA już odlicza :D
« Odpowiedź #510 dnia: 13 Lipca 2010, 18:49 »
ojj współczuję, na pewno nie łatwo będzie rozstać się z pupilem  :-*
a ja się wkurzyłam na ksiedza J., bo nasze zapwoiedzi od 2 niedziel powinny być ogłaszane lub wywieszone, a tu nic... ;/
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #511 dnia: 13 Lipca 2010, 18:51 »
kurcze to rzeczywiście nie fajnie, a powiedział Wam kiedy maci przyjść po odbiór kartki?? bo ksiądz u K. kazał przyjść za dwa tygodnie trochę tak jakoś szybko no ale to przecież nie ja jestem księdzem wiec on chyba lepiej wie ile ma to wisieć. Ewentualnie możesz podejść i zapytać czemu takie opóźnienie jest.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #512 dnia: 14 Lipca 2010, 07:59 »
my zrobiliśmy jednak gładź na przedpokoju tylko zastanawiamy się nad kolorem teraz  ???
jednego jestem pewna, sypialna będzie malinowy krzew z duluxa...
ale te karnisze, farby itd. kosztują majątek

a jak u was z decyzjami ?

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #513 dnia: 14 Lipca 2010, 08:41 »
No powiedział, ze za 3 niedziele ;/ teraz ta co będzie powinna być ostatnią, a zapowiedzi nie szly,... nei wiem... co w ciemno nam kartkę wyda? Tż miał iść, ale ja chyba zadzwonię
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #514 dnia: 14 Lipca 2010, 17:16 »
Witajcie :) dziś pojechałam sobie do Zabrza tylko po to żeby się dowiedzieć, że indeks jeszcze jest u rektora i niestety nie mogę go odebrać więc i rekrutacja i wypełnianie karty obiegowej stoi w miejscu ;/

ciriness mnie się tez bardzo podoba ten kolorek, jestem chora na niego i na dojrzały groszek z duluxa :) ale mojemu K. tak średnio więc tonacja wstępnie wybrana i prezentuje się tak:

duży pokój : tkaniny kaszmiru (lub imbirowe pola) + dojrzały groszek (trawa morska), lub wersja tylko w czerwieniach czyli : czerwony grejpfrut + papaja

sypialnia:
mglisty poranek + kwitnący lotos

przedpokój caffe latte (lub orzech włoski) + jasny beż -> mamy długi ale wąski przedpokój i trzeba go rozjaśnić
no i ciągle zastanawiamy się nad kamieniem, niestety coraz bardziej jesteśmy na nie bo mimo że świetnie wygląda to jest dość gruby a przy wąskim przedpokoju to zabiera nam miejsce no a znów z drugiej strony nasz pies lubi kłaść się w taki sposób że najpierw opiera się o ścianę i następnie zjeżdża po niej do podłogi więc my nie mamy innego wyjścia jak położyć tam płytki lub kamień :(  :mdleje:

ja takie zestawienia kolorów widziałam w gazetce z duluxa ale na necie tych akurat inspiracji nie ma :( a szkoda bo chciałam Wam pokazać.

A do jakich kolorów skłaniasz się myśląc o malowaniu przedpokoju? mnie się podobają akurat do tego pomieszczenia takie naturalne.

Lenko to ja proponuję się tam przejść i dopytać bo rzeczywiście dziwna i głupia sytuacja. Nam np. proboszcz nie przesłał do parafii gdzie mieliśmy chrzest inf o bierzmowaniu i musieliśmy latać osobno po te zaświadczenia, że byliśmy bierzmowani.

Kiniuś tuptam o odliczanko :):)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #515 dnia: 15 Lipca 2010, 11:29 »
widze ze w dekoralu robisz ;))

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #516 dnia: 16 Lipca 2010, 14:10 »
Nadrobiłam po nieobecności ;) Super, że remont w trakcie - też bym tak chciała :P ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #517 dnia: 19 Lipca 2010, 15:25 »
my mamy ciemny i długi przedpokój, na razie został biały

dekoral mnie zawiódł, mieliśmy biały bo tańszy był, nie dość że dwie warstwy słabo kryły to jeszcze śmierdzi i szczypie w oczy, co innego dulux...choć droższy ehh

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #518 dnia: 19 Lipca 2010, 17:14 »
dekoral i dulux  ::) jak dla mnie obie firmy do bani  :P
magnat, kb, beckers i bondex tą sa dobre farby, wszystkie zmywalne, ba nawet szorowalne , ja zabrudziłam pół kuchni i udało mi się zmyć bez zadnego śladu  :D
My malowaliśmy sami ale kumpela wynajeła jakiegoś gościa do tego malarza i on powiedział ze tylko pomaluje tymi 4 farbami bo za inne brać odpowiedzialności nie będzie.
Magnat pokrywa jedną warstwą, z drugiej strony są to droższe farby  ::)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #519 dnia: 21 Lipca 2010, 13:00 »
mnie sie z dekorala podobaja 3 kolory :P

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #520 dnia: 22 Lipca 2010, 14:06 »
Ja też nie jestem zadowolona z duluxa... W przyszłości na naszym mieszkanku na pewno zainwestujemy w lepsze farby :)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #521 dnia: 24 Lipca 2010, 09:33 »
Oj Dziewuszki dałyście mi trochę do myślenia w tym momencie ;/ no to sobie muszę pomedytować nad tymi farbami :( grrr a teraz jesteśmy na etapie demolki w przedpokoju zdemontowałam szafę i zdarłam tapetę, Misiek z tatą wybijają drzwi do toalety, wczoraj lataliśmy za drzwiami i bo dziś muszą wywalić ścianę i wprawić nowe drzwi do łazienki i do toalety. wszystko na wariackich papierach tak że nie ma czasu pomyśleć nawet i wtopiliśmy bo ktoś nam doradził żeby w pokojach zostawić stare ramy i na nich zawiesić nowe drzwi i co.... nowe drzwi o 2 cm za szerokie stare ramy brzydkie a gładź w pokojach już zrobiona :( dlatego nienawidzę robić takich rzeczy na szybko.

a o ślubie to nie mam nawet czasu pomyśleć boje się trochę że masę rzeczy mi umknie dlatego bardzo proszę Kochane wszelkie rady i przypomnienia o rzeczach niezbędnych, które powinno się zrobić 1 miesiąc przed ślubem mile widziane. Wiem, że mogę na Was liczyć bo jesteście w tym niezastąpione. Ratunku!!

i jeszcze jakby tego było mało tak mi strasznie wypadają włosy i są tak suche, że zaczynam się zastanawiać czy mi coś w ogóle na tej głowie w dniu ślubu zostanie, znacie jakieś dobre odżywki nawilżające i zapobiegające wypadaniu włosów??

Aha no i jak to w przypadku każdego ślubu bywa :) rodziny nam się wykruszały :) i jak miało być 120 osób to jak dobije do 100 to będzie dobrze ale raczej na to nie liczę :) z jednej strony lepiej bo będzie luźniej na sali z drugiej strony przykro ale przygotowałam się na to czytając Wasze wąteczki. jutro jak będę mięć chwilkę to wrzucę listę rzeczy które mam spisane do zrobienia i dam Wam do oceny.

AAAAA i jeszcze jedno... Wasze pomysły co powinien zawierać niezbędnik świadkowej?? i czy lepiej koronę robić samemu czy zamawiać plecioną gotową? A jeśli lepiej zamawiać to gdzie i za ile? jak się orientowałam to 11 zł od metra u nas na osiedlu robią. To chyba trochę drogo jak na taką samą choinkę nie?

buziaki :*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #522 dnia: 24 Lipca 2010, 20:04 »
Oj biedaczko aleś zabiegana...
Co do włosów to nie poradzę nic z odżywek i szamponów zewnętrznych, bo zwyczajnie mi nic a nic nie pomagało, a wypróbowałam ich naprawdę sporo.
W wielu sytuacjach włosy trzeba wzmocnij od wewnątrz - i tutaj, po wypróbowaniu mnóstwa preparatów, polecam drogi ale skuteczny Inneov. Brałam go 3 miesiące, pomógł już na początku, jest świetny :)
Co do korony to nie mam pojęcia ;) Ale wiem, że dziewczyny zamawiały w kwiaciarniach, nie plotły same.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #523 dnia: 24 Lipca 2010, 21:35 »
Ja polecam odżywkę WAX dostępną w aptekach (oryginalna bo jest dużo podróbek), najlepiej ją nałożyć w saunie bo najlepiej działa właśnie w jak największym cieple, włosy są aksamitne i wzmacniają się, ja również wypróbowałam tony odżywek zanim polecono mi Wax, bo od wszystkich miałam łupież, od tej nie.

Trzymam kciuki za ten paskudny remont...my też się grzebiemy i grzebiemy!

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #524 dnia: 24 Lipca 2010, 22:29 »
ja z reka na sercu moge polecic na zniszczone wlosy odzywke dwufazowa z  firmy Revlon polecona mi przez fryzjerke, mialam tez szampon, ale szampon jak to szampon, ale odzywka jest rewelacyjna, co prawda kosztuje cos ok 80zl duza butla ale starczyla mi na jakis rok, wiec sie oplaca. a naprawde poprawila jakosc moich wlosow wlasnie przed slubem.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #525 dnia: 26 Lipca 2010, 10:54 »
My na zaproszonych 115 będziemy mieć 68...  >:( Także u nas to było wykruszenie... a u Ciebie chyba  w granicach normy odmowy...

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #526 dnia: 27 Lipca 2010, 00:57 »
Karolcia... to masz roboty jeszcze przed ślubem :(
co do korony, to ja chyba zamawiałam za 10 zł z przybraniem... w kwiaciarni na mydlicach, koło szkoły sportowej :) powiem CI szczerze... na plecenie korony, żeby ładnie wyszła, trzeba mieć czas, a z doświadczenia mojego nie polecałabym zostawiać tego sobie zaraz przed weselem ... chyba , że masz dużo pomocników... po pierwsze ze względu na dłonie (pewnie będziesz chciała mieć piękne, a nie podrapane od igieł), a po drugie ze względu na czas.... ja przynajmniej miałam tysiące rzeczy do załatwienia w piątek przed ślubem :)

w niezbędniku świadkowej jak dla mnie (igła, nietka, dużo agrafek ;D, wkłądki higieniczne, tampony,plastry zwykłe i przede wszytkim te na odciski (takie okrągłe, ochronne), tabletka przeciwbólowa ( na wszelki wypadek, gdyby głowa nagle zaczeła boleć) , chusteczki nawilżane, puder,błyszczyk,tusz do rzęs, kredka ...  )
większość, albo nawet i wszystko może się nie przyda, ale przezorny zawsze ubezpieczony :)
dla mnie najbardziej pomocne były agrafki, igła z nitką i plastry ;D

ps. mijałam CIę w chyba jakoś w sobotę, jak jechałaś na sienkiewicza :) mrugałam CI , bo nie miałaś włączonych świateł mijania ;D a jak już się zbliżyłam, to zobaczyłam, ze to ty :) ty chyba nie zwróciłaś uwagi na mój sygnał, bo nie zapaliłaś świateł ;D ;D ;D ;D

buziaki zostawiam :)

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #527 dnia: 27 Lipca 2010, 00:59 »
sorki , że się tak rozpanoszyłam z tym grubym kolorowym tekstem ;D
to z przyzwyczajenia, z mojego wątku :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #528 dnia: 27 Lipca 2010, 17:40 »
 :-* :-* :-* zostawiam

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #529 dnia: 29 Lipca 2010, 13:04 »
Kochane cierpliwości dziś wieczorem dłuższa relacyjka :* mała zmiana kolorów no i jestem po przymiarce sukni pogaduchach z Krysią i wizycie w ciastkarni i pierwszej spowiedzi i... :) itd itp he he

Krysiu nic nie szkodzi :) he he z tymi światłami zawsze mam problem :) a rzeczywiście nie zauważyłam Cię. :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #530 dnia: 29 Lipca 2010, 13:07 »
Krysia już się pochwaliła że pięknie w sukni wyglądałaś :brewki:
pokażesz nam :) ?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #531 dnia: 29 Lipca 2010, 23:26 »
Jesli chcesz pleść sama koronę to jest Ci na to potrzebny jeszcze jeden dzień, będąc na weselach gdzie się plotło koronę zawsze robiliśmy to w czwratek bo w piąyek zabrakło by czasu , rękawiczki grubsze i ręce nawey nie wygladały tak źle ale szczerze -  odradzam  ;)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #532 dnia: 31 Lipca 2010, 21:00 »
:):) no to jak zwykle z opóźnieniem ale odpisuję :) po kolei :)

madzia_n a czy ten preparat wpływa również na wygląd paznokci i cery ? muszę o nim poczytać, a na wypadanie włosów ostatnio wpadłam na bardzo fajną odżywkę w ampułkach. Fryzjerka mojej mamy zaproponowała nam ampułki, jestem po dwóch i znacznie mniej włosów mi wypada.

ciriness wax'a używałam przez jakiś czas i byłam z niego bardzo zadowolona, muszę chyba do niej wrócić choćby dlatego, że świetnie ściemniały mi po niej włosy. Tylko muszę się zmotywować i poszukać go w końcu w sklepach bo nie wszędzie jest. ;/
co do sukienki Kochana ja jestem ofiara losu i nie wzięłam aparatu na przymiarkę :( a wszystko dlatego, że byłam dość zabiegana myślałam bardziej o rekrutacji na studia niż o tej przymiarce i o mało nie zapomniałam butów i stanika ;/

pamela Pamelko dziękuję za rade muszę także tej odżywki poszukać

Mysia no to rzeczywiście strasznie dużo osób Wam odmówiło, ehhh z tymi gośćmi to zawsze problemy. Tzn u nas pewnie gdybyśmy nie uzupełnili listy gości osobami z listy rezerwowej to pewnie też byłoby ok 70 osób.

Justyś tak sobie myślałam żeby wrobić w plecenie korony mojego K. z kolegami bo kilku ma swoje domy i blisko lasek :D może chętnie powalczyliby w czwartek nad choiną :):) ale ciągle myślę i kalkuluje i może rzeczywiście po prostu zamówimy.

Dziś odbyliśmy dłuuuga wycieczkę po sklepach no i :) mój K. ma na reszcie garnitur, kamizelkę z krawatem kaskadowym, buty, koszule dwie i spinki ufffff :D
ja zabrałam się za winietki i wczoraj z mama zrobiłyśmy łącznie 88 kokardek z łososiowej cienkiej tasiemki :) załatwiłam sobie pistolet do kleju i od pierwszego zaczynamy działać z winietkami. Jutro ostatni goście maja dać potwierdzenie czy przybędą czy nie :) a dziś pan od gładzi skończył pracę wiec mamy pomalowane dwa pokoiki i przedpokój, wybitą dziurę na drzwi i wprawione nowe drzwi do łazienki i toalety :) jeszcze teraz karnisze, wypoczynek i płytki na przedpokoju. Toaletę i kuchnię zostawiamy na po ślubie bo teraz to już nawet nie warto zaczynać. Płytki na przedpokoju chcemy położyć do wysokości naszego psa :) tak co by nam ten przedpokój jakoś wyglądał mimo zamiłowania Arwena do ocierania się o ściany. :D aaa no i zmieniłam kolory w pokoju z zieleni i pomarańczu na brzoskwinkę i brąz. :) myślę że wyjdzie nam to na dobre. Teraz zacznie się wielkie sprzątanie pobojowiska :)

ok muszę uciekać bo jeszcze kilka rzeczy do załatwienia:) buziaki ściskam Was mocno

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #533 dnia: 1 Sierpnia 2010, 11:48 »
Gratuluję zakupu garnituru i wszystkich dodatków, poszło ekspresem :)
Winietkami się musisz nam pochwalić, fajnie się zapowiadają :)
Ohh te remonty, porażka :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #534 dnia: 2 Sierpnia 2010, 17:37 »
Kochana te tabletki głównie tylko na włosy są, ale na paznokcie też mi trochę pomogły :)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #535 dnia: 3 Sierpnia 2010, 09:45 »
Współczuje i gratuluje remontu... ;) ;D...wiem co to znaczy miec pomieszczenia w domu jakby po przejsciu tornada..za to poźniej...miodzio!! ;D

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #536 dnia: 4 Sierpnia 2010, 09:56 »
Witajcie Kochane :)

powoli sprzątam pobojowisko :):) wczoraj przyszła moja kochana babcia i śmigała szybciej niż ja :) aż motywacji dostałam co by nie było że ruszam się gorzej od mojej babci i w sumie na dziś została do uprzątnięcia tylko kuchnia. Mojego K. mama pyta kiedy się wyprowadzi bo ona chce remont robić, normalnie uwielbiam moją przyszłą teściową, :):) ja siedzę i sprzątam mieszkanie on montuje wesela a w przerwach maluje kaloryfery i robi inne dziwne rzeczy za które ja się nie wezmę :) a mama narzeka że jej nie pomaga nikt i została ze wszystkim sama, już pomijając fakt że wesele organizujemy sami więc za wszystkim latamy sami :) dlatego na liście książek, które chcemy otrzymać zamiast kwiatków wylądowała pozycja - "jak pokochać teściową" :) może mi ta książka pomoże ;)

przedwczoraj osoba, która była dla mnie bardzo ważna i cały czas powtarzała jak bardzo się cieszy na nasze wesele i będzie na pewno dała znać, że nie przyjedzie, wymyśliła jakiś błahy powód. Potem napisałam jej, że intuicja mi podpowiada, że powód jest zupełnie inny - przyznała się, że mam rację. Szkoda tylko, że tak długo zwodziła mnie i zwodziła zamiast już wcześniej powiedzieć, że nie przyjedzie. Tak mi było przykro :( ale potem humor poprawił mi mój wujek, który nie był na większości wesel z naszej rodziny ale do nas przyjeżdża a bardzo chciałam żeby był.
Już tyle dziewczyn to pisało na forum a teraz sama się przekonuję, że ślub i wesele weryfikuje znajomości, przyjaźnie i relacje rodzinne.

Ciriness Kochana już nic nie chcę obiecywać ze zdjęciami bo ja jestem młotek i albo zapominam albo mam problem z ładowaniem i kurcze już Wam tyle zdjęć obiecałam że ehhhh szkoda gadać. W każdym razie postaram się wkleić zdjęcie :)

Madzia_n :) aha no to fajnie czyli można powiedzieć taki pozytywny skutek uboczny :):D

Agulek :) dzięki :) oj z tym tornadem to masz zupełna racje :) wczoraj właśnie się tak czułam jak weszłam do mieszkania :)

buziaczki pozdrawiam dziś przed nami wizyta w kwiaciarni :) i kolejna ampułka na włosy :)

a powiedzcie mi jedno bo mam dylemat :) mamy starszych i świadków (czyli 4 osoby) niestety musieliśmy tak zrobić bo to są 4 ważne osoby i nie dało się inaczej wybrać, kto powinien z nami jechać na sale w samochodzie?

jak myślicie zawozić po życzeniach pod kościołem prezenty do domu?? wydaje mi się że to byłaby najbezpieczniejsza wersja tylko nie wiem czy się wyrobimy tzn. pewnie i tak nie my ale starsi by zawozili. Myślę o tym i mam mieszane uczucia.  

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #537 dnia: 4 Sierpnia 2010, 10:20 »
Karolcia, na naszym ślubie kwestia kopert i prezentów została zorganizowana tak, że pod kościołem zostały one załadowane do samochodu naszego przyjaciela taty, którego prosiliśmy o przechowanie. Ten Pan był tylko na ślubie i po wszystkim zajął się naszymi prezentami.
Jeśli moge coś doradzić - dom to nie jest najbezpieczniejsza wersja na przechowanie w takim dniu dużej gotówki, no chyba, że w tym domu zostaje jakas zaufana osoba.. jesli nie to najprostszy wabik na złodzieja. Wszyscy widzą, że jest ślub i skąd wychodzi para młoda, potem widzą, że przywożą koperty, kwiaty, prezenty.. Może mam czarne myśli ale nie ryzykowała bym :) Dlatego też my po prostu poprosiliśmy zaufane osoby i spokojnie bawiliśmy się na weselu :)

dlatego na liście książek, które chcemy otrzymać zamiast kwiatków wylądowała pozycja - "jak pokochać teściową"  :) może mi ta książka pomoże  ;)

Dobre... ;D Jeśli u Ciebie zadziała to ja chetnie pożyczę :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #538 dnia: 4 Sierpnia 2010, 14:43 »
A nie macie swojego apartamentu? Albo w miejscu gdzie jest wesele może mają sejf?
Co do tego kto ma jechać to rozumiem że masz świadków i tzw. starostów? To może niech świadkowie jeżdzą...
A relacyjka chociaż będzie ze zdjęciaaami cooo??
No nieźle jest czytać że uwielbiasz swoją teściową :brewki:

A z tymi goścmi to niestety tak jest...ja uważam że przyjaciół poznaje się nie tylko w biedzie ale też i w szczęściu bo o zgrozo nie wszyscy się jednak szczęściem innych potrafią cieszyć.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #539 dnia: 4 Sierpnia 2010, 18:22 »
Jak się książka sprawdzi, to ja też sobie sprawię ;D ;D ;D
Co do kopert i prezentów, to my mieliśmy zaplanowane to tak, że po obiedzie mój tata podjechał do domu(bo to 2 minuty od sali autem) ze znajomym i wszystko przechowywała nam sąsiadka, właśnie z tego powodu, o którym napisała Ula. Na naszym osiedlu już raz miała miejsce kradzież właśnie w dniu wesela. A że mamy sąsiadów którym możemy ufać, to problem był z głowy :)