My mamy termometr i uzywamy dodatkowo, oprocz lokcia.
Butelek mam chyba z 6 aventu, czesc kupilam, czesc dostalam, byla tez jakas dodana do laktatora. Poki co nie uzylam nawet jednej, karmie tylko piersia ijeszcze nie zdarzylo mi sie odciagac. Z reszta polozna mi odradzila uzywanie butli, skoro laktacja uklada sie tak swietnie, powiedziala, ze jezeli chce wyjsc i dziecko bedzie karmione przez kogos innego to juz lepiej aby pilo z lyzeczki. Poki co nie mialam potrzeby wyjsc bez malucha, wszedzie go zabieram ze soba.
Jedynekuzywalismy w szpitalu, potem mielismy pare gratisowych paczek i uzywalismy dwa tygodnie mniej wiecej, az sie nie skonczyly, ale pod koniec, to juz Adasiowi kupsztal wyciekal na plecy, wiec ewidentnie byly zbyt male, a myslalam, ze cos zle zakladamy

tak wiec ja bym kupila jedno opakowanie jedynek i jedno dwojek na poczatek, moze sie okazac, ze wcale jedynek nie uzyjesz, a szkoda kase wywalac w bloto. No i u nas lepiej spisuja sie libero, wydaja mi sie bardziej miekkie i latwiej sie zaklada, ale to pewnie po prostu jedna z wielu opini.
Co do podkladow to ja w szpitalu mialam taka ceratke podkladana pod recznik i to wszystko zawiniete pod materac. W domu juz nie korzystalam, bo uzywalam zwyklych podpasek i nic juz mi z nich nie wyciekalo.