Autor Wątek: Wyprawka niemowlaka  (Przeczytany 524873 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kobietka
  • maniak
Odp: Wyprawka niemowlaka
« Odpowiedź #1830 dnia: 18 Stycznia 2013, 15:10 »
Izunia ja cię popieram w wyborze koloru- ja też nie z tych, co tylko róż i błękit ::) wydaje mi się, że fajnie będziesz mogła użyć kolorowych dodatków, a i mniej ta paleta męczaca niż niesmiertelny dziciowy standard.
Nasza mała dzieli z nami sypilanię, ciemnofioletową, gdzie sa białe meble. Jak się od niej wyprowadzimy ;) to też chciałabym jakies neutralne barwy tam mieć.
carollaa fajnie, że w sprawie wiaderka pojawił się głos doświadczonej, podwójnej mamy bo już się poczułam, jak jakiś nawiedzona, co to jakieć pierwotne metody proponuje ::)
Bożenko moim zdaniem spokojnie się wstrzymaj z zakupem, zobaczysz jak sie sytuacja roziwnie i wtedy zadecydujesz.

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #1831 dnia: 18 Stycznia 2013, 15:15 »
Mój Synek ma pokój na zielono, a ostatnio kupiliśmy mu zestaw do sprzątania różowy i odkurzać też różowy.
Chłop musi poznać i te kolory  :D
On 2011
Ona 2013

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1832 dnia: 18 Stycznia 2013, 15:22 »
kobietka, spoko, sama bym pewnie patrzyłą na ten wynalazek jak na jakieś ufo, ale kumpela nam zachwalała, pożyczyła i małę dostały zaraz, bo kupiliśmy swoje, jak się okazało, że świetnie się sprawdza.
Ja po prostu nienawidziłam kąpieli w wanience. Nasze laski miały 2 i 2,5kg jak się urodziły, dla mnie to był horror kąpiel w wanience. Wiaderko było wybawieniem, ale rozumiem, że wiele osób nie podziela mojego zachwytu, szczególnie, jak nie miało okazji sprawdzić.
Każda z nas woli to co lepsze i wygodniejsze, dzięki temu mamy tyle możliwości :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1833 dnia: 18 Stycznia 2013, 15:44 »
A ja marze o rozowym pokoiku ksiezniczki dla corci, tym razem bedzie niebiesko bialo brazowy dla malego kolezki ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1834 dnia: 18 Stycznia 2013, 15:47 »
Moja córka nie ma różowego pokoju. Ale chcemy jej kupić różowy rowerek z frędzelkami przy kierownicy i takim małym koszyczkiem :)

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1835 dnia: 18 Stycznia 2013, 16:29 »
Moja zu ma pokoik w ciepłym delikatnym odcieniu żółtego.dodatki mamy pomarańczowe :).zabawki oczywiście we wszystkich kolorach tęczy wiec jest kolorowo-dzidziusiowo  :P ;D

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #1836 dnia: 18 Stycznia 2013, 17:54 »
Eeee dziewczyny to nie tak że ja nie lubię kolorów.
Pokój sam się tak zrobił.  :D
Mam ciemne meble w nim, ścian nie planuje malować wiec zostaje kawa z mlekiem.
Dodatki na pewno go rozweselą ale też nie jakieś krzykliwe na to przyjdzie czas. ;)
Córa urządza pokój jak chce wiec u niej mam róż, zieleń i biel.
Teraz ma fazę na fiolet i różowy i tak chce pomalować ściany.
Walczę z tym i podsuwam jej pomysł naklejek wiec niedługo zawitają wróżki, jednorożce itp pewnie  ;D

Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1837 dnia: 18 Stycznia 2013, 20:19 »
Bożenko, ja nie kupowałam laktatora, ale miałam możliwość pożyczenia, więc wiesz. No ale w sumie to sklepy długo otware więc to nie problem...

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1838 dnia: 18 Stycznia 2013, 20:29 »
ja laktator kupiłam ręczny, akurat nie drogi był a podejrzewam, że się przyda :)
a co do koloru pokoju to my jak mieliśmy sypialnie w tym pokoju to już wtedy był błękit i teraz nie malowaliśmy tylko dodaliśmy pasek poziomy tapety, niektóre z Was widziały :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1839 dnia: 19 Stycznia 2013, 14:01 »
kobietka, spoko, sama bym pewnie patrzyłą na ten wynalazek jak na jakieś ufo, ale kumpela nam zachwalała, pożyczyła i małę dostały zaraz, bo kupiliśmy swoje, jak się okazało, że świetnie się sprawdza.
Ja po prostu nienawidziłam kąpieli w wanience. Nasze laski miały 2 i 2,5kg jak się urodziły, dla mnie to był horror kąpiel w wanience. Wiaderko było wybawieniem, ale rozumiem, że wiele osób nie podziela mojego zachwytu, szczególnie, jak nie miało okazji sprawdzić.
Każda z nas woli to co lepsze i wygodniejsze, dzięki temu mamy tyle możliwości :)
Moja też ważyła 2 kilo, wiem jaki to strach i kombinowanie z takim okruszkiem, a do tego główka, na którą ciągle trzeba uważać. Jeszcze trzeba szybko kąpać i ubierać bo zaraz marzła, ah... wspomnienia:) gdyby nie pomoc męża to na pewno nie dałabym rady małej sama kąpać, zresztą teraz jak jest ciężka to też on ją kąpie :P jak robiliśmy wyprawkę to wiaderka nawet nie brałam pod uwagę, bo wanienka jakoś tak naturalnie sama mi się nasuwała na myśl, ale gdybym miała okazję wypróbować to na pewno bym to zrobiła chociaż z samej ciekawości :) masz racje, nie miałam okazji przetestować, więc nie wiem jak to jest. Ale fakt, że dużo miejsca się zaoszczędzi, bo z wanienką to zawsze mamy problem gdzie ją przechowywać ;)

Laktator dostałam po koleżance i u mnie akurat przydał się od razu, mała była wcześniakiem. Ale wg mnie elektryczny był lepszy, kupiliśmy zestaw medela i wypożyczaliśmy ten silnik do niego ze szpitala, ale droga to impreza jak nie wiem.... Następnym razem kupiłaby, chyba medela electric mini. Ale ręczy tt też się spisał nienajgorzej :)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1840 dnia: 20 Stycznia 2013, 20:50 »
Ja też planuję kupić laktator z TT :) ręczny. Nie wiem dlaczego ale te elektryczne laktatory kojarzą mi się z dojarkami dla krów...  ::) aż mnie ciary przechodzą jak pomyślę, że mogłabym mieć taki podłączony... ;D

Offline Izunia

• uzależniony
« Odpowiedź #1841 dnia: 20 Stycznia 2013, 21:09 »
Laktator dopisałam do listy zakupowej, bo mój ręczny gdzieś zaginął ::)
Tym razem może być elektryczny, od ręcznego ręka mnie bolała.  ;D
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #1842 dnia: 20 Stycznia 2013, 22:15 »
Mnie też bolała ręka, baaaaaardzo:( po miesiącu intensywnego pompowania prawie nie mogłam kciukiem ruszać (chyba stawy) i na wierzchu dłoni, własnie między kciukiem a wskazujcym palcem wyszł mi mega fioletowa żyła :-[ dodam, że odićągałam pokarm po lilkanaście razy dziennie, bo schodziły mi małe ilosci więć albo małą wisiała na piersi albo ja  "wyciskałam". :-[miałam laktator ręczny Aventu.
Gdybym nie skończyła po miesiacu karmić piersią od razu inwestowałabym w jakiś elektryczny, np. medele swing.
Agulek79 uwierz mi- ręczne odciąganie wcale mi się lepieji milej nie kojarzy ;) mój mąż na wspomnienie dźwieku "pracy" z recznym laktatorem az się wzdryga. i glosno mówi, że podziwia mnie za to, jak siedziałam godzinami w piersią na wierzchu i prawie opuchnietą ręką odciagałam. a takim elektrycznym rachu ciachu i po bólu:)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #1843 dnia: 20 Stycznia 2013, 22:31 »
Ja też planuję kupić laktator z TT :) ręczny. Nie wiem dlaczego ale te elektryczne laktatory kojarzą mi się z dojarkami dla krów... 
Aga, posłuchaj rad mamusiek. Też polecam elektryczny.
Laktator zakupiłam dopiero jak był potrzebny, miesiąc po porodzie. Zakupiłam ręczny tommee tippee. Wytrzymałam 2 dni - ręka bolała jak diabli, no porażka. Po 2 dniach zakupiłam elektryczny medela. To fakt, wydawał wkurzający dźwięk, ale chwila moment i mleko odciągnięte - szybciej i sprawniej.

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1844 dnia: 20 Stycznia 2013, 22:36 »
Ja tez chce kupic reczny, jak sie nie sprawdzi to zakupimy elektryczny, ale moze wcale nie bedzie potrzebny. Sie okaze

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1845 dnia: 20 Stycznia 2013, 22:50 »
hmmmm... zobaczę jak to będzie z moimi cycuchami i jak będzie trzeba to kupi się ten elektryczny :)

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #1846 dnia: 20 Stycznia 2013, 22:59 »
Myślę, że to dobre rozwiązanie- ja pożyczyłąm ten ręczny od koleżanki, bo włąśnie nie wiedziałam, jak to z laktacją będzie. Wydatek na elektryczny latatot jest spory więc warto spróbować, pożyczyc od kogoś jesli jets taka możliwosc i potem własnie zadecydować, co jest najlepsze:)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #1847 dnia: 21 Stycznia 2013, 08:44 »
A ja miałam, tzn. mam, ręczny Avent i sobie chwalę.. Elektryczny dla mnie to zbędny wydatek, ale ja nie odciągałam jakoś mega dużo. Tak raz dziennie..

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1848 dnia: 21 Stycznia 2013, 11:12 »
Ja używałam ręczny aventu i liczę, że teraz też się sprawdzi :) Elektryczny to dla mnie za dużo kasy a poza tym, przy bliźniakach nie wiedziałąm, czy w ogóle uda się coś zachomikować ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1849 dnia: 21 Stycznia 2013, 11:15 »
Nigdy nie wiadomo, kiedy laktator się przyda  ;D
Na początku nie używałam, potem musiałam podawać Lili bakterie i pożyczyłam ręczny od koleżanki (3 tygodnie używałam). Ona dała mi dwa Aventu i Lakta.
Avent mi nie pasował, nie umiałam się podpiąć  ;) ale ten drugi - taki najzwyklejszy, okazał się super. Bardzo dobrze się dopasował, ściąganie nie bolało.
Koleżanka twierdziła, że jej też oadpowiadał.

Jak wróciłam do pracy i rano ściągałam pokarm do kaszek, zaczął liczyć sie czas - sprawiłam sobie medel mini electric. Też polecam

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1850 dnia: 21 Stycznia 2013, 11:19 »
Lakta zwykły szklany też polecam - ja co prawda nie miałam za wiele do ściągania ale był fajny, choć wiadomo przy ręcznym trochę namęczyć się trzeba.

Dziewczyny ponawiam pytanie o wanienkę - kto chce za darmo??

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1851 dnia: 21 Stycznia 2013, 13:03 »
Ja miałam z Aventa ręczny. No i potwierdzam że ściąganie to nic przyjemnego, a wręcz denerwujące to było ::)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #1852 dnia: 21 Stycznia 2013, 15:25 »
ja sie jeszcze wstrzymalam z zakupem laktatora.. zobacze co bedzie.. :)

Ale rok temu kupilam siostrze elektryczny .. w jednej z tych hurtowni kolo Struga... Babyono.. ale on sie jej momentalnie popsul :/ Przestal ciagnac.. Nie pamietam modelu ale nie byl najtanszy.. moze taki fart.. ale juz bym Baby Ono nie brala :/

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1853 dnia: 21 Stycznia 2013, 18:45 »
O jezu jak ja myślę o dzwięku tej dojarki w środku nocy to aż mi się wyć chce :/ chyba nigdy tego nie zapomnę. Ale tak jak pisałam miałam wypożyczony moduł ze szpitala, był wielki i głośny, może te wersje na baterie dostępne w sklepach nie są tak obciążające dla psychiki :P czułam się dokładnie tak jak napisałaś Agulek, dojna krowa  ::) koszmar. Ale przynajmniej było szybko... Ręcznym trzeba się namahać, ale ilościowo wychodziło mi tyle samo.

Babyono to chyba ogólnie nie jest jakaś sumper dobra firma, nie wiem co się tam zepsuło u Twojej siostry lusi, może wystarczy wymienić jakąś małą część? Mi w tt zepsuł się filtr i do póki się nie zorientowałam, że to to, to nie wiedziałam czemu przy ściąganiu pieni mi się mleko ;)

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #1854 dnia: 21 Stycznia 2013, 19:20 »
O jezu jak ja myślę o dzwięku tej dojarki w środku nocy to aż mi się wyć chce :/
ja kupie go po porodzie. Zobacze czy sie przyda czy nie zanim wydam kase na muszaca dojarke  :D

Offline Izunia

• uzależniony
« Odpowiedź #1855 dnia: 21 Stycznia 2013, 20:00 »
Własnie przejrzałam sobie ceny elektrycznych dojarek i doszłam do wniosku że jednak nadal będę wzmacniać mięśnie rąk  ;D
W sumie i tak używałam tylko przy nawale pokarmu, zapasiki w lodówce ratowały mnie przy skokach i kryzysach.
Zanim wrócę do pracy moje dziecię przejdzie na jedynie nocny tryb karmienia ;)
Jakie są godne zainteresowania?
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline Izunia

• uzależniony
« Odpowiedź #1856 dnia: 5 Lutego 2013, 20:22 »
Gdzie w Szczecinie robicie zakupy wyprawkowe?
Kiedyś fajna hurtownia była na Krakowskej, wszystko na miejscu, a i ceny znośne, chyba już jej nie ma.  ::)
Na allegro nie mam czasu, ja z tych co lubi wejść do sklepu, kupić i wyjść, a do tego jeszcze aby rachunek nie przeraził ;)
Może jakiś supermarket?
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1857 dnia: 6 Lutego 2013, 10:36 »
Iza, ja prawie wszystko kupiłam w hurtowni na słonecznym, nazywa się Bebeclub ale jest też druga, Boboland. Część kupiłam w Świecie Dziecka na santockiej, ale to już były drobiazgi. Tam nie podobała mi się obsługa, chociaż ostatnio jest jakby lepiej. Ta z Krakowskiej to chyba hurtownia Tato, obecnie są na Dąbrowskiego, ale tam jak trafisz na właściciela to za przeproszeniem będzie Ci tyłek zawracał byleby tylko sprzedać. Jest też Oleńka na Pomorzanach,  oglądaliśmy tam ostatnio fotelik do samochodu, ceny mają wygórowane więc trzeba się targować, ale babka rzeczowo nam opowiedziała o fotelikach i nie namawiała do kupna. Raz byłam też w hurtowni/sklepie na Sikorskiego w miejscu dawnego klubu Garfikd, ale tam nie uraczyłam żadnej pomocy, a z tego za zauważyłam to na zbyt dużą ilość klientów raczej nie narzekają :P To tyle co mogę Ci podpowiedzieć.

;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1858 dnia: 6 Lutego 2013, 20:18 »
ja osobiście, (nie jestem ze Szczecina, ale wydaje mi się że i w Szczecinie i u nas było tak samo) nie polecam zakupów wyprawkowych w supermarkecie. Idzie słono przepłacić...

Offline Izunia

• uzależniony
« Odpowiedź #1859 dnia: 6 Lutego 2013, 20:45 »
Dziewczyny dziękuje, wychodzi że chyba wpadnę  do Boboland.
Na szczęście potrzebuje tylko drobiazgi w stylu przebijak, pościel itp.
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013