Autor Wątek: Wyprawka niemowlaka  (Przeczytany 523542 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
Odp: Wyprawka niemowlaka
« Odpowiedź #1710 dnia: 7 Stycznia 2013, 09:38 »
my mamy wstepny plan taki, ze maly przez pierwszy miesiac bedzie spal z nami w sypialni w lozeczku, a pozniej przeniesiemy go do jego pokoju, bo gdybysmy musieli kombinowac i spac z nim w malym pokoju to pewnie bylby podobny problem jaki jest u Ani0lek :-\...
pytanie z innej beczki, poszukuje dobrego nawilzacza powietrza, cichego (<25dB), oczyszczajacego powietrze i zeby sam utrzymywal nastawiona wilgotnosc, na rynku jest tego multum i w roznych cenach, nie chcialabym przeplacic, moze ktoras jakis polecic?

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1711 dnia: 7 Stycznia 2013, 17:11 »
no my mamy właśnie taki ochraniacz przepuszczający powietrze ale nie przepuszczający wilgoci. kosztowało nas to grosze szczerze powiedziawszy.
też bym nie kombinowała ze skracaniem łóżeczka ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1712 dnia: 7 Stycznia 2013, 18:27 »
jak mały skończy 2 lataa to już może spać na tapczaniku
łóżeczko dostaliśmy w spadku więc paragonu nie mam, a kupować nie będę czegoś nowego, to już lepiej te skrócić ;) nawet materac da się przerobić, ten który mam, dzisiaj z mamą sprawdzałyśmy.

ja dzisiaj właśnie kupiłam nawilżacz powietrza Sencor o taki http://sklep.payback.pl/sencor-shf-900-moc-14-w-nawilzacz-powietrza,p64609.html - cichutki jest bardzo, w ogóle go nie słychać właściwie :)

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #1713 dnia: 7 Stycznia 2013, 19:05 »
No tak, 2 latek może spać na tapczaniku, ale do tego czasu chcesz syna trzymac w tym skróconym do 90cm łóżeczku?  ::)
dla mnie to bezsensu, ale zrobicie jak chcecie. Ja bym chyba zostawiłą łóżeczko w pokoju, a do sypialni kupiła np.używaną  kołyskę- do pół roku ogarnieice się z małym i potem pójdzie do swojego łóżeczka:) jeszcze na plus kołyski to możliwośc przemieszczania jej po całym mieszkaniu.

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #1714 dnia: 7 Stycznia 2013, 19:23 »
Ja to jeszcze inna jestem, bo dziecko absolutnie nie wpuszczam do sypialni.
Od małego uczone jest spania we własnym pokoju.
To ja przeprowadzam się do niego na nocki.
Mężu niech się wysypia w końcu chodzi do pracy.
Ja zawsze po zawalonej nocce mogę podrzemać sobie jak dziecię zaśnie w ciągu dnia.
Przy pierwszym po 2m-cach wróciłam do sypialni z nianią przy uchu.
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #1715 dnia: 7 Stycznia 2013, 20:06 »
hmm...skoro nie musieliscie kupowac lozeczka to nie zal go przerabiac, zawsze mozna troszke oszczedzic ;)...
a ten nawilzacz to sam reguluje wilgotnosc powietrza i je oczyszcza? bo jakos w opisie nie moge znalezc takich informacji...ale faktycznie musi byc cichutki ;D...
ja wlasnie nie chcialabym zostawiac meza samego i sie przeprowadzic da pokoju malego, mezu i tak sie bedzie czul troszke pomijany ze wzgledu na to, ze calego czasu juz mu nie bede poswiecac, wiec jakos nie mam serca go jeszcze na noc zostawiac :-\...pewnie bedzie z nami spal w sypialni przez pierwszy miesiac, a pozniej tak jak Izunia pisze w swoim pokoju, a my z niania ;D...

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1716 dnia: 7 Stycznia 2013, 20:29 »
kobietko ale to bez sensu, zeby kupowac jeszcze kolyske... dodatkowy koszt przeciez a tu mam za darmo lozeczko, materac wiec nie szkoda go ciac i przerabiac, a jak szybciej wyrosnie z tego lozka to mu kupimy inne i juz ;)

ten nawilzacz sam nie reguluje ale jak zbiornik jest pusty to sie automatycznie wylacza i ma lampke swieci na zieono ;) ma tez pojemniczek do ktorego mozna wlac kropelki do aromaterapii :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1717 dnia: 7 Stycznia 2013, 20:35 »
Fajny nawilżacz, na pewno się przyda. My mamy taki na kaloryfer co się wodę wlewa i guzik to daje ::)
U nas było tak, że przenieśliśmy się na bodajże miesiąc albo 3 tygodnie do małego. Nie chciałam, by był u nas bo pewnie gorzej byłoby go wypędzić. A tak to mieliśmy motywację - powrót na nasze wygodne łóżko :P Spaliśmy oboje, bo nie uznaję rozdzielania małżonków nawet po narodzinach dziecka.
Wyszło nam to rozwiązanie na dobre. I nam, i dziecku. Nie musimy być obok, by zasnął, nie hałasujemy mu, on nam... Wszyscy szczęśliwi :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1718 dnia: 7 Stycznia 2013, 21:06 »
też planuje jak najkrocej spac z malym w tym samym pokoju :) mamy dwa pokoje i kazdy bedzie spal w swoim, a bez meza na pewno nie bede spac i tez dla mnie to dziwne jest ::)
szwagierka ma 4 letniego syna i oni dalej spia w trojke, czyli maly na swoim lozku zlaczonym z ich malzenskim... masakra  ::)

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #1719 dnia: 7 Stycznia 2013, 21:46 »
Spaliśmy oboje, bo nie uznaję rozdzielania małżonków nawet po narodzinach dziecka.

My się często rozdzielamy  ;D
Ostatnio zrobiłam sobie wypad tygodniowy z córą do PL. Mężu sam został w domu, miał szanse zatęsknić ;)

Mi dawało to po prostu większy komfort, na drugi dzień nie martwiłam się że mi chodzi pół przytomny w pracy.
Zapomniałam dodać że moja córka spała 1,5h i 1,5h miała czuwania i tak w kółko.
Zazdrościłam kobietom którym dziecko spało ciągiem "tylko 4h".
Off topic mały się zrobił.  :P
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1720 dnia: 7 Stycznia 2013, 21:53 »
Ja tam wole spać z Tomkiem niż z mężem :P Buhaha :)

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #1721 dnia: 8 Stycznia 2013, 10:44 »
Ja z Aleksem spalam w jednym łóżku chyba przez rok,pozniej nie bylo najmniejszego problemu aby zasypial u siebie :) a tak na marginesie uwielbialam ba nawet teraz mi sie zdarza z nim spac ;D ;D

dziewczyny,szukam fajnego kocyka dla młodego :) czym sie kierowac ? co kocyk to inny material ::) czy włókno poliestrowe jest ok?!

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1722 dnia: 8 Stycznia 2013, 18:52 »
A nawilżacz też jest w ogóle potrzebny? :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #1723 dnia: 8 Stycznia 2013, 19:09 »
to zalezy jak suche macie mieszkanie, u nas jest strrrasznie gdy grzeja kaloryfery, w ciazy nawet z tego powodu sie rozchorowalam, a dzieciaczki sa bardzo wrazliwe na suche powietrze, sluzowka nie pracuje jak trzeba i chorobsko gotowe...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1724 dnia: 8 Stycznia 2013, 21:23 »
no my nie mieliśmy, ale w sumie wydaje mi się to rzeczą przydatną. może przez to młody choruje że ma za sucho ::) sama nie wiem

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1725 dnia: 8 Stycznia 2013, 21:30 »
A mi się wydaje zbędny choć nie miałam. Może przynieść również szkody o ile będzie używany niewłaściwie. Duża wilgotność też sprzyja infekcjom, nie mówiąc o grzybach i bakteriach;)

Offline kasia.g

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #1726 dnia: 9 Stycznia 2013, 09:09 »
My kupiliśmy nawilżacz, nawet raz użyliśmy. A potem pożyczyliśmy od znajomych sprzęt do mierzenia poziomu wilgoci. I okazało się, że i bez nawilżacza jest u nas zbyt duża wilgoć.... I nawilżacz stoi sobie i kurz zbiera, bo mężu nie bardzo ma czas na wystawienie na allegro.
Julia II 2010
Ksawery VIII-IX 2011
Tymon III 2013

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #1727 dnia: 9 Stycznia 2013, 10:09 »
wilgotnosc powinna byc pomiedzy 40 a 60%, u nas jest zdecydowanie za sucho, dlatego szukam takiego nawilzacza, ktorego mozna ustawic na konkretna wilgotnosc i sie tego bedzie sam trzymal, zeby sie niepotrzebnie nie stresowac ;)...

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1728 dnia: 9 Stycznia 2013, 14:06 »
Laski, a macie/używacie suszarek do butelek? Przy pierwszym dziecku w ogóle nie słyszałam o czymś takim, ale teraz chcę kupić. Pełno tego na allegro. Taka wpadła mi w oko http://allegro.pl/abakusbaby-skladana-suszarka-do-butelek-na-butelki-i2905984939.html
Czy któraś napisze więcej w tym temacie?

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1729 dnia: 9 Stycznia 2013, 20:39 »
Nie wypowiem sie, bo mam nadzieje na powtorne karmienie wylacznie piersia. Ale na taki wynalazek, to bym chyba nie wpadla ;-)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #1730 dnia: 9 Stycznia 2013, 21:53 »
Pytanie odnośnie podgrzewacza.
Siostra chce kupić.

Dziewczyny używające, proszę polećcie jakąś sensowną i tanią firmę :)

Nie mam doświadczenia w tym zakresie, bo nie używałam, więc pytam Was :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1731 dnia: 9 Stycznia 2013, 22:02 »
Ja mam taki http://allegro.pl/oryginalny-happy-family-podgrzewacz-do-butelek-i2865546031.html cena taka sobie, ale mąż się upierał żeby nie brać najtanszego  ::) ma końcówkę do samochodu, która miała się przydać, ale jak dotąd jej nie użyliśmy :P jak ktoś dużo podrużuje to pewnie warto. spisuje się bez zarzutu. A u mamy miałam taki http://allegro.pl/podgrzewacz-butelek-pokarmu-sterylizator-ag65-baby-i2914845303.html teraz pożyczyłam go koleżance i działa cały czas więc wg mnie jest spoko :)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #1732 dnia: 9 Stycznia 2013, 22:13 »
Laski, a macie/używacie suszarek do butelek? Przy pierwszym dziecku w ogóle nie słyszałam o czymś takim, ale teraz chcę kupić. Pełno tego na allegro. Taka wpadła mi w oko http://allegro.pl/abakusbaby-skladana-suszarka-do-butelek-na-butelki-i2905984939.html
Czy któraś napisze więcej w tym temacie?
Moje Dziecię nadal cycowe, je z butli jak gdzieś wychodzę i ktoś z Nim zostaje, ale suszarkę polecam. Ja mam taką zwykłą http://allegro.pl/canpol-suszarka-na-butelki-i-akcesoria-1691-i2932066127.html (rok temu jeszcze nie było innych "wynalazków") i suszę butelki, strzykawki do lekarstw i inne drobiazgi, których nie myję w zmywarce. A jak chwilowo nie używam to składam i do szafki.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1733 dnia: 9 Stycznia 2013, 22:51 »
Pytanie odnośnie podgrzewacza.
Siostra chce kupić.

Dziewczyny używające, proszę polećcie jakąś sensowną i tanią firmę :)

Nie mam doświadczenia w tym zakresie, bo nie używałam, więc pytam Was :)

ja mam jakiś z tańszych, nie narzekałam, końcówke do samochodu tez ma, korzystaliśmy z tego na wakacjach  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1734 dnia: 10 Stycznia 2013, 00:15 »
fajna suszarka taka :) no ale na moje warunki zbędna :P

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1735 dnia: 10 Stycznia 2013, 09:43 »
Mi też się w sumie wydaje taka suszarka zbędna... Ale może jakbym miała to bym zachwalała ;)

Podgrzewacz mam Lovi i jest ok.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1736 dnia: 10 Stycznia 2013, 09:46 »
Ja nie mam suszarki a butelki praktycznie od początku u nas były. Zastanawiałam się czy nie kupić ale ostatecznie okazało się zbędne. W sezonie grzewczym ustawiam butle na grzejniku :P i zaraz są suche. A w innych warunkach po prostu trzeba odstawić na jakiś czas do góry dnem zeby woda wyleciała a potem odwrócić żeby reszta odparowała ;) trzymam je w szafce żeby się nie kurzyły jak ich nie używam. Swego czasu miałam pięć butelek, teraz trzy.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #1737 dnia: 10 Stycznia 2013, 10:08 »
Dzięki stokrota86 za namiary :-* Zaraz powiem sis co i jak :)
Justys851 :-*
ricardo :-*

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1738 dnia: 10 Stycznia 2013, 11:36 »
ja mam materac gryka-kokos, ale dzisiaj mąż stwierdził, że łóżeczko które mamy w rozm. 60x120 jest za duże do naszego małego pokoiku i trzeba go skrócić ::) będzie cioł łóżeczko :o tak więc i materac trzeba kupić inny ::)

Jezeli sie zdecydujecie ciac to lozeczko to czyzostanie Wam jeden wolny szczebelek? A moze ktos w ogole zna kogos kto wyrzucic chce lozeczko i taki szczebelek mu zostanie? Dostalam lozeczko, ale zapodzial sie jeden wykrecany....

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #1739 dnia: 10 Stycznia 2013, 11:48 »
W sezonie grzewczym ustawiam butle na grzejniku :P i zaraz są suche. A w innych warunkach po prostu trzeba odstawić na jakiś czas do góry dnem zeby woda wyleciała a potem odwrócić żeby reszta odparowała ;)
No i właśnie to załatwia suszarka ;) Ja zamówiłam przy okazji robienia zakupów na All, wydatek dla mnie mały, ale można bez niej żyć ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka: