Autor Wątek: Julenkowe odliczanie :)  (Przeczytany 88948 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
Odp: Julenkowe odliczanie :)
« Odpowiedź #60 dnia: 17 Lipca 2009, 11:13 »
frezyjko kościół ma niby obowiązek ale wiadomo jak to z nimi jest... w mojej metryce chrztu niestety nie znalazła się adnotacja o moim bierzmowaniu bo proboszcz mojej parafii zapomniał to przesłać... potem wielokrotnie zmieniali się proboszczowie a siedziba parafii zmieniała swoje miejsce (kościół przeniesiono w inne miejsce a dom parafialny został zlicytowany za długi  :-\)... kiedy poszłam do mojej parafii po odpis bierzmowania (był mi potrzebny skoro na metryce chrztu nie było o tym wzmianki) to okazało się, że dokumenty zaginęły i nie ma na podstawie czego tego odtworzyć... powiedziano mi, że muszę powołać mojego świadka z bierzmowania u biskupa żeby mogli mi coś takiego wydać (to był z kolei kłopot bo świadkiem na moim bierzmowaniu był mój ex który w dodatku mieszka gdzieś za granicą)........ na szczęście wszystko dobrze się skończyło bo znalazłam w domu obrazek święty, który dostałam wtedy od biskupa (z adnotacją, że to z okazji bierzmowania i z datą) i na tej podstawie wystawiono mi akt bierzmowania, który był mi potrzebny  ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #61 dnia: 17 Lipca 2009, 11:20 »
zabawex :przytul:

frezyjka, wiśniowa widzicie, różnie to bywa z tymi księżami i parafiami. Muszę po prostu pojechać po odpis chrztu i zobaczyć, czy jest tam taka wzmianka o bierzmowaniu.

Jeszcze 5 godzin i weekend :jupi: oczywiście nie to, żebym nie lubiała swojej pracy ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #62 dnia: 17 Lipca 2009, 11:23 »
Koniecznie sprawdź, żebyś niepotrzebnie nie jechała. U nas na aktach chrztu były takie odnatacje.
A dokąd lecicie? :) Pochwal się! :)

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #63 dnia: 17 Lipca 2009, 11:43 »
Ja już tez odliczam godziny do weekendu. cyk cyk cyk cyk cyk cyk......

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 17 Lipca 2009, 12:16 »
Japcio lecimy na 2 tygodnie do Londynu, mam tam mamę, ojczyma, brata.. Ostatni raz widzieliśmy się w marcu więc bardzo za nimi tęsknię  :serce:

zabawex u mnie już nie całe 4 godz ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #65 dnia: 17 Lipca 2009, 17:01 »
londyn to nie tak daleko daleko  ;D 1,5 godzinki i na miejscu.  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #66 dnia: 17 Lipca 2009, 18:40 »
No to super że zobaczysz się z rodziną :)
Co do aktu bierzmowania to nie pomogę, bo my oboje byliśmy bierzmowani w naszym kościółku. Ale A. był chrzczony zupełnie w innym mieście i potrzebował akt chrztu, nic na nim o bierzmowaniu napisane nie było(a z tego co napisała frezyjka, powinno). Ah, i tam akurat ten akt trzeba było odebrać albo osobiście, albo zaangażować do tego kogoś z rodziny. Mieliśmy szczęście, że tam ciocia A. mieszka.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 17 Lipca 2009, 19:24 »
To i ja sie dołacze jeśli moge  :D
Kurcze nie wiem czy wszystko napisze co chciałam, bo juz nie pamiętam  ;)
Napewno się zgodze że data niesamowita  ;)
Ja bym się cieszyła gdyby ktoś mnie zaprosił na wesele w sylwestra - impreza już zorganizowana i nie musiałabym się głwoić co tu robić - a tak zazwyczaj u nas z tym bywa  ;D
Zaproszenia bardzo ładne  ;)
Kościółek jest śliczny zreszta znam go - bylam tam nie raz :D
Na dodatek moi rodzice brali w nim ślub  ;)
Bedzie tam swietny klimat zimą  ;)
Świetna z Was para , mam nazdieje że wstawisz nam jeszcze trochę fotek z tej sesji narzeczeńskiej  ;)

Mam nadzieje że z mieszkankiem bedzie wszystko w porządku  ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 17 Lipca 2009, 20:01 »
Justys851 witam Cię w moim odliczanku :przytul: Dziękuję Ci za miłe słowa!
Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz i goście ucieszą się na przygotowana imprezkę sylwestrową.. szczerze - ja bym sie ucieszyła ;D

Mam dziś wyjątkowego lenia, wypisaliśmy część zaproszeń, zadzwoniłam jeszcz przed chwila do resturacji aby zapytać, czy zmieści się na sali troche więcej osób niż planowaliśmy.. Pani z restauracji mnie troszkę uspokoiła..
Tak więc w miarę spokojna lenię się przed telewizorkiem, właśnie na kanale DISCOVERY TRAVEL & LIVING leci dokument o salonie sukien ślubnych, nazywa się chyba SAY YES TO THE DRESS.. ehhh chciałabym być już na miejscu tych dziewczyn przymierzających suknie.. :)

Postaram się jeszcze dziś pokazać Wam jeszcze kilka fotek z naszej "mini sesji narzeczeńskiej"..
;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 17 Lipca 2009, 20:55 »
Tak tak, czekamy na foteczki! :)
Lubię oglądać ten Travel&Living, zawsze tam coś ciekawego leci :)
A na ile osób planujecie wesele? Bo nie wiem czy pisałaś, albo może to ja nie doczytałam :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 17 Lipca 2009, 21:03 »
hehe ja tez chciałabym być na miejscu dziewczyn które dopiero wybierają suknie  :D
ale przeciez Ty już możesz szukać sukni  ;)przecież tylko 5,5 miesiąca zostało  ;)
ja swoją zamówiłam 9 miesięcy przed ślubem  ;D

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 17 Lipca 2009, 21:32 »
Madzia_n nie pisałam jeszcze - będzie niewiele ponad 30 osób, czyli raczej małe przyjęcie :)

Obiecana pierwsza porcja zdjęć:

... i jeszcze takie trzy..

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 17 Lipca 2009, 21:49 »
Oj jak cudnie! :) Wyglądacie świetnie :) Ale z Ciebie  ładna kobieta :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Lipca 2009, 22:30 »
Bardzo chetnie sie dolacze jesli mozna :):):)

Sliczne zdjecia  ;)

Buziaki na mily weekend zostawiam  :-* :-* :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 17 Lipca 2009, 22:33 »
sliczne fotki, a tak na marginesie, to lepiej sie takie wieksze oglada niz te mniejsze  ;D  :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 17 Lipca 2009, 22:50 »
 :szczeka: :szczeka: :szczeka: ale z Ciebie śliczna dziewczyna  ;)
bardzo fajne zdjęcia  ;)
tak na margiensie masz bardzo fajny kolorek włosów , bardzo Ci pasuje  ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #76 dnia: 17 Lipca 2009, 23:06 »
cudne foteczki :)
kolorek naturalny czy farbnięty? jak tak to jaką farbą? :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 17 Lipca 2009, 23:27 »
Dziękuję Wam bardzo za ciepłe słowa :przytul: :przytul: :przytul:

Nataliaxp witaj :)

Nie wiem czemu te trzy ostatnie zdjęcia takie małe wyszły, muszę to jeszcze przećwiczyć  :drapanie:

Co do koloru włosów, to niestety nie jest naturalny.. na tych zdjęciach był efektem przejściowym między blond pasemkami a powrotem do naturalnego brązu. Obecnie już jest tak jak powinno.. ale jak uważacie, że pasował tamten to muszę to jeszcze przemyśleć, bo w sumie dobrze sie czułam w takich rudawo-jasno-brązowych :)

Castia to była dokładnie ta farba- "Złoty świetlisty karmel":

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #78 dnia: 18 Lipca 2009, 09:33 »
na moich włosach ta farba pewnie nie wyglądałaby tak ładnie ;) ostatnio mi słabo farby łapią ;/

aaa co do tego programu "Say Yes to the Dress" to oglądam praktycznie codziennie :D
ale te suknie są drogieee  :o mój P. ogląda ze mną i zawsze komentuje cenę sukienki XD

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 18 Lipca 2009, 09:49 »
Tak, wczoraj była panna młoda ze skromnym budżetem.. 3000 $ ;D ;D ;D
Chciałabym mieć taki skromny budżet na sukienkę :)

Ale program jest świetny a sukienki przepiękne!

Przyszli robotnicy.. rozkuwają całą ścianę od góry do dołu i tak od czwartego piętra po parter.. teraz są u mnie, ale okazało się, że jeden z nich to jakiś kolega Ł. więc może nie będzie tak źle..

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 18 Lipca 2009, 11:18 »
Uważam, że w tym kolorku który miałaś na zdjęciach, Ci idealnie :)

Oj ja ostatnio włączyłam na MTV PL, i tam był program o jakiś urodzinach, dokładnie nie pamiętam nazwy... Ale na chwilę sobie to zostawiłam... Byłam w tak ogromnym szoku, że szkoda słów. 15, 16 latki urządzały imprezy urodzinowe za taką kasę, że mi by wystarczyła chyba do końca życia. Sama suknia kosztowała 7000 $ ::) Dostała na urodziny jakieś najlepsze auto z renomowanego  salonu, którego ceny nawet nie pamiętam... To trzeba po prostu zobaczyć, by przekonać się jakie to wszystko nienormalne. A jak ta laska się zachowywała! Po prostu niewiarygodne, że można aż tak rozpuścić swoje dziecko.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 18 Lipca 2009, 11:31 »
Ten program Madziu to SWEET SIXTEEN, nie wiem jaka teraz pokazują edycję, ale była kiedyś angielska i miałam okazję na żywo widzieć te rozwydżone panny podczas jednego z wyjazdów do Londynu. Jechały sobie limuzyną w samym centrum, z mega napisem SWEET SIXTEEN i oczywiście piszczały jakby je ktoś ze skóry obdzierał.. Widok komiczny :D

Rozumiem rodziców, których stać na wiele, niech wyprawią córce idealne przyjęcie.. ale strzelanie fochów z powodu forda zamiast mercedesa jako prezentu na 16 urodziny przez taką małolatę to po prostu.. ehhh nie ma tego nawet jak skomentować.. :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 18 Lipca 2009, 12:48 »
sliczne foty :)
kocham DISCOVERY TRAVEL & LIVING :) uwielbiam say yas to the dress :) :):) miami ink i la ink :) o tych karzelkach tez :) i o dzieciaczkach :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #83 dnia: 18 Lipca 2009, 13:20 »

no ja dokładnie to samo :D a dziś niestety przeputałam o 11.45  ::) buu
ja mtv pl nie mam :(
« Ostatnia zmiana: 20 Lipca 2009, 09:43 wysłana przez Maja »

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 18 Lipca 2009, 15:22 »
Julenko tak, właśnie o to mi chodzi! Pewnie, że gdybym miała kasę, to bym chciała kupić dziecku dosłownie WSZYSTKO, i spełniać jego marzenia. ALE nigdy nie pozwoliłabym sobie tak rozwydrzyć dziecka. One potem taktują rodziców jak kartę kredytową... ::) A słowa "kocham cię" używają tylko po to by coś dostać.

Widzę że nie tylko ja jestem zwolenniczką tego kanału :) Też uwielbiam te programy o tatuażach. Lubię też popatrzeć na program w którym ludzie z totalnej rudery robią piękny dom :) Czasem zerkam też na chirurgię otyłości, i jestem pod wrażeniem że można aż tak się zmienić! Wcześniej niby wiedziałam o operacjach plastycznych, ale nigdy nie zdawałam sobie z tego sprawy, że można tak się "naprawić".

Julenko a jak tam roboty w mieszkanku?

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 18 Lipca 2009, 17:29 »
Madziu mieszkanko w nieciekawym stanie, mamy rozłupaną sypialnię, musieliśmy się przenieść ze spaniem do drugiego pokoju. W całej tej sytuacji myślę, że mamy "najlepiej" ponieważ my w tym miejscu mamy sypialnie tak jak już pisałam a sąsiad z góry ma łazienkę więc jemu rozkuli kafelki, a wprowadził się dopiero w zeszłym roku i remontował całe mieszkanko.
Koleżanka z dołu nic nie wiedziała do dzisiaj. Nieciekawą miała minę.. w środę ma termin porodu..
W poniedziałek będą robić dalej, przebijać stropy i wyciągać stare rury.. Niestety nie mogę wziąć urlopu aby mogli remontować od rana, bo mam już zaplanowany na sierpień, podobnie Ł - i tak za dwa tygodnie w sierpniu bierze bezpłatny urlop w pracy i jedzie.. na koncert pewnej dosyć sławnej osoby do Warszawy.. pewnie się domyślacie o kim mówię.. spokojnie, nie jedzie jej oglądać, to będzie też praca :)

A jeszcze wracając do DISCOVERY - program, przy którym po prostu się rozpływam to JOHN & KATE + EIGHT.. jeeejjjku jak ja uwielbiam te dzieciaczki.. :) Maja takie słodkie skośne oczka, chociaż jedno mieć takie w domku.. hmmmm marzenie :) Trzeba pomyśleć :)

Niedawno wróciliśmy z basenu, super sprawa w taki upał.. woda według termometra wskazywała 26 st.C, a temperatura  powietrza 30 st. w cieniu.. Troszkę się opaliłam, ale tylko troszkę, bo mam kiepską karnacje do opalania :( A ludzi... mnóstwo! Myślę, że jutro tez się wybierzemy, albo nad jeziorko na rowerki wodne..

Powolutku przekonuję się do kajaków.. ale naprawdę powoli mi to idzie.. (wiśniowa ;) )

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #86 dnia: 18 Lipca 2009, 20:13 »
JULENKO!!!
Zdjęcia po prostu REWELACYJNE!!!!!!!!!!!!!
Z mieszkankiem współczuję - ogromny problem.
Całuski zostawiam
 :-*  :-*  :-*

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 18 Lipca 2009, 20:31 »
Co do "Say yes to the dress" ostatnio ogladalam to dziewczyna wybrala suknie za 18000$ ale jej sie nie podobalo i w koncu wybrala inna, drozsza, za 27000$ - normalnie pikus - ale bylo widac ze to corunia rodzicow - ona mowi i ma !!!

Buziaki zostalam w polowie weekednu  :-* :-* :-* :-* :-*

Ale burza w Bydgoszczy  >:( >:( >:(

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 18 Lipca 2009, 21:56 »
W Będzinie też była burza.. :( Teraz tylko pada..

frezyjka dziękuję :przytul:

Wiecie, rozglądam się z czymś na ramionka do ślubu.. tzn wiem, że troszkę od złej strony.. ale jednak lubię popatrzeć. Więc widzę, że większość z tych wdzianek jest ze sztucznego futerka, a ja bym chciała coś z takiego materiału "śliskiego", jak sukienka tylko, że podszyte od środka jakimś cieplejszym materiałem, coś jak polarek.. i żeby miało wysoki kołnierz.. ehhh ciężko będzie :) Jak nie znajdę to może się przejdę do krawcowej..

Na miły wieczorek:

... popłakałam się ze śmiechu .. ;D

Buziaki :-* :-* :-*

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #89 dnia: 19 Lipca 2009, 12:30 »
 :hello: czy mogę jeszcze?
data ślubu wyjątkowa, śliczny kościół, winietki, tort i zaproszenia bardzo ładne i najważniejsze śliczna z Was para  :)