Autor Wątek: Julenkowe odliczanie :)  (Przeczytany 89103 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
Odp: Julenkowe odliczanie :)
« Odpowiedź #90 dnia: 19 Lipca 2009, 14:05 »
julenko - sesja piękna a Twój PM ma szczęscie, ze bedzie mial taka sliczną panne młodą ;D

Co do kajaków- polecam i przekonaj się! Super sprawa, ja także wkrótce planuje spływ ale tutaj u nas na pomorzu- Drawą. Dobra maść na komary i będzie super - zobaczysz!

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 19 Lipca 2009, 18:06 »
Witam :)
Mozna jeszcze dołączyc?:)) Wszystko nadrobione! ;))
Zdjęcia super, ładna z Ciebie kobietka :))
Ja w PL jestem z Dąbrowy Górniczej.... :)) blisko/...

A co do Discovery... to ja oglądam praktycznie wszystko Discovery... to moje ulubione programy! :))

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #92 dnia: 19 Lipca 2009, 18:44 »
matrix0007 witam Cię serdecznie :) i dziękuję za miłe słowa..

Oleńka83, kochana zawstydzasz mnie :) Już jestem pewna, że na kajaki się wybierzemy, nawet dziś mogłoby to być, ale pogoda nam się troszkę popsuła  .. :(

Morgan
witam i zapraszam.. widziałam gdzieś Twój wąteczek i miałam napisać, nie wiem czemu mi to umknęło..  :drapanie: A bardzo lubiałam odwiedzać Twój wątek bo mamy wspólną cechę - kochamy berneńczyki :serce:
Moi rodzice mieli kiedyś hodowlę berneńczyków właśnie w Dąbrowie Górniczej, niestety rozwiedli się 10 lat temu i tata zabrał wszystkie psy.. :( Ale wspomnienie pozostało, pamiętam jak jeździłam z tatą na wystawy po całej Polsce, nasz najstarszy psiak był Championem Polski w swojej rasie, był piękny.. ale został otruty, w związku z tym dostał skrętu jelit i nie przeżył poważnej operacji, a tylko ona mogła go uratować...  :'( A miał tylko 5 lat.

Troszkę smutno się zrobiło, trzeba to zmienić :)

Za nami niedzielne zakupy, dostała mi się świetna bluzka koszulowa w kolorze ecru.. Przyda się do pracy, przeważnie muszę ubierać sie w miarę elegancko, jedynie w piątek jest większy luuzz.. Poza tym odpoczywamy w domku a ja planuję przewertować allegro w poszukiwaniu dekoracji. Postanowione - będzie ona błękitno-biała-srebrna, motyw typowo zimowy.
Musze zdobyć takie elementy jak - szyszki prosto z lasu, które pomalujemy srebrną farbką.. - tego nie znajdę na allegro :)
Błękitna organza  - jako dodatek do białych obrusów
Niebieskie lub białe świece, proste "walcowane":)
Szkiełka, o których już gdzieś pisałam.. znalazłam już takie w sklepie WSZYSTKO PO 2,50 ;) Widziałabym je w duecie ze świecami..

Przepraszam, że może trochą tak chaotycznie, ale czasem tak mam.. ;)

Idę jeszcze poczytać co u Was  :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 19 Lipca 2009, 18:53 »
Ja tez dzisiaj przewertowałam allegro ale w poszukiwaniu hmm czegokolwiek  ;D
zakupiłam bransoletke , kolczyki a teraz czekam na końcówkę licytacji żakieciku  ;D

A tak z ciekawości gdzie pracujesz ??
tak wogóle to masz taką znajoma twarz  ::)  :D

Fajny pomysł na taki zimowy wystrój  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #94 dnia: 19 Lipca 2009, 19:28 »
Kurcze, naprawdę szkoda że musicie przed ślubem przeżywać taki stres z mieszkaniem. Ale dacie radę :)
Myślę, że jeśli dobrze poszukasz, to znajdziesz materiał który nada się na bolerko, a krawcowa zrobi z niego cuda! :)

Ja tam dalej mam jakieś uprzedzenie do allegro i w ogóle zakupów przez neta... Jakoś nie umiem się przełamać ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 19 Lipca 2009, 19:30 »
Julenka a to zapraszam zapraszam :)) Pamiętasz Waszą nazwe hodowli?:) Dawniej w Dąbrowie była taka hodowla... Ze starej Chaty... może to ta Wasza?:))) Ja jak wrócę do Polski (mam nadzieję) będę miec nowa nazwe... prawdopodobnie FataMorgana. :) Jak mi nikt w okolicy (wtedy będę mieszkac w okolicy Limanowej) nie ukradnie ;))

Strasznie fajna ta data Waszego Ślubu :)) Pomysł rewelacyjny... kurcze może jakis kulig zorganizujecie ;))

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #96 dnia: 19 Lipca 2009, 19:32 »
fajne masz plany z tą dekoracją :)
ja tez chyba na allegro zajrzę...

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #97 dnia: 19 Lipca 2009, 20:39 »
Dekoracja będzie wyglądać rewelacyjnie -szczególnie szyszki.  W mojej rodzinie jest taki bożonarodzeniowy zwyczaj, że pod koniec września w lesie zbieramy szyszki, potem rozkładamy je w koszach wiklinowych - schną tam sobie i "rozkwitają" a tuż przed Bożym Narodzeniem malujemy ja na złoto lub srebrno, robimy z nich ozdoby na choinkę,albo z samych szyszek robimy miniaturowe choinki. Obowiązkowo stanowią dekorację stołu.
Julenko - masz naprawdę superowe pomysły.
Buźka
 :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 19 Lipca 2009, 20:44 »
Ale świetny zwyczaj! :) Pamiętam, jak, gdy byłam dzieckiem, kupowaliśmy gałązki, lub z lasu braliśmy, i robiliśmy stroiki :) Ale teraz już to jakoś zanikło ::)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 19 Lipca 2009, 21:16 »
Justyś pracuję w pewnej niemieckiej firmie.. branża BHP, na stanowisku specjalista ds.zakupów (hihiih każda kobieta powinna mieć taki tytuł :D), ale tak poważnie to dbam o to żeby były pełne magazyny :) Twoja buzia też wydaje mi się znajoma, może ze szkoły.. a może po prostu gdzieś się już spotkałyśmy, świat jest przecież mały :)
Madzia_n kiedyś też unikałam allegro.. ale zaryzykowałam z zaproszeniami i nie żałuję, pewnych rzeczy nie warto kupować ze względu na kosmiczny koszt wysyłki, ale samo allegro może być inspiracją dla realnych zakupów :) Lubie oglądać, zapisuję na komputerze ciekawe zdjęcia a potem robię selekcję :)
A gałązki - musze zapisac Twój pomysł!
Morgan szukam w pamięci ale nie umiem sobie przypomnieć nazwy... pamiętam jednak że nasz najstarszy berneńczyk nazywał się MELON OD BONZY, tzn my wołaliśmy na niego Barry, bo Melon trochę tak śmiesznie, w każdym razie takie imię widniało w jego rodowodzie, suczka nazywała się AMANDA Z WYSZEPTANEJ OPOWIEŚCI. Wyszeptana Opowieść to hodowla z Dąbrowy Górniczej, ale nie wiem czy jeszcze istnieje..
FataMorgana - świetna nazwa :) Nie sądzę, aby ktoś wpadł na taki fajny pomysł przed Tobą.
Jeśli chodzi o kulig.. wiesz, może być trudno o kulig z Będzina do Sosnowca ;D ;D ;D
Frezyjka, Castia dziękuję, mam nadzieję, że gościom tez się spodoba.

Dziewczyny mam pytanie.. może głupie, ale co tam.. Czy zimą ( a przyjmijmy, że będzie padał śnieg) nie będzie dziwnie wyglądała suknia w kolorze ecru?  To znaczy, czy nie będzie na tle śniegu wyglądała .. brudno ???
Spodobała mi się jedna sukienka właśnie w takim kolorze...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 19 Lipca 2009, 21:29 »
Ja się nacięłam zamawiając księgę gości, i od tego czasu unikam zakupów internetowych. Chociaż niektórych zakupów nie żałuję :)
Hmm... Sama nie wiem, co do tej sukienki. Może faktycznie wyglądać na brudną na tle zimowej scenerii. Ale z drugiej strony, skoro spodobała Ci się właśnie taka suknia... ::) Przecież to musi być ta wymarzona :) A nie możesz mieć tej samej sukni, ale w bieli? :) Czasem salony oferują oba te kolory :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 19 Lipca 2009, 22:06 »
A ja uwielbiam kupowac na all ... robie to bardzo czesto tzn jak jest cos do kupienia co jest i w sklepie i na all to zawesze je allegro :):):)
Do tej pory nie zawiodlam sie jeszcze i mam nadzieje ze tak zostanie  ;)

Buziaki na mila noc  :-* :-* :-* :-*

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #102 dnia: 19 Lipca 2009, 23:15 »
Oj kochana sąsiadko, ile już mam nadrabiania a  nie było mnie zaledwie 2 dni. :)
pomysły z dekoracjami masz super - już widzę cała magiczną aurę.
Ja czasem żałuję, że nie zabrałam się za pewne rzeczy wcześniej... ale Ty widzę masz wszystko opanowane. ;) to bardzo dobrze.  :)
Zdjęcia naprawdę są ładniuchne! A Ty też widzę obiektywu się nie boisz - lubicię się na wzajem.

Z mieszkaniem - pechowo :( ,  - także życzę szybkiego remontu i mało sprzątania ;)

A jeśli chodzi o suknie - to ja myślę, że ecry też ma swój blask :) i jak Ci będzie super pasowała - to pomyśl odwrotnie - że przynajmniej się będziesz wyróżniała na śniegu, a nie zlewała z nim ;) wiesz jak to jest - każdy kij ma dwa końce ;)

Pozdrówki :)

odliczam

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #103 dnia: 20 Lipca 2009, 07:30 »
Gdybyś mieszkała na północy Polski to bym ci mogła zagwarantowac praktycznie że śniegu nie będzie a jesli będzie to w znikomych ilościach!!! Natomiast nie wiem jak u was:)
Nasi znajomi brali slub zimą... panna miala białą suknię wyglądało to cudnie (ale tylko na sesji plenerowej bo w dniu ślubu oczywiście śniegu nie było a był to chyba 5 stycznia).
Ja bym obstawiała biel  :D
kasia

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 20 Lipca 2009, 07:34 »
A ja widziałam dwa śluby w zimę, gdzie suknia była ecru i wyglądało to też pięknie, bo liczy się cały Twoj strój, żeby się wszystko razem trzymało. Gorzej, jak suknie być miała ecru a płaszcz czy jakieś bolerko białe, kontrast mógłby być zbytnio widoczny. Ale koleżanka ślubowała w bieli a była plucha na dworze i była już lipa w tle z brudnym śniegiem :) I tak wszyscy będą patrzeć tylko na Was a nie na śnieg ;) Sukienbkę wyboierz raką, w jakiej się bedziesz dobrze czuła :-*

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #105 dnia: 20 Lipca 2009, 08:25 »
Ja jeszcze w sprawie waszych zdjęć - śliczna z was para :) Już nie mogę się doczekać zdjęć ślubnych, bo zapewne będą piękne :)

A Travel&Living to także jeden z moich ulubionych kanałów :)

Pozdrawiam :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 20 Lipca 2009, 09:20 »
Oj Kochana hodowla Wyszeptana Opowieśc juz nie istnieje, ale znam ją doskonale .... a szczególnie jej miot B z 99 roku i C z 2000! :))
I wiem o jakim mowisz piesku...Amanda jest ....  po Awanturce i po Aspenie :)) Moj Morgan to wnuk Aspena :) A Aspen to ojciec Twojego Barryego :)) Oj kurde.... nie wierze, że ktos z tak sarymi korzeniami berneńskimi się tutaj znajdzie :) Bardzo się cieszę! :)))

A Twoje pomysly z dekoracjami :) Mistrzostwo! :))

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 20 Lipca 2009, 09:33 »
Bo ja pracuję w Będzinie więc może gdzieś pzrypadkowo się spotkałyśmy  ;D

Myślę ze spokojnie może być suknia ecru  ;)
zreszta u ans śnieg nie jest i tak zbyt czysty  ;D

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #108 dnia: 20 Lipca 2009, 10:02 »
suknia powinna być tak by Tobie się podobała, nie sugeruj się śniegiem, zlewaniem z dekoracjami itd :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 20 Lipca 2009, 11:38 »
Witam Was poniedziałkowo :)  

Dzis urodziny obchodzi moja kochana mama, tak bardzo żałuję, że nie moge jej uściskać..  :serce:

Sobotni basen daje o sobie znac w postaci przypalonych ramion.. uff jakos damy radę, teraz chwilka przerwy na śniadanko i dalej do pracy, ale i tak od czasu do czasu się loguję żeby podczytac co u Was :)

Jeśli chodzi o tą suknię, to jest takie delikatne ecru.. myślę, że ten model właśnie ma swój urok w tym kolorze i w bieli mogłby już tak nie wyglądać. Widziałam tez suknie w kolorze cappucino - tego bym nie wybrała w moim przypadku bo mogłoby faktycznie wyglądać brudno :)
Jeśli się zdecyduję na taka suknie to tak jak pisze carollaa dopasuje kurteczkę/bolerko/płaszczyk w identycznym kolorze..

Japcio dziękuję :przytul:

Morgan poszperałam jeszcze troszkę w drzwie genealogicznym naszych psiaków i znalazłam takie informacje o Barrym (czyli o naszym Meloniku ;))

MELON od Bonzy
o.Amant Berst
m. Blacky Ryba z Niedźwiedziej Gawry
urodzony 17.04.1994
Ustalona ilość potomstwa: 10
data pierwszego miotu: 07.07.1997
Data ostatniego miotu 06.11.1999
Ilość miotów: 4

tak jak już pisałam postaram się znaleźć i wkleić jego zdjątka i lady AMANDY :) Co do rodziców Amandy miałas rację :)

Justys
ja równiez pracuję w Będzinie :D

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 20 Lipca 2009, 11:41 »
Wszystkiego najlepszego dla mamusi  :-* :-* :-*

Buziaki zostawiam na poczatek tygodnia  :-* :-* :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #111 dnia: 20 Lipca 2009, 11:50 »
Julenko
Dla Mamy wszystkiego najlepszego :Daje_kwiatka:

Co do sukni - ja nie przejmowałabym się aż tak bardzo - przecież będzie ciemno - nawet przy najlepszym aparacie - zdjęcia będą w ciut innych kolorach niż w rzeczywistości. Ty masz się dobrze czuć w tej sukience - jeśli to jest Twój wymarzony kolor, to go ubierz i tyle.
Buźki zostawiam!!!
 :-*  :-*  :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 20 Lipca 2009, 12:01 »
ooo kolejna forumka ma mame z lipca  ;D ;D ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 20 Lipca 2009, 12:57 »
Ulala :)to tego miotu Melona nie znam :)) ojciec mojego Morgana (CUBA Stróż Zagrody) to Akord Fortissimo Bona Fide (ur. 1996 zm.2009)... mozliwe, że jak bywaliście na ringach dawno temu to z nim konkurowaliście :))) Od 97 roku już znam mioty polskie, wiec nie było problemu ;)) zdjęcia chętnie obejrzę! :))

Offline Marita

• forumowicz
  • A jeśli nie Ty... to spłonę i nic nie powtórzy się
  • data ślubu: mam nadzieję, że już wkrótce
« Odpowiedź #114 dnia: 20 Lipca 2009, 14:14 »
Fajny pomysł z datą! rewelacja! i goście pewnie też zadowoleni, że będą mieli sylwestra, że tak powiem z głowy  ;D zapytam tak z ciekawości: bo słyszałam, że w sylwestra sale i lokale liczą sobie o wiele wiele więcej, że niby przez wesele mają jedną imprezę w roku mniej  ::)

Zdjęcia cudowne.  I chyba sprzęcik też dobry  ;D mój K.  złapał bakcyla
" (...) Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz i kochaj jak najmocniej."

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 20 Lipca 2009, 19:47 »
Natalia, Frezyjka dziękuję Wam, przekażę :przytul:

Marita witam Cię serdecznie :) Wiesz, też słyszałam, że lokale życza sobie podwójną kwotę na przyjęcie w tym dniu/nocy.. ale rzeczywistość nas mile zaskoczyła, otóż nasza restauracja liczy nam za przyjęcia tyle samo jak w każdym innym dniu, czyli 150 zł/osobą.
Jeśli chodzi o foteczki to potwierdzam, że sprzęcik jest niezły, Karolina, czyli osóbka, która je tworzyła trochę w niego zainwestowała bo to jej wielka pasja..

Dziewczyny.. nie wiem czy ludzie nie myślą logicznie czy są tacy tępi.. Wyobraźcie sobie, że dzisiaj zgodnie z umową przyszła ekipa żeby dalej naprawiać te nieszczęsne rury i grzecznie zapukali do sąsiadki (tej co rodzi w środę) pode mną żeby ją ostrzec, że będą się przebijać przez strop a Ona na to NIE..  :o Ona sie nie zgadza, bo Ona ma w tym miejscu świeżo wyremontowany salon z panelami, gipsami, sripsami.. i Ona się nie zgadza żeby jej to zerwali.. Tłumaczą jej grzecznie, że jest awaria i sąsiedzi są odcięci od wody, albo jak w naszym przypadku woda spływa po ścianach i niszczy wszystko..  Nadal bunt.. No i odeszli z kwitkiem.. Jak to usłyszałam to aż mnie zatrzęsło, wróciłam do domu, poszłam po sąsiadkę z góry i razem poszłyśmy na dół, nie było tej dziewczyny tylko jej mąż, wzięłam go za fraki i zaprowadziłam do mojego mieszkania. Mówię grzecznie: Czy nie widzisz jak wygląda moja sypialnia, jeśli się nie zgodzisz to co oni maja zrobić, mają mi teraz zamurować pokój z powrotem z tą starą rozwaloną rurą?  >:( No idiota! Nie dociera do niego, że za 2, góra 3 dni przecieknie to do jego mieszkania.. Nie mam siły do takich ludzi.. straciliśmy cały dzień, a robota mogłaby już ruszyć. Wykonawca tłumaczył, że jeśli wszyscy zgodnie udostępnia mieszkania to oni wejdą tam w 8 osób, podzielą się mieszkaniami i 2 dni i będzie po sprawie.. Tamta w tym czasie by urodziła i wróciłaby do gotowego mieszkania.. A przecież oni muszą oddać mieszkanie w takim stanie jak zastali, wiem bo już się dowiadywałam w tej sprawie, resztę kosztów ewentualnego malowania zwracają.. Czy to jest krzywdzące? Chyba nie, a spokój byłby na X lat..

Wybaczcie, ale musiałam się komuś wyżalić..

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 20 Lipca 2009, 20:29 »
ooo rany  :o :o :o
niektórzy ludzie to chyba nie wiedzą że żyją  ::)
jak można byc takim tępym i nie wiedziec ze ta woda zaraz będzie u niej  ???

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #117 dnia: 20 Lipca 2009, 20:33 »
Julenko
Żal się nam ile chcesz - po to tu jesteśmy. Niestety bezmyślność ludzka nie zna granic. Nie raz przekonałam się na własnej skórze, że ludzi interesuje ich czubek własnego nosa. Przylecą jak im się naleje na głowę. Rozumiem Twój bunt i żal i mocno trzymam kciuki, żeby udało Ci się ich przkonać. Może przez noc zmądrzeją.
Buźki Kochana
 :-*  :-*  :-*

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #118 dnia: 20 Lipca 2009, 21:38 »
Co za tępa kobita wrrrrrr
A ty się żal ile chcesz - po to nas masz :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 20 Lipca 2009, 22:27 »
Dzięki dziewczyny :przytul: .. Już się wkurzyłam i powiedziałam, że wleje w tą dziurę z dwa wiadra wody i jak im przemoknie w przyspieszonym tempie sufit to może wtedy się zgodzą.. Nie no żartuję oczywiście, nie zrobię tak, ale czasem myślę, że to byłby jedyny sposób na takie idiotyczne postępowanie.. :(

Żeby nie było tak smutno u mnie to napiszę Wam ciekawą nowinę - najprawdopodobniej w ten weekend wybiorę się z moja przyjaciółką do Rybnika, bardzo chce mi pokazać jakiś salon z sukniami ślubnymi, który prowadzi jej znajoma, powiedziała, że będę oczarowana.. a co tam.. pojedziemy, zobaczymy :) W końcu poprzymierzam suknie..  :jupi:

Uciekam poczytać co u Was nowego :)  :-*