Autor Wątek: "Kiedyś znajde dla nas dom z wielkim oknem na świat..." Kasia i Pawel 18.09.2009  (Przeczytany 52999 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Pati ja bym tam umarła!
 :pogrzeb:

To jest rodzina, która jest bardzo chaotyczna ciągle gra telewizor, dzieciak w kącie ryczy, matka się wydziera- totalny odlot. Burdel w całym mieszkaniu :D
A ja uwielbiam ciszę i spokój i nie znosze jak telewizor huczy a u nich działał 24h na dobę- bo nawet w nocy teściu przy nim spal.
Dobrze, że chociaz przestali jarać te pety bo kiedys po 10minutach już cała smierdziałam nawet skóra mi smierdziała bo czułam przy kapieli w domu bleee
totalna masakra!! brrrr aż mnie trzęsie!
kasia

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
wcale się nie dziwię, że Cię to irytuje bo ja też najbardziej cenię sobie święty spokój
nie mamy nawet telewizora  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Ja ze swoja Tesciową nie widziałam sie od dnia slubu..bo zrobiła mi przykrość i jakos nie pałam checią żeby sie z nią zobaczyć. Widzę tylko że mojemu Piotrkowi jest przykro z tego powodu bo jest między młotem a kowadłem. Ale nie naciska na spotkania, bo wie, że im bardziej bedzie parł to ja bede sie opierac. Nie ma nic gorszego niż beznadziejni tesciowie. Wiec szczerze ci Kasia współczuję!! ;D

Fajnie że udało Wam się załatwić tyle spraw!! ;D To co jeszcze zostało?

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
Ja tam teściów widuję raz na miesiąc i mi w zupełności starczy. P. powiedział, że do jego rodziny po ślubie nie będziemy chodzić, co najwyżej raz na jakiś czas na kawę, na święta będziemy u mnie, do niego tylko w odwiedziny. Sam tak powiedział... Jak będziemy tylko mieli własny dom, to będziemy wszystkich po prostu do siebie zapraszać i tyle. Dobrze, że przejrzał na oczy, ze jego rodzina jest toksyczna, fakt jest spokój... ale nie potrafią rozwiazywać konfliktów, latami jakąś głupotę ciągną, mają pretensje o jakieś bzdury, dla mnie to wszystko takim fałszem śmierdzi... u mnie jest troszkę hałasu, czasem ktoś pokrzyczy ale tylko po to by za 5 min wszystko wyjaśnić, nikt do siebie nie ma ciągnących się latami urazów... kazdy problem jest rozwiązywany na logikę.
katrishja, dobrze, że masz teściów jednak kawałek od siebie ;) ja mam do nich 5 min drogi.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
 :-* :-* :-* zostawiam

Offline carollaa

• Chuck Norris
poniedziałkowe  :-*

Offline katrishja

• entuzjasta
Dzień dobry w ten deszczowy poniedziałkowy poranek!!! :-* :-* :-*

Weekend minął dość upojnie w sobotę było wielkie leżakowanie na Lubczynie  :okularnik:

Zaś w niedzielę leczenie lekko spieczonej skóry- ja to jakoś w miarę przeszłam ale P. spalił się na maxa! Całą niedzielę leżał w łóżu a dziś też- biedaczek!  :glaszcze:

Wczoraj udało mi się między mszami złapać naszego proboszcza :)
Jest kochany- brakuje nam dwóch spotkań z nauk przedślubnych ale powiedział, że skoro zostało tylko 6 tygodni do slubu to jak w środę przyjedziemy ze wszystkimi dokumentami to zakończy z nami indywidualnie i już podpiszemy protokół tak więc ja dziś biegnę do kościółka po akt chrztu a we wtorek pawełek i w środę miejmy nadzieję, formalności będą zakończone  :jupi:

Wracając do tematu teściów to powiem wam kochane szczerze, że moi nigdy nie zrobili mi krzywdy w żaden sposób ani nie obrazili mnie czy tam fochowali - zawsze byli neutralni bo jakoś nie zawiązała się między nami nić przyjaźni czy czegokolwiek podobnego. Mało rozmawialiśmy i nasze relacje głównie kończyły się na "dzień dobry" i na "dowidzenia"więc były dość chłodne i dalej są bo ja trzymam dystans bo tak mi lepiej po prostu :)

Dziś jeszcze nie wiem jakie plany chyba skoczę po papier na winietki bo już wiem że tło będzie takie czerwono-bordowe coś na pokroju tych kolorów- cale białe wyglądają, że tak powiem troszku "za biednie"  :D
W sobotę byłam w skali kupilam po 1 arkuszu różnych papierów i wczoraj robiłyśmy na próbę więc wizja jest.
Może nie będą one jakieś super wyszukane ale mam nadzieję, że i tak będzie ładnie. W końcu efekt daje całość prawda?
kasia

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
przesyłąm troche słoneczka
bo u nas świeci na całego i jest juz 28 stopni  ::)

:okularnik: :okularnik:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Kasiu a może te winietki zrobisz całe bordowe, ale na przód nakleisz białą kartkę - albo zwykła, albo jakąś elegancką i bordowym kolorem wypiszesz gości? I jakiś wzorek do tego? Nie wiem czy takie coś planowałaś bo już mi się szczerze wszystko miesza :) hehehe

Offline katrishja

• entuzjasta
Właśnie tak Pati ma być:)

Cała winietka bordowa a na niej naklejony sprzodu biały elegancki papier z wydrukowanym wzorem i imieniem oraz nazwiskiem gościa.
Będzie to wyglądac tak jak na umieszczonym niżej zdjęciu.

Poza tym mogę dziewczęta się Wam pochwalić że dziś z P. mamy 7 rocznicę bycia razem!!!!!!!!!

:serce: :serce:

Bossszzzze to już 7 lat... jak ten czas leci  ;D

W ogóle to też chcemy w tym tygodniu rozpocząć kurs tańca muszę zadzwonić do pani i się umówić...hihi już się nie mogę doczekać!!!!!!!!!!! :Tuptup: :Tuptup:
kasia

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
wow!! 7 rocznica !! GRATULACJĘ!! [/size]

..winietki jak czytam to wyjdą bardzo ładne. Mam nadzieje, że pochawalisz się i wstawisz zdjęcie?? ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
moje gratulacje... ładny staż :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
A no widzisz :) To się zgadałyśmy :) hehehe,, bardzo ładne będą :)

Gratulacje - 7 latek to ho ho ho  ;D

Offline katrishja

• entuzjasta
Agulek fotki na pewno będą jak tylko zaczną powstawać pierwsze winietki.

Wiśniowa- poznalismy się tuż przed moimi 18stymi urodzinami i czas leci nieubłagalnie ale ja się cieszę bo wiele lat czekałam na te chwile które mają nastąpić w nabliższym czasie  ;D

Pati- dziekuję ci skarbie za pomoc- ja byłam w twoim wąteczku ale nie widze w pracy fotek - strasznie jestem ciekawa tego brzusia, który ponoć bardzo urósł przez ostatni tydzień  ;D
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
No urósł naprawdę :) teraz to musisz uwierzyć na słowo  ;)

Morgan
  • Gość
Kasiu gratuluje Wam 7 rocznicy :))

Offline anulla_p

• Chuck Norris
musisz uwierzyć Kasia  ;D ale ja potwierdzam a to tylko tydzień i naprawdę duża różnica, nie wiem jak Patrycja to zrobiła :o

po siedmiu latach to psycholodzy mówią, że kryzys więc zabraniam Ci się denerwować do ślubu żeby żadnych awantur nie było   ;)
tylko nie wiem czy to siedem to liczy się w ogóle wszystko czy dopiero po ślubie zaczyna się odliczać  :P
tak czy siak: GRATULACJE

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
gratuluję takiego stażu :)
winietki ładne bardzo :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
anulla mam nadzieję że jak już zajrzałaś do mnie to będziesz cześciej zaglądać i się udzielać :)

My 7 lat będziemy mieli 1 listopada, a we wrzesniu miną 2 lata od ślubu :) a mówią że właśnie pierwszy rok małżeństwa to sprawdzenie miłości czy jakoś tak :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
Ja Patrycja nie JUŻ zajrzałam tylko zaglądam od początku  ;D i kibicuję Ci z ukrycia. No właśnie o to udzielanie idzie bo czasu niestety brakuje... ale dobrze postaram się  ;)

Offline carollaa

• Chuck Norris
po siedmiu latach to psycholodzy mówią, że kryzys więc zabraniam Ci się denerwować do ślubu żeby żadnych awantur nie było   ;)

anulla_p, nie po siedmiu, tylko po 4-5 latach wg badań hormon miłości przestaje działać, więc Kasia ma to już za sobą ;)

Offline katrishja

• entuzjasta
Buziaki robaki dla wszystkich !!!   :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Kochane co do kryzysu w związku to mi się wydaje, że każda para ma inaczej- to zależy po prostu od ludzi. My swój kryzys też mieliśmy i był on po 2,5 roku bycia razem wtedy przez wiele miesięcy ważyły się nasze losy nawet przez jakiś czas "odpoczywaliśmy" od siebie ale uważam, że dzięki temu teraz jesteśmy tak mocno ze sobą związani i tak wspaniale się dogadujemy - nam akurat było to potrzebne :)

Teraz cosik z aktualnych spraw:

Otóż wczoraj nawet troszku załatwiłam spraw.

Zakupiłam organzę białą na czekoladki dla gości (dwie roleczki), księgę gości oraz materiały na robienie kokardek dla gości i winietek... no własnie.... i tu niespodzianka... otóż kompletnie zmieniłam koncepcję "winietkową"i wracam do pierwotnej wersji, którą ustaliłam jako pierwszą kilka tygodni temu.
Nic nie zdradzę jak zaczną powstawać pierwsze sztuki umieszczę fotki a myślę, że pomysł mam fajny.

Póki co umieszczam dla was fotkę księgi (jest formatu A4 jako segregator). I wiem że nijak pasuje mi do "bordo-dodatków" ale tak się w niej zakochałam, że stwierdziłam, że niech już będzie i tak będzie leżała z boku sali na stole przy kanapach-nikt nie zwróci na to uwagi :) a jak tak to trudno  ;)

Wczoraj tez jak sobie z P. pilismy winko i leżakowaliśmy powstało pierwszych 10 kokardek dla gości - i oto też umieszczam fotkę jednej z nich!

No i mam pomysł na zrobienie Zawiadomień- będą przesliczne! hi hi te wypisywane długopisem jakoś nie przemawiają do mnie i kompletnie mi się nie podobają!. Cieszę się, że wena  twórcza do mnie wróciła bo to już tylko kilka tygodni i trza się ostro wziąść do roboty!!!!

:D
kasia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
sliczna ksiega, tez mialam ja kupic :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
naprawdę świetna ta księga  :ok:

Offline katrishja

• entuzjasta
Dziękuję!:)
Paooolka to czemu nie kupiłaś??  :P
kasia

Morgan
  • Gość
Kasiu ksiega gosci super!!! :)))))))))))))
kokardki bardzo podobne mial na weselu moj brat! :))

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
anulla miło mi to czytać :) dziękuję :) no i teraz trzymam Cię za słowo :)

Kasiu księga jest naprawdę śliczna :) i bardzo ładnie wyszły wam te kokardki :)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
przypomniałaś mi o mojej księdze - musze w końcu znaleźć chwile żeby ją skończyć  ::)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
Śliczna księga!!

Kasia..Ty sama robiłaś te kokardki?? :o

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
bo zamowilam inna  :D
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA