Autor Wątek: "Kiedyś znajde dla nas dom z wielkim oknem na świat..." Kasia i Pawel 18.09.2009  (Przeczytany 53357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Do wesela 10 dni  .... a my zostaliśmy bez świadka :(

Od 2 lat nasz świadek miał problemy z kolanem.... i tak chodził chodzil chodził i nic z nim nie robił choć mój P.cały czas mówił "idź do lekarza"... nie poszedł....

3 tygodnie temu grali mecz no i się zaczęły większe problemy z bolącym kolanem, do tego załatwił się na kawlaerskim gdyż "zaliczył glebę"...
Od ponad tygodnia ma nogę w szynie a nasz NFZ wspaniały wsadził wczoraj jego nogę w jakąś usztywniającą opaskę czy coś w tym stylu no i jest uziemiony z kulami na kolejne 4 tygodnie....

Nie wyobrazam sobie nikogo innego na jego miejscu a wiem że musimy kogoś wybrać.... Chciałam aby to były szczególne osoby i takie były a teraz .... chce mi się płakać

Nie dość że wkurza mnie to że będzie świadkiem ktoś na kim mi nie zalezy i nie jest naszym wspólnym bliskim kumplem tylko P. to jeszcze prezent dla świadka który przygotowałam mogę sobie wsadzić...... w d .... bo jest "imienny" tylko dla niego   >:( >:( >:(

Musimy zrezygnowac z tych prezentów po prostu a świadkowa dostanie kiedy indziej.
Rezygnuję też ze wspólnej sesji zdjęciowej ze świadkami bo teraz to już nie mam na nią ochoty :(

Wiem, że na takie rzeczy nie mamy wpływu ale zdenerwowałam się trochę na niego bo od dawna go prosiliśmy żeby się zajął kolanem w końcu ...ehhh...  :'(  :'(  :'(

kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
No szkoda, że tak wyszło... Głupio że tyle z tym zwlekał, ale niektórych rzeczy nie da się przewidzieć.

10 dni :) ale jaja co? Szybko leci :) Jeszcze przed piątkiem będziesz musiała mi przypomnieć która to dokładnie godzina Twojego ślubu :)

Morgan
  • Gość
Ech... nic na to nie poradzicie Kasiu... glowa do góry kochana, nie poddawaj sie tera zna finishu.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
szkoda, że tak wyszło ale co zrobić... i tak to będzie najpiękniejszy dzień w Twoim życiu  :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Kasiek, współczuję 10 dni do ślubu a tu pod górkę, trzymaj się kochana mocno  :-*

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
Nic się nie martw, wszystko sie ułozy po Twojej mysli. W dniu slubu juz o niczym nie bedziesz pamietala tylko bedziesz po prostu szczesliwa :)

Suknie tez pewnie poprawia tak jak trzeba, szkoda tylko ze musialas sie przez to zdenerwowac.

A fotki... REWEWLACJA  :-*

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
głowa do góry, będzie dobrze  :-*

Offline katrishja

• entuzjasta
Dzień dobry kochane dziewczynki!!

Do WIELKIEGO DNIA............ 9 DNI    :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Sprawa ze świadkiem tak się rozwiązała że świadek zostaje ten co miał być od samego początku!!!

Stwierdziliśmy, że nie wyobrażamy sobie innego i nawet jak ma siedzieć z kulami w kościele to nam to nie przeszkadza!
Także temat został szczęśliwie zamknięty  ;D ;D

Co do sukni to dzis jak nie zapomne to zadzwonie do nich i sie przypomne co dokladnie ma byc zrobione zeby nie bylo ze znowu czegos nei zrobily!

Wczoraj zafarbowalam wlosy dzis pomykam na solarium a wieczorkiem o 18stej mamy próbę w kościele.

Kwiaciarnia również już załatwiona- kwiaty będą piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wszystko w kolorach bordo biel i srebro :D
W ogóle to my nawet nie byliśmy na pierwszej spowiedzi...hmmm... ksiądz zapomnial nam dac karteczke i dopiero 2 tygodnie temu ja dostalismy bo się przypomnialam :D ale nie mamy czasu zeby isc... moze sie zgodzi na jedna a jak nie to polecimy w niedziele w trakcie mszy- nie bedzie wyjscia :)

Humor sie juz poprawia bo goscie polożeni na szczęście- jedynie co krew mi mrozi w żyłach to ta suknia no ale czekamy do piątku do 15:30 :D

W weekend trza dodrukować "zasady wesela" na stoły i kartkę do "księgi" kupić świece dwie białe i odebrac nasze tablice rejestracyjne:
Przód to nasze imiona
a tył to zdrobnienie naszego nazwiska :D
Takze będzie ładnie :D
kasia

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
miałam się właśnie pytać dlaczego z niego rezygnujecie ale to była wasza decyzja
ciesze się, że jednak zostaje ten kogo chcieliście  ;)

a do zdjęć przecież kule może mu ktoś przytrzymać i widać ich nie będzie  ;)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Kasia..."panieńskie" extra!! zdjęcia rewelacja - a Ty Lasencja taka że hej!! :D

..mam nadzieje, ze z suknia bedzie już ok..bo to już 9 dni!! ;D ale ten czas zleciał!! a tak na marginesie - co to za "krawcowa"?? pije w pracy, że krzywo tni i szyje????!!!

..fajnie, że świadek zostaje! w takim dni warto iec kogos bliskiego obok siebie...i tez bym przezywała gdyby któreś z naszych świadków niemogło być!! dobrze, że sprawa się wyjaśniła!!  ;D

zostawiam :-*

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
No to dobrze, że świadek jednak zostaje ten co trzeba :) a że mniej mobilny bedzie no to trudno :)

Morgan
  • Gość
Ale super wieści! Ulala!

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
super, że świadek zostaje :) dobra decyzja  :)

dopiero teraz zauważyłam foty z panieńskiego  :glupek:... świetne są a z Ciebie naprawdę super laska :)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
O, widzę, że mały stresik  był, ale dobrze, że się wyjaśniło :-) I ostatnie dopinanie spraw :-)

Offline carollaa

• Chuck Norris
Kasiu, super, ze sprawa ze swiadkiem sie wyjasnila :) Zobacz, jak to leci... kurcze ejszzcze momencik i bedziemy pisac gratulacje i czytac relacyjke :D

Offline katrishja

• entuzjasta
Kochane dziewczynki!!!

Do ślubu jeszcze jedyne 5 dni...

To najbardziej ekscytujące 5 dni w moim dotychczasowym życiu :D :D

Trudno opisać co się czuje!!

Suknia na szczęscie pięknie równo skrócona bolerko także zrobione a woreczek na koperty powalający cały obszyty koronką naokoło a po całości rozsypane kamienie swarowskiego cudenko :D

Wszystko już znajduje się u moich rodziców w domq i czeka na mnie :D

Aż mnie dreszcze przechodzą!!!

Zakupy praktycznie wszystkie skończone jeszcze tylko płatki róż które chcę aby lokal przed wejściem rozsypał na czerwonym dywanie który bedzie rozwinięty i trza wydrukować rozsadzenie gości przy stole które lokal powiesi na szybie przy wejsciu :)

Prezenty dla rodziców i świadków też już zapakowane- qrcze jak to wszystko pieknie wyglada.

Wczoraj też byłam na trzecim próbnym makijażu według wizji Dorotki i powiem szczerze- cudeńko!!!!!!!
Byłam 2 razy na solarium- pójde jeszcze raz tylko i wystarczy :D

Oto fotki ostatnich już zakupów:)

Na pierwszym pudełka do zabawy tej co sie tanczy z para mloda i wrzuca za taniec pieniazki chyba na wozek sie zbiera wtedy czy jakos tak :)
Druga fotka to świeca i kartka które będą stać na stoliku w rogu razem z księgą gości. Wokól będzie jeszcze rozsypane "serduszkowe konfetti".
A ostatnia fotka to zasady wesela (są dwustronne) któe będą stać na stołach.
« Ostatnia zmiana: 13 Września 2009, 14:08 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Jejku już zostało tylko kilka dni! Kaśka czy Ty sobiezdajesz z tego sprawę?? :)

Fajnie to się prezentuje na zdjęciach, goście na pewno będą zachwyceni :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
faktycznie... ani się obejrzysz a będziesz mężatką :) już się nie mogę doczekać relacji (będzie relacja prawda?)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
Droga Kasiu nawet nie wiesz jak bardzo żałuję, że 16 już wracam do Londynu i nie będę mogła przyczłapać na Twój ślub  :'(

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Morgan
  • Gość
Kasiu.... tak się ciesze, że to już bliziutko!!!
Prezenty są przepiękne!!! :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
Kasienko to juz tylko 3 dni, ale eksra :) A jak Twoje samopoczucie?

Offline katrishja

• entuzjasta
Cześć kochane dziewczynki!!!!!!!!!!!

Do wesela..... 3 dni  :skacza:

Kurcze ale mam mętlik w głowie bo o wszystkim chcę pamietać- na szczęscie mam listę na kartce więc chyba będzie dobrze i niczego nie zapomnę!!!!

Dziś ostatnie już zakupy a wieczorkiem idę na przedłużanie rzęs.
Jutro z kolei robię paznokietki u rąk i nóg :D a wieczorkiem jakaś maseczka upiększająca! :D

W czwartek zawozimy wszystko do lokalu, idziemy na ostatni kurs tańca, do tego spowiedz i przyozdabianie sali (kilka balonów powiesimy) oraz domu rodziców. Także będzie dzień pełen wrażeń :D

Kochane mam do was wielka prośbę!

Otóż potrzebuję pilnie tekstu które mówią mamy jak witaja nas chlebem i solą- jest taki krótki musze go mamie napisać oraz potrzebuję coś na błogosławieństwo dla mamy też. Pomóżcie mi to znaleść bo ja totalnie o tym zapomnialam a dziś brak czasu :(

Będę very wdzięczna :D
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Moi rodzice mówili coś z głowy, ale już co dokładnie to nie pamiętam :)

Morgan
  • Gość
Moi rodzice tez mowili z głowy :) Od serca... :)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
Kasiu..juz tylko 3 dni..i będziesz po "naszej"(mężatek) stronie!! ;D super!! nie mogę się doczekać twojej relacji!!

...napisz Kochana dokładnie w którym kościele i o której macie ślub..oki?

Na Błogosławieństwie moja mama powiedziała prosto z serca;"żebyśmy się zawsze kochali, wspierali i doczekali wspólnie poźnej starosci. no i dzieci!!" a tesciowa powiedziała "żebyśmy żyli w zgodzie i w spokoju" m.in oczywiście.

A na powitaniu chlebkiem moja mama powiedziała.
"Staropolskim obyczajem witamy was chlebem i solą. Pani Młoda co wybierasz:chleb, sól czy Pana Młodego"? ja na to"wybieram chleb, sól i Pana Młodego żeby pracował na niego"
i tyle! ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Agulek79 chcesz jechać do Kasi na ślub? Bo ja najprawdopodobniej będę jechać ( o ile mnie zdrowie nie zawiedzie), więc jak chcesz to razem mozemy iść :)

Ślub jest na 17, kościół nie pamiętam jak się nazywa ale wiem gdzie jest - na Majowym :)

Offline katrishja

• entuzjasta
Kochane dziewczynki!
Dziękuje wam za wpisy a Tobie Agulek szczególnie za ten tekst o chlebie i soli bo właśnie jego miałam na myśli :D
Dzisiaj już wszystkie rzeczy które musimy zawieść do lokalu w czwartek powoli do toreb popakowałam zajęło mi to ponad godzinę i 5 toreb ale trza było dobrze wszystko posegregować i wypisać instrukcje dla lokalu co i gdzie :)
musiałam to zrobić na poskojnie dziś bo jutro kilka godzin na paznokciach a pozniej czekam na goscia  z administracji i nie chcialm burdelu w chacie robic :D

Właśnie wróciłam z rzęs są znów przepięknie długie i geste jak z reklamy Astora   ;)

Teraz leżakuję na łóżeczku i oglądam 39 i pół a mój króliczek tu kombinuje jak do mnie wskoczyć... hihih
Po pracy zrobiliśmy ostatnie zakupy i przez 1,5 godzinki trenowaliśmy nasz pierwszy taniec i w końcu wyszedł nam w całości jak trza! ale jeszcze będziemy ćwiczyć :D

Co do ślubu to odbywa się on 18 września o godz. 17:00 w Kościele p.w. Opatrzności Bożej w Szczecinie przy ulicy Marii Dąbrowskiej na osiedlu Majowym (niedaleko reala :) )
Serdecznie zapraszam  :D
kasia

Offline anulla_p

• Chuck Norris
a ja to nie wiedziałam, że to jest jakiś tekst zawsze mi się wydawało, że rodzice mówią coś z głowy  ::)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
moi mówili z glowy i bardzo fajnie to wyszło   :)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
Nie ma za co Kasia!! Cieszę się że mogłam się przydac!! Jak ja Tobie zazdroszczę i zarazem sie cieszę z Tobą!! Piękne i wzruszające chwilę przed Tobą!! :D Buziaczki :-*

..i jeśli możesz mi powiedzieć..to gdzie robiłaś rzęsy?? ja od jakiegoś czasu ne nie "choruje" i też chciałabym sobie zrobić..ale wolałabym isc w sprawdzone miejsce!!

...ricardo - nie obiecuję. ja pracuję na gumieńcach do 16-tej i nie wiem czy dam radę dojechac na prawobrzeże na 17-ta. Zobaczymy...Postaram sie..ale też nie obiecuję (bo poźniej Kasi bedzie przykro jak obiecam a nie dam rady).