Autor Wątek: "Kiedyś znajde dla nas dom z wielkim oknem na świat..." Kasia i Pawel 18.09.2009  (Przeczytany 53433 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Dzień dobry w ten piękny poniedziałkowy poranek!!!
Oto foteczki z mojej pierwszej przymiareczki:

UWAGI:
suknia jest o cały rozmiar za duża - niestety oprócz brzucha zszedł mi trochę biust no ale trudno gorset będzie zwężany o około 4-5 cm aż- mam nadzieję, że ten piękny wzór na gorsecie nie straci na tym. Suknia ponadto jest pognieciona no i za długa więc to nie efekt końcowy

OTO FOTKI:1. Zdjęcie numer 1 jedno z moich ulubieńszych- tu mój długaśny tren  ;D
2. Na tym zdjęciu już z podpiętym trenem na szpileczki oczywiście póki co:)
3. Welon numer 1 który mierzyłam ale nie wybrałam.
4. Welon numer 2 który zwyciężył!!!!  ;D
5. Na tym zdjęciu chcę wam pokazać moją biżuterię - widać tylko naszyjnik niestety oraz broszkę przy wstędze wokół pasa  ;D
6. Tutaj zdjęcie z bolerkiem, które wybrałam- oczywiście bolerko również za duże!
7. A TO MOJE ULUBIONE ZDJĘCIE- KASIA W CAŁOŚCI  ::) ::) ::) ::)
8. I na koniec nasza mała księżnizka (córeczka siostry).

:)
:)
kasia

Morgan
  • Gość
Kasiu przesliczna masz sukieneczke! Super w niej wygladasz !!! Welon ten drugi tez zdecydowanie bardziej mi sie podoba!
A wasza ksiezniczka jaka opalona wooow :))

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Sukienka bardzo ładna :) Świecąca i z trenikiem :)
Tylko tzreba dopasowac górę aby ładnie leżała bo trochę odstaje  :P

Sukieneczka dziewczynki bardzo mi sie podoba ! Naprawde bardzo !
Zazwyczja dziewczynki mają kiczowate , przepełnione wstertnymi kokardkami, koralikami i tandetnymi koronkami suknie !
A ta jest naprawdę przesliczna !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
cudnie wyglądasz  :o

nie myslałas o długim welonie??

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
tren imponujący, bolerko też ok, mój żakiet jest szyty tak samo przy szyi i to mi się bardzo podoba aaaa i całe szczęście, że tego welonu nie wybrałaś  ;)
uśmiech masz piękny pamiętaj teraz, że masz się tak uśmiechać cały dzień 18 września

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Kasiu bardzo, bardzo, bardzo ładna sukienka :) i mi się wydaje, że wygląda całkiem inaczej niż ta na zdjęciu z bordowym paskiem :)

Naprawdę piękna jest.

Welon nr 2, bo 1 jest za krótki na to, a długi welon tez moim zdaniem nie może być bo masz tren. Nr 2 jest super.

Faktycznie zwężyć trzeba będzie sukienkę koniecznie :) ale babki sobie z tym poradzą bo przeciez mają pracownie na miejscu :) A staniczek miałaś już ten co na weselu będziesz miała? Bo to do przymiarek trzeba mieć :)

Oj już się nie mogę doczekać aż Cię na żywo zobaczę jak będziesz pięknie wyglądać :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
sliczna suknia! pieknie wygladasz
a mala cudo :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Śliczna suknia, będziesz cudownie wyglądać!!!

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
piękna suknia i Ty naprawdę ślicznie w niej wyglądasz (w ogóle to bardzo ładna kobieta z Ciebie)  :)
dobry welon wybrałaś... ten pierwszy jakoś dziwnie wcześnie się kończył  ::) biżuteria pasuje idealnie  :ok:

Offline katrishja

• entuzjasta
Na początku chciałam wam bardzo podziękować za wszystkie miłe słowa odnośnie mnie i mojej sukienki.
Jak wiadomo gusta są różne i znimi się nie dyskutuje i każda z nas ma swoją wymarzoną wizję siebie w Tym Dniu.
Moja była właśnie taka ;D
 A jednocześnie się cieszę,że wam akurat też się podoba :D

Morgan- Dziękuję za miłe słowa, nasza mała księżniczka po pobycie nad morzem wróciła jak murzynka, przeslicznie wygląda, prawda? nasz mała dama hihi

ela- górę oczywiście, że będziemy dopasowywać- z resztą całą resztę też bo suknie jest we wszystkim co możliwe za duża- dziękuję za mile słowa na temat naszej księżniczki

vonka- jesli chodzi o welon to nawet się nad nim nie zastanawiałam wcześniej, wiedziałam tylko że ma być najbardziej delikatny jaki się da!:) wydaje mi się że przy takim trenie welon "za pas" będzie akurat- nawet jak tren zepniemy to jest na nim przepiękny wzór który łączy się z tym idącym z góry i nie chciałam go zasłaniać więc chyba tak zostanie:)

anulla_p- Dziękuję kochana za komplementy na temat mojej osoby- oczywiście uśmiechać się będę cały Boży dzień 18 września 2009 roku hihi - a zmieniając lekko temat to ta kwiaciarnia kolo Propagandy nazywa się "Magnolia" ostatnio obok niej przejeżdzałam więc rzuciłam okiem  ;)

ricardo- Pati oczywiście staniczek był "slubny" nawet buty slubne miałam na sobie choć okazały się tego dnia jeszcze niepotrzebne- dopiero na następnej przymiarce jak będziemy regulować długość sukni je wezmę- co do wersji tej sukni w kolorze ecru i bordowym paskiem to szczerze ta biała którą wybrałam moim zdaniem jest zdecydowanie piękniejsza! ::)

paooolka- kochana ja cały czas czekam na fotki z twojej przymiarki hihi

selena- dziękuję za komplement- tak miło się na sercu robi  :D

wiśniowa- co do welonu to jeszcze będą gdzieniegdzie na nim delikatne diamenciki i tam gdzie grzebyczek też z 3-4 będą doczepione ale takie malutkie, dziekuję ci bardzo za komplement odnośnie mnie zaś no i cieszę się, że twoim zdaniem biżu pasuje- ja się w niej zakochałam  :D

Ponadto rozwiązałam problem "gdzie schować koperty" otóż poprosiłam panie z salonu, żeby uszyły mi taki worek A4 ze ściągaczem z jakiegoś bialego materiału w końcu szyjąc suknie mają jakieś odrzuty materiałów, prawda? a co to dla nich uszyć taki worek-pikuś! -:)
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpnia 2009, 13:06 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
super pomysł z tym workiem :) a welon z kryształkami ja tez miałam... pięknie wyglądał :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Jak byliśmy na weselu znaojmych to oni mieli taki karton większy, owinięty ładnym papierem i zrobiony jak taka urna do wrzucania głosów :)

Offline pamela

• Chuck Norris
kasiu mnie poprostu zatkalo, wygladasz przepieknie, cudownie wyglada wszystko, nic bym juz nie zmieniala (oprocz zwezenia sukni), bizuteria piekna,  wszystko sliczne, chcialabym tak pieknie wygladac na swoim slubie  :-* :-* :-*
twoj maz to zemdleje z wrazenia jak cie zobaczy  ;D

Offline carollaa

• Chuck Norris
Kasiu wyglądasz przepięknie, jeśli suknia będzie juz odpowiednio dopasowana, to ja juz nie wiem, jak bedziesz wygladac, skotro teraz jest przecudnie. Twój PM padnie chyba :)

A z tym workiem, to masz super pomysl :)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Kasiula...normalnie ZWARIOWAŁAM!! :mdleje:
Ale masz CUDNĄ suknie!! poprostu bajka!! Przeslicznie w niej wyglądasz!! Stylowo!!
...tylko Kochana juz nie chudnij więcej!!

Zdecydowanie welon nr 2!! i biżu idealne!!

A czyzby Mała Księżniczka bedzie miała swój udział w ceremonii ślubnej??  ;D

buziaki wieczorne :-*

Offline katrishja

• entuzjasta
pamela, carollaa, Agulek79

bardzo bardzo Wam dziękuję za te wszystkie ciepłe słowa- aż mi serce zadrżało jak to czytałam  :D
Już nie mogę się doczekać następnej przymiarki- wtedy to gorset powinien być już dobry- zobaczymy ale wszystko będzie okej- tym już się nie stresuje!!

Ponadto lada dzień przyjdą preznety dla gości (czekoladki z naszym zdjęceim) już p.Monika u któej zamawiałam napisała maila także dziś lub jutro- ale jestem ciekawa!! mam nadzieję tylko, że są tak zabezpieczone, że w drodze się nie porozpuszczają.... Czekoladki są nadziewane Straciatellą- MNIAM dam znać czy są dobre  ;D ;D

Produkcja kokardek dla gości wciąż trwa- na dzień dzisiejszy jest ich 57sztuk czyli drugie tyle przede mna  ;D Mam zamiar zrobić je do końca tygodnia i rozpocząć winietki- zobaczymy jak mi to wyjdzie hehehe

Cały czas zastanawiałam się nad tą tablicą kto gdzie siedzi ale tak mi się nie chce jej robić, ze postanowiłam iż na początku stołów dam większe kartki z napisami "rodzina pani mlodej" "przyjaciele" "rodzina pana młodego"- goście z pewnością je zauważą wchodząc do sali i mniej więcje każdy pójdzie w odpowiednią stronę a reszta sama się potoczy a tu proszę właścicielka sali mowi że oni sami coś takiego wywieszają- jestem ciekawa jak to wygląda.... bo jak ma być to marny papier z drukarki  to ja dziękuję- wolę moje tabliczki  ;D

W ogóle to w niedzielę zrobiliśmy interes życia bowiem kupiliśmy od mojej przyjaciółki wspaniałą śnieżno-białą z małymi kamyczkami kamizelkę z musznikiem dla mojego przyszłego męża na slub za jedyne 100zł.-leży IDEALNIE i P. wygląda w niej POWALAJĄCO!!!!! :mdleje:

Po co przepłacać 300zł. - damy ją do czyszczenia za parę groszy i problem z głowy- musze mu jeszcze kupić koszulę na poprawiny- myslałam o lekkim pastelowym różu lub lekkiej brzoskiwince- tak żeby pasował swoim strojem do mojego stroju  ;D
Przejadę się na turzyn i cosik znajdę bo już kilka ciekawych tam widziałam  :D
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpnia 2009, 07:51 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
my musimy sie zabrac za buty i kamizelke, przypomnialas mi :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
pzypomniały mi się moje przygotowania do ślubu,
przymiarki sukienki
ech, wzruszyłam się i łezki poleciały po policzku

Offline katrishja

• entuzjasta
Nie dziwię Ci się vonka- ja na pewno będę tęsknić za tymi przygotowaniami- już za nimi tęsknie bo został jedynie miesiąc do ślubu a to zleci jak z bicza trzasnął !!!

Nam paooolka został tylko pasek do kupienia więc P. jakos sobie z tym już sam poradzi!
W ogole to przy zakupach dla niego mieliśmy duzo szczęścia- garnitur kupiliśmy od razu- pierwszy mierzony od razu kupiony - a mielismy tego dnia tylko się rozejrzeć! A to był strzał w 10! Bo lezy cudownie na nim jest taki surdutowy lekko mmmm zobaczycie na fotkach ze slubu :)
Koszule buty kupilismy tego samego dnia a skarpetki i gaciory kupiłam mu przy okazji jak kupowała sobie bieliznę.
Tak więc 2-3 dni i Pan mlody ubrany  ;D ;D
kasia

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
super, że udało Wam się taniej kupić... jak leży dobrze to po co przepacać... i tak Ty jako Panna Młoda będziesz w centrum zainteresowania  :P a tak serio to te kamizelki są tak podobne, że naprawdę znając rozmiar można kupić spokojnie z drugiej ręki... przecież nikt się w tym po podłodze nie tarza  ;)

co do koszuli na poprawiny to polecam blady róż.... ukryje zmęczenie na twarzy Młodego  ;)

Morgan
  • Gość
teraz nie pozostaje juz nic innego jak odpoczywac :))

Offline katrishja

• entuzjasta
Chcialabym tak sobie usiąść i już czekać na ten dzień ale jeszcze parę rzeczy zostało do zrobienia:

1. Kokardki
2. Winietki
3. prezenty dla gosci
4. okleić wódke
5. kurs tańca
6. zapowiedzi i spowiedzi :D
7. zapakować prezenty dla rodziców i świadków.
8.  zaliczyć kwiaciarnie:)
9. Kupic biała marynarkę- masakra! nigdzie nie moge znaleść!!
10. kupic cukierki dla dzieci
11. spoatkanie z orkiestra
12. ustalić Menu
i pewnie jeszcze wiele dorbiazgow o ktorych teraz nie pamiętam :)
kasia

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
pięknie! czemu ja jeszcze tych zdjęć nie widziałam...
po prostu cudnie, suknia, welon, biżuteria i siostrzenica :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Biała marynarka dla Ciebie? W ostateczności można uszyć :) A do czego Ci ona?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
jak zaczniesz próbować te czekoladki to dla gości nic nie zostanie  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
Dopiero dzis sobaczylam Twoja sukieneczke i pomimo ze jest zdecydowanie za duza (zreszta sama o tym dobrze wiesz) to wygtladasz w niej naprawde slicznie :) Co do welonu to popieram dziewczyny.. ten drugi najbardziej pasuje :)

Pamietaj ze zapowiedzi to tak ok miesiac przed, bo niektore koscioly b. tego przestrzegaja :)

W sumie wedlug Twojej listy najwazniejsze macie juz za soba  a teraz to takie drobiazgi :)

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
ślicznie wyglądasz w sukni, mi się podoba welon nr 2
a Kochana tak się odchudzałaś czy to nerwy?
buziole zostawiam  :-*

Offline katrishja

• entuzjasta
Castia-dziękuję Ci kochana za te miłe słowa!!!

Ricardo- Pati szukam białej marynarki na poprawiny do sukienki tej arbuzowej co mam :D
Cholera wie jaka bedzie pogoda a nie chcę marznąć w razie czego.... Kurde martwie się bo już od tygodni szukam i nie mogę znaleść a jak już znalazłam to NIGDY nie było mojego rozmiaru a jak już był to źle leżał :/

anulla_p- kochana obiecuję, że tylko jedną czekoladkę wezmę!!! :D

alikaj- myślę, że po zwężeniu efekt końcowy sukni będzie super! pokarze Wam sie dopiero po slubie jak wszystko bedzie pieknie dopasowane :D
Co do zapowiedzi no to wlasnie tak wszystko na styk chyba robimy zostalo jeszcze nieco ponad miesiac czasu- ksiadz P. kazal nam przyjsc po 23 sieprnia razem po cos tam...hmmm ciekawe po co a pozniej z tym wracamy do mojego ksiedza  :)

matrix0007- jezdzilam ponad miesiac na rowerku ok. 20-25km dziennie i to chyba tego byl efekt- teraz nie mam czasu na rowerek bo robotki reczne caly czas mi zajmuja (wineitki, kokardki itp.)ale czuje sie dzieki temu lepiej ze schudzlam troszku i na pewno bede dalej starac sie utrzymac linie bo nie po to sie meczylam zeby teraz w kolejny miesiac nadrabiac stracone kalorie :)
kasia

Morgan
  • Gość
Kasiu? A może na allegro wypatrzysz jakas marynarke?

Offline katrishja

• entuzjasta
Nie jestem jakoś przekonana do kupowania ciuchów na allegro- nie wiem co mam zrobic. Chyba pozostaje mi szybko znalesc krawcowa i uszyc:/
choc taniej wyszedlby zakup.
kasia