Autor Wątek: "Kiedyś znajde dla nas dom z wielkim oknem na świat..." Kasia i Pawel 18.09.2009  (Przeczytany 51496 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Tez na początku chciałam tylko położyć na talerzu ale moja dusza artystyczna się odezwała i mam ochotę się troszkę pobawić  ::)
Poczekamy aż przyjda i wtedy będę myśleć!!! :)
Dziewczęta cały czas oczywiście w międzyczasie szukam mojego idealnego bukietu ślubnego i tak oto moje faworyty (suknia jest śnieżnobiała bez żadnych marszczen w częsci dolnej gładka do ziemi z trenem długim a gorset jest wyszywany kryształkami svarowskiego i takimi przezroczystymi kryształkami).
Drugi bukiet bylby mniejszy (podobnych gabarytów jak ten pierwszy).
kasia

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
mi się podoba pierwszy bukiet

Morgan
  • Gość
mhm pierwszy ladny bo nie w jednym kolorze... drugi ladny bo ma jakis urok... sama nie wiem ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
oba śliczne... naprawdę trudny wybór  ::) chyba skłaniam się ku drugiemu

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
U mojej siostry owiajaliśmy czekoladki w organzę i przewiązywaliśmy ladna błyszczącą wstążeczką, na której była zaczepiona malutka karteczka z imionami Państwa Młodych i datą ślubu, efekt był bardzo elegancki :) bynajmniej mnie się podobał :D
Też mam ostatnio takie weekendy wyjazdowe, ale jak się czeka na urlop do końca sierpnia to jakoś trzeba sobie radzić... :)

Offline katrishja

• entuzjasta
No własnie też mam dylemat ten czy ten ten czy ten.... :drapanie:
Oba mi się podobają ale chyba ten pierwszy troszkę weselszy a ten drugi bardziej "dostojny".
Bea027- i wlasnie o to chodzi- będzie zajefany efekt !!!!!!!!!!! :o
kasia

Offline Bea027

• entuzjasta
A bukiecik nr jeden wydaje mi się taki "lżejszy", delikatniejszy i stawiam na niego :D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
mi sie podoba 1, choc to nie moje kolory. jest delikatnieszy, subtelny
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline katrishja

• entuzjasta
Dziękuje Wam bardzo serdecznie w takim razie wygrywa bukiecik numer 1 :)
Im częściej patrzę na niego tym bardziej mi sie podoba  ;D
Tylko pytanie kolejne do was moje kochane!!

Czy ten czerwony bukiet nie będzie się gryzł jesli dam bordowe dodatki na stół??(  te dodatki to: konfetti serduszka rozsypane na stole gdzieniegdzie, organza ponoć ma być bordowa od sali wzdłuż stołu(mogę wybrać jeszcze złotą/ecru nie pamiętam dokładnie), do tego te woreczki organzowe białe z cukierkami z bordową kokardką)

Acha i pytanie nr 2: winietki chcialam zrobić: bazujący kartonik koloru ecru zaś ten naklejany na niego ze wzrokiem i nazwiskiem biały- czy takie będą pasować do tego wszystkiego??jak myslicie??chyba że bym zrobiła całe białe wtedy hmmm  :drapanie: chociaż dwukolorowe wydaja mi się ładniejsze a całe białe takie nudne są trochę....
Myślałam żeby bazowy papier winietki był też bordowy a naklejana częśc z nazwiskiem biała- tylko że narazie ładnego papieru bordo nie znalazłam a na siłę nie chcę brać.... ???
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2009, 12:59 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline Bea027

• entuzjasta
Hmmm teraz tak myślę że mogłabyś do tej białej eustomy dobrać bordowe róże jeśli chciałabyś taką kolorystykę, chociaż mnie się podoba taki jaki jest :)
Co do winietek zostawiłabym całe białe jeśli będą bordowe dodatki na stołach w postaci organzy i konfetti, świetny jest taki perłowo-biały papier :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
hmm bukiet jest sliczny i nic nie zmieniaj. ja bede miala inny odcien rozu w bukiecie a inny na stolach wiec dla mnie nie ma to znaczenia.
nie bede calkowicie dopasowywala bukietu do deko bo bym zwariowala

całkiem nowa JA

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Bukiecik pierwszy mi się podoba :)

Kasia szczerze Ci napiszę, że nie wiem, jak tak wszystko będziesz miała biało bordowe to czy nie będzie jakoś naciapane? Bo i winietki i konfetti i organza, pewnie jeszcze serwetki... No nie wiem sama...

Offline katrishja

• entuzjasta
No dla mnie też trochę nacpane!
Musze ich zapytać czy mogą mi dać na stół białą organzę a jak nie to wezmę bordo. To fakt serwetki też są wtedy bordo.Zupełnie o tym zapomniałam... :roll: :roll:

To może zrezygnowac z tego konfetti albo dać białe...tylko nie wiem czy je wtedy w ogóle będzie widać!
W pon będę to się popytam ich dokładnie- poproszę wcześniej żeby mi przygotowali próbki organzy każdej i serwetki pokazali.

Jeżeli będzie jednak tylko bordo organza na stół (ta zlota jakoś mi srednio pasuje ale może mają teraz inną bo zdjęcia stare) to wtedy będę chyba musiała zrezygnoawć z konfetti  :beczy: :beczy:
winietki zrobię biało-ecru a czekoladki zawinię w białą organże i bordowe cieniutkie wstążki. Jak myślicie???
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Ja to już teraz nie wiem. Ja bym najchętniej zobaczyła wszystko na zdjęciu jak wygląda :)

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
ale jak nie ma dużo tego bordowego koloru to bukiet może być, jak ja bym zobaczy coś takiego na weslu to pomyślałabym, że PM zaplanowała wszystko w każdym calu

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
ricardo zobaczysz na zdjęciu spokojnie, w relacji z wesela  ;D będziemy widziały

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
wg mnie czerwień i bordo grają ze sobą razem ;) tylko żeby za ciemno nie było.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
ricardo zobaczysz na zdjęciu spokojnie, w relacji z wesela  ;D będziemy widziały

hehehe, no racja :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
mozna jeszcze dołaczyć?  :D

a co do bukietu, to ja jestem zwolenniczka jasnych kolorków... w nocy ciemne bukiety wygladakja jak czarne  ::)

:-* :-* zostawiam

Offline carollaa

• Chuck Norris
Mi się jakoś bardziej podoba ten drugi bukiet, ale to pewnie dlatego, że nie lubię biało-czerwonych bukietów ;)

Wiesz Kasiu, mysloę, że winietki z brązuj ącego papieru ecru i białej nalepki sa lepsze, bo się będą wyrówąniać, a jak byś zrobiła bordo , to mogłyby zniknąć w całej dekoracji.

:-* dla Ciebie!

Offline katrishja

• entuzjasta
Witam Was dziewczęta po owocnym w wydarzenia weekendzie!!!
Odpoczynek na wsi to jest jedna z najwspanialszych rzeczy!!!
Było superowo-fajowo!!
Pierwszy dzień grill, drugiego dnia grill i ognisko do 2 w nocy. A w niedziele prawie 10km-owy spacer po lasach polach i jeziorach!!
Coś wspaniałego- BARDZO POLECAM!!
Wczoraj dobiłam do domu po 22, bo jeszcze zostałam u rodziców:)
Zdjęcia będę miała dopiero za tydzień więc jesli któreś z nich będzie nadawać się do "upublicznienia"  ;) to chętnie pokarzę!
Wracając do spraw weselnych!

matrix007- dziś jedziemy do Duetu i postaram się namówić panią(wcześniej zadzwonie i o to po proszę)że by pokazała mi jakiego koloru są te organzy i jak dużo mniej więcej ich jest więc wtedy będę mogła coś pomyśleć konkretnego bo tak to to tylko zdjęcie z ich strony internetowje mi pozostaje i to w dodatku na okrągłym stole a my przecież będziemy mieć podłużne.

anulla_p, ricardo
- cholera jak wyjdzie jakaś lipa mi na tym stole to aż wsty będzie pokazać no ale czy wtedy to już będzie miało takie znaczenia  :P hihih

werka23
- oczywiście że możesz się dołączyć- seredcznie ciebie witam! :hello:
co do bukietu to muszę w końcu zobaczyć suknię - już prawie 2 tygodnie temu miała przyjść a tu nadal cisza ale dziś wzięłam ze sobą do pracy umowę i będę dzwonić bo zaczynam się już denerwować  :-\ i wtedy zobaczymy co będzie bardziej do niej pasować-wydaje mi się że bukiet numer 1 ale to jeszcze jest do przemyslenia- wszystko też zalezy od tych nieszczęsnych ozdób stołu!

carolla- Co do winietek to tak jak piszesz- połączenie ecru z bielą to był mój pierwotny pomysł i wiesz co chyba najlepszy!
:)
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Kasiu juz na weselu to Ci będzie wszystko zwisać jak jest :) ja się przynajmniej niczym nie przejmowałam, a trochę dekoracji nam pospadało, ale co tam, po co się denerwować jak i tak teraz już nie można nic zrobić :)

A właściwie co to są za kwiaty z tego pierwszego bukietu? Ja miałam rózowe kwiaty kurkumy :) nikt takich nie miał i na tym ni najbardziej zależało, aby to nie były kwiaty oklepane :)

Offline katrishja

• entuzjasta
Pati- na stronce z której ściągnęłam tę fotkę pierwszego bukietu było napisane że są to białe frezje przeplatane  z różami:)

Co do wystroju sali to fakt- w dniu ślubu to ja mam zamiar szaleć do rana na parkiecie i niczym się nie przejmować  ;D
kasia

Morgan
  • Gość
KASIA KONIECZNIE POKAŻ NAM FOTKI Z WYPADU JAK MASZ :brewki: :brewki:

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
ja też chętnie zobaczę fotki z wyjazdu  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
No właśnie w dniu ślubu to tylko szaleć i nie myśleć o niczym innym :)

Offline katrishja

• entuzjasta
Kochane własnie wystosowałam dwa telefony i tak:

W Aparcie obrączki JUŻ CZEKAJĄ NA NAS!!!!!!!!! :skacza:

A suknia do CMS ma przybyć w środę!!!!!!!!!!!!!!!!! Hurrra! Już się nie mogę doczekać!!! :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

I tu mam pytanko techniczne!
Jak się powiększ czcionkę na forum bo ja za chiny nie moge tego zrobić!!!
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2009, 11:58 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Super wieści :)

żeby powiększyć trzcionkę to masz aką ikonkę A ze strzałeczkami w górę i w dół, to jak to naciśniejsz to standardowo jest "10" to tą 10 sobie zmieniasz :)

Offline katrishja

• entuzjasta
Ja wcześniej tylko kliknęłam na nia i nic! du... nic się nie powiększało  :P :P

Oki to teraz sprawdzę

Działa ale fajnie  :D
Ponadto zadzwoniłam do Duetu i pani próbki organzy pokarze-zobaczymy która mi się spodoba ::)
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2009, 12:10 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
oo jakie dobre wiesci :) my w nd podalismy grawer do obraczek

całkiem nowa JA