Autor Wątek: "Kiedyś znajde dla nas dom z wielkim oknem na świat..." Kasia i Pawel 18.09.2009  (Przeczytany 52777 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
poprę dziewczyny w sprawie flaszek, drukuj każdej po trochu, bo są naprawdę bardzo ładne a moja faworytka to przed ostatnia

Kasia ja jeszcze w kwestii formalnej powinno być 18 września nie wrzesień jeżeli ma być poprawnie gramatycznie, może nie każdemu podoba się odmienione ale prawidłowo jest tak jak wytłuściłam 

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline carollaa

• Chuck Norris
Kasiu, wstyd mi strasznie, ze trafiam do Ciebie dopiero teraz, ale lepiej pozno niz pozniej. Nadrabiam watek i jutro ruszam pelna parą we wspieraniu Ciebie w przygotowaniach :)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Wow, świetne etykiety! 3 najlepsza, ale zgadzam się z dziewczynami, każdej po trochu to dobry pomysł :D A można spytać ile Cię papier wyniesie?

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Dziękuję Wam baaaaardzo serdecznie dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JESTEŚCIE WSPANIAŁE!!!!! WSZYSTKIE!

KAŻDĄ WASZĄ UWAGĘ WEZMĘ POD UWAGĘ  ;) HI HI

A co do "gramatyki" to nawet nie zwróciłam na to uwagi powiem szczerze UPS!! ale by była gafa! :mdleje: :mdleje:

Jeśli chodzi o papier etykietowy to znalazłam sklepik w Szczecinie w którym dostanę 100 sztuk papieru A4 (paczkę) za 35zł. -obdzwoniłam 10 sklepów!!!!!!!!  ::) ::) ::) do tego kupię tusz kolorowy więc chyba nie przekroczę 100zł.  (mam 108 butelek 0,7 i 60 butelek 0,5 do obklejenia).

Dobra kochane śmigam  spaćku bo pobódka o 5:30. Jutro się zjawię na dłużej!!! Dobranocka! :przytul:
« Ostatnia zmiana: 6 Lipca 2009, 23:10 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
dobrej nocy życzę :D zgadzam się z dziewczynami, że każdej naklejki podrukuj trochę, będzie urozmaicenie przynajmniej ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
wow, dużo masz tych butelek!

Offline katrishja

• entuzjasta
Dzień dobry Wszystkim!!!!!!!!!! :hello:

Zaczynamy kolejny ciepły dzień przybliżający Nas do TEGO WIELKIEGO DNIA!!

Ach jak ten czas leci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niedawno 1,5 roku było do wesela a teraz już 73 dni  ;D ;D ;D

Jakże się cieszę!! W tym tygodniu niestety zbyt dużo nie załatwię bo cala rodzinka nad morzem i tata tylko został no i jeżdzę do niego podlewać kwiaty, ogród, karmić zwierzęta i tatusia  oczywiście :P Więc cały tydzień na dwa domki  :D

Ale jakoś dam radę!!!

Ponieważ mamy już kupioną wódkę postanowiłam wczoraj zrobić eksperyment. Będąc u rodziców zostawiłam w wiadrze z wodą 5 butelek na noc- zobaczymy czy naklejki same odejdą bo chcielibyśmy je odkleić a by trzebabyło się nieźle namęczyć ze zdzieraniem a tak to może tego unikniemy :) moim zdaniem te przeświti pod naklejką nie wyglądają za dobrze a gigantyczny napis "ŻOŁĄDKOWA" też jest średnio zachęcające!! :-\

Co do etykiet to postanowiłam wstępnie że wykorzystamy etykietę numer 1, 5 i 6  :)

A dodatkowo umieszczę jeszcze  propozycje nr 8  :P
« Ostatnia zmiana: 7 Lipca 2009, 07:17 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline katrishja

• entuzjasta
pamela

to etykieta zmieniona zainspirowana twoim pomysłem czy cosik takiego miałaś na mysli???
kasia

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
chyba nie wybije się za bardzo ze stwierdzeniem, że najlepiej na stołach weselnych sprawdza się kilka wzorów  8)

wszystkie naklejki są super i na pewno goście będą chwili mieć taką pamiątkę u siebie w barku - możesz się z czymś takim spotkać
bo i u nas było podobnie  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
No właśnie też chciałam dopisac o tą formę napisania daty, ale widzę, że już anulla mnie ubiegła :)

Z namoczonych butelek z łatwością schodzą te naklejki, my przynajmniej nie mieliśmy żadnych problemów z ich zdejmowaniem :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
fajniutkie naklejki :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline katrishja

• entuzjasta
No własnie powiem wam szczerze, że byłam na wielu weselach i ani winietek ani butelki z etykietą na której jest podobizna Pary Mlodej ani prezentów dla Gości nie było(to tylko 2 razy się to zdrarzyło!) ...hmm.. chyba trafiałam na wesela organizatorów dla których albo to nie miało znaczenia albo im się nie chciało albo uznali to za niepotrzebne... itp. itd. Powodów może byc tysiąc!!!! Ja, że tak rzeknę, mam swoje pomysły i chcę je realizować- na początku róznie to odbierano(przez najbliższą rodzinę) ale ja postawiłam na swoim  i koniec. Teraz to się wszystkim podoba  :)  Bo mam nadzieję, że to wesele dzięki temu nabierze charakteru.

Co do błędu "wrzesniowego" to oczywiście poprawiam!  :)

Dziś jadę zawieść tusz do napełnienia i po papier etykietowy w środę lub czwartek rozpocznę wydruki no chyba że pani napełni tusz dziś to może jeszcze dziś ! ale fajnie!  :skacza: zacznę też drukować winietki przynajmniej te dla znajomych!

Dzięki Pati za opinię! :-* :-* :-*
kasia

Offline vonka

• Chuck Norris
sprawdzałaś te butelki namoczone?
po całonocnym namaczaniu powinien  ladnie zejść ten klej  ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Kasiu no tak prawdę powiedziawszy nie wszyscy mają zapędy aby ich wesele było idealne w każdym calu :) Jak to się mówi: jeden woli córkę a drugi teściową :) ja też nie miałam wszystkich rzeczy jakie są robione na forum, ale mimo wszystko było ono najwspanialsze i nasze :) bo też zrobiliśmy to, co chcieliśmy :)

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
nie zdążylam przed wybore, a chciałam właśnie napisać, że nr 6 mi sie podobał najbardziej i potem 1 :)
ale te nowe propozycję też są całkiem ciekawe.
Ja etykietki zlecam, więc będą wszytskie jednakowe, ale Ty możesz sobie poszaleć i zrobić różne :)

odliczam

Offline katrishja

• entuzjasta
No dokładnie Patrycjo każdy robi po swojemu- ja jestem perfekcjonistką i taki już mój los - sama sobie wymyślam zadania ale taka już jestem! :P
Czasem trudno z tym wytrzymać...  ::) ::) ::)

Dużo wódek po weselach nam zostało na części z nich są tylko wierszyki i nie ma imion Pary Młodej nawet i szczerze to nie pamiętam po prostu od kogo jest ta wódka a tak to pijący w domu naszą wódeczkę na pewno będą wiedzieli od kogo i za kogo piją!!!!  ;D

Kochane oto wybrane wstepnie przeze mnie trzy projekty troszkę zmodyfikowane niż pierwotne ponadto jeden z nich jest nowy- bez zdjęcia :
kasia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
ja mialam duzo w planach a im blizej tego dnia tym mniej mi sie chce, w sumie w glowie mam tylko wylot w podroz poslubna  ;D

całkiem nowa JA

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Kasia Ty idź się po udzielać w innych wątkach bo wróciłam z pracy i nadrabiać nie nadążam  ;)

Na temat Twoich pomysłów na wesele to coś Ci napiszę, nie pisałam w odliczaniu bo mój R sobie poczytywał i wszystko by wiedział. Księga gości u mnie to była wyłącznie moja decyzja bo ciągle słyszałam " a po co to a po co tamto", moja decyzja i zrobiła furorę, wszyscy byli zachwyceni, kupiłam konfetti do rozrzucenia na stole i bardzo się podobało, nasze dwie świadkowe miały inne wiązanki (zobaczysz u mnie w relacji) i każdy się pytał kto miał taki fantastyczny pomysł. Teoretycznie są to drobiazgi a powodują odmienną atmosferę i wesele jest wg. mnie bardzo personalne, jestem więc jak najbardziej ZA dla różnych pomysłów, trzymaj tak dalej  :D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
My mieliśmy naklejki na wódkę co prawda bez zdjęć ale oprócz jakiś wierszyków i gadzetów ślubnych były nasze imiona i data ślubu :)

I zapomniałam dodać, że te naklejki też mi się podobaja, ale jak już pokazałaś mi tamte wszystkie to ja bym zrobiła każdego po trochu  ;D

Offline pamela

• Chuck Norris
Kasiu te co wkleilas zainspirowana moim pomyslem, sa przesliczne, najlepsze ze wszystkich, bardzo ladnie wyszlo ci to, i ja jestem za zdjeciem.
ja niestety nie bede z przyczyn emigracyjnych niczego robic sama, ale gdybym miala czas, to bym robila jak najwiecej, zeby urozmaicic wesele, i jak najczesciej przyklejalabym nasze zdjecia, nawet na obrusy i talerze jak by sie dalo  ;D
powodzenia w produkcji  :-*  :-*

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Kasiu!!
juz jestem!! ;D
..etykietki bardzo mi sie podobaja. Aż ciężko wybrać!!
..już bede sledzić na bierząco!!
buziaki :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
będziesz inspiracją dla moich etykietek na winko domowe :) bo też muszę zrobić, łysych butelek nie postawię

Morgan
  • Gość
Castia kurcze ales mi pomysla podsunela :)) z tymi domowymi winami :)) faktycznie super takie etykietki by byly ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
tyle, że ja to winko domowe na wesele wystawiam do stołu wiejskiego jak ulał :) he he

Morgan
  • Gość
Castia u nas sie chrzciny zblizaja ;)) nie musi byc na wesele ;)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Ale-ale!! Gdzie jest Kasia!!??!!
..Kasiula, czyżbyś degustowała winko w trakcie naklejania etykiet na buteleczki, co? hehheheh ;) ;D

Offline vonka

• Chuck Norris
hop hop

Offline katrishja

• entuzjasta
Witam wszystkich baaardzo serdecznie!!

Otóż jak zwykle w podsumowaniu tygodnia mogę się pochwalić co tym razem udało mi się zrobić!!!!
A tak naprawdę to "wszystko" to zrobiłam wczoraj ale zacznę od początku.....

Co do butelek które zostawiłam na noc w wodzie to tak o,5 litra naklejki doslownie same schodziły wręcz niektóry nawet pływały po wierzchu  ;) natomiast gorzej ma się sytuacja z o,7 gdyż tam co prawda rozmiękczone naklejki ale trzeba było pomóc sobie szczoteczką je zedrzeć także robota jednak nas nie ominie ale z 15 butelek już jest czyściutkich!!!

Co do naklejek to postanowiłam kupić papier samoprzylepny połyskujący. jest on zdecydowanie droższy (za 100sztuk arkuszy A4 zapłaciłam 109zł.) ale efekt jest piorunujący. Kolory są intensywne a calość po wydruku wygląda jak zdjęcie! No coś pieknego. niestety zabraklo mi tuszu i muszę dokupić ale to już tylko na końcówkę.

W ogóle znalazłam fajny sklep gdzie tusz kolorowy (343) kosztuje 67zl. i ma bardzo dużą pojemność a nie 90zł.....

Ponadto włożyłam jedną butelkę z naklejką na 2 dni do lodówki żeby sprawdzić jak się ta naklejka będzie zachowywać i naprawdę nic się nie dzieje- lekko tylko w pewnych miejscach się zmarszczyla ale naprawdę nic ponadto. Z restzą 2 dni to sporo w końcu na weselu to będzie stać przecież tylko kilka godzin!!

Jeśli chodzi o środę tu sprawa wygląda nieco inaczej.  ;D
Po pracy około godziny 19 pojechaliśmy do Apartu zamówić obrączki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :skacza:

Nasze cudeńka będą za 2 tygodnie!!!!! Niestety Apart nie zmienia modeli i jesli chcę diamencik to muszę iść do Jubilera więc przemyślę to- muszę się dowiedzieć tylko czy nie stracę gwarancji jak do niego pójdę-  jeśli nie to zrobię sobie ten diamencik gdzie indziej  ;D

Po zakjupie obrączek oczywiście musieliśmy to oblać i dotarliśmy do naszych przyjaciół którzy już urzędowali na fontannach  :pijaki:

Mieliśmy wpaść na 2-3 godziny i jazda do domku bo trza rano do pracy wstać ale ostatecznie skończyło się to odwiezieniem auta pod dom i zabawą w Rockerze do 2:30 ... o 7:00 rano musialam zadzwonić do kadr i wziąść " urlop na żądanie" nie bylam w stanie wstać!!!!!!!
 :pogrzeb: :pogrzeb:

Czwartek to była MASAKRA !!!!!!! Kac gigant nie dawał mi spać- głowa pękała!!!! :Olaboga: :Olaboga:

Ale o 10:00 podniosłam się z wyrka i zaczęłam pisać listę co dziś do zrobienia i tak:

1. Wykonałam zdjęcia do paszportu.
2. Zamówiłam koszulki dla świadków.
3. Zawiozłam wazony dla rodziców do graweru.
4. Zarezerwowałam sobie tusz do wydruku reszty etykiet bo Pani przede mną wykupila niestety ostatni  :-\
5. Ugotowałam obiadek i pognałam do tatusia zawieść mu go oraz nakarmić zwierzątka i podlać kwiaty (od soboty jest sam i zajmuję sie dwoma domami - ale tylko do jutra!   ;D )

Koszulki i wazony odbieram w przyszłym tygodniu ponieważ dziś jadę nad morze!!!!!!!!!

:okularnik: :okularnik: :okularnik:
 Tym razem odebrać mamuskę i zostajemy do jutra!!!!

Co do wódki to jak zrobię już pierwszą próbną(jeszcze musze kokardki na szyjki wymyśleć) to umieszczę fotki!!!
Także to traki maly skrót tego tygodnia a raczej tych dwóch ostatnich dni- cieszę się że tyle zrobiłam!!!
Bo w sieprniu zaczynamy kurs tańca i będziemy kończyć nauki oraz poradnictwo rodzinne musimy zrobić więc będzie mało czasu na zajmowanie się takimi rzeczami  :D

No to chyba wszystko! jeszcze będę tu pare godzinek więc jak cosik mi się przypomni to napiszę!!

Buziaki wielkie dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :-* :-*

« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2009, 08:32 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
gdzie sa takie tanie tusze  ??? ??? ???

widze ze tydzien udany, swietnie :) ja zawsze mam lepsze samopoczucie wtedy

całkiem nowa JA

Morgan
  • Gość
Oj jak super ze tydzien udany!!!
I znow zycze milego wypoczynku! :))