Autor Wątek: "Kiedyś znajde dla nas dom z wielkim oknem na świat..." Kasia i Pawel 18.09.2009  (Przeczytany 53126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Morgan
  • Gość
Ojojoj super wieści!!!  ;D

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Kasiula..z małym opóźnieniem..ale już jestem i pisze.

co do kolorów. Wg mnie nie powiennaś dodawać innych kolory do bieli i bordo. Dekoracja w dwóch kolorach dowodzi o tym, że ślub i wesele jest ELEGANCKIE!! Dlatego tez ja tego się trzymałam i nie dość, że miałam cały komplet (zaproszenia, winietki, zawieszki, księga gości) w tym samym kolorze to jeszcze wszystkie kwiaty (sala i tort) miałam takie same jak w bukiecie.Kolory miałam ecri i pomarańcz. I nie łamałam już innymi kolorami. Dlatego twierdze, że winietki też powinnaś mieć biało-bordowe (tak miała moja koleżanka, włącznie z bordo konfetti na stole i NIC się nie zlewało itp!)

Bukiet podoba mi sie pierwszy, bo drugi - mimo, ze jest tez bardzo ładny..to jednak kojarzy mi sie z zimą (chyba przez te czerwone owoce ostrokrzewiu - jeśli sie nie mylę..).

Zdjęcia z wypadu jak najbardziej wskazane!! ;D

Aha..i chyba troszke cię zasmucę bo...obrączki z Apartu - jesli masz gładkie i błyszczące - bardzo sie rysują!!Nasze po miesiącu noszenia wyglądaja jakby były po roku noszenia...Koleżanki mężatki mnie pocieszja, że ich tez sa porysowane (bo w koncu nosisz non stop) i żebym tak sie nie przejmowała..I od razu tłumacze, że nie pracuję fizycznie - zwykłe prace domowe. A najbardziej sie porysowały...jak byliśmy w Międzyzdrojach..od PIACHU!! Ale mam nadzieje Kasia, że nie przejmiesz się tym mocno! Chciałam Cię tylko poinformować...i może dzięki temu nie będziesz tak zaskoczona jak ja!!  ;D

Jestem ciekawa sukni..tzn..ciebie w niej!!  ;D

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Dzień dobry dzień dobry!! :bukiet: :bukiet: :bukiet:

Po wczorajszej wizycie w Duecie już mamy troszku inne spojrzenie zwłaszcza jesli chodzi o dekorację!
Dokładnie zobaczyłam jakie dają wazony na stół(podłuzne szklane z pieknymi żywymi kwiatami) ,dowiedzialam się jakie są świeczniki(pojedyncze podwójne potrójne srebrne złote miedziane- do wyboru!)  zobaczyłam ozdoby nad wejściem i  nad stołem wiejskim które pozostały z wcześniejszego wesela i bukiet na stole Pary Młodej. Obejrzałam organzy i porobiłam ich zdjęcia a nawet poprosilam Panią czy mogę sobie odciąć mały kawałeczek tej organzy co wybrałam bo łatwiej mi będzie dobierać dodatki no i odcięłyśmy i mam go w domciu  ;D
Porobilam też sporo innych zdjęć (tych wazonów i ogólne sali oraz otoczenia)jeśli któraś z Was by chciała obejrzeć to mogę umieścić na dniach to może  cosik wtedy podpowiecie bo tak naprawdę to ta sala ma trzy kolory (ecru to główny kolor ścian, na ziemi dywan bordo a na ścianach i suficie eleganckie wstawki pomarańczowe)- stąd mój pomysł na połączenie bieli i ecru na winietkach Agulek!!  :D

Co do obrączek to wielka szkoda, że aż tak się rysują- w ogóle co to ma byc!!! >:( >:( >:( taka szanująca się prestiżowa firma- aż wstyd! trudno- obrączki kupione- będą takie jakie już są  :D

Co do cen menu i specyfikacji pokoi pani obiecała wszystko wysłać na środę, szkoda że się nie przygotowała bo już tydzień temu jej mówiłam że jedziemy po specyfikację i żeby była przygotowana na nasze spotkanie no ale cóż na pewne rzecyz nie mamy wpływu więc czekamy dalej!

Druga sprawa to jest taka, że w hotelu nie mieszczą nam się wszyscy goście i musimy domówić miejsca w innym. Mieliśmy to zrobić w "willi " polecanej przez szefową ale kierowniczka w duecie z którą rozmawiałam kilka tygodni temu poinformowała mnie telefonicznie, że nie ma już tam miejsc. jednak nas coś tknęło i podjechałyśmy tam osobiście wczoraj z mamą i co się okazało... że miejsca są!
Pani kasia- wlaścicielka tej willi - powiedziała że jeszcze to wyjaśni z tamtą kierowniczką ale jak dla niej to ma wolne pokoje i to akurat tyle ile potrzebujemy!

Także zobaczymy jak się dziś sprawa wyjaśni czy będa wolne miejsca czy nie. bardzo nas to ucieszy gdyż hotel który już zerezewowaliśmy jest droższy a warunki w cale nie lepsze i do tego tamten hotel jest dalej ok 2km a ta willa około 500-600metrów.

Dziś jedziemy po obrączki i troszku poodpoczywamy a jutro lub pojutrze musimy w końcu iść do USC  bo ciężko nam się zebrać  ;D

« Ostatnia zmiana: 28 Lipca 2009, 09:11 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
jasne że chcemy zdjęcia :) a co do obrączek to chyba każde trochę się rysują ale o aparacie na tym forum raczej nieciekawe opinie są.... mam nadzieję, że mimo to będziecie zadowoleni ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Wklejaj wszystkie zdjęcia co zrobiłaś :) bedzie łatwiej nam to zobrazować :)

A pewnie w dueci tak powiedzieli, że tutaj nie ma miejsc bo może mają układ z tamtymi :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
czekamy na fotki :)

co do obraczek, ponosisz i sama zobaczysz, nie ma co sie marwtic na zapas!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Morgan
  • Gość
wklejaj zdjecia bez obaw zawsze jakas forumka moze skorzystac :)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
tak..chetnie poogladamy zdjecia.  ;D

i powtarzam. Nie przejmuj się obraczkami!! W końcu kazda rysa, to każdy zaznaczony twój dzień jako mężatki  ;D

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
buziaki zostawiam, :-*
ps ja też chce zdjęcia  :D

Offline katrishja

• entuzjasta
Własnie ochrzaniłam moją siostrę, że ma NATYCHMIAST wysłać mi zdjęcia z wczoraj !!!!!!!!!!
I czekam teraz na nie  :czeka: :czeka:
Jak się nie doprosisz to sie nie doczekasz- co za rodzina!!!  ;)

Hmmm czytalam trochę o jubilerach - do opinii o aparcie nie dotarłam bo w ogóle nie brałam go pod uwagę sądząc, że w zyciu nas nie będzie stać na obraczki z ich salonu i tak naprawdę swoją wymarzoną znalazłam zupelnie przypadkiem z ..... mamą  :D
Potem tylko przytargałam Pawła-on zatwierdził - i zamowienie zostało złozone  ;D
Ot cała historia naszych obrączek.
A decyzja o cih zakupie zapadła bardzo szybko gdyż po przejściu wcześniej chyba z 5 salonów kompletnie nic mi się nie podobało a gdy zobaczyłam na swoim palcu TE od razu szybciej serducho zabiło! :serce:

A przecież o to własnie chodzi dziewuszki!!! to się po prostu czuje  :D
kasia

Offline katrishja

• entuzjasta
OTO PIERWSZE FOTKI

1. ORGANZA- wybrana przeze mnie to pierwsza od prawej.
2. kwiaty jakie daje lokal
3. sala- widok od parkietu na część "siedzącą"- BĘDĄ TU TRZY PODŁUŻNE STOŁY NIE OKRĄGŁE!!
4. pomarańczowe wstawki

5. sala w całości od strony Pary Młodej
6. Miejsce na sali na odpoczynek - tu będzie leżeć Księga Gości!
7. Bukiet na stole Pary Młodej-od lokalu.
8. Ozdoba nad wejściem do sali- też od lokalu.
9. Wejście na ogród
10. Kładka
11. Oczko wodne
kasia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
bardzo ladna sala :) sama w sobie jest strojna :)

Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Duet jest przepiękny, sala sama w sobie jest bardzo strojna i dekoracyjna, więc ja myślę że za dużo nie ma co kombinować :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
też mi się bardzo podoba i myślę tak jak ricardo, bo można przekombinować

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline carollaa

• Chuck Norris
Kasiu, piękna sala i wystrój i otoczenie, gdzie będziecie się bawić! Super, nie ma co za dużo dodawać, bo jest elegancko naprawdę  :-* dla Ciebie

Morgan
  • Gość
Bardzo ladna sala  :)

Offline pamela

• Chuck Norris
sala bardzo ladna jest, podoba mi sie z okraglymi stolami, i fajne krzesla, troche nie podoba mi sie ten bukiet na stol PM, no i rzeczywiscie z kolorem nie poszalejesz bordowy narzucony z gory  :-*

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Śliczne miejsce :-)

Offline katrishja

• entuzjasta
Dziękuję Wam dziewczyny za te wszystkie miłe słowa!

Tak jak same widzicie, i tak jak pisała pamela, kolor bordowy jest nijako narzucony ale mnie to nie przeszkadza bo ja bardzo lubię ten kolor:) Jak poraz pierwszy weszłam do tej sali to nogi mi się ugięły!!!

Od razu wiedziałam, że to jest TO miejsce i od razu zarezerwowaliśmy salę a 2 dni później już umowa była spisana  :D

Biorąc pod uwagę Wasze opinie postanowiłam zrobić winietki bordowo-białe ale jeżeli mi się nie uda znaleść pięknego papieru bordo to będą całe białe i już -nie będę udziwniać bo przesadzę :)
Czekoladki będą zapakowane w białą organzę i przewiązane cienką atłasowaą bordową wstążką- teraz mogę zacząć dopierać kolory mając próbkę wybranej organzy w domu :)

A teraz z innej beczki!  ;D
2 dni temu zorientowałam się że od 8 miesięcy mam nieważne prawo jazdy- zajefajnie co? :blant:

Miałam terminowe ze względu na okulary :okularnik:

Wczoraj biegałam po lekarzach i już załatwiłam sobie bezterminowo :D
Z resztą i tak bym już dostała bezterminowo raczej- jutro jedziemy z PM do urzędu i od razu złożę wniosek o prawko i do rejestru małżeństw pójdziemy (mam nadzieje, że system tym razem nie padnie  :Co_jest: )
kasia

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
ślicznie  :o
mi też się podoba bordo  :D

w takim razie i ja sprawdze swoje prawko bo też mam wbite okulary ale nie wiem czy mam czasowej  :drapanie:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
8 miesięcy  :o miałaś szczęście, że nie miałaś żadnej kontroli :) ja mam na szczęście bezterminowo to się tym nie muszę martwić. Teraz będziesz wymieniać prawko i po ślubie znów?

Morgan
  • Gość
 :o też mnie zaskoczyła dlugosc nieważności... kurcze dobrze, że człowiek ma beztermin, ciekawe czy ja bym pamiętała gdybym miała takie terminowe w Polsce  ::)

Offline katrishja

• entuzjasta
powiem wam szczerze,że chyba muszę tak zrobić i niestety za 2 miesiące znowu trza będzie wymieniać wszystko  >:(
kasia

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
tak, tak Kasia... jeszcze za chwile Ci uwierzę, że marudzisz na serio  ;D
ale wiesz jak temu można zaradzić? ślub odwołuj  ;D ;D ;D ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
ekstra sala :)

a co do prawka to dobrze, że zauważyłaś... ja na szczęście jakimś cudem mimo okularów nie mam terminu wpisanego  ::)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
Kasia - sala piekna!! i myślę ze i winietki i prezenciki w dobrych kolorach chesz zrobić!! ;D

8 miesiecy ...całe szczęscie że nie miałaś kontroli!hehheh...i najgorsze jest to wymienianie dokumentów! wiem teraz z autopsji..jestem w trakcie wymiany dowodu..a w ciagu nastepnych kilku miesiecy bede wymieniac jeszcze raz jak sie przeprowadze do Sz-na na stałe to tez dowodzik do wymiany!! Masakra!!

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
sala jest.... cudna...i bez żadnych dekoracji! I klasa :)
a z tym prawkiem to dałaś czadu :D

Offline katrishja

• entuzjasta
Dziewczęta dziś równiutke 50 dni do ślubu !!!!!!!!!!!! :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

jak ten czas leci :Uu: :Uu:

niedawno było 120 dni jak zakładałam to odliczanko  ;D

vonka- i jak tam kochana? sprawdziłaś swoje prawko? mam nadzieje, że nie zaliczyłaś takiego Zonka jak JA  ::)

ricardo- Pati no niestety tak jak piszesz, teraz to muszę wszystko wymienić no bo przez te ostatnie tygodnie głupio byłoby tak świadomie łamać prawo- chyba źle bym się z tym czuła ;D

Morgan- no widzisz taka już jestem- mega mega odpowiedzialna i zorganizowana ale jak już zdarzy mi się o czymś zapomnieć to na mur-beton  :glupek:

Wiśniowa- SZCZĘŚCIARA!!! ja niestety pierwsze prawko miałam na 2 lata, drugie na 4 lata (i ono własnie wygasło) a teraz już BEZTERMINOWO  :kierowca:

anulla_p- hihi chyba jednak slubu nie odwołam  ;) ale powiem szczerze że doprowadzaja mnie te urzędy do szału i to nie dlatego że trza stać w kolejce tylko dlatego że np. USC czynny u nas jest od pon-pt tylko do 15:30 a ja do 15 pracuję! już raz się zwalniałam to system im padł i dupa nic nie załatwiliśmy ostatnio też 2 godziny latałam po lekarzach a dziś znowu muszę iść do kierowniczki i poprosic o te 20minut wcześniej
kobieta ma anielską duszę ale już mi głupio po prostu- gdyby chociaż jeden dzien mieli do 16:00 to luz a tak to - przegięli >:( >:(

Agulek79, Castia- dziękuję Wam bardzo serdecznie za te ciepłe słowa jak tylko zacznę robić winietki i powstana pierwsze sztuki to umieszczę fotki
ale nie spodziewajcie się dzieł sztuki bo to tylko z dwóch kolorów będzie się składac i nadruków - nie robię żadnych udziwnień- ozdób bo już po prostu mi się nie chce a u którejś z forumek widziałam takie zioeono-białe i wyglądały przecudownie! I tak naprawdę robię bardzo podobne:)

W ogóle muszę się Wam pożalić, że mam straszną zołzę w pokoju i strasznego zołzo-mena ;D. Ona zrzęda on stary kawaler.
jakiś koszmar! ciągle słucham o śmierci i chorobach a do tego są tak niesympatyczni do ludzi i  wulgarni,  naprawdę nie wiem skąd się tacy ludzie biorą. świra można dostać ale jeszcze tylko kilka tygodni z nimi musze wytrzymać i zmieniam pokój!:)
ale po 7 miesiącach to już mam głowę zryzaną  :luzak: :luzak:

dziś jak załatwimy ten USC i złoże wniosek o prawko jedziemy kupić PM koszulę buty i pasek- narazie się wstrzymamy z kamizelka bo jadę w odwiedziny do koleżanki na dniach i ona nam pożyczy kamizelke swojego męża (brali ślub 2 lata temu) mówi że leży bezsensownie a on jest podobnej postury co mój P. i jak będzie pasować to nam pożyczy -kurcze zawsze to parę groszy do przodu, prawda?? A my nie mamy jakiegoś parcia, że wszystko musi być nowe  ;D
« Ostatnia zmiana: 30 Lipca 2009, 07:39 wysłana przez katrishja »
kasia

Morgan
  • Gość
No pewnie ze zawsze zaoszczedzisz jakis grosz :)) dobry pomysl z kamizelka!

Offline carollaa

• Chuck Norris
My też mamy gładkie obrączki, ale wiemy, że się ryzują. My poporsiliśmy jubilera, żeby zrobił grubsze, żeby można je swobodnie odświeżać.