Autor Wątek: Odliczanko do ślubu Moniki i Leszka ;)  (Przeczytany 46287 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Odliczanko do ślubu Moniki i Leszka ;)
« Odpowiedź #360 dnia: 16 Lipca 2009, 22:41 »
Bardzo ładna piosenka, melodia śliczna, ale ten facet, rzeczywiście. I wolna dość, dobrze się Wam przy niej tańczy? My też rumbę pokochaliśmy na kursie, ale teraz do tej próbowałam, ciut za wolna jak dla mnie.

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #361 dnia: 16 Lipca 2009, 22:48 »
No właśnie - to mruczenie...hmm trochę macie rację ale melodia i słowa jakaś taka zmysłowość z tego bije...
Selenko tańczy się nam dobrze - bo będzie dużo figur, które wymagają dokładnego wykończenia i muzyka musi być wolniejsza. Ćwiczymy i ćwiczymy tę rumbę normalnie się w niej zakochałam. Wiem, że nigdy nie będzie ze mnie super tancerki ale zakochałam się w tym układzie(też do wolnej muzyki), diabelnie trudny, prawie akrobatyczny, poza moim zasięgiem ale bardzo przyjemnie się na to patrzy (zwrócicie też uwagę na sukienkę):

Spokojnej nocy
Buźki na dobranoc
 :-*  :-*  :-*

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #362 dnia: 17 Lipca 2009, 07:15 »
Baaaaardzo nastrojowa, romantyczna, miłosna i ładna. Tylko ja bym chyba nie dała rady do takiej wolnej. Jestem ciekawa, jak będziesz wspomionała pierwszy taniec, bo widzę, że przygotowania wrą :) Powodzonka  :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #363 dnia: 17 Lipca 2009, 08:20 »
achh trudnosci rumby polega na jej tempie, nie wiem jak wy ale jak juz instruktorka dawala nam chwile to nasze tempo przyspieszalo :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #364 dnia: 17 Lipca 2009, 13:35 »
Ja bym sie bala zatanczyc do tak wolnego tempa..strasznie trudne zadanie...ale najwazniejsze ze wam pasuje ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #365 dnia: 17 Lipca 2009, 17:12 »
rany rzeczywisce sie nawyginala kbiecina w tym ukladzie, ale cos mi jakby nie pasowala muzyka do ich ruchow, ale ja sie nie znam na tancu za bardzo moze to ma tak byc.
a zatanczyc tak na swoim weselu, to dopiero musi byc szal. ja to musialabym chyba miec taka spodnice na rzepy, ze odpinam i po spodem jest krotka, na takie wygibasy.
ja to ciekawa jestem co tacy tancerze tancza na swoich weselach?
 :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #366 dnia: 17 Lipca 2009, 19:11 »
kieca na rzepy  ;D świetny pomysł  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #367 dnia: 18 Lipca 2009, 21:21 »
Witajcie sobotnio!!!
Cały czas męczy mnie sprawa mojej kuzynki - cóż nie możemy się zdecydować co robić...

Wczoraj i dziś biegałam po sklepach z moją koleżanką, która przyjeżdża tylko raz w miesiącu do Szczecina - jest przedstawicielką jednej z firm kosmetycznych i jak zwykle dostałam od niej górę kosmetyków  ;D Celem naszego biegania po sklepach była bielzna wybierana już pod kątem ślubu - niestety w naszym pięknym mieście nic dla siebie nie znalazłam...  >:(

Jutro mamy szalony dzień - rano chrzciny dzidziusia - Mateuszka - syna mojej przyjaciółki..., a po południu jedziemy na spotkanie z kuzynami mojego PM, oczywiście celem  wręczenia zaproszeń...

Wydarzyło się też coś bardzo smutnego - zmarła nagle mama mojej Chrzestnej - strasznie mi przykro z tego powodu - prawie nikomu nie powiedziała, dowiedzieliśmy się po fakcie. Musimy ją w najbliższym czasie odwiedzić.

Od poniedziałku mam wolne całe 5 dni - wreszcie!!!

Całuski na wieczór zostawiam
 :-* :-* :-* 

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 19 Lipca 2009, 10:36 »
Hallo Frezyjko :przytul: Jestem i ja u Ciebie :)
I będę zaglądała częściej na pewno ...
Miłej niedzieli życzę!  :-* :-* :-*

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #369 dnia: 19 Lipca 2009, 12:11 »
Tu mnie jeszcze nie było, będę zaglądać :D

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #370 dnia: 19 Lipca 2009, 22:08 »
Julenko  :hello:
Madziulko83  :hello:
Miło mi Was widzieć u mnie!!!

Dzień upłynął przyjemnie!!! O 13 mały Mateuszek został ochrzczony - nawet nie zapłakał spał sobie słodko!!!
Po południu byliśmy z kuzynem mojego PM oraz jego Rodzinką w Zieleniewie - nad jeziorem Miedwie - mieliśmy super spacerową pogodę, Oczywiście wręczaliśmy zaproszenia. Bardzo im się podobały - niesamowicie mnie to cieszy.

Teraz postaram się ponownie wkleić zdjęcia Katedry w Szczecinie - miejsca naszego ślubu:

Buźki na dobranoc

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #371 dnia: 19 Lipca 2009, 22:56 »
A popatrz no frezyjka aj myślałam, że ta nasza szczecińska katedra ładniejsza. Jednak człowiek sobie trochę idealizuje jak go nie ma na co dzień w mieście  ;)

Pamiętam mój chrześniak jak był chrzczony to grzeczniutki jak aniołek, zresztą do tej pory jest bardzo grzecznym dzieckiem
 :-* buziaki na nowy tydzień, a Ty leniuszku masz wolne teraz
ale szczęściara

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #372 dnia: 20 Lipca 2009, 07:26 »
Eh... dawno już tam nie byłam :)
 :-* dla Ciebie!

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #373 dnia: 20 Lipca 2009, 08:45 »
a ja mieszkam obok  ;D

całkiem nowa JA

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #374 dnia: 20 Lipca 2009, 09:40 »
Frezyjko, piękny kościół! Taki surowy... ale jednocześnie magiczny..

:-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #375 dnia: 20 Lipca 2009, 12:24 »
Witajcie poniedziałkowo

Mam całe 5 dni urlopu  :hopsa: i cieszę się z tego niesamowicie!!!
Co do Katedry szczecińskiej - nie będę się już powtarzać, że to miejsce ma dla mnie szczególnie znaczenie, a jej surowość zawsze mi się podobała (tam byłam ochrzczona).
Z zewnątrz może nie jest najpiękniejsza - bo nie jest odnowiona, ale obecny proboszcz robi z nią cuda. Tę wieżę, którą widzicie na zdjęciu - została dorobiona i wstawiona chyba w zeszłym roku (albo dwa lata temu) i są nowe przepięknie brzmiące organy. Może nie robić to na kimś wrażenia, ale kiedy widzi się zdjęcia tuż po wojnie - z Katedry zostały tylko mury zewnętrzne, to widać ile pracy zostało włożone w jej odbudowę. Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie, które bardziej oddaje wnętrze Katedry  - droga do ołtarza ma 85 m!!! Jak ja dam radę tam przejść!!! ???
U góry zdjęcia widzicie (chyba to się tak nazywa): piszczałki od organów, choć one wyglądają dla mnie jak trąbki. I ta wysokość:

Mam nadzieję, że się wkleiło ;)

Paooolka - jeśli mieszkasz obok - to 10.10. o 17:00 nie może Cię tam zabraknąć. Jeżeli pozostałe Szczecinianki - już Żonki i przyszłe Żonki - miałyby ochotę przyjść, coś podpatrzeć lub po prostu być w Katedrze razem ze mną to nieśmiało ale serdecznie zapraszam!!!

Oj zaczęło grzmieć w Szczecinie...
Dziś postanowiłam zrobić sobie dzień gospodarczy, bo zarastamy już...ale jakoś zebrać się nie mogę, bo na Forum sobie bezkarnie pomykam...
Buźki dla Was
 :-*  :-*  :-*

Zapomniałam o jeszcze jednej rzeczy - jest pomysł (od agentki ślubnej), żeby na drodze do ołtarza położyć dywan - biały lub czerwony - uważam, że biały odpada bo będę miała długi tren - i chyba za bardzo nie uwidocznię tego trenu. Tak się zastanawiam czy w ogóle jest tam dywan potrzebny  ??? Co myślicie o tym Drogie Forumki???

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 20 Lipca 2009, 12:25 »
strasznie leje juz teraz wrrrrrrrrrrrrrrrrrr

jesli tylko bede mogla 10.10 napewno sie stawie :)

całkiem nowa JA

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #377 dnia: 20 Lipca 2009, 14:15 »
85 metrów....

To będziesz szła...

I szła...

I szła....

;D ;D ;D

A tak poważnie to uważam, że dywan jest dobrym pomysłem, przynajmniej ja bym sie czuła idąc po takim dywanie bardziej stabilnie niz po marmurze :)

Offline Marita

• forumowicz
  • A jeśli nie Ty... to spłonę i nic nie powtórzy się
  • data ślubu: mam nadzieję, że już wkrótce
« Odpowiedź #378 dnia: 20 Lipca 2009, 14:22 »
85 metrów wow  ;D ja też tak chce! to musi być chyba super uczucie, tak kroczyć i kroczyć  ;D rozmarzyłam się...

Kościół stylowy, fajne zdjęcia będą
" (...) Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz i kochaj jak najmocniej."

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 20 Lipca 2009, 14:52 »
Ustal lepiej z organistą, by coś dłuższego na wejście zagrał ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #380 dnia: 20 Lipca 2009, 15:10 »
ja katedrę dobrze znam, dywanu bym nie dawała (tak mi się wydaje)

Offline nikaa

• bywalec
« Odpowiedź #381 dnia: 20 Lipca 2009, 15:38 »
Przepiękna katedra;) nie wiem czy pasowalby do niej dywan...ale na pweno nie bedzie tak slisko jakby bylo bez niego...

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #382 dnia: 20 Lipca 2009, 15:45 »
nikaa tam nie jest ślisko, posadzka jest idealna, to jest katedra czyli najważniejszy szczeciński kościół i nie ma prawa być ślisko bo ludzie by się przewracali, frezyjce chodzi raczej o względy wizualne lub estetyczne

Offline nikaa

• bywalec
« Odpowiedź #383 dnia: 20 Lipca 2009, 16:13 »
Ahaa...to wydaje mi sie ze dywan jest zbedny....
U mnie w kosciele jest bardzo slisko... ::)

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #384 dnia: 20 Lipca 2009, 17:01 »
Wasza Katedra jest bardzo podobna do moje jw której bedziemy ślubować:D

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #385 dnia: 20 Lipca 2009, 21:59 »
Cieszę się Dziewczyny, że zabrałyście głos w sprawie dywanu, bo utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że dywan nie jest tam potrzebny. Podłoga nie jest śliska (sprawdzałam) - musiało to komicznie wyglądać. Chodziło mi o to, czy ładniej będzie z dywanem czy bez.
Jeśli chodzi o oprawę muzyczną na tzw. wejście - nie wiem czy się Ksiądz zgodzi, bo mi wymarzyły się dwa utwory, które kocham:
Dla Elizy - Beetovena
lub
Aria na strunie G-Bacha
Kocham te utwory tak mi się marzy...
Dla Elizy trwa ok. 2 minuty i byłoby najlepsze... Tylko jak przekonać do tego księdza  :drapanie:
Buźki dla Was

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #386 dnia: 21 Lipca 2009, 07:20 »
A musisz mu piodawac wasze utwory? Jeśli nie, to nie masz sie o co martwić, a jeśli tak, to przecież to jest z gatunku klasyki i nie masz tam żadnych słów tylko melodia, to co za różnica co leci. Mam nadzieje, że nie masz księdza służbisty, który tylko katolickie pieśni dopuszcza :)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #387 dnia: 21 Lipca 2009, 14:55 »
Witam po przerwie, piękna ta katedra, mnie osobiście onieśmiela, ale to chyba dlatego, że mój kościółek jest malutki.

To będziesz miała ostatnie 85m, ostatnie kroki w stanie panieńskim, i to po prostej drodze - tym się pocieszaj :D

Wg mnie też dywan jest zbędny.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #388 dnia: 22 Lipca 2009, 00:41 »
85 metrów  :o :o :o super macie, że będziecie tak długo iść do ołtarza... to fajna chwila niech trwa :)
co do dywany to ja bym się przeszłą tam na jakiś ślub i zobaczyła jak wygląda z dywanem lub bez... dobrze jest też zapytać swojego fotografa... pewnie już robił tam zdjęcia skoro to znany kościół i ma jakieś doświadczenia (czyli wie co dobrze wychodzi na zdjęciach)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #389 dnia: 22 Lipca 2009, 01:15 »
Kochane!!!
Witajcie tak późną porą -miałam okrutny dzień. Nie mam nawet sił pisać co się stało -ogólnie seria różnych zdarzeń i dziwnych informacji.
Efektem tego wszystkiego jest to, że poryczałam się na koniec dnia jak bóbr i trochę mi lepiej, ale tak w ogóle to szkoda gadać.
Z rzeczy najważniejszych - dla mnie: kuzynce odmówiliśmy przyjazdu - z przyczyn rodzinnych, okazało się, że ona nie miała zamiaru nas zapraszać, tylko moja Szanowna Babcia na stare lata przypomniała sobie o dalszej Rodzinie i za główny cel postawiła sobie scalenie rodziny - efektem czego było wymuszenie na ojcu mojej kuzynki, wystosowanie do nas zaproszenia oraz podjęcie próby zaproszenia w moim imieniu mojej właśnie kuzynki, z jej rodzicami jej 2 braćmi i ich żonami!!! Jak się o tym dowiedziałam to choduuu do mojej Babci suszyć jej głowę - a ona w płacz, że ja nie rozumiem co to znaczy rodzina itp. A argumentem koronnym było to, że ze strony mojego PM będzie dużo osób z jego rodziny a z mojej strony będą sami obcy ludzie. Ja oczywiście ze stoickim spokojem tłumaczę mojej Babci, że mama mojego PM ma 4 Rodzeństwa, Tata mojego PM ma 2 Rodzeństwa - z czego rodzice mojego PM są najmłodsi z tego zestawu i każde z tego rodzeństwa ma co najmniej po 2 dzieci, i te dzieci mają już dzieci w zbliżonym do nas wieku i stąd ta ilość - i, że mój Tata ma tylko jednego brata (i to w sumie "wina" tej właśnie Babci) a moja Mama ma 2 przybrane siostry mieszkające na drugiej półkuli (które nie dadzą rady przylecieć), i że nie widzę potrzeby "mnożenia" rodziny na siłę... i wiecie co? Moja Babcia mnie zszokowała, powiedziała, że ona się w takim razie zastanowi, czy na ten ślub przyjdzie  :o  :o  :o Masakra
W czwartek jedziemy do Poznania do Rodziców mojego PM - tam jeszcze czeka nas przeprawa, o teściowej Wam jeszcze nie pisałam, a to niezłe ziółko jest...
Poza tym niezłe rzeczy się działy ale chcę o tym zapomnieć.
Przepraszam, że tak się "uzewnętrzniłam"
Dobranoc!!!

« Ostatnia zmiana: 22 Lipca 2009, 01:17 wysłana przez frezyjka81 »