Autor Wątek: Odliczanko do ślubu Moniki i Leszka ;)  (Przeczytany 45775 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Odliczanko do ślubu Moniki i Leszka ;)
« Odpowiedź #510 dnia: 17 Sierpnia 2009, 22:32 »
A też to zauważyłam  ;) Spowiadać się, ale już  :D

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #511 dnia: 17 Sierpnia 2009, 22:38 »
Kochane!!!
Jestem - niestety nadal zapracowana, akta przygniatają mnie już na dobre - nie wiem skąd się ich tyle bierze!!! Przynajmniej weekendy nad  morzem spędzamy u moich Rodziców - w ten weekend była przepiękna pogoda i nawet trochę słoneczka złapałam.
Ze spraw ślubnych - zaproszenia wszystkie rozdane, zawiadomienia prawie też - cieszę się bardzo bo ekipie w pracy bardzo się podobały zawiadomienia i byli zaskoczeni tym, że każdy otrzymał oddzielenie zawiadomienie a nie zbiorowo. W czwartek kolejne spotkanie z p. Sylwią  - projektantką. Najważniejsza wiadomość mój L. zgodził się na sesję narzeczeńską :skacza: Nie wiem co mu się stało, po prostu powiedział: może rzeczywiście warto sprawdzić tego fotografa - jutro dzwonię i umawiam się. Nadal chodzimy na lekcje tańca - figury mamy coraz bardziej wymyślne i trudniejsze - łącznie z przechyleniem i wychyleniem - mam nadzieję, że się nie pomylimy ;)

Ze spraw nie - ślubnych - muszę się z Wami tym podzielić. W piątek kiedy pojechaliśmy nad morze spotkałam się z moją pierwszą platoniczną miłością (nasza klasa cuda czyni). Niesamowite spotkanie po latach - ja miałam 16 lat i bardzo mi się podobał chłopak o kilka lat starszy, który przyjeżdżał do pracy nad morze. Wzdychałam do niego przez 2 lata a on nic. Śmiesznie tak po latach się spotkać i powspominać.
Buźki wieczorne dla Was zostawiam!!!
 :-* :-* :-*
Anullo pamiętam o Tobie!!! Napisz kiedy będziesz w Szczecinie!!!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #512 dnia: 17 Sierpnia 2009, 23:00 »
6-16 września w sumie przylatuję szóstego wieczorem więc od siódmego nawet od rana  ;) to dobry pomysł żeby się umówić na kawę

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #513 dnia: 17 Sierpnia 2009, 23:13 »
Anulla jestem jak najbardziej za!!!
Pozdrawiam Cię serdecznie!!!
Ale zaczęło lać w Szczecinie!!!
Buźki
 :-*   :-*  :-*

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #514 dnia: 18 Sierpnia 2009, 07:29 »
 :-* dla Ciebie

Ciekawa jestem, gdzie bedziecie milei sesje narzeczenska :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #515 dnia: 18 Sierpnia 2009, 09:07 »
pozdrowionka zostawiam :)
achh ja tez teraz jestem zawalona praca ale chyba w mniejszym stopniu niz Ty
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #516 dnia: 18 Sierpnia 2009, 09:26 »
Podrzuć mi trochę akt, ja na zwolnieniu póki co mam mniej roboty  :P

:-* zostawiam

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #517 dnia: 18 Sierpnia 2009, 10:46 »
super, że zgodził się na tą sesję... będziecie mieli super pamiątkę :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #518 dnia: 18 Sierpnia 2009, 16:13 »
Super wieści Frezyjko, a na kiedy planujecie taka sesję?

Buźki zostawiam  :-* :-* :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #519 dnia: 20 Sierpnia 2009, 09:03 »
Witajcie Dziewczyny porannie w czwartek!!!
Trochę się ta moja relacja przedślubna zastopowała - w pracy bez zmian, ciągle w biegu i ciągle siedzę po godzinach. Olucha chętnie oddałabym Tobie trochę akt do roboty ;)
Ze spraw  ślubnych - sesja fotograficzna -  narzeczeńska odbędzie się 22 września, w związku z tym umówiłam się na makijaż próbny i fryzurkę - zdjęcia objecuję. Sesja odbędzie się w Stargardzie Szczecińskim w stdiu (studio?) fotograficznym Fotokrystyna. Zdecydowałam się na to studio, bo urzekły mnie zdjęcia, które są tam robione. Dla mnie są inne niz wszytkie i mają to coś. Na stronie jest np. zdjęcie Panny Mlodej ze skrzydłami anioła, albo takie czarnobiałe gdzie para młoda stoi przed jakimś zamkiem - niby nic ale ma to coś w sobie. Poza tym samo studio ma chyba 3 piętra i każde piętro jest urządzone w innym stylu.
Szukamy też jakejś poradni ale szlag mnie trafia bo albo pracują w takich godzinach, w których jesteśmy w pracy albo przez wakacje nie pracują wcale.
Dziś kolejne spotkanie z projektantką.
Buziaki na czwartek dla Was
 :-*  :-*  :-*

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #520 dnia: 20 Sierpnia 2009, 10:57 »
O, to na pewno śliczne zdjęcia będziecie mieli :-)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #521 dnia: 20 Sierpnia 2009, 12:24 »
Oj z tą poradnią to wiem co masz na myśli.. nam tez została poradnia.
W ogóle nie wiem po co nam to jest potrzebne...  ::) ::) ::)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #522 dnia: 20 Sierpnia 2009, 20:23 »
Niestety, trzeba przejść te formalności, co zrobić...  ::) Też mnie wkurza, że wszystko działa w godzinach naszej pracy.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #523 dnia: 20 Sierpnia 2009, 22:04 »
ale ja szczęściara jestem do cywilnego żadnych takich cudów nie musiałam robić   :P

Jak tam po kolejnym spotkaniu z Twoją projektantką bo ciekawa jestem strasznie  :)
a to studio w stargardzie rozumiem, że znalazła dla Ciebie konsultantka ślubna?

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #524 dnia: 21 Sierpnia 2009, 12:16 »
Witajcie!!!
Spotaknie z projektnatką odbylo się po to, żeby dobrać poszczególne dodatki, do sukni - kryształki i koronki i omówić długość trenu bo to jedyna rzecz, której jestem pewna - ma być długi i kropka. Za jakieś 2 tygodnie zobaczę ją w pełnum kształcie. Podoba mi się, że np. biezna będzie pięknie ukryta - mogę kupić biustonosz jaki chcę, a sukienka będzie do niego dopasowana. Nie musze się tym martwić.

Anulla - tę firmę wybrałam rzeczywiście z kilku propozocji przedstawionych przez konsultantkę ślubną, zdjęcia mnie od razu urzekły.

Wyjeżdzmy na weekend na wesele naszych znajomych - wracamy w poniedziałek - zdjęcia objecuję!!!
Buźki dla Was!!!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #525 dnia: 21 Sierpnia 2009, 12:41 »
dzisiaj u Ciebie równo 50 dni czas leci jak zwariowany

a właśnie wychodzą powoli plusy konsultantki, sama pamiętam ile zajęło mi czasu wyszukanie w internecie foto potem tylko jeden pobyt w Polsce i do tego jeszcze wizyta u jednego z wstępnie wybranych, wybór nie trafiony a stracone kilka godzin w ciągu dnia...

miłej zabawy na weselichu  ;D

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #526 dnia: 21 Sierpnia 2009, 12:48 »
nawet nie zauważyłam, że umnie 50 dni, hihih - czas leci- ale to chyba będzie najfajniejsze 50 dni  :skacza:
Buźki dla Was!!!

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #527 dnia: 21 Sierpnia 2009, 13:38 »
Buziaki zostawiam!  :-* :-* :-*

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #528 dnia: 21 Sierpnia 2009, 20:00 »
To już tylko 50 dni do naszej magicznej daty :D

Offline marta86star

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #529 dnia: 22 Sierpnia 2009, 08:58 »

Witam po długiej przerwie :)

Widzę, że masz spory problem z teściową - szczerze współczuję.

Udanej zabawy na weselu życzę :)

Pozdrawiam

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #530 dnia: 22 Sierpnia 2009, 14:39 »
Bawcie sie dzisiaj  :cancan: :cancan: :cancan:

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #531 dnia: 27 Sierpnia 2009, 14:19 »
weekend miną już dawno powie nawet, że zaraz następny a tu cisza jak makiem zasiał.
mam nadzieję, że nie zapomniałaś o własnym wątku bo jak mnie wzrok nie myli to "wałęsasz się" po sąsiednich  ::)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #532 dnia: 29 Sierpnia 2009, 22:21 »
Kochane Witajcie!!!
Poszalałam po Waszych wątkach- a teraz wróciłam do własnego. Należą Wam się duże przeprosiny  :blagam: za zaniedbywanie Was. Przyczyną jest praca, zastępuję szefa podczas jego urlopu i siedzę w pracy po kilkanaście godzin. Zrelacjonuję wam co u mnie - jeśli ktoś tu jeszcze zajrzy :)
Po pierwsze zaczynam panikować. Ale od początku: w zeszłym tygodniu jadąc na ślub naszych znajomych zahaczyliśmy  o moją przyszłą teściową i nie obyło się bez "drobnych uszczypliwości; gdy mój L. zniknął z pola widzenia (a byłam już "zrobiona" na wesele) usłyszała: "po co tak się czeszesz?! przecież ty masz wielką, okrągłą i tłustawą twarz". Po tym tekście wstałam powiedziałam, że dziękuję za kawę zwinęłam mojego L. i wyszłam. Całą drogę klęłam jak wytrawny szewc (nie ubliżając temu zawodowi). Dziewczyny: zdaję sobie sprawę, ze ie mam figury modelki i włosów jak Violetta Villas ale to już jest dla mnie zwykłe chamstwo. Zdaję sobie sprawę  z mankamentów mojej urody ale przy wzroście 170 wadze 66 kg rozmiarze 38 -40 nie jest chyb najgorzej, a nawet gdybym miała rozmiar 56 i twarz wielką jak słoń to nic tej babie do tego. Tak w dzisiejszym świecie wyrażają się o sowich przyszłych synowych nauczycielki historii. Aż wstyd mi jest o tym tu pisać.
Co do ślubu naszych znajomych: odbył się w małej miejscowości pod Poznaniem (Iwno) w przeuroczym maleńkim Kościółku stojącym na pagórku, do którego prowadzi kamienna dróżka. Podczas mszy poryczałam się dwa razy: pierwszy raz kiedy ksiądz wygłosił kazanie o rodzicach i dzieciach: powiedział, że rodzice pana młodego zyskali córkę i odwrotnie, mówił też, że rodzice są po to żeby wspierać młode małżeństwo szczególnie wtedy gdy przyjdzie kryzys lub smutny czas. Drugi raz łzy ciekły mi, gdy para młoda poszła do rodziców przekazać znak pokoju. Same rozumiecie - przejścia które opisałam powyżej i kilka tygodni temu spowodowały u mnie taki mały rozstrój na ślubie naszych znajomych. Wesele odbyło się w przepięknym pałacu i wstyd się przyznać, że z wesela pamiętam tylko super jedzenie i taniec młodych bo skupiłam się na podziwianiu tego uroczego miejsca - mam nadzieję, że panna młoda tu nie zajarzy  ;D
Ze spraw ślubnych mam niezłą nerwówkę bo dopiero w tym tygodniu załatwimy USC i z tymi dokumentami powędrujemy do Kościoła - mam nadzieję, że nie jest za późno (?).
W mijającym tygodniu: kolejna lekcja tańca za nami - rumba zakończona (szlifujemy układ) i zaczęliśmy naukę walca wiedeńskiego, z kosmetyczką ustaliłam kosmetyczny plan działania: dużo tego: mikrodermabrazja, mezoterapie, drenaż, woskowanie, a dzień przed rozluźniający masaż :) Z agentką omówiliśmy podziękowania dla gości: białe kwadratowe pudełeczka (10 cm x 10 cm) na wieczku pudełeczka będą gałązki białej i fioletowej gipsówki, a w środku maleńka puszeczka kawy i migdały. Coraz więcej osób potwierdza nam przyjazd. W hotelu zapłaciliśmy ostatnią część zaliczki - oj sporo tego było. Na 22 września zamówiłam sesję przedślubną. Jest jeszcze kilka rzeczy ale o tym jutro.
Dziękuję, że tu zaglądacie!!!
Spokojnej nocy Wam życzę!!!
Całuski zostawiam

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #533 dnia: 30 Sierpnia 2009, 13:45 »
wbilas mnie w podloge tekstem przyszlej tesciowej, ja bym nie odeszla bez slowa.... achhhhhhhhhhhhhhh
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #534 dnia: 30 Sierpnia 2009, 14:03 »
oooo nie , ja bym nie wytrzymała gdyby ktos mi tak powiedział - niezaleznie kto to by był  ;)

strasznie francowata ta teściowa  :-\
najlepiej to z daleka od takich  ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #535 dnia: 30 Sierpnia 2009, 17:11 »
Przepraszam, mnie tu tak dawano nie było... aż wstyd, ale nadrobiłam!  :-* :-* :-*
wstrętna teściowa... grrr
mam taki sam rozmiar jak Ty ::) i nie widzę w nim nic złego...

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #536 dnia: 30 Sierpnia 2009, 20:43 »
Frezyjka, z tym usc i kościołem to się lepiej pospieszcie, bo przecież zapowiedzi muszą iść przez 3 niedziele przed ślubem, a nam już zostało 5 niedzieli tylko  :o

Teściowa to jakaś chamska baba - takich to kultury nie nauczysz, ignoruj i się nie przejmuj  ;)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #537 dnia: 31 Sierpnia 2009, 22:36 »
Witajcie!!!
Dziś rozdzwoniły się telefony - bo to ostatni dzień na potwierdzenia przyjazdu na nasze wesele - jestem w szoku bo odmówiło tylko 10 osób!!! W związku z tym wesele będzie dość spore bo na ok. 85 osób!!! Dla mnie to dużo.
Co do teściowej - rozeszła się wieść po rodzinie mojego L. o jej zachowaniu i przypuścili na nią zmasowany atak, ale jest to dla mnie tak przykre, czytając wasze komentarze, jest mi trochę łatwiej a jednocześnie bardzo wstyd. Jeszcze raz Wam dziękuję, że tu ze mną jesteście!!!

Z rzeczy przyjemniejszych, kilka dni temu oglądaliśmy z moim L. kolczyki w Aparcie - oczywiście pod kątem ślubnym. spodobały mi się takie bardzo skromne ale okazało się, że to brylanty i cena już nie była taka skromna. Pomyślałam sobie, że jeśli dostanę jakąś premię to może sobie je kupię z dużym naciskiem na słowo "może". Ale mój L. okazał się niezawodny, wczoraj zabrał mnie nad Miedwie do Morzyczyna (piękne miejsce) i po prostu mi je dał...jednocześnie przepraszając za swoją mamę i mówiąc, że kocha mnie jak nikogo na świecie. Zryczałam się jak bóbr, bo teraz jest nam ciężko finansowo prze ślub, a tu takie wydatki. Wiem jak bardzo tę sytuację przeżywa, mimo że swoje matce powiedział. Trudna ta cała sytuacja ale wierzę, że będzie dobrze bo jesteśmy razem.
http://img216.imageshack.us/i/imgprod11610o.jpg/

Buziaki dla Was
« Ostatnia zmiana: 31 Sierpnia 2009, 22:43 wysłana przez frezyjka81 »

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #538 dnia: 31 Sierpnia 2009, 22:43 »
może jak rodzina będzie na nią tak najeżdżać, to trochę przystopuje  ::)
śliczne kolczyki i do tego brylanciki ;)
Jak ja uwielbiam Miedwie :D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #539 dnia: 31 Sierpnia 2009, 22:51 »
Monia nie powinno być Ci przykro bo na takie zachowanie nic nie możesz poradzić. Ta kobieta taka będzie nawet jak staniesz na rzęsach i zaklaskasz uszami kochana więc głowa do góry. A z takim PM to jak nic fantastycznie pasują tu słowa jednej piosenki "don't worry, be happy"

:-* :-* :-* :-*  :przytul: :przytul: :przytul: tego Ci teraz potrzeba najbardziej ;)