Autor Wątek: Odliczanko do ślubu Moniki i Leszka ;)  (Przeczytany 45691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Odliczanko do ślubu Moniki i Leszka ;)
« Odpowiedź #330 dnia: 8 Lipca 2009, 23:46 »
a gdzie takie magnesy sprzedają?
niektórzy ludzie mają nas za wariatki a propos kotów
i tym się niestety muszę zgodzić, wiesz smutne to trochę taki brak zrozumienia  :-[
dzięki za namiary na sklep a tak przy okazji namiarów to już się dowiedziałam gdzie sprzedają te fartuszki w Szczecinie i info na priv jutro
 :-*

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #331 dnia: 9 Lipca 2009, 00:00 »
jak dla mnie bomba:D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #332 dnia: 9 Lipca 2009, 08:33 »
Ja jako kolejna z wariatek (posiadaczka dwóch ogonków) poproszę o namiar na ten magnes lodówkowy ;D

Mnie się kieca podoba, całość wygląda bardzo apetycznie ;) a kolorek jest teraz bardzo na czasie :ok:

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #333 dnia: 9 Lipca 2009, 08:46 »
sukienka sliczna a kolor boski, uwielbiam roz :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #334 dnia: 9 Lipca 2009, 10:05 »
Śliczna sukienka! Ja za różowym nie przepadam, choć sama będę miała elementy różu w ślubnej... Ale ten kolorek bardzo twarzowy i pasuje Ci. Zgadzam się z Pamelą, nóżki masz świetne :-)

Ja mam zboczenie na punkcie butów jedynie, kota nie mam :D Jeśli lubisz te sandałki, to je bierz do ślubnej, przecież chodzić strasznie dużo po dworze nie będziesz chyba :-)

Też jestem bardzo ciekawa Twojej sukni ślubnej :-)

Buziaki zostawiam  :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #335 dnia: 9 Lipca 2009, 22:34 »
Dziewczyny!!!
Serdecznie dziękuję Wam za komplementy   :oops:
Też miałam dylemat jeśli chodzi o róż ale mam czarne włosy - (nie wiem dlaczego zrobiłam sobie zdjęcie we fryzurze do sprzątania - wczoraj całe popołudnie sprzątałam ) i myślę, że jakoś w całości będzie ok.

Co do magnesów - to mam ich sporą kolekcję kupuję je głównie w Empikach ale sa też w sklepach z upominkami. Na lodówce oprócz tekstu o kotach mam jeszcze kilka ale 2 są na centralnym miejscu i brzmią:
1. Kawa, czekolada i mężczyźni najlepiej smakują w wersji luksusowej (jak dla mnie "święta prawda") hihihi
2. Przyjaciół jak butów nigdy za dużo (też "święta prawda").

A jeśli chodzi o koty to kocham je niesamowicie - moja przyszła teściowa nie lubi zwierząt a kotów w szczególności i na tym tle mamy spięcia, a ja nie przepadam za ludźmi, którzy nie szanują zwierząt. Mam swoją Kometę, u Rodziców też jest kot i nawet mamy kota kancelaryjnego w pracy - rano wskakuje na okno, dostaje trochę jedzenia i wody, "każe" się pogłaskać i ucieka... i tak co dziennie ;)

Buźki dla Was i pozdrowionka dla miłośniczek kotów.
 :-*  :-*  :-*

PS. Fajnie, ze jesteście Wszystkie w moim odliczanku!!!  

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #336 dnia: 9 Lipca 2009, 23:33 »
czarne włosy powiadasz a urodę masz na szatynkę raczej  :drapanie:
a przy okazji to na lodówce u mnie są kot magnes srebrny, kot magnes różowy z empiku, poza tym inne nie godne większej uwagi  ;D
co do kociej miłości to kocham je do zagłaskania, jako miłośniczka, wielbicielka, zbieraczka oryginalnych figurek kotów czuję się godna przyjąć pozdrowienia  ;D jedna moja figurka była dekoracją wystawy nie na sprzedaż i... została mi sprzedana (dobre mam gadane  ;))
buziaki

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #337 dnia: 10 Lipca 2009, 08:48 »
Anullo
Jesteś pierwszą osobą, która tak mówi - wszyscy zawsze mówią, że "czarnula" ze mnie :)
Każdy musi mieć jakiegoś bzika - my mamy bzika kotowego!!!

DZIS 3 MIESIĄCE DO NASZEGO ŚLUBU

:skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2009, 08:56 wysłana przez frezyjka81 »

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #338 dnia: 10 Lipca 2009, 09:41 »
Ja uparcie drążyć będę  ;D ten magnes z ludźmi nie lubiącymi kotów to z empiku jest :?: No bo ja muszę go mieć ;)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #339 dnia: 10 Lipca 2009, 09:43 »
gratki 3 miesiecy :)

ja mialam perska - Oskarka, jeju moj ulubieniec

całkiem nowa JA

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #340 dnia: 10 Lipca 2009, 10:46 »
Maju!!!
Ten magnes o kotach jest z Empiku!!!

Paoolka
Dzięki za gratki!!!

:-*  :-*  :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #341 dnia: 10 Lipca 2009, 19:32 »
i ja rowniez gratuluje 3 miesiecy.  :-*

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 10 Lipca 2009, 20:53 »
Frezyjko, przypomniałaś mi o 3 miesiącach!!!  :skacza: Ależ ten czas leci!

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #343 dnia: 12 Lipca 2009, 17:18 »
Kochane!!!
Miałam dziś zrobić sobie - przynajmniej po południu wolne od Forum a tu proszę - siedzę i piszę - opanowałam już prezent od mojego PM czyli laptopa.
Dziś przed południem byliśmy na spacerze wokół szczecińskiej starówki oraz na Zamku Książąt Pomorskich, na którym nie byłam chyba od roku - nawet nie wiedziałam, że został odnowiony. Potem zjedliśmy obiadek w naszej małej ulubionej knajpce - przy obiadku przedyskutowaliśmy parę ślubnych szczegółów technicznych. Lubię taki nasze wspólne chwile - ostatnio nie mamy ich zbyt wiele.
Podzielę się z Wami naszymi spostrzeżeniami - technicznymi, doszliśmy do nich po analizach ślubów naszych przyjaciół i znajomych. Może też coś dorzucicie od siebie w tych kwestiach.
1. O tym już chyba pisałam, że na zaproszeniach i zawiadomieniach zaznaczyliśmy, że kwiaty dla nas będzie można zakupić przed wejściem do Kościoła (dochód przeznaczymy na Hospicjum dla dzieci) - kwiaty będą jednakowe i później będą stanowiły część dekoracji hotelowej (w hotelu będą przygotowane odpowiednie naczynia i układaniem szybkim zajmie się nasza firma ślubna - obiecali, że zdążą przed wejściem gości). Zdecydowaliśmy się na to, dlatego że widzieliśmy niejednokrotnie na weselach, że kwiaty traktowane są byle jak - wsadzone do zbyt małych wazonów (albo o zgrozo wiader) i tracą cały swój urok, a na drugi dzień tak sponiewierane bukiety nie są już takie ładne. Moja koleżanka zrobiła trochę inaczej - w domu przygotowała rano dużo wazonów z wodą i poprosiła kilka osób o zawiezienie kwiatów do domu i rozłożenie w wazonach - jak przyjechała miała całe mieszkanie w bukietach. U mnie ten pomysł odpada, bo w moim mieszkaniu o pierwsze jest kot - dla niego będzie to nie lada atrakcja, a po drugie będą w nim nocować moi przyjezdni przyjaciele i po trzecie skąd wziąć taką liczbę wazonów  :drapanie:
Wiadomo, że ktoś się wyłamie i przyniesie swój bukiet - wtedy te kwiaty ozdobią nasz hotelowy pokój.
2. Pomysł podrzucony z agencji ślubnej - biały kartonik albo klatka (widziałam, gdzieś w necie że można taką gdzieś wypożyczyć), którą będzie trzymał świadek albo świadkowa - tam będą wrzucane koperty, z życzeniami albo z "inną zawartością". Pomysł o tyle fajny i przydatny, że koperty są w jednym miejscu, a biedny świadek nie martwi się co z nimi zrobić. Łatwiej jest je potem przechować i jest pewność, że nic nie wypadanie.
3.Koniecznie musimy zaangażować 2-3 sprawne osoby, które będą nosić ewentualne prezenty do jakiegoś samochodu - na weselach widziałam czasem chaos w tym zakresie, a tak jest ktoś kto nie będzie angażował świadków, tylko odbierze i będzie wiedział gdzie i co z tym zrobić.
3. Wynajęliśmy autobus, który zawiezie gości spod Katedry do Hotelu - wszyscy Goście dotrą o jednym czasie, zdążą zdjąć płaszcze itp. My w tym czasie zrobimy sobie małą rundkę naszym staromodnym samochodem po mieście - przez Wały Chrobrego (super klimatyczne miejsce w Szczecinie z widokiem na port i Odrę) i tam chcemy zrobić sobie kilka fotek. Marzy mi się takie zdjęcie na tych wysokich schodach przed Teatrem, po których będzie spływał tren, u szczytu schodów  samochodzik, a u dołu trenu mój L. - nie wiem co na to mój L ;)

Ale się rozpisałam - może Wy macie jeszcze jakieś pomysły, żeby usprawnić te techniczne problemy.
Pozdrawiam
 :-*  :-*  :-*  
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2009, 17:23 wysłana przez frezyjka81 »

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #344 dnia: 14 Lipca 2009, 09:35 »
Uff... Wreszcie forum zaczęło działać - zaczynam się chyba od niego i od Was Kochane uzależniać :D
Ale to chyba miłe uzaleznienie ;)
Miłego dzionka Wam życzę!!!

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 14 Lipca 2009, 09:43 »
pomysly swietne :)

bardzo podoba mi sie pomysl z kwiatami, dodatkowa dekoracja sali i mniej klopotów :)
ja chyba zrobie tak jak Twoja kolezanka, przygotuje wazony i kwiaty ustawimy w naszym lokalu

jesli chodzi o pudeleczko, myslalam juz nad tym, moj kuzyn mial taka drewniana skrzyneczke :) ja mysle o ozodbnym pudelku lub satynowym woreczku :)

pomysl na sesje swietny :) bardzo mi sie podoba :)

całkiem nowa JA

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #346 dnia: 14 Lipca 2009, 18:21 »
Dawno mnie nie bylo w Twoim odliczaniu ale nadrobilam zaleglosci   ;)
Ciesze sie, ze masz dobre wrazenia co do sukni slubnej... Nie moge sie doczekac efektu koncowego :)

Ja tez myslalam o takiej klatce/szkatulce ale zastanawialam sie gdzie kupic w miare rozsadnej cenie? bo przeciez to bedzie potrzebne tylko ten jeden dzien, no pozniej mozna uzyc jako ozdoba w mieszkaniu  o ile bedzie pasowac  ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #347 dnia: 14 Lipca 2009, 18:50 »
bardzo fajne pomysły... ten pierwszy po prostu genialny (fajnie będą wyglądać goście w kościele z takimi samymi kwiatami  :)) u nas kwiaty zostały ozdobiły salę weselna potem salę poprawinową (na szczęście były wazony ale o to wcześniej pytałam obsługę bo spotkałam się z wiadrami na innych weselach)

jeżeli chodzi o pudełko to tez zrobiłam coś takiego (pudełko po butach ozdobiłam złotym papierem i ozdobiłam kokardką) ale dwa dni przed ślubem moja mama ze złotej podszewki (żeby taniej było) i złotej wstążeczki uszyła woreczek (wielkości kartki A4... za wykrój robił mój szkolny worek na kapcie  ;D) i to do niego zbierane były koperty... świadkom bardzo się podobał bo był wygodniejszy niż pudełko a na zdjęciach ładnie wyszedł... na pewno jeszcze mi się przyda a niewiele miejsca zajmuje  :) zawsze można uszyć w takim kolorze żeby pasował świadkowej do stroju  ;)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #348 dnia: 14 Lipca 2009, 21:22 »
Wisniowa jestes wielka :) to takie banalne a nigdy bym nie wpadla na pomysl aby po prostu obkleic pudelko po butach :) masz racje ze mozna wykorzystac dowolny kolor, czego dusza zapragnie.... Ja nie jestem dobra w szyciu, wiec chyba wykorzystam pudelko, chociaz moze mamuska mi pomoze.

A tak przy okazji ja tez kocham KOTKI!!

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #349 dnia: 14 Lipca 2009, 22:25 »
Dziewczynki!!!
Bardzo się cieszę, że moje pomysły zyskały Wasze uznanie!!!
Wiśniowa super pomysł z tym kartonikiem po butach!!!
oleandro  :hello: ponownie - miło widzieć kolejną miłośniczkę kotów.

Ze spraw ślubnych - jakiś czas temu prezentowałam Wam zdjęcie sukienki, którą znalazłam w necie i myślałam o założeniu na poprawiny (krótka biała) okazało się, że w pobliskich sklepach posiadających nawet tę kolekcję - takiej sukienki nie ma, a sprowadzić ją owszem mogą ale wtedy trzeba ją już kupić. Okazało się, że jest w Szczecinie jedna pracownia, która może mi uszyć taką sukienkę - i teraz nie wiem co robić  :-\
Kupiłam już sobie różową - zdjęcia też wkleiłam. W oryginale ta króciutka sukienka kosztuje aż 2400!!! a w pracowni chcą ją uszyć za 800 zł - też dużo. Muszę przemyśleć.
Buźki Wam zostawiam

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #350 dnia: 15 Lipca 2009, 21:47 »
to sporo... ja bym chyba tyle nie dała, ale to zależy od Ciebie :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 15 Lipca 2009, 21:53 »
ta ktora wklejalas jest boska :) rozwiutka :)

ja chcialam poprawinówke z pronoviasa, nie ma jej w szczecinie. cena tez mnie lekko powalila :)

całkiem nowa JA

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #352 dnia: 15 Lipca 2009, 22:18 »
Witajcie!!!
Co do cen tych sukienek poprawinówek, to rzeczywiście powalają na kolana. Podobno nie sprowadza się w sklepach krótkich sukienek bo się nie sprzedają...

Dziś miałam okropny dzień - wczoraj Pamela miała kłopot z samochodem dziś my. Rano schodzimy na parking przed blokiem idziemy do samochodu mojego L. podchodzimy a tu... wybite 2 szyby od strony pasażera i kierowcy!!! Myślałam, że oszaleję. Alarm - nie wiadomo dlaczego się nie włączył - z samochodu nic nie zginęło nawet radio. Domyślamy się, że mogli zrobić to zwykli wandale - mój. L ma samochód na poznańskich numerach a my mieszkamy w Szczecinie... Zadzwoniliśmy na Policję, po praz pierwszy w życiu zwyzywałam kogoś tak mocno przez telefon i na końcu powołałam się na swój zawód - czego robić nie lubię ale w tym wypadku nie było wyjścia poskutkowało, bo Policji nie chciało się przyjechać tylko mówili, że my mamy przyjechać do nich. Na moje pytanie czy mam zostawić samochód w centrum miasta pod Komendą bez szyb, Pan powiedział, że to mój problem i wtedy wpadłam w furię... w każdym razie przyjechali po 15 min.
Sprawcy i tak się nie znajdzie, a samochód i tak mamy zamiar zmienić - ale ile nerwów zjadłam to moje.

Wieczorem natomiast w skrzynce pocztowej znalazłam kolejne (2-gie już!!!) nieoczekiwane zaproszenie na ślub - mojej kuzynki., któr odbędzie się 19 września. Nic nie wskazywało na to, że zostaniemy zaproszeni - o ślubie dowiedzieliśmy się niedawno od dalszej rodziny, a z tą kuzynką nie widziałam się jakieś 3 lata!!! Problem polega na tym, że planowaliśmy ją tylko zawiadomić, tym bardziej, że rok temu żenił się jej barat (a mój kuzyn) i nie dostaliśmy nawet zawiadomienia o uroczystości w Kościele. Szczerze mówiąc nie wiemy co zrobić  :drapanie:

Pozdrawiam Was serdecznie.
Buźki na dobranoc!!!  

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 15 Lipca 2009, 22:43 »
kurde cos pechowy ten tydzien dla naszych samochodow frezyjko. widze, ze dolaczylas do grona rozwscieczonych poszkodowanych przez glupote innych ludzi. dziwne, ze alarm sie nie wlaczyl...
szkoda, ze musialas przez to przejsc, wiem, ze to stresujace, mnie zoladek dopiero dzisiaj ze zlosci odpuszcza troche.
no a z kuzynka to rzeczywiscie problem, bo teraz wypada zaprosic, jak ona was zaprosila,
dobranoc i milego bezproblemowego dnia jutro zycze.  :-*  :-*  :-*

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #354 dnia: 15 Lipca 2009, 23:01 »
Ojej  :o No wiecie co, takich wandali to tylko powiesić, wiadomo za co.

Przykre bardzo, takie niepotrzebne stresy. A policja - naprawdę zareagowali dopiero na Twój zawód?! Powiem Ci, że ja to zawsze chciałam móc tak zrobić - mieć wpływ na cokolwiek poprzez swój zawód, mama się śmiała, że powinnam do sanepidu iść i kontrole robić  ;D

U nas na osiedlu bardzo dużo policji patroluje, ale i tak kupa tej chołoty się błąka.

To szykują się dwa wesela, i co z tymi fantami zrobicie? I to tuż przed Waszym. Być może kuzynka się dowiedziała o Waszym ślubie i dlatego wysłała  8)

My też mamy dziwną sytuację z T. najlepszym kumplem, z jego rodzinnej miejscowości, ale o tym to może rozpiszę się u siebie.

Trzymaj się kochana.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #355 dnia: 16 Lipca 2009, 21:35 »
oj współczuję akcji z autem... nie znoszę wandali  ::)

a z kuzynką faktycznie dziwna sytuacja ale skoro ona Was zaprosiła to wypadałoby zaprosić i ją... ja bym zaprosiła  :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #356 dnia: 16 Lipca 2009, 22:06 »
takie to właśnie są czasami sytuacje w rodzinie... i nie wiadomo co zrobić, ciężko mi coś doradzić...

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #357 dnia: 16 Lipca 2009, 22:11 »
Ja bym nie poszła po prostu, skoro i tak nie miałabym zamiaru jej zapraszać. Ale to już jak uważasz.

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #358 dnia: 16 Lipca 2009, 22:34 »
Dziewczyny!!!
Jeszcze się nie uspokoiłam po wybicu naszych szyb w samochodzie - nerw mnie bierze jak tak można - stało się trudno.

Jeśli chodzi o tę moją kuzynkę - rozmawialiśmy wczoraj z L. do późna w nocy i nie wymyśliliśmy dobrego rozwiązania. Założenie weselne było takie, że zapraszamy najbliższą rodzinę oraz przyjaciół i znajomych, z którymi łączą nas bliskie relacje i czujemy się dobrze - jedyny wyjątek zrobiliśmy z moim szefem - bardzo nam  pomógł zupełnie nieoczekiwanie, poza tym to niesamowicie fajny człowiek choć mocno zakręcony (ale prawnicy mają chyba to gdzieś zakodowane). Problem pozostaje nierozwiązany.

Dziś byliśmy na kolejnej lekcji tańca - wybraliśmy jednak rumbę - jest taka zmysłowa i sekswona. Jedyne co mnie martwi, to to że uklad, który ćwiczymy powinien być zatańczony raczej w krótkiej sukience. Rozmawiałam o tym z projektantką powiedziała, że ma już na to pomysł ale zdradzi mi go na następnym spotkaniu.
Jeśli chodzi o piosenkę, do którj będziemy tańczyć rumbę - cóż mieliśmy inną ale ona nie pasuje do rumby, dostaliśmy kilka propozycji ze szkoły tanecznej - wybraliśmy jedną tylko przeszkadza mi tam "mruczenie". Posłuchajcie  same:

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #359 dnia: 16 Lipca 2009, 22:38 »
fajna piosenka, ale facet to ma grobowy glos  :o