Autor Wątek: Odliczanko do ślubu Moniki i Leszka ;)  (Przeczytany 45777 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
Odp: Odliczanko do ślubu Moniki i Leszka ;)
« Odpowiedź #240 dnia: 8 Czerwca 2009, 21:10 »
moge sie dolaczyc jeszcze? :)
 sliczna sala :) Katedra faktycznie ma surowe wnetrze, ogolnie troche mnie przytlacza wielkoscia, mieszkam obok  ;)
hmm a gdzie chodzisz do fryzjera? chodzi mi o czesanie, mam takie cieniutkie wlosy wrrrr
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #241 dnia: 8 Czerwca 2009, 21:35 »
Kochane!!!
Zacznę od sukienki na poprawiny - jest kilka sklepów, które mają tę kolekcję - niestety w Poznaniu jej nie ma, najbliższa przymiarka byłaby w Gdyni, w Szczecinie tę kolekcję sprowadza tylko jeden salon, tam można ją zamówić ale jak już się zamówi  to trzeba ją kupić -  nawet jak nie spodoba. Trochę bez sensu, w związku z tym chyba będę musiała poszukać czegoś innego. Szkoda, bo ta sukienka bardzo mi się spodobała  :(

Bardzo się cieszę, że podoba Wam się nasza sala weselna -mam już mnóstwo pomysłów na jej dekorację, na okrągłych stołach, chciałabym ustawić wysokie bukiety z białych kwiatów (tylko biel i zieleń), na zdjęciach chyba widać, że przy oknach są niskie parapety tam też chciałabym ustawić kwiaty, może nawet w naczyniach przezroczystych kulistych, żeby w środku kwiaty pływały na wodzie ze świecami i właśnie mnóstwo świec...ech już mi się to marzy!!!

Paooko
Witaj - dołączaj jak najbardziej!!! Katedra jest surowa ale mnie się właśnie ta jej surowość podoba. Martwi mnie tylko jedno, że droga spod drzwi wejściowych do ołtarza to ok 85 m!!! Nie wiem jak przeżyję te 85 m, chciałabym aby do ołtarza poprowadził mnie mój Tato - jeszcze nic o tym nie wie. Tak sobie wymyśliłam, żeby mój PM zobaczył mnie w sukni dopiero przed ołtarzem.

Do fryzjera chodzę do studia Victoria, przy Obrońców Satlingradu , to jest mały salon chodzę do p. Vctorii - potrafi cuda na włosach robić.

Buźki Wam zostawiam na wieczór!!!
« Ostatnia zmiana: 8 Czerwca 2009, 21:49 wysłana przez ela »

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #242 dnia: 8 Czerwca 2009, 21:50 »
moze sprobuje w tym salonie :) ja chodze do yes na małkowskiego

całkiem nowa JA

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #243 dnia: 8 Czerwca 2009, 22:23 »
Frezyjko, ja dokładnie takie same dekoracje sobie marzę!  :D Też kwiaty, też szklane naczynia, a w nich na dnie piasek znad morza, może muszelki, woda i pływające świeczki i kwiaty  :D Też chcę mnóstwo świec, żeby taki klimat był, a do tego mam nadzieję, że uda mi się zrobić podświetlaną dekorację na za nami, takimi diodowymi lampkami, super to wygląda.

A to będziecie jechać do ślubu innymi autami?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #244 dnia: 8 Czerwca 2009, 22:48 »
gdzieś czytałam na naszym forum, że proboszcz katedry nie pozwala na takie "fanaberie" jak prowadzenie panny młodej do ołtarza przez tatę, frezyjka zorientuj się wcześniej w temacie, znaczy na miejscu u źródła.
Dzięki za info w sprawie sukienki  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #245 dnia: 9 Czerwca 2009, 08:29 »

Na ostatnich naukach ślubnych pytaliśmy - są trzy opcje podejścia do ołtarza - Pannę Młodą prowadzi ojciec a Pan młody czeka przed ołtarzem, druga - Para Młoda czeka na księdza przy drzwiach i trzecia - Panna Młoda idzie sama. Nie ma problemu. Słyszałam, że kiedyś były takie problemy - teraz już jak widać nie :)
Miłego dnia Kochane!!!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #246 dnia: 9 Czerwca 2009, 17:05 »
no to super

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #247 dnia: 9 Czerwca 2009, 23:33 »
przepraszam,  że  ostatnio nie wpadam, zaniedbałam troszkę niektóre odliczanka :( buziaki zostawiam  :-* :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #248 dnia: 10 Czerwca 2009, 08:45 »
Castia!
Kochana!!!
Nadrabiaj zaległości!!!
Buźki  :-*   :-*   :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #249 dnia: 10 Czerwca 2009, 15:04 »
ja nie wiem na co nam ksiadz pozwoli, zakaz dekoracji, zakaz tego zakaz tamtego, paranoja

całkiem nowa JA

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #250 dnia: 10 Czerwca 2009, 15:12 »
Trochę rzeczywiście księża przesadzają z tym zakazem dekoracji, choć jak posłuchałam uzasadnienia w Katedrze to ich trochę rozumiem. Ksiądz opowiadał, że za jedną para jak już wychodziła - firma dekoratorska zwijała dywan - jak jeszcze goście stali w ławkach, a druga firma wchodziła ze swoimi dekoracjami - trochę to smieszne.

Ach zapomniałabym do mojego ślubu 4 MIESIĄCE!!!!!!!!!!!!!!

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #251 dnia: 10 Czerwca 2009, 15:14 »
Mamy podobny gust bo i zakochałam się w sukience i w Waszej sali :)

Co do dekoracji kościoła to my co prawda bierzemy slub w stargardzie ale ksiądz tłumaczył nam w dokładnie ten sam sosób. Musieliby robic dluzsze przerwy pomiedzy maszami zeby sie pozamianiały dekoracje.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #252 dnia: 10 Czerwca 2009, 15:20 »
Ha ha, gratuluję 4 miesięcy  :hopsa:

U mnie nie wiem jeszcze, jak to będzie w kościele, ale podobno u nas też ksiądz wszystkiego zakazuje, choć śluby są tam rzadko...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #253 dnia: 10 Czerwca 2009, 15:23 »
Dziewczyny jest wyjście - ja co prawa ślubowałam 5 lat temu ale ;)
Tego samego dnia ślubowały 4 pary, dogadaliśmy się i zrobiliśmy wspólną dekorację - nie dość, że taniej nas to wyniosło to jeszcze każdy był zadowolony. Myślę, że nawet ksiądz, który nie godzi się na deko - w takim przypadku byłby za

Offline missmax

• entuzjasta
« Odpowiedź #254 dnia: 10 Czerwca 2009, 16:00 »
Hello :)

Mogę ja dołączyć jeszcze ? Masz b. ciekawe odliczanko, no a historia poznania Waszego ...  ::) ŚLICZNA naprawdę.

Sala weselna podoba mi się  :ok:  :)

tą sukienkę co zamieściłaś to z myślą o poprawinach? Super kiecka. Myśle, że pasował by do niej buty srebrne lub białe z odkrytymi palcami, lub takie klapeczki na szpilce.

Mhmm no i ciekawa jestem twojej sukni :) Już masz projekt, bo wyczytałam , że żadna z salonów Cię nie ujęła. A gdzie szyjesz suknie? Może pisałaś, ale nie przeczytałam jeszcze całego odliczeniowego wątku (nadrobię na pewno 8)). Pozdrawiam

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #255 dnia: 10 Czerwca 2009, 16:18 »
 :-* :-* :-* zostawiam

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #256 dnia: 10 Czerwca 2009, 20:52 »
frezyjka jak ktoś robi takie cyrki jak piszesz to ja się już też nie dziwie księdzu, normalnie bez komentarza  :o

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #257 dnia: 10 Czerwca 2009, 21:43 »
Kochane!
Niestety ta sukienka jest poza moim zasięgiem- trudno muszę poszukać innej :(

Selenko!
Do ślubu albo pójdę pieszo (moi dziadkowie mieszkają na przeciwko Katedry i u nich będę się ubierać), albo - jeśli będzie padać, podjadę naszym wynajętym samochodem, a mój L. przyjedzie ze świadkiem i będzie czekał na mnie przed ołtarzem!!!

Jeśli chodzi o dekorację Kościoła to chyba nie będzie problemu - bo jak na razie jesteśmy jedyną parą, która ma ślub w tym dniu w Katedrze. Wiemy też na pewno, że po nas nie będzie żadnego ślubu - bo jest już zamówiona msza "innego rodzaju" - jak wyraził się ksiądz.

Missmax!!!
Witaj w moim odliczanku - zapraszam serdecznie. Projekt mam omawiać w przyszłym tygodniu - suknia będzie projektowana i szyta u jednej ze szczecińskich projektantek.

Buźki dla Was wszystkich  :-*  :-*  :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #258 dnia: 11 Czerwca 2009, 10:10 »
wow ale salę masz śliczną :)
co do sukienki to musisz się pospieszyć, 4 miesiące to nie tak dużo czasu jak się wydaje ;)
buziaki :-* :-* :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #259 dnia: 11 Czerwca 2009, 18:10 »
Castia, jeżeli projektantka szyje tylko dla frezyjki i nie ma takiej ilości zamówień jak panie w salonach ślubnych, to wcale nie jest mało czasu

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #260 dnia: 11 Czerwca 2009, 18:14 »
 :-* :-* :-* zostawiam

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #261 dnia: 14 Czerwca 2009, 22:01 »
Kochane!!!
Od piątku byłam nad Bałtykiem u moich Rodziców, piątek i sobota były niesamowicie sztormowe, ale lubię taką pogodę - szczególnie  wtedy kiedy siedzi się w ciepłym pokoju, a na zewnątrz szaleje żywioł :)

Castia
Sukienka będzie szyta przez projektantkę, a nie typowy salon sukien ślubnych, termin realizacji czyli szycia trwa od 2 do 6 tygodni - w zależności od stopnia trudności. W moim przypadku przy skromnej sukience nie będzie większych problemów. W tym tygodniu mam iść na dokładne  omówienie projektu. Poza tym nie chciałabym zacząć szycia sukni dużo wcześniej, bo od 2 miesięcy odchudzam się i chciałabym zrzucić jeszcze co najmniej 5 kg do września :)

Buźki dla Was!!!
 :-*  :-*  :-* 

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #262 dnia: 14 Czerwca 2009, 22:05 »
fajnie tak nad morzem pospacerowac :)
ja mysle ze spokojnie sie wyrobia z uszyciem twojej sukieneczki :)  maSZ ty sile sie odchudzac..... ja jak zaczynalam to pi kilku dniach juz mi sie odechciewalo...... no a teraz to i tak juz nie ma co :D:D:D tylko bedzie wiecej u mnie kilo :D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #263 dnia: 15 Czerwca 2009, 08:48 »
mieszkalam 2 lata nad morzem :)

całkiem nowa JA

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #264 dnia: 15 Czerwca 2009, 15:41 »
No to powodzenia w odchudzaniu, trzymam kciuki. I z nieciepliwoscia czekam na sukieneczke, jak wyjdzie :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #265 dnia: 16 Czerwca 2009, 20:18 »
Również jestem bardzo ciekawa sukienki :) Czas leci tak szybko, że nawet się nie obejrzysz, a już będziesz stała pod ołtarzem. Fajnie, że może Cie tato odprowadzić, bo wiem, że niektórzy księża się na to nie godzą, a szkoda...

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #266 dnia: 17 Czerwca 2009, 18:26 »
Dawno mnie tu nie bylo :)

Ja tez nie moge sie doczekac sukni :) Daj znac po pierwszej rozmowie z projektantka, najwazniejsze abyscie sie dobrze rozumialy :) Trzymam kciuki!

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #267 dnia: 17 Czerwca 2009, 21:40 »
Kochane moje!!!
Przepraszam, że tak mało tu zaglądam ale mam ostatnio "niedobór" czasu! W pracy wszystko muszę robić podwójnie więcej w podwójnie mniejszym czasie - czyli jestem w niedoczasie :)

Ale wydarzyły się 2 rzeczy, którymi chcę się z Wami podzielić:
Po pierwsze mój L. wczoraj zaskoczył mnie niesamowicie. Ostatnio dużo czasu spędzam na forum (głównie ślubnym), szukam różnych rzeczy (oczywiście ślubnych) w necie i dużo też na kompie pracuję, przez co moje Kochanie nie może grać w swoją kochaną, a dla mnie kompletnie niezrozumiałą grę. Wracam wczoraj do domu: zła i zmęczona po pracy, a mój L. mówi, że ma dla mnie niespodziankę. A tu zapakowane w kokardę (czerwoną) pudło. Szczerze mówiąc myślałam, że to bielizna  :oops:, Biorę to pudło a ono jest zbyt ciężkie (jak na bieliznę). Rozpakowuję... i tu sie pewnie domyślacie: Laptop!!! Usłyszałam, że to dla mnie i moich Forumek, ze wszystkich forów na których się udzielam i po to, żebym mogła (jak w serialu który oglądam) pisać sobie już (albo jeszcze) z łóżka. Popłakałam się!!! Dawno mnie tak mój L. nie zaskoczył :)

Druga sprawa: to, to że mój L. nie umie tańczyć. Ja kiedyś - w podstawówce- przez 2 lata chodziłam na kurs tańca, ale niewiele z tego pamiętam. L. zgodził się na lekcje tańca pod warunkiem, że będą to lekcje indywidualne, bo "ja z siebie małpy robił nie będę" (powiedziałam mu, że pójdziemy z torbami przez takie coś, ale L. powiedział, że albo indywidualne albo wcale i uległam).  Dziś byliśmy na pierwszej lekcji tańca - zaczęliśmy od rumby. Pan, który prowadził zajęcia, powiedział, że mamy do tego smykałkę i poszło nam całkiem nieźle. Powiedział też, że jeżeli tak dalej pójdzie to możemy nawet  jakiś trudniejszy układzik wymyślić!!!

Ze spraw "czysto" ślubnych: w sobotę będziemy rozdawać pierwsze zaproszenia.

Pozdrawiam Was serdecznie!!!
Buźki dla Was zostawiam  :-*  :-*  :-* 

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #268 dnia: 17 Czerwca 2009, 21:43 »
Ale ci zrobił niespodziankę PM  :) Fajnie jak facet potrafii zaskakiwać  ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 17 Czerwca 2009, 23:54 »
frezyjka jak mój zrobił mi dokładnie taki sam prezent pod pretekstem -jedziemy do sklepu kupić mi nowe spodnie, to też mi szczęka opadła  ;D oj udali się nam faceci  ;D miałam wybrać tylko kolor  ;)