Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83329 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stokrota86

• uzależniony
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #60 dnia: 8 Maja 2009, 11:52 »
Witam dziewczynki :)
co do tych snow to ja czasem tez takie miewam. snilo mi sie raz ze byl dzien slubu  a ja nagle ocnknelam sie ze juz powinnam byc w kosciele a tu ani makijazu ani sukni ktora w moim przypadku tez byla jakas dziwna :P potem jechalismy juz samochodem do kosciola, strasznie dlugo to trwalo. a jak dojechalismy na miejsce to ksiadz powiedzial ze nasz czas juz minal i nie udzieli nam slubu, goscie sie wkurzyli a ja sie obudzilam bardzo zdenerwowana :P jednak nie biore tego na powaznie bo wiem, ze to przez stres (ktorego teoretycznie jeszcze nie odczuwam) dziala moja podswiadomosc.

jak radze sobie z czasem hmm.. raczej normalnie. czasami mam kryzys jak np. martwie sie okase albo o to co bedzie po slubie. mamy plan wyprowadzenia sie do innego miasta i nie mamy tam mieszkania wiec wynajmiemy pokoj u znajomych ktorzy maja mieszkanie i tez tam mieszkaja. bardzo ich lubimy i na wspolne mieszkanie umawialismy sie zanim jeszcze podjelismy decyzje o slubie. tam znajdziemy prace i wtedy bedziemy brac kredyt na mieszkanie. no taki mamy plan ;) moja jedna kolezanka jest mocno zdziwiona faktem ze decydujemy sie po slubie mieszkac ze znajomymi. ale niektorzy po prostu nie potrafia zrozumiec ze nie kazdy ma rodzicow ktorzy na kazdy kaprys i tupniecie noga dziecka kupia mu wille z basenem (to akurat ironia z mojej strony :P). musimy radzic sobie sami. troche sie martwie ale z drugiej strony to nic nie da wiec staramy sie myslec pozytywnie.
co do samego slubu to czasami tylko sie zastanawiam czy to na pewno dobra decyzja ale za chwile stwierdzam ze tak:P jestemsy ze soba juz ponad 7 lat, nie zamierzamy tego zmieniac wiec dlaczego niby mielibysmy czekac ze slubem... tutaj za to inne osoby zmojego otoczenia sie dziwia ze w tak "mlodym" wieku chcemy brac slub. wedlug mnie 24 i 25 lat to calkiem normalny wiek na te sprawy. musze przyznac ze mam dziwnych znajomych ;]

cherry, macie juz bardzo duzo zalatwione! :o ja sobie mysle ze z obraczkami poczekamy jeszcze gdzies do grudnia. chcialabym je kupic juz teraz ale sa wazniejsze wydatki a poza tym lubie sobie przygotowania do slubu rozlozyc w czasie bo jak wszystko zrobimy teraz to potem juz zostanie tylko czekanie :P

a co do kosciola to zalatwiamy dopiero w styczniu bo ksiadz tak kazal przyjsc. jeszcze nie prowadzi kalendarza na 2010 rok ;)

mam do Was takie pytanie, jaki dlugi jest u Was czas od zareczyn do slubu? w naszym przypadku to hmm poltora roku niecale bedzie.

pozdrawiam :)

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #61 dnia: 8 Maja 2009, 15:08 »
koot i cherry  :hello: widzę, że kolejna Forumka bęzie ślubować 3 lipca :D

Jak radzę sobie z czasem? hmm nie myśle o tym, nawet początkowo cieszyłam się że już najważniejsze rzeczy załatwione i można nie myśleć o tym do przyszłego roku. No tak ale jak tu nie myśleć ;) ostatnio moj PM zlokalizował złotnika który bierze 400zł za zrobienie obrączek bo mam swoje złoto. Nawet był tak dobrze przygotowany że pokazał nam katalogi Kruka, Apartu i yes,a i powiedział nam że będziemy potrzebowali 19g złota na te nasze cudeńka :) czy 400 to dużo czy nie? orientuje się któraś z was?
Nic się nie martw daisy86 nazbieracie jeszcze na mieszkanko  My też nie mamy rodziców którzy mogliby nam zafundować własne lokum i wcale mnie to nie martwi. Pewne rzeczy smakują lepiej jeśli samemu się do nich dochodzi a że to trochę potrwa. My też chcemy z Kotem wyprowadzić się do innego miasta ale czekamy jak M skończy studia tzn teraz pisze prace i w czerwcu obrona
A ja od tygodnia siedzę w domu i szukam pracy, z końcem marca rozwiązali mój dział zwalając wszystko na kryzys. Teram mam wielki dylemat gdzie szukać pracy… czy w miesicie gdzie obecnie mieszkamy (bo może plany się pozmieniają i dłużej tu zostaniemy) czy w jednym z 2 miast które bierzemy pod uwagę przy przeprowadzce. Niby mam 2 miesiące luzu bo kasę mi płaca do końca czerwca. Poradźcie cos dziewczyny. Póki co w poniedziałek ide na rozmowę kwalifikacyjna ą jak dobrze Pojdzie to od 15 maja mogę mieć prace (a w tedy 2 miesięczną pensje mogę odłożyć na slub i wesele  :skacza:  :cancan: :cancan:)
U nas też jest półtora roku między zaręczynami a ślubem  zaręczyliśmy się w Sylwestra 2008 o 23:55 a potem już były fajerwerki :D

Offline koot

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03-07-2010
« Odpowiedź #62 dnia: 9 Maja 2009, 09:59 »
Chyba każdy ma problemy z pieniędzmi, ale uważam,ze i tak jesteśmy szczęściarami,że możemy sobie robić weselich jakie jak chcemy. My bierzemy na to wszystko kredyt, nie ma ,ze boli...
Trzymam kciuki za rozmowę epata:)
Ja z moim jesteśmy po zaręczynach rok prawie, w lipcu minie.

Co do złota, to nie mam pojęcia ile kosztuje przetapianie...

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 9 Maja 2009, 13:37 »
Hej dziewczynki!:)
Epata 400 zł to nawet tanio!
Gdzieś ktoś pisał, że za przetopienie biorą 600-700zł :)
Ps. trzymam kciuki za rozmowę kwalifikacyjną!:)

Daisy my z moim Kiciusiem ;) oglądaliśmy obrączki w styczniu i powiem Ci, że były wielkie wyprzedaże!!
Poczekajcie więc do stycznia jeżeli zależy Wam na pieniążkach, bo możecie dużo oszczędzić!
W Aparcie mieli taniej o 25%! a to naprawdę sporo!:)

I nie przejmuj się gadaniem znajomych! u nas jest podobnie ;)
Gdy będziemy się pobierać, ja będę miała 24 lata, a mój Luby niecałe 26 :D
Uważam, że inni zazdroszczą nam odwagi i tego, że jesteśmy pewni swoich uczuć ;)

Koot i Cherry rzeczywiście macie sporo załatwione!
Chociaż ja z moim Ł. też nie próżnujemy! ;) :D
zostały nam jeszcze nauki przedmałżeńskie, ustalenie godziny w Kościele, no i obrączki, ale z tym się jeszcze wstrzymamy :)

A co do zaręczyn, to u nas również minie 1,5 roku w dzień ślubu ;)

Miłego weekendziku życzę! :-*

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #64 dnia: 19 Maja 2009, 21:11 »
dobry wieczor wszystkim :)
cos nam watek ucichl ostatnio. a ja musze sie pochwalic ze w koncu znalezlismy kamerzyste  :hopsa: jutro idziemy podpisac umowe z MJB ;-) bardzo pozytywne wrazenie. no i to chyba bedzie na tyle poki co. nie wiemy co z fotografem, bo kamerzysta powiedzial ze faktycznie ostatnio ksieza wymagaja dokumentu ze szkolenia w kurii. no coz, nasz znajomy fotograf na pewno czegos takiego nei ma bo nie praktykuje juz sporo czasu. takze jesli sie da to mu taki kurs zafundujemy :P a jesli nie to nie wiem, nie chce na razie o tym myslec. musze skupic sie na studiach, magisterka sama sie nie napisze :P
w ogole wiecie jak ostatnio sie wystraszylam, mam taki kieszonkowy kalendarzyk, w ktorym zapisuje sobie rozne wydarzenia. no i otwieram na kalendarzu skrotowym na rok 2010 zeby sobie zapisac date naszego slubu i pokolorowac na rozowo hehe :P no i otwieram na lipiec 24, 2010, patrze a tam.... okazuje sie, ze 24 lipca przyszlego roku to nie sobota tylko piatek!!  :o takie galy zrobilam, zestresowalam sie jak nie wiem co. kaze narzeczonemu sprawdzic w innym kalendarzu no bo w koncu to spora roznica, ani poprawin by nie bylo, a polowa gosci pewnie by sie nawet nie zorientowala ze 24 to piatek i przyjechaliby w sobote jak by juz bylo po fakcie :P na szczescie okazalo sie ze to tylko jakis blad w kalendarzu, a ja juz mialam mini zawal hehe :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 19 Maja 2009, 21:37 »
Hehehe no to niezłego stracha Ci napędzili, co Daisy?!
Akurat w dzień Twojego ślubu zrobili błąd!! ;D

A co do kursu, to lepiej dowiedzcie się ile on kosztuje, bo może się to Wam nie opłacić!?
Powodzonka! :-*

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #66 dnia: 20 Maja 2009, 09:51 »
nasz kamerzysta mowi ze 100 zl. wiec nie tak zle, myslalam ze zaspiewaja z 500 :P

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 20 Maja 2009, 21:56 »
Noo, to warto zainwestować! ;)
Pozdrawiam:)

Offline Izabela82

• zapaleniec
« Odpowiedź #68 dnia: 29 Maja 2009, 11:23 »
Witam daawno mnie tu nie było, ale to za sprawą tego, że sie przeprowadzaliśmy do nowego (własnego:) ) M, a tu nie było internetu, też pochorowałam troszkę.ale nadrabiam :) a dziś widzę , że stuknęło mi i mojemu PM 400dni :skacza: pozdrowionka

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 29 Maja 2009, 11:38 »
Witaj Izabelko :-*
No to możesz świętować Kochana!! ;D
Nam stuknie za tydzień ;)

I jak Wam w nowym mieszkanku?
Dopiero teraz zamieszkaliście razem, czy to tylko przeprowadzka? ;)
Miłego dzionka:*

Offline Izabela82

• zapaleniec
« Odpowiedź #70 dnia: 29 Maja 2009, 11:51 »
Dziękuję bardzo AAgatkaa :). Nowe mieszkanko......mieszka się wspaniale,co prawda jeszcze jest do zrobienia parę rzeczy, ale kuchnia, łazienka i sypialnia już jest :). Nie, nie, my mieszkamy razem już ponad rok tyle ,że najpierw w wynajmowanym. Świetować jakoś będziemy, ''jakoś'', bo leżę w łózku z wenflonem w rece, jestem przeziębiona i biorę antybiotyk dożylnie,mam zapalenie przydatków :(. ale ciasto z truskawkami jest już kupione:).buziaczki, miłego dnia

Offline mauta

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #71 dnia: 29 Maja 2009, 12:02 »
Witam :)

Też będę lipcową panną młodą :)

Z załatwionych spraw to na razie mamy salę.
Orkiestrę nagraną, tylko trzeba jechać wpłacić zaliczkę.

Co do kamerzysty to nie jestem do końca przekonana czy chce.
Z fotografem mam wielki problem.
Limuzyny nie chcę. . .  najchętniej pojechałabym do ślubu naszym Tygryskiem (mamy Opla Tigrę - czarną), ale mój narzeczony wolałby w ten dzień nie być kierowcą.
Wymyśliłam sobie, że w kościele będzie grać na wiolonczeli moja kuzynka, tylko jeszcze jej o tym nie powiedziałam :D

a-a no i w przyszłym tygodniu mamy zamiar wybrać się do księdza pozałatwiać formalności (a trochu ich będzie).

Offline Izabela82

• zapaleniec
« Odpowiedź #72 dnia: 29 Maja 2009, 12:05 »
Witamy w gronie lipcowch panien mauta!

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 29 Maja 2009, 12:49 »
Mauta witaj serdecznie!! :-*
Opowiedz nam troszkę o sobie, o Was?! :)
i powiedz skąd jesteś?
Powodzonka w przygotowaniach życzę!:*

Izabela biedulko! Życzę szybkiego powrotu do zdrówka!! :przytul:
No i samecznego ciachaaa!!!  :brewki: :hopsa:

Offline Agii_87

• użytkownik
  • **
  • Otworzyłeś moje serce i uratowałeś moją duszę :*
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #74 dnia: 29 Maja 2009, 14:59 »
mnie tez dawno tu nie było ,
witam wszystkie nowe  lipcowe panny mlode i kolezanke Maute, ktora jak widze slubuje tego samego dnia co ja :) mam pytanko skad jestes ??

Offline agusia26
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #75 dnia: 11 Czerwca 2009, 18:21 »
Witam dziewczynki :D
Jak fajnie,że ktos pomyślał o tym;-)  My tą magiczną datę mamy zarezerwowaną na dzień 10. 07. 10. (ładnie wygląda;-) ale jak narazie mamy zarezerwowaną salę. Sala jest przepiękna i mieści sie w hotelu Polonez w Rymaniu. Zaliczka już wpłacona,więc jedna sprawa już za nami. Dzisiaj dzwoniłam do orkiestry i też zarezerwowałam termin ale dopiero pod koniec miesiaca idziemy z nimi sie spotkac i ewentualnie podpisac umowę. Zespoł to Aplaus ze Szczecina. Znam ich ze stronki internetowej i po wysluchaniu ich demo stwierdzilam ze są świetni,poza tym mieli naprawde świetne opinie na forum. A co do reszty?????????hm. . . jeszcze nic,poza listą gości,która stale rośnie;-)a wraz z nimi i wydatki,ale póki co mamy jeszcze roczek,wiec chyba nie bedzie az tak zle. Wiec głowki do góry dziewczynki;-)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 12 Czerwca 2009, 13:03 »
Agusia witaj! :-*  Mamy tą samą datę ślubu!!! :hopsa:  Mi ona również bardzo się podoba ;D
Chociaż początkowy zamysł był całkiem inny...
Co to Twoich przygotowań to powiem Ci, że bardzo spokojnie do tego podchodzisz :o  ;)
My już mamy prawie wszystko załatwione! Ba! Już w lutym mieliśmy!
Zostały nam tylko fajerwerki, zaproszenia i suknia z gajerem! ;D :P
Radzę Ci zabrać się do przygotowań bo lipiec też jest "chodliwym" miesiącem.
Potem będziesz musiała brać co zostanie...
Życzę więc miłych przygotowań! :)
Pozdrawiam! :-*

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #77 dnia: 16 Czerwca 2009, 16:09 »
Jest już wątek: Pary Młode 2010 w formalnościach - zapraszam do wpisywania.

Pary Młode 2010

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #78 dnia: 18 Czerwca 2009, 14:25 »
Ja też, ja też, ja też w LIPCU :D

Tak żeby nadrobić napiszę krótko co mamy załatwione:
-sala
-orkiesrta
-kucharka
-kelnerzy
-fotograf
-kamerzysta
-ksiądz
...i na razie tyle ;D ;D. Za sukienką zacznę się rozglądać tak w październiku, listopadzie, bo podobno są największe przeceny pod koniec roku.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 18 Czerwca 2009, 14:39 »
Kaamila witaj serdecznie w LIPCOWYCH! :-*
Fajnie, że już kolejna parka dołącza do nas! :)
Miłego załatwiania ;) i informuj nas na bieżąco o swoich przygotowaniach! ;D
Pozdrawiam!

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #80 dnia: 19 Czerwca 2009, 20:18 »
Ja tylko z wizytą :) widzę, że własnie zlokalizowałam przyczynę ucichnięcia wątku panien młodych 2010  ;)
fajnie, że macie swoje mijesce,
pozdroweinia od czerwcowej

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 20 Czerwca 2009, 13:25 »
Hehehe Malavi to nie nasza wina! ;) ;D
u nas jest baaardzo spokojnie! ;)
Serdeczne pozdrowienia od Lipcówek! :D

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #82 dnia: 25 Czerwca 2009, 21:54 »
myślę że wątek się jeszcze rozkręci :)ja mam teraz wakacyjnego lenia :)to ciągniemy ten wątek czy się mamy przenieść?

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 26 Czerwca 2009, 11:46 »
Elemelko myśle, że przez wakacje wszystkie wątki troszkę ucichną! no oprócz tych z relacjami! ;)
A nasz wątek na pewno się rozkręci! ;) Zobaczycie, w przyszłym roku, wiosną będzie tu wrzało!! ;D
Pozdrawiam serdecznie dziewczęta! ;) :-*

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #84 dnia: 28 Czerwca 2009, 15:02 »
jestem dokładnie tego samego zdania, myślę że juz podkoniec tego roku pojawi sie tu wiele fotek z sukniami i innymi dodatkami :)
a ja jestem w trakcie przeprowadzki, zmiany prawcy wiec net to byla ostatnia rzecz krorej mogłam poświęcić trochę wolnego czasu. Teraz bede go miała znacznie wiecej (niestety) bo poki co tylko ja sie przeprowadziłam bo juz w środę zaczynam prace, a Kot dalej szuka a poki nie znajdzie nie odejdzie z obecnej i nie wyprowadzi się z wrocławia. eh mam nadzieję że to nie potrwa długo bo już umieram z tęsknoty a nie widzę go od 2,5 godz. a zobaczę dopiero w piątek ;( 
ale już nie marudzę
a wybierającym się na wczasy życzę pięknej pogody i szalonej zabawy :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 29 Czerwca 2009, 09:47 »
Epata biedulko wiem co czujesz! :przytul:
Jak mój Kiciuś wyjechał na weekend to aż mnie skręcało z tęsknoty!! :(
Nic mnie nie cieszyło, nawet to że pojechałam sobie na ten czas do rodzinki, ani nawet spotkanie z dawno niewidzianymi koleżankami!! :mdleje: Straszne chwile! ;)
Ale za to jak wróci...! Dopiero będzie radość! Więc trzymaj się kochana! I myśl o weselu! ;) To przytrzyma Cię przy życiu!! ;) ;D ;D ;D
Pozdrawiam buziaki! :-*

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #86 dnia: 29 Czerwca 2009, 10:48 »
wielkie dzięki za słowa otuchy  :przytul: chyba nie mam wyjscia i dam rade , poza tym mam tyle kartonow do rozpakowania, że nie wiem za co sie zabrac Do tego środa za 2 dni, trochę sie stresuje nową praca a najbardziej ze do niej zaspe :( . przez oststnich kilka lat chodzilam na 9 do pracy a mialam tak blisko ze o 8, po 8 dopiero wstawałam a teraz mam na 8 (ciesze sie bo tylko do 16) ale wstac trzeba po 6 - rany środek nocy :D
ale przetrwam 1 tydzień i sie przyzwyczaje . Tylko byle nie zaspać 1 dnia :D ale byłby obciach :)

a o weselu mysle kolezanki bo w sierpniu wychodzi za mąz i za sukienka sie rozgladam. A może ktoraś z forumek wie gdzie moge kupić w okolicy sosnowca jakś sukienkę (ale nie tak balowa aczkolwiek elegancka) jesli mozecie - pomóżcie :*

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 29 Czerwca 2009, 14:03 »
Hej Epata a gdzie idziesz na wesele?! Bo ja również jadę na ślub w sierpniu, który będzie w Twoich okolicach! ;D
a dokładnie 15 sierpnia :) Może razem będziemy się bawić na weselichu??!! ;) :D :D :D

A co do kiecek to ja wole te krótkie ;) już sobie kupiłam, w chyba modnym ostatnio, kolorze chabrowym ;)

Trzymam kciuki, żebyś nie zaspała pierwszego dnia!! No i powodzonka!
Pozdrawiam:)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #88 dnia: 30 Czerwca 2009, 19:03 »
dziewczyny!! tak czytam i tylko pozazdroszcze, bo ja z moim menem nawet jeszcze nie mieszkam i przez prace i egzaminy ostatnio widywalismy sie raz w tygodniu:P bylo mi strasznie ciezko bo tyle mialam stresu na glowie i nawet nie moglam sie do niego przytulic. ale jakos dalam rade, jutro ostatni egzamin a potem pedze sie przytulac :P niestety nie mamy za bardzo mozliwosci wspolnego mieszkania bo u mnie nie ma miejsca a szkoda nam kasy na wynajem bo lepiej odkladac na wesele i na pozniej. z kolei u mojego mieszkac nie chcemy bo z jego rodzicami srednio bywa, sami zreszta nawet nie rzucili takiej propozycji, no coz ich sprawa z dwojga zlego to i tak wole poczekac niz ciagle wysluchiwac ;) tesc co prawda powiedzial ze po co mamy sie wyprowadzac do innego miasta skoro mamy tu gdzie mieszkac ale tesciowa nie skomentowala tego w zaden sposob wiec od razu wiadomo, ze nie chcialaby wspolnego mieszkania. z drugiej strony to troche jej sie dziwie bo maja wielki dom a po wyprowadzce syna popadna w syndrom pustego gniazda :P
w ogole to mam wlasnie do was pytanie apropo rodzicow i tesciow, jaka byla reakcja na zareczyny? moi rodzice przyjeli to zupelnie normalnie, tak jakbym powiedziala, ze wyjezdzam na wakacje. w sumie jestem z moim Kotem juz ponad 7 lat wiec pewnie dlatego sie nie zdziwili chociaz ogolnie ciesza sie. natomiast tesciowie niby twierdza, ze sie spodziewali, tesc cieszy sie na wesele, ale tesciowa probowala mnie odwiesc od pomyslu slubu, a co dopiero wesela, kiedy mojego faceta nie bylo w poblizu. dobrze wie ze on by sie na takie gadanie wkurzyl, a myslala ze uda sie jej mnie przekonac, ze cytuje "po co brac slub skoro teraz wszyscy sie rozwodza, a wesele to juz w ogole bez sensu bo ludzie przychodza sie tylko nazrec, napic i obrobic dupe". teraz juz chyba przywykla do tego ze zdania nie mamy zamiaru zmieniac ale ogolnie to jest mi przykro ze jest jej po prostu szkoda kasy na wesele wlasnego syna, zwlaszcza ze zamierzamy do niego sporo dolozyc ;/ dodam jeszcze ze gosci ma byc ponad 90 z czego wiekszosc jest z mojej strony i tesciowie mieliby do zaplacenia bardzo niewielka czesc bo za jakies 16-20 osob raptem. powiedzieli ze zaplaca ale to juz bylo po tym jak tesciowa zrozumiala ze nie ma wplywu na nasza decyzje. przykre;/
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2009, 19:11 wysłana przez daisy86 »

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #89 dnia: 1 Lipca 2009, 09:16 »
daisy 86 ale masz niefajną teściową!
moim rodzice się bardzo ucieszyli i na ślub i na wesele, zwłaszcza mój tato :) rodzice mojego M. juz nieco mnije entuzjastycznie, jego ojciec się spytał czy jestemw  ciązy :) Za to moja przyszła teściowa nie widzi sensu wesela i tez uważa że to szkoda kasy i że wolałaby nam dać te pieniądze, ale że jak chcemy wesele to ona nam pomoże, więc nie najgorzej. Dobry tekst rzuciła co do poprawin. U mnie w rodzinie wszyscy uwielbiaja poprawiny i moj M tez jest ich fanem, a ona powiedziała że to jest jakieś dziwne i nikt na nie nie przyjdzie, no ona przyjdzie bo musi, ale juz jej drugi syn to pewnie nie bedzie chciał. Trochę mi się przykro zrobilo wtedy, ale tłumaczę sobie ,że ona nie ma złych intencji tylko taki pogląd na świat, na weselu była ostatnio jakies 20 lat temu a na poprawinach nigdy. Ale się rozpisałam
tak czy siak daisy nic nie pękaj, a jak ona taka jest to sie absolutnie do niej nie wprowadzajcie bo nie bedziesz miala zycia