Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83185 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stokrota86

• uzależniony
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #990 dnia: 26 Stycznia 2010, 18:45 »
też taki chciałam. i chyba się zdecyduje na taki w drugiej warstwie. a co do odpinania warswty to poszperałam w necie i dowiedziałam się, że jest ona dopinana na pętelki do ząbków grzebyka czy jakoś tak. nie wiem jak to miałoby wyglądać w sumie  ::)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #991 dnia: 26 Stycznia 2010, 19:25 »
oj, dziewczyny ja też myslałam ostatnio o długim welonie, suknia którą wybrałam w sklepie jest z trenem, ale szyją ją też bez i tak sobie myślę, że może wygodniej jest bez trenu, za to fajnie wygląda jak coś się ciągnie w kościele i taki długi welon to jest dobre rozwiązanie ;Dtylko pewnie nie do wszystkich sukienek pasuje więc mi potem oczywiście doradzicie, co lepiej :D
jutro jadę z koleżanką, wpłacę zaliczkę i będę mogła zrobić fotki ;Dtak się cieszę :skacza:

w ogóle to zapraszam do odliczanka,w końcu się zdecydowałam, żeby Wam w razie gorszych dni nie smucić tutaj ;)

Offline asiul
  • zapaleniec
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #992 dnia: 26 Stycznia 2010, 20:57 »
elemelko, z tego co się orientuję, to wszędzie wypisują, że welon długaśny najlepiej pasuje do sukni z trenem, chociaż minimalnym. i że bez trenu wygląda ciężko i jak firanka... ale to na pewno trzeba zwyczajnie zobaczyć na własne oczka, bo takie gadanie i wyobrażanie sobie nic nie daje. ja się zdecydowałam - kupię z długą warstwą, wezmę 12marca na przymiarkę i ocenię. jeśli będzie bomba, to zakładam oba, jak nie bomba jednak, to tylko 80/60, a długaśny zostanie porządnie wykorzystany w plenerze, szczególnie tym nad morzem.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #993 dnia: 26 Stycznia 2010, 21:56 »
asiul a ja z kolei czytałam odwrotnie, że jak jest i tren i długi welon to już jest nadmiar. Ale moim zdaniem wszystko trza mierzyć i na własne oczy zobaczyć.

a co do pleneru nad morzem to macie jakieś konkretne bezludne miejsce? ja też chętnie bym pojechała nad morze ale nie w smak mi tłumy gapiów :)

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #994 dnia: 26 Stycznia 2010, 22:24 »
my jedziemy na Hel w podróż poślubną już w poniedziałek po ślubie i właśnie jedziemy autkiem z naszym kochanym fotografem, a moim osobistym bratem i będzie nam robił zdjęcia :) a jedziemy na lekkie zad... bo do Kuźnicy, będziemy blisko przejścia około kilometrowego do chałup, więc myślę, że w połowie przejścia na pewno będą pustki, bo tam nawet żadna droga nie prowadzi :) zresztą się okaże.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #995 dnia: 27 Stycznia 2010, 07:42 »
kurcze w miniona wakacje byłam na helu i mam niemiłe wspomnienia :P tłumy ludzi, poprostu masa! ale pewnie tak jak mówisz, skoro nie ma dalej drogi to ludzi też nie powinno być.

wczoraj oglądałam pogodę długoterminową i mam nadzieję, że nie można jej wierzyć, bo mówili, że ma być jeszcze długo poniżej zera, już mam tego dość:/ mało tego, wiosna ma być chłodna i dopiero koło czerwca temperatura ma być mniej więcej w normie. oby w lipcu była ładna pogoda! ale znając mojego pecha to i śnieg mógłby spaść ;)

lece do szkoły po wpisy :D

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #996 dnia: 27 Stycznia 2010, 11:36 »
stokrotko86 Żadnego śniegu w lipcu nie będzie :) Zobaczysz będzie śliczne słonko :)
Widzę asiul że nie tylko ja planuję podróż poślubną nad Polskie morze :) W sumie fajnie tak zaraz w poniedziałek po ślubie. My wyjeżdżamy dopiero w środę po ślubie, ale będzie czas na przeprowadzkę do męża, na spakowanie się, skrócenie włosów  ;D No chyba ze jeszcze skończy się na fryzurze z krotkich ;)

Straszne mam dziewczyny problemy z fryzjerką, nie wiem co zrobić, ostatnio o mojej mam takie złe opinie... No i mnie też zaczyna wkurzac  >:( Muszę poszukać jakiejś innej. W ogóle planujecie fryzurę z dłuższych czy krótkich włosów na ślub? Ja od 1,5 roku zapuszczam, mam takie do połowy pleców, ale źle się z nimi trochę czuję, męczę się, bo zwykle miałam krótkie takie max do ramion :-\ I teraz jeszcze ten fryzjer.
Gadałam z moja mama i doszłyśmy do wniosku ze im krótsze włosy tym bardziej prawdopodobne że fryzura się uda, co o tym myślicie? Z dłuższych można zrobić coś ciekawszego ale i też bardziej sie zmienia fryzure i może gorzej wyjść.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #997 dnia: 27 Stycznia 2010, 17:57 »
cherry wiesz co, ja też mam do połowy pleców włosy i mi się wydaje, że póki co nie ścinaj. jak znajdziesz fryzjerkę, to wtedy pomyślicie nad fryzurą ślubną i zdecydujecie czy robić z takich jakie masz czy skrócić. jak masz długie to masz taką możliwość, a w krótkich jesteś już ograniczona w wyborze. ale jak tak bardzo Ci źle, to może skróć sobie o kilka cm, jeszcze ponad 5 miesięcy więc i tak urosną :).
a my niestety podróż poślubną będziemy mieć dopiero w następną zimę, więc postanowiliśmy wziąć tydzień urlopu i wybrać się na kaszuby :) odpoczniemy od miejskiego zgiełku, zamieszania związanego z tą całą imprezą i od rodziców :P

a takie zaproszenia wybrałam dziś dla gości, którym będą wysyłane. bez szaleństw, ale w sumie podobają mi się, są takie delikatne :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #998 dnia: 27 Stycznia 2010, 18:13 »
stokrotka śliczne te zaproszenia, bardzo mi się podobają, skromne, delikatne i piękne
my planowaliśmy wyjazd za granicę na 2 tygodnie ale chyba odpuścimy i pojedziemy gdzieś na parę dni tylko
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #999 dnia: 27 Stycznia 2010, 18:16 »
dzięki :)
my też tylko na parę dni. ale wiesz można sobie odbić za rok, jak już się uzbiera trochę pieniędzy. podróż na pierwszą rocznicę to mi się nawet marzy  ::)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1000 dnia: 27 Stycznia 2010, 18:32 »
dokładnie
my wolimy remont zrobić w mieszkaniu, a tak cała kasa poszła by na wakacje bo co najmniej 5tyś. trzeba mieć
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #1001 dnia: 27 Stycznia 2010, 18:34 »
Podróż na pierwszą rocznicę mi się podoba. I pieniążki się nazbiera... Można wybrać co się chce i na dłużej. A zaraz po ślubie na dwa czy trzy dni wyjechać gdzieś bliżej.. Lub zwyczajnie jako świeże małżeństwo cieszyć się tym stanem w domu :)

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1002 dnia: 27 Stycznia 2010, 20:04 »
no my jedziemy nad morze, jak wspomniałam, od razu w poniedziałek po ślubie. Ale to też żaden szał, zwykły pensjonat, nasze polskie morze, bo na Teneryfy i Karaiby nas nie stać... Podróż to z finansowego prezentu od babci finansujemy. Ale zależało nam, żeby jednak wyjechać szybko po ślubie, żeby od razu po nim zacząć odpoczywać od rodziców obojga stron, zanim zaczną nas stresować :P Bo oboje się domyślamy, jak wyglądałyby te dwa tygodnie bez wyjazdu... No nie będę Wam opisywać, ale byłoby średnio ;) więc jedziemy, w dodatku bez telefonów, tylko my, Bałtyk, mewy... i tysiące ludzi na plaży ;D Ale nawet to mi nie przeszkadza :) Zaraz po fakcie zaślubin i mojej boskiej kiecki podróż jest trzecią rzeczą w kolejności z której tak się cieszę :) a podróż na pierwszą rocznicę to już z takich lepszych można sobie fundnąć :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1003 dnia: 27 Stycznia 2010, 20:33 »
bez telefonów, super pomysł :D my też wyjedziemy w pon lub wtorek, zależy jeszcze jak wyjdzie z sesją, bo mój mąż sie upiera na sobotę, ale to nie realne ponieważ jego dzisiejszy pomysł brzmi tak, że zabieramy jeepa (który jest typową terenówką a nie luksusowym miejskim autem więc wygląda jak traktor :D) i jedziemy gdzieś do lasu czy na jakieś piaszczyste pagórki robić zdjęcia. więc musiałam mu to wybić z głowy bo znając moje zdolności pewnie bym wruciła poobdzierana i brudna :) więc jak nie załatwimy tego w niedzielę, bo nasz fotograf "zaśpi" :D to wtedy w pon. o ile znajdziemy piaszczyste pagórki. a właśnie, może któraś z Was zna takie w okolicach Szczecina? :P

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #1004 dnia: 27 Stycznia 2010, 21:02 »
Taa bez telefonów, błogo :) Niestety, ja nie mam co na to liczyc :-\ Moj pracuje w firmie programistycznej i często jest nie zastąpiony, więc musi odbierać chociaż od czasu do czasu telefony menadżera ;) Dobrze że on nie dzwoni za często, a mój też nie za często odbiera, a telefon się może zawsze popsuć  :P Czasem tak myślę że mogę mu w tym popsuciu się pomóc  ::)  :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1005 dnia: 29 Stycznia 2010, 22:09 »
stokrota Ty nie strasz tym śniegiem po w tym samym dniu mamy ślub :) ale jak ładnie napisałaś o swoim Narzeczonym - mój mąż ;D

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
« Odpowiedź #1006 dnia: 29 Stycznia 2010, 23:34 »
ojj lipcowki, ale mnie tu znowu długo nie było...powiem Wam, ze mi się nawet tęskniło:)

właśnie przypomniało mi się o obrączkach, w ogóle człowiek jak ma rok do ślubu czy nawet nie zna daty jeszcze to wie wszystko jakie by chciał obrączki, sukienkę, zaproszenia itd.  a nagle zostaje 5 m-cy do ślubu i jeszcze tyle rzeczy do załatwienia...

zaproszenia myślimy zacząć rozdawać w święta wielkanocne-wtedy większość będzie w domu:)

szargiel zdjęcia na plaży w Świnoujściu super:) to na plaży w Świnoujściu mój M. mi się oświadczył....po drugiej stronie promu - jak wracaliśmy ze zwiedzania latarni, a ja że w ogóle nie świadoma tego co ma się stać odpowiedziałam mu "ale jesteś głupi" i zakryłam twarz rękami, bo normalnie się zawstydziłam - a byliśmy ze sobą już 7 lat wtedy:)

my w podroż raczej pojedziemy też nad nasze Polskie morze:)  Myślę tez o robieniu zdjęć, ale że chcemy jechać sami to raczej nic z tego nie wyjdzie, chyba, ze by się kogoś tam wynajęło...ale znowu kasę trzeba mieć....czas pokaże

a teraz mogę się pochwlic, że zdecydowałam się wreszcie na suknię i była to sukienka, którą za pierwszym wypadem na mierzenie ubrałam dwa razy i jak teraz w poniedziałek znowu pojechałam na mierzenie i miałam na sobie sukienkę, w której czułam się tak fajnie i myślałam, ze to jest to, ale jednak coś mi mówiło, ze nie mogę jej zamówić bez przymierzenia jeszcze raz (czyli 3 raz)  tej pierwszej:) noi jak tam pojechaliśmy i ją ubrałam to czekałam na jakieś wow czy ale super wyglądasz lepiej niż w tamtej, a tu nic.... ale mam tak patrzy i mówi, ze ta tez jest śliczna i przy żadnej innej mi się tak ryjek nie cieszył jak przy tej:))  i myślę, że była to dobra decyzja:)
 :-* :-* :-*

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1007 dnia: 30 Stycznia 2010, 00:38 »
marta_b21 gratuluję zakupu sukni!! :-*
Koniecznie wklej fotkę! ;D

A Twój tekst:
odpowiedziałam mu "ale jesteś głupi" i zakryłam twarz rękami, bo normalnie się zawstydziłam - a byliśmy ze sobą już 7 lat wtedy:)

to normalnie powalił mnie na kolana!! ;D ale się uśmiałam!! :D :D :D

Pozdrawiam Was Lipcówki! :-*

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1008 dnia: 30 Stycznia 2010, 12:42 »
właśnie przypomniało mi się o obrączkach, w ogóle człowiek jak ma rok do ślubu czy nawet nie zna daty jeszcze to wie wszystko jakie by chciał obrączki, sukienkę, zaproszenia itd.  a nagle zostaje 5 m-cy do ślubu i jeszcze tyle rzeczy do załatwienia...
oo wiem coś o tym, niby wie się wszystko a jak przychodzi czas wyborów to są wylematy i wychodzi na to, że i tak wybieramy co innego :) tak było z obrączkami, na początku się zarzekałam, że nie chcę obrączek dwukolorowych :D potem z kolei uparłam się na tulipany do wiązanki ślubnej, ale tu akurat przeważyło niestety to, że się rozwijają w upale i brzydko będą wyglądać niestety.

Marta gratuluję wyboru sukni, witaj w gronie posiadaczek :D i oczywiście czekamy na fotki :)

Elemelka, nie martw się, mieszkasz bardzo daleko od Szczecina, więc śnieg Ci nie grozi  w dniu ślubu :P

a tak na marginesie byłam wczoraj na premierze filmu "księga ocalenia" z Denzelem Washingtonem, gorąco polecam :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1009 dnia: 31 Sierpnia 2001, 08:33 »
Marta gratuluję zakupu sukni

Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1010 dnia: 31 Sierpnia 2001, 09:40 »
marta_b21 Gratuluję sukni. :) Jest wymarzona, jest dobrze :)

Chciałam Wam napisać, że kupiliśmy dziś dwa garnitury dla Pawła. Jeden na chrzciny, a drugi już na ślub. I to w cenach rewelacyjnych. Dziś i jutro w Intermodzie są gigantyczne przeceny. My w Gliwicach kupowaliśmy, ale pewnie w całym kraju tak samo jest. Garnitur na chrzciny za 240zł był, a ślubny za niecałe 900zł. A śliczne są. Gorąco polecam, jakby któraś dla przyszłego Pana Młodego szukała.

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1011 dnia: 31 Sierpnia 2001, 09:44 »
ja szukam ale teraz raczej go nie wyciągnę, zresztą ta pogoda mnie dobija i dziś nawet z domu nie wychodzę
Dziękujemy

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #1012 dnia: 31 Sierpnia 2001, 11:37 »
Marta_b21 gratuluję wyboru sukni! zostawiam Wam lipcówki  :-* :-*

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1013 dnia: 1 Września 2001, 04:38 »
stokorota daleko od Szczecina, ale bliżej gór ;)
marta pokaż suknie ;D
ja muszę jakoś zgłębić proces związany z obróbką zdjęć bo zawsze się tym Rafciu zajmował, a teraz z wiadomych przyczyn nie może :)
w ogóle wczoraj mój PM wysnuł teorię, że skoro on nie może zobaczyć mojej sukni, to ja nie mogę widzieć jego garnituru i on sobie sam kupi ???włosy mi dęba normalnie stanęły :oprzecież muszę z Nim być, żeby doradzić co i jak ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1014 dnia: 31 Stycznia 2010, 14:20 »
elemelka To powiedz mu, że musisz zobaczyć Go w garniturze, żebyś mogła mu dokupić odpowiednią koszulę i musznik z kamizelką. Bo wczoraj się dowiedziałam, że to Panna Młoda to kupuje swojemu przyszłego mężowi. :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1015 dnia: 31 Stycznia 2010, 15:12 »
o nie wiedziałam o tym zwyczaju, zresztą tyle tego jest, że jak człowiek by chciał wszystkiego przestrzegać to byłoby to bardzo uciążliwe:)
z suknią to chodzi bardzie o efekt jaki wywołuje kobieta stojąc przed swoim facetem taka odświętna, piękniejsza niż na codzień i w ogóle NAJ:)
mój Rafał niestety widział sukienkę na necie, ale na mnie to zdjęć nawet nie chce oglądać:)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1016 dnia: 31 Stycznia 2010, 18:53 »
mój jeśli kupi to na pewno ze mną
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1017 dnia: 31 Stycznia 2010, 19:25 »
my też będziemy razem kupować. wprawdzie oboje jesteśmy zgodni jaki ma być i w sumie w sprawie garnituru nie da się bardzo nic schrzanić, ale lepiej mieć rękę na pulsie :D zwłaszcza w przypadku koszuli, ciężko będzie cos dopasować do sukni w kolorze kości słoniowej...

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1018 dnia: 31 Stycznia 2010, 19:29 »
ja mam suknię w kolorze ecru a te kolory też różnią się odcieniami ale jakoś damy radę
Dziękujemy

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1019 dnia: 31 Stycznia 2010, 20:00 »
No my z Ł. również razem będziemy wybierać gajer! nie wyobrażam sobie inaczej :D
No ewentualnie dołączy do nas teściowa ;D