Autor Wątek: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........  (Przeczytany 117283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Odp: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........
« Odpowiedź #1290 dnia: 2 Kwietnia 2009, 22:41 »
Witam wieczorowa pora .... :)

Jak wiecie dzisiaj jest 4. rocznica Śmierci Jana Pawła II.
U nas w Bydgoszczy jest ulica nazwana -Aleje Jana Pawła II.
Co roku okolo 21.37 zebiera sie tam mnoswto ludzi z pobliskich bloków oraz ludzie podejzdzaja samochdodami.
Razem z moim P, siostra i tata pojechalismy wlasnie na Aleje. Nie spodziewalam sie takiej ilosci ludzi. Jest tam 3-pasmowa jezdnia w obie strony.
W kazdym kierunku zewnetrzna jezdnia byla zawalona samochodami stojacymi na światłach awaryjnych. Wzdłóz jezdni paliło sie mnostwo zniczy.
O 21.37 wszystkie samochody zaczely trabic a motocyklisci na swoich motorkach zaczeli "palic gume"
Nie macie pojecia jakie to bylo piekne uczucie. Wszysycy stojacy obok mnie ze mna na czele mieli lzy w oczach.
Naprawde nie sadzilam ze az tyle ludzi zjednoczy sie i bedzie o tej godzinie w tym wlasnie miejscu.
Zrobilismy kilka zdjec, niestety tylko tele komorkowym ale zawsze ....

Naprawde piękne uczucie gdy tyle ludzi jednoczy sie, gdy "działa" w takiej "sprawie".

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Odp: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........
« Odpowiedź #1291 dnia: 2 Kwietnia 2009, 22:55 »
Idea całkiem słuszna... tylko dlaczego takie spotkania nie mogą się odbywać w miejscu bardziej odpowiednim, np jakiś park, okolice pomników ::) Gdybym była policjantką to powlepiałabym wszystkim mandaty :P
Nie zrozumcie mnie źle, nie to że jestem nieczuła czy coś- tylko ulica 3 pasmowa, czyli szybkiego ruchu, nie wydaje mi się odpowiednim miejscem na tego typu spotkania... To, że ulica nosi imię papieża, nie oznacza, ze można tam sobie stawać i blokować cały pas ruchu- nawet jeśli jest to późna godzina i nie tworzą się korki... :)
No tak mi się przynajmniej wydaje ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1292 dnia: 2 Kwietnia 2009, 23:05 »
Swietnie to musiało wyglądać  ;)
Nie zgodzę się z Fasolkiem  ::) w takim dniu o takiej godzinie - to piękne że ludzie się jednoczą , myślę ze każdy przejeżdzający to zroumiał a wrecz dołaczał do pozostałych  ;)
Tak naparwdę to oni zajęli tylko jeden pas, a każdy kierowca widząć ze coś się dzieje - wkońcu wszyscy stali na awaryjnych powinien zwolnić i zachować ostrożność  :D

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1293 dnia: 2 Kwietnia 2009, 23:22 »
Ja zgodze sie z Justyna.
Aleje Jana Pawła sa bardzo dobrze widoczne, z daleka widac ze cos sie dzieje skoro tyle swiatelek wici i tym bardziej tyle swiatel awaryjnych, mnostwo auto jezdzilo i nie było w tym nic groznego. Jechalo tez kilka policji i nawet trabili na znak pamieci ... !!
Naprawde wszystko było pod kontrola kierowców  ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1294 dnia: 3 Kwietnia 2009, 07:14 »
hej z rana :)
Ja, wstyd się przyznać, przespałam 21.37 :( Wzięłam tabletkę na moją alergię (przeziębienie tak długo się nie ciągnie) i padłam. Właściwie ne wiem, czy to alergia, bo nie mam czasu pójść do lekarza i to sprawdzić. Ale przy ostatniej infekcji, pani doktor przepisała mi tabletki na alergię, żebym lepiej spała w nocy.
Pozdrawiam już jedną nogą weekendowo :)

Offline KasiaR
  • bywalec
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #1295 dnia: 3 Kwietnia 2009, 07:47 »
Natalko, ja niedaleko mieszkam ul. Jana Pawła II, w zasadzie widzę ta ul. z balkonu i co roku przychodzę zapalić znicz.
To niesamowite co się dzieje o tej 21:37. Ile ludzi chce uczcić pamięć Jana Pawła II.
I nie zgodzę się też z Fasolkiem bo to spontaniczne spotkanie wszystkich ludzi tylko na chwilę przy tej ulicy uważam że jest wspaniałe mimo iż minęło już 4 lata od śmierci papieża.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1296 dnia: 3 Kwietnia 2009, 08:35 »
ciekawe czy u nas tez sie ludzie zebrali hmmm ja słyszlam tylko dzwony
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1297 dnia: 3 Kwietnia 2009, 08:44 »
Bardzo ładnie moim zdaniem zachowali się kierowcy, skoro ulica nosi nazwę JP II to gdzie indziej mogli się zatrzymać  ::) wydaje mi się że każdy normalny człowiek przejeżdżając tamtędy powinien się zatrzymać, a na pewno nie wkurzać że mu pas zawalili  :) bardzo odpowiednie miejsce wybrali  :) ja mimo tego że nie mogłam wczoraj być nigdzie na zewnątrz to porozmawiałam sobie z Mamą na temat Papieża, Mama parę lat temu była u niego na audiencji, bardzo lubi wspominać to spotkanie a ja byłam bardzo ciekaw co mówił i jak się zachowywał  :) do dnia dzisiejszego ciary mnie przechodzą jak widzę zdjęcie Mamy z NIM  :)

:-* zostawiam

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1298 dnia: 3 Kwietnia 2009, 10:18 »
Ach, nie zrozumiałyście mnie :) Idea piękna, nie mam nic przeciwko takim zgromadzeniom, takim spotkaniom, zapalaniem zniczy, jednoczeniu się w chwilach, które dla całego narodu są ważne itp itd :)
Chodzi o to, że to niebezpieczne akurat w tym konkretnym miejscu, jakiś kierowca, który takiego zwyczaju nie zna, nagle zwolni, zacznie patrzeć na ludzi stojących obok jezdni i np jakiś kierowca jadący za nim nie zauważy, że tamten zwolnił, wjedzie temu pierwszemu w tył, oboje stracą panowanie nad kierownicą i wjadą w ludzi stojących na poboczu...  Same wiecie, że w aucie nietrudno o wypadek. Obie rączki na kierownicy i oczy dookoła głowy czasem nie ustrzegą przed wypadkiem i nawet prędkość nie musi być duża. A takie rzeczy na krawędzi drogi szybkiego ruchu stwarzają duże niebezpieczeństwo... To jest zgubne myślenie : ruch jest mały, bo późno, zajmujemy tylko jeden pas ruchu co się może stać? A no może dużo, bo wystarczy jeden "zagapiony" kierowca i może dojść do tragedii, która jest kompletnie zbędna... ::)
No takie jest moje zdanie :) Mam tylko nadzieję, że podczas kolejnych takich spotkań w tym miejscu faktycznie do żadnego wypadku nie dojdzie :)

Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1299 dnia: 3 Kwietnia 2009, 11:28 »
piatkowe zostawiam  ;)

japcio lekarze zawsze przepisują przy przeziębieniach te leki na alergie , ludzie się dziwią dlaczego - skoro oni alergii nie mają  :D a to chodzi o to że one mają takie działanie hamujące kaszel, katar trochę usypiają dlatego dlatego bierze się je na wieczór  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1300 dnia: 3 Kwietnia 2009, 11:59 »
Ja tam po lekach na alergie nigdy nie spałam... A biorę je od ładnych kilku lat i to w dodatku Zyrtec, który podobno bardzo nasennie działa, a mi nic ;) Ale ja to w ogóle jakaś dziwna jestem... To co na mnie działa innych w ogóle nie rusza i na odwrót... :P
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1301 dnia: 3 Kwietnia 2009, 12:00 »
Każdy organizm jest inny, onemają takie działanie ubczne ale na niektórych nie musi to działać  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1302 dnia: 3 Kwietnia 2009, 12:08 »
No to ja mam bardzo inny organizm :P Heheehe ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1303 dnia: 3 Kwietnia 2009, 21:50 »
Witam wieczornie :)

I decyja związana z foto-video podjeta. Wybralismy Studio Woga. Byli dzisiaj u nas i pokazywali nam swoje "prace" tzn zdjecia i video. Bylam pod wielkim wrazeniem ich zdjec.  Zdjecie poczawszy od studyjnych do parków, ogrodów, skałek az do dworca kolejowego. Serio na nas wywarli bardzo duże wrazenie :) I przy tym bardzo, bardzo atrakcyjna cena :)
Dlatego decyzja podjęta  ;D ;D ;D

Co do allergii to tez bralam takie tabletki. Mnie bardzo mocno swedzialy oczy !! Jak delikatnie dotknelam powiem czy w ogole okolic oczu to nie moglam sie opanowac zeby sie nie drapac, tzn strasznie mocno tarłam, potem byly podpuchniete jak cholera ... !! Bardzo dlugo z tym walczylam - najpier brlam wlasnie yrtek ktory nie pomogl i wtedy wzielam virlix i pomogl - a najlepsze ze te dwa leki to to samo tylko pod inna nazwa  :P Ale widocznie czyms musza sie roznic skoro irlix pomogl a zyrtek nie !! Na szczescie juz dlugo ich nie biore i mam nadzieje ze nie bede musiala.
Ogólnie z badan allergicznych nic nie wynikło, na nic nie mam uczulenia, ewentualnie mozna by bylo zainteresowac sie kurzem ale to tylko zblizone bylo do wyniku ktory by jednoznacznie wskazywal na uczulenie  :P Ahhhhh te nasze organizmy  :P :P :P

Kurcze zabieram sie za zrobienie listy z piosenkami na wesele i jakos nie moge jej stworzyc, ale teraz w weekend postaram sie usiasc i cosik wydukac ... !! A Wy robiłyscie taka liste?? Czy zespolami pisalscie?? Czy w ogole zdajecie sie na zespol ??

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #1304 dnia: 3 Kwietnia 2009, 22:27 »
Super ze wybraliscie już Studio. :)
My raczej listy piosenek nie robimy.Zdajemy sie na zespół.Bawiłam sie juz z Nimi na poprzednich weselach.Są super ;D
Oj jak ja sie cieszę że nie jestem alergikiem.Współczuje Wam bardzo

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1305 dnia: 4 Kwietnia 2009, 00:21 »
my się skupimy głównie na liście anty, czyli tego czego usłyszeć w żadnym wypadku nie chcemy
co do tego co chcemy to dj dostanie tylko zarys tematyczny i ewentualnie kilka naszych ulubionych piosenek i dedykacji

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1306 dnia: 4 Kwietnia 2009, 08:13 »
ejo :)

My zamierzamy spotkać się z naszym zespołem i przedyskutować listę piosenek. Poza tym, pan młody zamierza dać ze znajomymi krótki koncert, więc muszą obgadać szczegóły co i jak, m.in. temat sprzętu, dodatkowych gitar. Na szczęście pan z zespołu to maniak muzyczny, fanatyk gitar, więc Rafał znalazł z nim wspólny jezyk :)

Zostawiam łikendowe słoneczne buziaki :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1307 dnia: 4 Kwietnia 2009, 10:45 »
My mamy DJ i tylko mówimy, czego absolutnie sobie nie życzymy, choćby nawet goście podchodzili i prosili i błagali, on tego ma nie puszczać. I tyle, z resztą zdajemy się na niego, bo byliśmy na weselu, na którym on puszczał muzykę i miał świetne wyczucie, co puścić żeby rozkręcić imprezę, a co na wyciszenie przed posiłkiem itp itd... Facet zna się na rzeczy, to nie będę mu ingerować :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1308 dnia: 4 Kwietnia 2009, 10:51 »
Fasolku, w końcu nie decydujemy się na pierwszych lepszych grajków, tylko doświadczonych muzyków czy prezenterów. I, kurka wodna, chyba wiedzą, czego chcą ludzie na weselach, nieprawdaż?

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1309 dnia: 4 Kwietnia 2009, 10:53 »
Nam zespół dał listę ileś tam set piosenek które grają, jak mamy swoje propozycje dodatkowo to mamy zgłosić, jak czegoś nie chcemy to też  :) generalnie repertuar mają super, wszystko dobrane idealnie, po troszkę wszystkiego  :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1310 dnia: 4 Kwietnia 2009, 11:25 »
Japcio, jasne :) Ale niektórzy profesjonaliści zachowują się jak kompletni nowicjusze ;) I tych należy omijać szerokim łukiem ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1311 dnia: 4 Kwietnia 2009, 11:54 »
My tez zdajemy się na zespół  ;)
damy tylko listę kilku piosenek których absolutnie nie chcemy i tych które być muszą  :D

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1312 dnia: 4 Kwietnia 2009, 21:35 »
Witam kochane :)

A jakich Wy piosenek pod zadnym pozorem nie chcecie ?? Ja nie wiem jakich bym nie chciala, tzn nie mamy chyba zadnych takich piosenek - chyba ze teraz nie moge sobie skojarzyc .... !!

Ale dzisiaj piekna pogoda - cudownie, sloneczko, cieplo .... ahhhh super :)
Jutro planuje wylegiwac sie na dzialeczce - chyba ze bedzie padało co zapowiadaja - i na zlosc bedzie burza ktorej bardzo nie lubie  :-[
Zastanawiam sie czy kociaka zabrac, hmmmm to bedzie jego pierwsze wyjscie na dwor na smyczy, bo do tej pory byla brzydka pogoda i nie chcialam zeby wychodzil..... a teraz sloneczko, sucho to jak najbardziej nadaje sie na spracerek  ;D

Uciekam do Waszych watkow  :)

Aha bylam dzisiaj w relau i tak mi sie wydaje ze widzialam jedna z forumek - kurcze - nie moge skojarzyc kto to byl, kurcze zaraz poszperam w watkach i moze uda mi sie poszukac !! Ale pewein typ mam ....  :P ALe to chyba duzy zbieg okolicznosci w waygladzie  ;D Chyba ze ktoras z Was byla dzisiaj ok 20  ;D ;D ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1313 dnia: 4 Kwietnia 2009, 21:44 »
Ja to napewno nie chcę  "Windą do nieba "
a mój PM powiedział ze zakaz grania Ivana i Delfina "Czarne oczy "  ;D
wiecej zastrzeżeń chyba nie mamy , aczkolwiek nie chcemy żeby zespół grał jakieś zagraniczne kawałki typu "coco jumbo " czy "chihuahua " ;D hehe bo to smieszne jak dla mnie, w sumie to nasz zespół takich nie gra ale u siostry mojego PM ich zespół grał takie kawałki i śmiesznie to brzmiało tymbardziej że angielski u nich nie był zbyt dobry  ;) więc wole ich uprzedzic ze takiego czegoś to nie chcemy  ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1314 dnia: 4 Kwietnia 2009, 21:49 »
Aaaa podejrzewam ze moj P tez nie bedzie chcial "delfinów"  :P

A wybierajac zespol bralam pod uwage ich angielski i naprawde super sobie radza ze spiewaniem w tym jezyku  ;D

A juz wiem jak z ta dziewczyna z reala, dobrze trafilam ze jest podobna do jednej z forumek - ale to nie ona  :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1315 dnia: 4 Kwietnia 2009, 21:57 »
Nasz tez dobrze śpiewa po angielsku - ale jak będą to rockowe ballady czy jakiś rock and roll to ok , ale coco jumbo nie przeżyje w wersji orkiestry weselnej  ;D ;D ;D

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1316 dnia: 4 Kwietnia 2009, 22:00 »
heheh faktycznie coco jumbo w wersji weselnej moze byc ciekawe  ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1317 dnia: 4 Kwietnia 2009, 22:27 »
ojej już sobie wyobraziłam tą wersję coco jumbo ;D ;D ;D ;D u mnie na razie na zakazanej liście jest feel, budka suflera i bajm ale pewnie jeszcze coś dorzucę bliżej wesela ;) a windą do nieba to masakryczny kawałek na wesela... po prostu tekst obłędny  ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1318 dnia: 4 Kwietnia 2009, 22:34 »
ooo Bajm tez tego nei zniosu, aczkolwiek chłopaki na bank tego nie śpiewają bo nie ma wokalistki w zespole  ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1319 dnia: 4 Kwietnia 2009, 23:14 »
W naszym zespole tez nie ma wokalistki - sama nie wiem czemu jej nie chceilismy, ale jakos rowno sie zgadalismy z P. ze szukamy samych panów  ;D