Autor Wątek: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)  (Przeczytany 135069 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
Odp: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)
« Odpowiedź #1800 dnia: 11 Maja 2009, 11:53 »
Kochana o babcię nic się nie martw! Taki rozrusznik tylko jej pomoże. Pomyśl, że szczęście w nieszczęściu, że trafiła do szpitala, że zdiagnozowali co jej jest i że jej pomogą i wtedy będzie lepiej!

A te myśli, że się nie zdąży myślę, że są normalne. Ja też planuje zrobić sobie listę, żeby wszystko mieć na papierze i wykreślać to co zrobione i żebym o czymś nie zapomniała.

A o tęsknocie pomyśl w pozytywny sposób-pomyśl jaka to będzie OGROMNA radość jak się znów zobaczycie!!! ;D ;D ;D

Co do klatki to nie wiem czy ja swoją będę stroić, nie myślałam jeszcze nad tym. Ale zastanawiam się czy nie wywiesić jakiegoś zawiadomienio-zaproszenia na ślub dla sąsiadów. Wy dziewczyny planujecie coś takiego?

Offline anulka_211

• forumowicz
« Odpowiedź #1801 dnia: 11 Maja 2009, 14:00 »
Agatko, jeśli chodzi o zdrowie babci to trzeba wierzyć, że ten rozrusznik jej pomorze i na pewno poprawi się stan babci.
Co do tego czy zdąrzycie- to mam to samo, zaczynam się obawiać szczególnie tego, że o czymś zapomne, dlatego też zrobiłam swoja listę i teraz czekam na Twoją- może dzięki temu uzupełnie to czego nie zamieściłam u siebie.
Ja klatkę będę stroiła, tylko u nas nie robi się korony, więc ja zrobie pod daszkiem wejścia od klatki girlande z balonów i może troche poręcze udekoruje chociaż na moim piętrze.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1802 dnia: 11 Maja 2009, 14:05 »
witam w poniedziałek;-)))dziewczynki ja sie dopiero kilka dni temu dowiedziałam co to znaczy ta korona,Justys mi to wytlumaczyla,jednak co region to inny obyczaj;-)))u nas nie spotkałam się ze strojeniem klatek;-)))nie wiem  jak reszta dziewczyn z mojego regionu,ale ja nigdy tego nie widziałam;-)
zastanawiam się czy nie wywiesić jakiegoś zawiadomienia-zaproszenia na ślub dla sąsiadów.
u nas właśnie w tym celu rozdaje się zawiadomienia znajomym i sąsiadom w celu informacji wlaśnie,ale takie wywieszenie na klatce bądź kilku klatkach,tam gdzie np mieszkają rodzice koleżanek waszych z piaskownicy to też fajny pomysł jakoś ich poinformować o tym ważnym dniu;-)
margolkozdążysz ,zdążysz,wszystkie zdążymy,nie ma co się stresować;-))))

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #1803 dnia: 11 Maja 2009, 14:26 »
spkoj, slonko, zdazysz ze wszystkim, my w dwa ostatnie dni zrobilismy wiecej niz przez ostatnie pol roku :P ale akurat niedalo rady inaczej. Co do solarium to ja nielubie lezacego, stojace biore juz max 8 minut po ostatnio po 10 sie spieklam i mi skora schodzila....grrr...No i oglnie to sie nudze na solarium, nielubie takiej bezczynnosci :) zreszta ja nawet na plazy nieuleze, dla tego jestem fanka gor :)

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #1804 dnia: 11 Maja 2009, 14:56 »
Klatka bardzo mi sie podoba tak przystrojona, u mnie będą kwiatuszki pomarańczowe i białe, czyli takie jak kolor bukietu, ale będą z bibuły, moja bratowa potrafi prześliczne robić.

Co do babci, bardzo ciężka operacja dla każdego człowieka, oby wszystko było ok.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline mietowka
  • entuzjasta
  • data ślubu: 06.06.2009r
« Odpowiedź #1805 dnia: 11 Maja 2009, 17:12 »
ja osobiście polecałabym taki wystrój klatki
u nas też często stoją pod klatką i różne imprezy się odbywają dlatego też często jest popisana i myślę że jak przystroisz to trochę odciągnie wzrok od tych mazów ze ścian

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1806 dnia: 11 Maja 2009, 17:13 »
Agatko życzę dużo zdrówka dla babci  ;)

Bardzo fajna korona - świetny pomysł na tej poręczy  :D

Czas szybko zleci i już niedługo zobaczysz się z ukochanym  ;D

I jak tam po wizycie w salonie ??  ::)

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #1807 dnia: 11 Maja 2009, 18:34 »
Trzymam kciuki za zdrówko babci, ale wierzę że będzie dobrze :)

A przystrojenie klatki śliczne, skromne ale takie właśnie ślubne, ja bym na Twoim miejscu pomyślała o podobnym :)

A co do listy co trzeba zrobić to rob ja szybciutko i szybko skreslaj kolejne zrobione rzeczy :) A nawet jak sie wszystkiego nie uda zrobic to nie ma się co przejmowac, to ma być Wasz szczęśliwy dzien i nie macie sie w nim o nic martwic :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1808 dnia: 11 Maja 2009, 19:29 »
Dobry wieczór   :-* :-* :-*

Ola, Arvena, Buraczek, Paolka, Wiśniowa, Diunia, Anulka, Daria, Iza, Monika, Mietowka, Justyś, Diankusia
- buziaki dla Was  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Dziękuję Wam za życzenie zdrówka dla mojej babci! Już za tydzień we wtorek babcia ma się zjawić w szpitalu w Jaworznie, no ale nie wiem czy ten zabieg to będzie od razu w tym samym dniu.

Dziś byłam u gina, a także w salonie mody ślubnej, w którym zamawiam sukienkę (zadzwoniłam wcześniej i okazało się, że jak tylko na zdjęcie miary to mogę przyjechać  :) )

Dziś pani ginekolog mi powiedziała, że przed zajściem w ciążę muszę poddać się zabiegowi usunięcia nadżerki, bo nie ma widoku, żeby się wygoiła  :-\ A ostatnio nic takiego mi nie mówiła i myślałam, że w ciąże można zachodzić...

I jak tam po wizycie w salonie ??  ::)

Nie wiem, czy wszystkie dziewczyny wiedzą, ale ja już miałam ściąganie miary we wrześniu. No ale mamcia moja zadzwoniła do salonu jakiś czas temu, powiedziała, żeby kiecki nie szyli bo schudłam.
Tak na marginesie - dziś rano zważyłam się - ważę już (albo dopiero) 47 kilo na czczo, a 48 kilo po śniadaniu i w ubraniu  :) I wiecie co, mimo, że brakuje mi jeszcze 3-4 kilo do tej wcześniejszej wagi, to biustonosz na ślub, który kupowałam we wrześniu jest na mnie dobry!  :D Ale chyba był ciut mały, jak go kupowałam, teraz sobie tak myślę  :P
Dziś jak mnie pani mierzyła, to mówiła na głos ile gdzie mam tych centymetrów, no i te moje wymiary różnią się od tych wcześniejszych. Np. dobrze pamiętam, że ostatnio pod biustem miałam 72, a teraz mam 68...

No ale co najważniejsze! Pani ustaliła mi przymiarkę na 22 maja! To jest już przyszły piątek  :skacza:
Bardzo się cieszę, że tak szybko uszyją sukienkę  ;D Myślałam, że mi każe przyjechać w połowie czerwca  :P

A w ogóle to jak byłam w salonie, to oglądałam inne kiecki i muszę przyznać, że  żadna nie spodobała mi się bardziej od mojej  :hopsa:

wystrój klatki skromny, ale bardzo ładny, wydaje mi się, że powinnaś pomyśleć o czymś takim

Klatka bardzo mi sie podoba tak przystrojona

ja osobiście polecałabym taki wystrój klatki

Bardzo fajna korona - świetny pomysł na tej poręczy  :D

A przystrojenie klatki śliczne, skromne ale takie właśnie ślubne, ja bym na Twoim miejscu pomyślała o podobnym :)

Hihi, no to chyba pomyślę nad takim wystrojem! Ale korony - w sensie imprezki raczej nie będę miała  ;) Młodzi z Zawiercia raczej do mnie nie przyjadą, a z mojej strony to kuzyni i kuzynki już pożenieni, z małymi dziećmi, właściwie tylko  świadkową mam na miejscu i chyba ją poproszę i jej chłopaka żeby powiesili i przyozdobili mi tę choinę ;) Zresztą może jestem dziwna, ale mnie jakoś na tym nie zależy żeby była imprezka  ;)

czekam na fotki z zakupów!

No to może jutro wkleję, jak chcecie  :P Dziś dokupiłam kolejne 3 rzeczy  ;D
A w ogóle to dzisiaj znowu widziałam popielate buty męskie! Nawet 2 pary - jedne jaśniejsze popielate, a drugie ciemniejsze, takie grafitowe  :)
Za miesiąc może już ich nie być, ale skoro już w trzech sklepach takie spotkałam, to gdzieś się takie kupi - mam nadzieje :)

P.S Buraczek, Anulka, Diankusia - jeszcze listy nie zrobiłam  ;)
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2009, 19:33 wysłana przez margolka »

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1809 dnia: 11 Maja 2009, 19:33 »
Ja mam nadżerkę i w niczym mi ona w ciąży nie przeszkadza  ::) wręcz przeciwnie lekarz powiedział  że te nadżerki które nie mogą być leczone farmakologicznie często ciąża leczy  ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1810 dnia: 11 Maja 2009, 19:36 »
Olu ja właśnie z taką opinią też się wcześniej spotkałam - dlatego zdziwiło mnie to, że na zabieg muszę iść - chyba pójdę do innego lekarza jeszcze, ale to po leczeniu, które mi pani zaleciła  :)

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1811 dnia: 11 Maja 2009, 20:08 »
a bo widzisz z tymi nadzerkami to roznie, jedni lekarze zalecaja usowac inni czekaja do ciazy, u mnie to polozna bardzo naciskala ze mam sie nadzerka zajac, bo ot tego powstaje rak....ale po leku, mi zniknela prawie w calosci, mam drugi lek i potem zobacze co mi powie.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1812 dnia: 11 Maja 2009, 22:59 »
no własnie co lekarz to inna opinia o usuwaniu nadżerki,hmmmmmmmm dziwna to sprawa bo moim zdaniem albo usuwac przed ciążą,albo po!!!!chyba ,że jest kilka rodzajów nadżerki,kto wie????ja strasznie sie przestraszyla jak pewien lekarz kazał mi ją usuwać,nie wyobrażam sobie tego zabiegu,kiedyś nie był on zbyt przyjemny,teraz podobno sa już inne metody walki z tym,ale sam fakt mnie przeraził.....poszlam więc do innego lekarz i on mnie obserwuje od dwoch lat jakoś,nie widzi zmian w jej rozmiarach i stwierdził,że zajmiemy się tym po pierwszej ciąży,noi tak jakoś sie tego trzymam,zasięgnij porady innego specjalisty Agatko i będziesz miała pole do zastanawiania......moje jedne koleżanki miały usuwaną przed ciążą inne po,nie wiem jak to jest......buziaki na dobranoc zostawiam :-* :-* :-* :-* :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1813 dnia: 11 Maja 2009, 23:15 »
witaj Agatko. bardzo ladna dekoracja klatki, naprawde mi sie podoba. babcia napewno poczuje sie lepiej, moj tesciu tez ma rozrusznik, bylo bardzo zle z nim, ale odkad ma go czuje sie o wiele lepiej i nie ma juz takiego zagrozenia zycia jak kiedys.
a z nadzerka to ja sama nie wiem, moj lekarz w polsce probowal ja wyleczyc globulkami czy czyms tam, ale nie zniknela, wiec powiedzial, ze mam usunac, ale ja juz wyjechalam, a ze tutaj jest przymus badania kobiet od 20 roku zycia co 3 lata, dostalam wezwanie na cytologie, okazalo sie, ze mam nadzerke, ale nie jest to na tyle zaawansowane, zeby leczyc czy usuwac, ale nie zaleca sie ciazy do calkowitego wyleczenia, natomiast moja mama miala przed ciaza, potem po ciazy dopiero usunela i nie przeszkadzalo to w ciazy. wiec sama juz nie wiem, co lekarz to opinia.  :-*

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
« Odpowiedź #1814 dnia: 12 Maja 2009, 10:24 »
Witaj Agatko. Nie martw się z babcią napewno wszystko bedzie dobrze  :)
A odnośnie klatki my bedzie stroic ją ale bez imprezy nawet u nas nie ma takiego zwyczaju.
 :-* :-* :-* zostawiam
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #1815 dnia: 12 Maja 2009, 12:11 »
Ja miałam nadżerkę jakiś rok czy półtora temu. Całe leczenie polegało na kupieniu leku w aptece, który mi potem ginka aplikowała w gabinecie. "Zabieg" miałam powtórzony po tygodniu bodajże. Alternatywą było wypalanie w szpitalu, co mi się nie uśmiechało, więc wolałam zapłacić za te leki i przynajmniej być leczona w kameralnych warunkach przez lekarkę którą znam i której ufam :)
A co do relacji nadżerka- ciąża to ja z kolei nie spotkałam się z takim podejściem jakie Wy teraz przedstawiacie. Zawsze mi wbijano do głowy, że przed ciążą najlepiej wyleczyć wszystko co się da, żeby potem był spokój i mniej zmartwień, których i tak nie brakuje, bo psychika szaleje jak się da ;) Więc ja bym usunęła najpierw nadżerkę a potem starała się o dzidzię- poza tym Ty i tak masz jeszcze mnóstwo czasu na wyleczenie tej nadżerki, bo zanim M wróci z Irlandii to zdążysz ją wyleczyć :)

Buziaczki :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1816 dnia: 12 Maja 2009, 13:06 »
ja sie zgadzam z Fasolkiem lepiej wyleczyc co sie da zwlaszcza ,że masz czas przed rozpoczaeciem sie starania o dzidzie :), lepiej wyleczyc nawet jak nie trzeba i miec z głowy

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1817 dnia: 12 Maja 2009, 13:46 »
o rety... nawet sobie sprawy nie zdawałam, że tak wiele z was ma problemy z nadżerką  :o moja bliska koleżanka miała niedawno (w lutym) leczoną nadżerkę, tzn. jakiś zabieg to był, chyba wypalanie... ona też planuje niedługo dzieciątko i lekaż powiedział jej że lepiej usunąć jak najwcześniej, poza tym ona mówiła, że podczas stosunku czasem ją w tym miejscu bolało... co lekarz to inne sposoby leczenia...

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1818 dnia: 12 Maja 2009, 14:37 »
sposoby sa w sumie dosc podobne wszedzie, albo zwykle globulki, kotre zadko pomagaja (mi pomogly) albo wlasnie ten preparat, to sa jakies kwasy czy cos takiego, u wielu kobiet slyszalam ze daje dobre skutki, albo masz zabieg, wypalanie badz wymrazanie. Ale nie rodzacym bardziej zaleca sie wymrazanie. Nirkotre kobiety niemaja zadnych dolegliwosci przy nadzerce a inne wlasnie bole przy stosunkach czy uplawy. I to chyba od tego zalezy. Ja w sumie bylam zdecydowana na ew. wymrazanie, ale okazalo sie ze globulki jednak pomogly.
A co do tegoczy przed ciaza czy po ..tu juz jest tyle opini ze szok
A co wazne zabieegi te sa refundowane a niektorzy lekarze robia je prywatnie niemowiac gdzie mozna zrobic za darmo.

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1819 dnia: 12 Maja 2009, 15:20 »
Cześć  :) Ale się tamet nadżerkowy rozwinął  ;) Aż żadna z Was nie skomentowała innych informacji zawartych w moim poście  :D
Zaraz jadę do babci i będę tam opracowywała moją listę ślubną   ;) ;) Wieczorkiem wkleję  :)

Do usłyszenia  :D

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #1820 dnia: 12 Maja 2009, 17:37 »
To może i ja :) mi dwóch ginekologów powiedziało, że po ciąży ta nadżerka która mam powinna zniknąc i żeby ją zostawic

Skomentuję tez inne :)
Najfajniej chyba z ta keicką co? Już się nie moge doczekać tej Twojej przymiarki i zdjęć. To super, że inne Ci sie nie podobaja bardziej. Ja mam zamiar zacząć szukać sukienki sporo wczesniej i boję się że do ślubu mi się ona odwidzi!

Co do wagi to dobrze, że trochę wraca, ale z tego co piszesz to róznice spore jeszcze zostały, dobrze że miałaś to drugie ściąganie wymiarów

Miłego układania listy :)

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #1821 dnia: 12 Maja 2009, 18:55 »
Hihi rzeczywiście temat numer jeden to nadżerka :) Hihi ja się nie wypowiem jak jest z nadżerką w ciąży bo nadżerkę miałam ale w ciąży jeszcze nie byłam więc nic nie wiem ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1822 dnia: 12 Maja 2009, 19:23 »
a ja to nawety sobie nie wyobrazam, zeby mi sie jakas inna kiecka spodobala, tez nie spotkalam jeszcze takiej, ktora by mi sie bardziej podobala, ale wydaje mi sie, ze jak juz zamowisz ta jedyna po przymierzeniu innych, to w glowie masz tylko ta jedna i juz zadną inną nie. a co do znudzenia, to przeciez nie mozna sie znudzic czyms czego nie widzisz, przeciez nie dostaniesz kiecki pol roku przed slubem, tylko gora miesiac, wiec nie masz mozliwosci napatrzec sie na nia, i tym samym znudzic sie, no chyba, ze kupujesz gotowa i bierzesz do domu od razu, to co innego.:)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1823 dnia: 12 Maja 2009, 22:09 »
hmmm ja jak teraz będe u gina to zapytam jak to ma wyglądać w moi  przypadku jeszcze raz,ciekawe co powie jak powiem,że planujemy dzidzię;-)
noi  :-* :-* :-* :-* :-* wtorkowe zostawiam .....ale mam dziewczynki wykapac się tak w wannie pełnej piany......uuuuuu tak sie odprężyć,ciężki dzien dziś miałam....noi niestety nie moge ,bo mam prysznic;-(((

Offline Ilona1985

• entuzjasta
« Odpowiedź #1824 dnia: 13 Maja 2009, 07:56 »
Dziewczyny ja mialam wypalana nadzerke w 2007 roku a w 2008 w listopadzie stracilam ciaze , poniewaz wlasnie zaczela skracac mi sie szyjke.Ja by tego zabiegu nie poelcala przed ciaza choc nie jestem pewna czy to przez ten laserowy zabieg zaczelam miec problemy z szyjka.

Offline anulka_211

• forumowicz
« Odpowiedź #1825 dnia: 13 Maja 2009, 11:49 »
No tak a gdzie lista, na którą tak bardzo czekam :D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1826 dnia: 13 Maja 2009, 12:30 »
Haloo halooo, własnie czekamy na listę  spraw  :D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1827 dnia: 13 Maja 2009, 15:20 »
Jestem jestem  :) Wiem, że lista miała być wczoraj, ale zajęłam się zdjęciami z  Irlandii. Wybierałam te, które pójdą do wywołania - i wyszło aż 180 zdjęć :P Dużo - i nie wywołam na razie, bo całą kaskę swoją wydałam już na ciuchy :D Ale wywołam na pewno  ;)
Lista zaraz będzie - jestem w trakcie przepisywania  :D

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1828 dnia: 13 Maja 2009, 16:29 »
w takim razie czekamy na listę spraw  :tupot: :tupot:

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #1829 dnia: 13 Maja 2009, 16:48 »
Cześć Agatko :) Buziaczki ogromne przesyłam :) Tez jestem bardzo ciekawa listy  ;D ;D