Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 771328 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huculeczka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4 wrzesień 2010
Ja bym tylko do siebie dodała "Szczecin" ;) aaa i co to jest muzyka na wyprowadzanie?! Pierwszy raz słyszę takie cudo, a już na kilku(nastu) weselach się było ;) ale jeszcze się z takim czymś nie spotkałam...

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
Ja bym tylko do siebie dodała "Szczecin" ;)
ooo własnie :) nie dopatrzyłam się miasta :);)

aaa i co to jest muzyka na wyprowadzanie?!

no więc np. u mojej koleżanki pomykał sobie jakiś starszy pan z akordeonem :) :)
chodzi o to, że wynajęli sobie kogoś kto się ogłaszał, że może zrobić wyprowadzenie: było dwóch panów jeden z akordeonem a drugi z tamburynem.
Grali tylko w domu Pana Młodego, podczas wyprowadzenia, u Pani Młodej na błogosławieństwie i przy wyjściu Państwa Młodych a potem pojechali do domu :)
Myślę, że jak komuś bardzo zależy żeby do tego był jeszcze saksofon to powinien tez znaleźć. Tylko niestety ja nie mam pojęcia gdzie szukać takich specjalistów ;) bo szczerze mówiąc nie specjalnie się tym interesowałam ponieważ nasza orkiestra będzie nam robić wyprowadzenie.

A co do daty ( a właściwie roku) :
:):) 2010 to i tak po ciężkich negocjacjach Mojego Mężczyzny  :nerwus:   bo ja chciałam jeszcze później.
Ale teraz wiem, że to była bardzo dobra decyzja :) :Zakochany:

Misiek :tupot:  :na_ucho:
Ja:nie:
 Misiek:protestuje:
Ja:nie:
Misiek:obrazony:   i    :gitara: 
No to ja..:ok:
wiec Misiek:hopsa:

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
  • data ślubu: 26.06.2010
Wiatm Was wszystkie cieplutko!
Muszę dołączyć do tego wątku, gdyż i ja mam ślub w 2010 roku, a dokładnie 26.06.2010. Na wstępie chciałabym napisać, że tym wszystkim z Was, które mają ślub w sierpniu 2010, a szczególnie 28.08 baaaaardzo zazdroszczę, bo była to moja wymarzona data. Niestety załatwialiśmy sale we wrześniu tego roku i było to już za późno by zarezerwować wesele w tym terminie na sali, która podobałaby się nam obojgu :( Jesteśmy razem prawie 8lat, a dokładnie od 07.02.2001 roku. Data ślubu nie wiąrze się z żadnym ważnym wydarzeniem w naszym życiu. Jestem strasznie sentymentalna, więc jest mi trochę przykro z tego powodu. Ślub mamy w Sosnowcu w sali Atena (cały czas nie wiem czy to był dobry wybór). Nasz zespół pochodzi z Żywca i jestem bardzo zadowolona, że to właśnie oni zagrają nam (również rzy wyprowadzeniu  ;D ) Nie mamy jeszcze fotografa i kamerzysty, ani "zaklepanego" kościoła. Myślę, żę zmieni się to w najbliższych dniach :) Zdecydowaliśmy się na 2010 roku, ponieważ kończę wtedy studia (przynajmniej taki jest plan :) ) Myślę, że nadrobiłam wszystko, o czym do tej pory tutaj pisałyście :) Pozdrawiam  :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
JulkaKulka  :hello: :hello: :hello:

Coraz więcej nas z 2010 roku :)

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
Witam Wszystkie Forumowiczki!!!
 :skacza:

Jeśli pozowlicie to dołączę do Was.  JA planuję śłub na czerwiec lub sierpień 2010 r.  w Krakowie.  Jak tak czytam, że Wy już wszytsko macie z ważniejszych rzeczy pozałatwiane to trochę mnie strach ogarnia.  Ja juz mam wprawdzie salę na 90% wybraną, ale umowa nie podpisana.  O zespole, fotografie czy kamerzyście to w ogóle na razie nie ma mowy.  Oj chyba muszę się sprężyć.

MAm nadzieję że razem uda nam się miło przetrwać przedłśubne przygotowania bo to przecież jeszcze aż półtora roku - a może tylko. . . . . . .

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
Watek rozwija sie w super tempie:):):) :skacza:
Witam wszystkie nowe dziewczyny!!!!

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
Dla niektórych półtora roku, a dla innych rok :) Dla mnie jeszcze półtora :)

Ja już doczekać się nie mogę, tak samo jak moja i Piotrka rodzina :) Pewnie podczas świąt też na ten temat będzie się mówić :)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
Anjuschka masz racje podczas tych Swiat na pewno wiele sie bedzie mowic o naszych slubach :D bo u mnie jest tak samo moja i mojego narzeczonego rodzina nie mozemy sie doczekac  ;D do mojego slubu jeszcze rok i 8 miesiecy :(

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
Chyba każda z nas nie moze się doczekać tego wyjątkowego dnia!
:D

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
Ja nie wiem jak tam reszta rodziny ale w każdym razie nasze mamy przezywają, że ich "kochane malutkie dzieciaczki" wychodzą z domu :):) babcia zachwycona, że będą prawnuki a MY po prostu chcemy nareszcie być już NA ZAWSZE RAZEM :):) oj nie możemy się doczekać tak jak Wy :):) a tu jeszcze tyyyyle czasu. :(

Super, że nas już tak dużo!!! Witam witam !! :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
Odp: Śluby 2010 roku !!! jest nas na forum już coraz więcej, poznajmy się!!
« Odpowiedź #100 dnia: 11 Grudnia 2008, 17:32 »
no to ja sie włączę do dyskusji  :D

margeritta, JulkaKulka  :hello:

a u nas pozostało prawie równo 1.5 roku  :D Dla mnie to tylko 1.5 roku, bo boje się,  tuszkę zmian po ślubie...a chciałabym by było zawsze jak teraz i zdaje sobie sprawę, że okres narzeczeństwa juz nigdy nie wróci, więc staram sie cieszyć jego urokami ale i przerażają mnie te formalności, te załatwianie wszystkiego bleee....:D i aż 1.5 roku,bo czasami to juz bym chciała byc żonka mojego ukochanego, byc juz z nim na zawsze i jednością...  :D nosić obrączkę na paluszku tak jak teraz pierścionek i myśleć "jak cudownie byc już małżeństwem"...oj nie mogę sie doczekać... mam nadzieję, ze nie pokręciłam  ::)

hihi...karola widzę, ze nie tylko mi do macierzyństwa sie nie spieszy  ;D

a co do daty, to...u nas to mały sajgonik sie zrobił....
1. moą wymarzona datą, był 20 czerwiec 2009 ale hm... od zareczyn upłynąłby niecały rok i nie zdążylibyśmy z przygotowaniami tj...moja obrona mgr. bidowa PM rodziców, kredyt na mieszkanie, przeprowadzka i nie dalibyśmy rady finansowo, zerszta wszystko było by załatwiane na szybkiego, musielibyśmy brać to, co zostało itd...
2. w dniu zaręczyn ustaliliśmy datę 19. czerwiec, ponieważ 19 lipca sie zaręczyliśmy i to tak, by był ten sam dzień i mój ulubiony miesiąc
3. zmieniliśmy salę, bo poprzedni lokal okazał sie bagnem i nie było już wolnego tego terminu na dużej sali w nowym lokalu...
4. Moj PM nagle stwierdził, że 15 to jego szczęśliwa liczba i tak wyszło 15.05.2010 r. możemy wszystko załatwić bardziej na spokojnie, choc juz nerwowo zaczyna sie robić  ::) i teraz stwierdzam, ze na 2009 r. nie dalibyśmy rady  ;D i była to dobra decyzja...och..szkoda tylko ze nie czerwiec  ::)

musze, sie pochwalić, ze podpisaliśmy umowę z fotografem i kamerzystą (jedna firma)  :hopsa: :hopsa: :hopsa: kolejny krok do przodu  :D gostek wydaje sie byc wporządku, specjalnie dla mnie będzie szukać bajorka, bo hihi powiedziałam mu w twarz, ze che mieć sesje z pomysłem i oryginalną i nie lubię niespodzianek...coż trafiła się artystka  :D

ojoj...ale naklepałam na klawiaturce  :D

Offline 20_karo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30 lipiec 2010
« Odpowiedź #101 dnia: 11 Grudnia 2008, 21:47 »
nie. . . . Śląsk;]

Offline 20_karo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30 lipiec 2010
« Odpowiedź #102 dnia: 11 Grudnia 2008, 21:51 »
musze sie poprawic. . . bo moja polowica sie obrazi  :P ja Sląsk a moj narzeczony z Zaglębia;]

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
  • data ślubu: cywilny - 26.06.2009             koscielny - 26.06.2010
« Odpowiedź #103 dnia: 12 Grudnia 2008, 08:41 »
Witam wszystkie nowo przybyte forumki  :hello:

Dla mnie chyba tak jak dla was, jak tak czytam co piszecie...z jednej strony to aż 1,5 roku a z drugiej tylko 1,5.
Tez już bym chciała byc zona mojego ukochanego i nosić obrączkę i mieć za sobą już ten cały stresujący dzień i wybrać się gdzieś na wycieczkę po ślubie...ale z drugiej strony jak sobie pomyśle o tych formalnościach, o tym stresie to aż tak bardzo mi się nie spieszy:)
Jeśli chodzi o fotografa i kamerzystę to...fotografa mam już nagranego(tzn mam znajoma której hobby jest fotografowanie i chyba ona będzie nam robiła zdjęcia  w prezencie ślubnym...jest dobra bo już raz mi robiła sesje wiec wydaje mi się ze nie będę szukała innego profesjonalnego fotografa) kamerzystę tez mamy wstępnie ugadanego...ale powiem szczerze ze ciągle się zastanawiamy czy chcemy tego kamerzystę...jakoś mnie nie kreci 3 godzinny film weselny a godzinę jedna czy 1.5 to może jakiś gość weselny nagrać...tyle żeby kościół był nagrany i ten początek przywitanie i pierwszy taniec..a reszta to tam...jakoś nam nie zależy no ale jeszcze jest to temat do przedyskutowania...:) A dyskusje gorące na temat naszego wesele na pewno będą się rozwijać tak jak i u was podczas tegorocznych świąt Bożego Narodzenia...na które zresztą już się nie mogę doczekać, bo to będą nasze pierwsze wspólne święta:):)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 12 Grudnia 2008, 09:02 »
Pierwsze wspólne święta? Ale w sensie, że zawsze spędzaliście osobno, czy dopiero od roku jesteście razem?

Nas na szczęście omija stres świąteczny związany, u których rodziców spędzić wigilię i święta :) 2 lata z rzędu byliśmy u moich w Szczecinie, teraz czas na wizytę u Piotrka - 750km stąd. Więc jak widać, nie ma szans, aby w wigilię obskoczyć dwie rodziny. Cieszy mnie ten fakt, bo jak widzę problemy moich sióstr, których mężowie mamusie mają na miejscu... makabra jakaś.

A powiedzcie, mieszkacie już razem? I jak długo? Mieszkacie sami czy z rodzicami?

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
« Odpowiedź #105 dnia: 12 Grudnia 2008, 09:12 »
W kwietniu 2009 roku minie nam 3 lata jak jesteśmy razem. To będą nasze pierwsze wspólne święta wigilia u moich rodziców w Gryficach a reszta świat już w Szczecinie u Krzyska rodziców.
Mieszkamy razem, pierwsze kilka miesięcy mieszkaliśmy na stancji z moja przyjaciółka i jej koleżanka a od grudnia zeszłego roku czyli zaraz minie rok jak mieszkamy już sami w swoim własnym mieszkanku...ja bym nie potrafiła mieszkać z rodzicami moimi czy jego...mój mężczyzna zresztą podziela to zdanie:):)no ale ale jakby nie było wyjścia to pewnie byśmy mieszkali...na szczęście nam się udało:)

Offline margeritta

• forumowicz
« Odpowiedź #106 dnia: 12 Grudnia 2008, 12:18 »
Może wy mi doradzić co mam począć???
Tak czytam Wasze posty i widę, że u wszytskich rodzice very happy z okazji planów weselnych.  No a u mnie neistety nie. . .  :cry: :cry: :cry: To znaczy moi rodzice.  Mimo że jesteśmy już z moim PM pięc lat razem, z czego cztery mieszkamy ze sobą, to moim roadzice a w szczególności mama niezbyt go akceptują.    :beczy: No i jak przychodzi  do tematu ślub to się robi niefajnie.  A jak już jest mowa o piniędzach i finansowaniu tego wydarzenia to dramar :cry:

No i co ja mam począć??? Jak tu się cieszyć ze śłubu skoro najbliżsi się nie cieszą :?:

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 12 Grudnia 2008, 12:27 »
Uuuu, sytuacja nie fajna.
Nie wiem jak masz przekonać rodziców do swojego narzeczonego i co za tym idzie - do ślubu.

Ja na szczęście nie mam takiej sytuacji. Ale pewnie gdybym miała, to bym sobie pomyślała, że skoro nie akceptują mojego wybranka, to nie będę ich angażować w sprawy ślubne i nie chcę od nich żadnej kasy.
Jednak to tylko takie moje gdybanie...

Ciężko coś odpowiedniego poradzić.

ps. A czemu Twojej mamie nie odpowiada Twój narzeczony?

Offline margeritta

• forumowicz
« Odpowiedź #108 dnia: 12 Grudnia 2008, 14:14 »
Anjuschka, a bo ja wiem czemu jej nie odpowiada. . .  Wiesz, ona tak niby nic otwarcie nie powie, ale czuć że za nim nie przepada. 

Wiesz, łatwo się mówi, że nie chcę od nich kasy itp.  al prawda jest taka że sama nie miałabym za co tego śłubu zorganizować.

Tak czy inaczej mam nadzieję, że sytaucja się jakoś poprawi no bo niestety mama będzie musiała się pogodzić z tym, że on zostanie moim mężem z jej błogołswieństwem albo bez.

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #109 dnia: 12 Grudnia 2008, 15:39 »
Wiecie, a może to nie chodzi o niego tylko o to, że nie akceptują samego faktu ślubu. U mnie jest podobnie. Moi rodzice byliby najszczęśliwsi, gdybym wychodziła za mąż ok 30-stki  ::)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 12 Grudnia 2008, 15:49 »
Julka, a ile masz lat? Daleko Ci do tej 30-tki? hehe...

Margeritta, ja wiem, że łatwo mi mówić, żeby nie brać od nich kasy... ja tylko napisałam, co prawdopodobnie bym zrobiła. Do ślubu jeszcze ponad rok - może coś uda się wymyślić lub rodzice pokochają Twoje przyszłego męża :)

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
« Odpowiedź #111 dnia: 12 Grudnia 2008, 18:31 »
margeritta a wziełas kiedy mame na taka szczera rozmowe, żeby Ci powiedziała czy to chodzi o tego meżczyzne czy moze o sam slub...mysle ze taka rozmowa mogłaby wam pomóc...a moze on powienien porozmawiac z Twoja mama i  przekonac ją do siebie...co by nie było musisz pamietac ze z nim bedziesz spedzac całe swoje zycie a nie z rodzina i o niego powinnas najabrdziej walczyc...takie jest moje skromne zdanie.
Powodzenia!!!!!

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #112 dnia: 13 Grudnia 2008, 10:11 »
Witam Wszystkie Forumowiczki :)

Oczywiście ślub zaplanowany na 4 czerwca 2010.. a co mamy.. sale- JF Duet i tyle..:) zespół prawie wybrany trzeba podpisać umowę:)
..a parą jesteśmy od 22.08.2003  ;D
PS Anjuschka powiedz a jak u Ciebie z zespołem:)?

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #113 dnia: 13 Grudnia 2008, 11:00 »
Anjuschka, do 30 - stki to mnie jeszcze bardzo daleko, a ślub będę brała w wieku 24 ;)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #114 dnia: 13 Grudnia 2008, 12:37 »
hej hej hej ale mnie tu dawno nie było :):) nawet już się za Wami stęskniłam  ;D

werka23 GRATULACJE!!! już jesteście krok do przodu :):) My nadal stoimy w miejscu a to dlatego, że postanowiłam sprawę kamerzysty i fotografa złożyć na ręce Mojego Mężczyzny :):) mam tylko cichą nadzeję, że nie zostaniemy na lodzie  :hahahaha:

margeritta wiem, jak przykro jest kiedy rodzice nie akceptują drugiej połówki. My też zmagalismy się troszkę z tym problemem. Dużo zależy także od tego jaki masz kontakt z rodzicami tzn. czy możesz z nimi porozmawiać o wszystkim i tak na spokojnie i czy liczy się dla nich Twoje zdanie ( nie koniecznie Twoje dobro bo ta kwestia przez rodziców i nas samych często jest postrzegana zupełnie inaczej i bardzo względnie :):) ) jesli tak to juz duzy plus:)
Może byc tak jak napisała JulkaKulka, że rodzice poprostu nie chcą "stracić" ukochanej córeczki więc w tym wypadku czy to byłby ten czy inny mężczyzna :) i tak byliby niezadowoleni. Jeśli możesz spokojnie porozmawiać z mamą ( pisze tak bo wiem, że nie ze wszystkimi rodzicami się da) to postaraj się poznać jej niepokoje :) często ukryte między wierszami :):) zawsze wtedy łatwiej jakoś przekonać do Ukochanego i decyzji jaka podjęliście.
Jesli okaże się, że antypatia jest zupełnie bezpodstawna radzę tak jak wczesniej Anjuschka postarać się o to żeby przynajmniej część wesela pokryć z własnych funduszy, oszczędzi to Wam frustracji i słuchania wypominania. Ale czy to dobry pomysł musisz juz zdecydować sama :):) pozdrawiam i życzę Wam jaknajlepiej :)
No i tak jak już dziewczyny pisały to Wasza miłość i Wasza decyzja :):)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 13 Grudnia 2008, 22:06 »
Hej Kivi_23 :) widzę, że też w Duecie będziecie mieć wesele :)
A na której sali?

Co do zespołu - na razie na 90% jestem zdecydowana na MiniBand - byłam ostatnio na weselu gdzie grali i bawili gości - rewelacja jednym słowem.

Offline onaion

• nowicjusz
  • *
  • Bo każda miłość przychodzi w porę!
  • data ślubu: 7.08.201
« Odpowiedź #116 dnia: 14 Grudnia 2008, 23:33 »
Cytat: KaroLLA         K. J  K. G link=topic=12828. msg773317#msg773317 date=1228862107

Oleandro 7. 08 2010 (Szczecin)

Lovelusia 7. 08. 2010 (Śląsk)

Witam :)
Jestem tutaj nowa ;) Również planuję z moim K.  ślub na 2010 r.  a dokładnie na 7 sierpnia 2010 r.  :)
Dobrze wiedzieć, że są jeszcze przynajmniej 2 inne pary które będą ślubowały tego samego dnia co my :)

Pozdrawiam!

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #117 dnia: 15 Grudnia 2008, 09:33 »
onaion Witam  :hello:
 bardzo miło poznać!
:)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #118 dnia: 15 Grudnia 2008, 10:38 »
 :hello: onaion, jesteś może z okolic Poznania  ??? ;)

Offline onaion

• nowicjusz
  • *
  • Bo każda miłość przychodzi w porę!
  • data ślubu: 7.08.201
« Odpowiedź #119 dnia: 15 Grudnia 2008, 10:52 »
werka23 lovelusia :hello:

werka23 hmmm do Poznania mam jakieś 120 km ;) Mieszkam w Kole (o ile ta nazwa coś Ci mówi  8) )

Zapraszam Was również na forum hxxp: abcslubu. pl/forum/index. phpABC Ślubu
Tam również jest wątek o ślubach z 2010 r. , niestety jak na razie z tamtego grona tylko ja i mój narzeczony zdecydowaliśmy się na ślub 7. 08. 2010 r.