Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 777455 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #3450 dnia: 20 Stycznia 2010, 13:11 »
Widze ze nie tylko ja teraz "walcze" z zaproszeniami  ;) Ja przegladam  glownie Allegro, ale jak narazie nie zdecydowalam sie na zadne....  ;D

Tak przy okazji, ile miesiecy przed weselem powinno sie wyslac/wreczyc zaproszenie ????

Offline kezza

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #3451 dnia: 20 Stycznia 2010, 13:22 »
Ja zamierzam wysylac zaproszenia na poczatku marca, a slub i wesele mam w czerwcu.

Goscie przeciez musza miec czas zeby sobie zaplanowac urlop,  wydatki etc.
Miesiac wczesniej wysylam zaproszenia do tych co sa zaproszeni tylko na ceremonie zaslubin.
Małżeństwo, jak każda sztuka, nie może się obejść bez scen. 
                                                             — Jerzy Jurandot

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3452 dnia: 20 Stycznia 2010, 13:23 »
A ja czekam na próbki zaproszeń więc faktycznie więcej z nas ma teraz ten temat na tapecie :)

oleandro, nie ma czegoś takiego jak "odpowiedni czas przed weselem". Wszystko zależy od tego w jakich miesiącach jest wesele i czy gości masz z zagranicy np. Bo jeśli jest to termin typowo urlopowy to wydaje mi się, że im wcześniej tym lepiej, tak samo jak goście z zagranicy - często dużo wcześniej muszą takie wyloty/wyjazdy sobie ustalić. Ja mam ślub dopiero w sierpniu, ale jak tylko wybiorę zaproszenia to zamawiam i zaczynam wysyłać i w sumie nie interesuje mnie czy to dla kogoś za wcześnie ;) Im wcześniej będę wiedzieć ile mam gości tym lepiej dla mnie ;)

Offline kezza

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #3453 dnia: 20 Stycznia 2010, 13:40 »
Racja Mysikróliczek im wczesniej tym lepiej :)

Chociaz moi goscie juz wiedza, ze sa zaproszeni, ale kanalami nieoficjalnymi ;) Jak to bywa wsrod rodziny i przyjaciol.
Małżeństwo, jak każda sztuka, nie może się obejść bez scen. 
                                                             — Jerzy Jurandot

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #3454 dnia: 20 Stycznia 2010, 14:58 »
U nas jest tak, że M. jest w Polsce raz na 2 miesiące więc wysyłamy zaproszenia wtedy, kiedy będzie dla nas wygodniej.. My chcemy na święta Wielkanocne rozdać zaproszenia, przy okazji odwiedzin w rodzinie ;) goście będą mieć 1.5 miesiąca na zastanowienie się bo do 31 maja mają termin potwierdzenia :) chyba będzie dobrze :) a powiedzcie mi, czy Wasi przyszli mężowie mają już garnitury?? Kiedy najlepiej jest go kupić??

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3455 dnia: 20 Stycznia 2010, 15:22 »
Garnitur zostawiam na jakieś 3 miesiące przed, wcześniej nie będziemy kupować, bo i po co ;)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #3456 dnia: 20 Stycznia 2010, 15:37 »
My mamy zamiar zacząć się rozglądać na początku marca, mam nadzieje, że tyle czasu wystarczy..  Obejdziemy sklepy jak nic nie będzie ciekawego to poczekamy troszkę i znowu :) a jak nic no to w kwietniu trzeba będzie myśleć nad uszyciem..

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #3457 dnia: 20 Stycznia 2010, 15:39 »
Garnitur kupuje z moim K. gdzieś 2 tygonie przed weselem...Wcześniej on nawet niechce isc go szukać bo(jak to mężczyźni) uważa że, przecież zdążymy ze wszystkim :brewki: :mdleje: Zero stresu a ja już teraz sie denerwuje że niemogę sie zdecydować na suknię...ehhh :depresja: :depresja: :boje_sie:

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #3458 dnia: 20 Stycznia 2010, 16:54 »
Isus hehe mój M. też wychodzi z założenia że po co się spieszyć teraz jak to tyyyyyyle czasu do 3 lipca zostało :P ja tu stres że samochodu nie mamy, że kamerzysta i fotograf nie podpisany i w ogóle a M na to- spokojnie skarbie, mamy 5 miesięcy jeszcze :mdleje:
 ja też nie mam jeszcze sukienki, więc jedyna nie jesteś ::) mi teraz mgr i sesja w głowie.. po egzaminach gdzieś się rozejrzę 8)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3459 dnia: 20 Stycznia 2010, 18:19 »
I ja też bez sukni... w ogóle jakoś weny nie mam do tego  :mdleje:

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #3460 dnia: 20 Stycznia 2010, 19:31 »
Ja wam zazdroszczę. Też bym już chciała mieć taka lekką gorączkę w tym temacie. Żeby w końcu przyszedł czas na wybór i zamawianie zaproszeń, obrączek itp. W sumie mogłabym już to zrobić, bo czemu nie, ale po co skoro mam jeszcze trochę czasu, a może później spodoba mi się co innego?? i będę niezadowolona?? Tylko sprawa sukienki trochę mnie stresuje, bo chyba powinnam już zacząć chodzić po salonach, a jeszcze nie schudłam ;)

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #3461 dnia: 20 Stycznia 2010, 20:00 »
Zapraszam Was kochane również do mojego odliczanka.....
hehe :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:
 :Wzruszony: no to niejestem sama z suknią:))ciesze sie że jesteście ze mną :tak_2: :przytul: :uscisk:

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #3462 dnia: 20 Stycznia 2010, 20:54 »
Ja też jeszcze nie mam sukni ;)

Offline Aniaa

• forumowicz
  • data ślubu: 24.04.2010
« Odpowiedź #3463 dnia: 20 Stycznia 2010, 20:59 »
Cześć dziewczyny :)

Dawnooo mnie tu nie było... Więkoszość pewnie w ogóle mnie nie kojarzy :)

Ale powracam i mam nadzieję, że już częściej będę Wam towarzyszyć  w tym wątku :)

Pozdrawiam Was wszystkie!

:)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3464 dnia: 20 Stycznia 2010, 22:03 »
Dziewczyny, ja też nie mam jeszcze sukni i powoli zaczynam się denerwować, bo nic mi się nie podoba tak na 100%! :-\

Aniaa witaj! :-*

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #3465 dnia: 20 Stycznia 2010, 22:55 »
Aniaa  a ja Ciebie bardzo dobrze pamietam  ;D  ;) jak tam Twoje przygotowania ? ty masz slub jako jedna z pierwszych wiec u Ciebie pewnie suknia i zaproszenia dawno wybrane  :D

Offline asiasmash

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2010
« Odpowiedź #3466 dnia: 20 Stycznia 2010, 22:59 »
dziewczyny  nie chce was stresować ale lepiej ni zostawiać tak tej sukni na ostatni moment - ja mam już tylko 4 miesiące do ślubu i usłyszałam już w salonach, że jest za późno na zamówienie sukni  :(  nawet się nie podejmą bo może nie przyjść, wiec już z musu jutro idę i zamawiam suknie, chociaż nie do końca jestem przekonana ale już muszę wiec nie zwlekajcie :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #3467 dnia: 20 Stycznia 2010, 23:17 »
oj Asiu nie zazdroszcze ze jestes taka "przybita do muru"  ;) mam nadzieje, ze mimo wszystko znajdziesz suknie do ktorej bedzie w 100% przekonana. Powodzenia!!

Offline asiasmash

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2010
« Odpowiedź #3468 dnia: 20 Stycznia 2010, 23:25 »
nie no nie ma aż takiej tragedii - wybrałam sobie suknie według mnie najlepszą ze wszystkich które mierzyłam a sporo ich było. Moj problem polega na tym że jest mnie niewiele i staram sie optycznie powiększyć  :P no i zdecydowałam się na sincerity 3339. wydaje mi się że najlepiej do mnie pasuje :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #3469 dnia: 20 Stycznia 2010, 23:33 »
Asiu czy to ta?

Ja ja chyba tez mierzylam (albo bardzo podobna), jesli dobrze pamietam to w Arvenie. Moim zdaniem jest cudna! Prawie wszystkie sincerity sa ladne - takie bajkowe  ;)

Offline Marcia23

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7.08.2010
« Odpowiedź #3470 dnia: 20 Stycznia 2010, 23:40 »
A mi sie tak nie chce isc mierzyc ze to szok ... w ogole jakas inna jestem bo nie cierpie mierzyc ciuchow, najchetniej od razu bym kupowala bez przymiarek  ;)
Wezme sie za to w lutym .... bo musze ... na targach upatrzylam sobie jedna .... dodatkowo baaardzo tania no ale czas oczekiwania nawet ok 5 m-cy  :-\ Poza tym chcialabym miec to juz z glowy zeby sie nie stresowac bo do slubu zostalo nam 199 dni  :hahahaha: !! kurcze jak ten czas leci .... dopiero sale rezerwowalismy ... a to juz rok minal .... ehhh

Moj Łukasz ten na luzie .... co z tego ze jeszcze nie mamy foto i kamery ... przeciez jeszcze zdazymy, mowie Wam, czasami mam ochote go  :Kill:
A za garniturem bedziemy pewnie w czerwcu/lipcu chodzic, bo chlopisko stwierdzilo ze musi brzuszko jeszcze zrzucic i na samym koncu bedzie garniaczek kupowal  :grin:

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #3471 dnia: 21 Stycznia 2010, 08:24 »
My garnitur kupujemy za 2 tygodnie:) tak samo buty. a to z czystej oszczędności - teraz są przeceny więc warto się rozejrzeć za strojem dla PM.

Co do zaproszeń, to zaczynam produkcję w przyszłym tygodniu. Próbne zaproszenie poniżej - paper jest perłowy ecru, czego nie widać na zdjęciu, a kokarda nie będzie taka spłaszczona :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #3472 dnia: 21 Stycznia 2010, 08:56 »
Akirka - a jak robisz tę kokardę? Kupujesz gotową, czy sama będziesz ją tak składać?

Ja całe szczęście suknię już mam - tylko intensywnie się odchudzam :) i zobaczymy, jak to będzie. Najwyżej na szybko będziemy suknię zwężać.
W ogóle muszę na dniach poje3chac do rodziców i ją przymierzyć - bo już nie pamiętam, jak na mnie leży i czy nadal mi się podoba :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #3473 dnia: 21 Stycznia 2010, 09:04 »
Arika bardzo podobne do moich - są w moim wątku odliczankowym - https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=18400.330

To jeszcze wersja bardzo probna, ze zwykłym papierem

Jeśli któraś szuka bukietu to moj PM znalazł fajną stronkę  - http://naszdzien.blox.pl/2009/01/Duzo-kwiatow.html
Jest w czym wybierać

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #3474 dnia: 21 Stycznia 2010, 09:28 »
no mój mężczyzna też całkiem bezstresowo podchodzi do zakupy garnitury. Jedynie czym mnie ciągle drażni to, że kupi sobie w kolorze białym  :P mam nadzieje, że mi tego nie zrobi.

ja też ciągle niezdecydowana jestem na jakiekolwiek zaproszenia, a mamy paru gości z dalekich stron i musiałabym już wysłać.....
Ciągle czegoś brak...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3475 dnia: 21 Stycznia 2010, 09:43 »
akirka, bardzo ładne zaproszenia! :)

Anjuschka, a nie boisz się, że przy mocny zwężaniu sukni straci ona swój fason?  ??? Trochę mi to spędza sen z powiek... że nie będzie wyglądała tak jak ta "niezwężana"  ::)

maggi-80, zaraz obejrzę linki :)

listek, pogadaj z Nim :) Może uda Ci się Go przekonać bez użycia siły ;D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #3476 dnia: 21 Stycznia 2010, 10:00 »
Jak schudnę bardzo dużo (co raczej się nie stanie) to kupię nową :) tyle ładnych sukien jest na allegro, że na pewno coś by się wybrało. Wtedy tylko małe przeróbki i suknia będzie gotowa.

Offline Aniaa

• forumowicz
  • data ślubu: 24.04.2010
« Odpowiedź #3477 dnia: 21 Stycznia 2010, 11:44 »
Aniaa  a ja Ciebie bardzo dobrze pamietam  ;D  ;) jak tam Twoje przygotowania ? ty masz slub jako jedna z pierwszych wiec u Ciebie pewnie suknia i zaproszenia dawno wybrane  :D

Zgadza się, mój wielki dzien zbliża się wielkimi krokami, co powoduje u mnie z dnia na dzień coraz więcej paniki :)

Suknia wybrana, zaproszenia rozdane, ale jeszcze tyyyle przed nami do załatwienia.

no mój mężczyzna też całkiem bezstresowo podchodzi do zakupy garnitury. Jedynie czym mnie ciągle drażni to, że kupi sobie w kolorze białym   mam nadzieje, że mi tego nie zrobi.

Skąd ja to znam :) Mój K. uważa, że garintur można kupić tydzień, dwa przed ślubem i nie ma co się stresować. Luzik w pełni :)

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #3478 dnia: 21 Stycznia 2010, 12:29 »
Mysikróliczek no właśnie chce mu dać ostatnią szansę na podjęcie właściwej dla niego decyzji. Ale ciągle słyszę czemu ja nie mogę być w białym to też jest mój dzień  :P jak kupi biały to m u go zaleję czerwonym winem  ;D i już nie będzie biały  ;D

Aniaa jakie mieliście zaproszenia? sama robiłaś czy kupowałaś?
Nie dziwię się paniki bo ja dopiero w sierpniu, a już mam stresa a co dopiero będzie 3 miesiące przed ślubem  :-\
Ciągle czegoś brak...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3479 dnia: 21 Stycznia 2010, 13:12 »
No to powiedz Mu, że wszędzie piszą, że BIAŁY jest zarezerwowany dla Panny Młodej, nigdzie nie piszą, że dla Pana Młodego. No, ale skoro chce robić za Panne na własnym ślubie...  :P  ;D

Może to poskutkuje  :los:

Czasem trzeba brutalniej  :bicz:

PS. Ja bym walczyła do upadłego, nie podobają mi się PMowie w białych garniakach, no nie i koniec. Dobrze, że mój nie chce białego... uff ;)