Autor Wątek: Słońce i Księżyc staną się jednością 6.06.2009  (Przeczytany 81334 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
Odp: Słońce i Księżyc staną się jednością 6.06.2009
« Odpowiedź #750 dnia: 12 Marca 2009, 21:59 »
Podziwiam Cie za wytrwałość z ćwiczeniami :)  :-* wieczorne

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #751 dnia: 12 Marca 2009, 22:05 »
Ojjj ta Twoja wytrwalosc - naprawde podziwiam :)
Chociaz jak ja bym postanowila cwiczyc to tez bym cwiczyla :)

Zostawiam wieczorne  :-*

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #752 dnia: 13 Marca 2009, 02:54 »
Dawno nie zaglądałam - ale juz nadrobiłam  ;)
Pewnie, że fajnie  ze teściowa was wspomoże finansowo - ja niestety na moją nie moge liczyć  :-\
Bardzo ładne te czarno- białe zdjęcia  :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #753 dnia: 13 Marca 2009, 17:24 »
Ja tez żałuję że nie założyłam sobie aparatu... Ale niestety nie miałam na to pieniędzy kiedyś ::)
Kochana ból zniesiesz a już niedługo będziesz miała piękne ząbki :)

Nie przejmuj się, z wszystkim się wyrobicie :) Zaniedługo tyle spraw będzie wam się sypało, że nawet się nie obejrzysz a będziesz miała pełną listę załatwionych spraw ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #754 dnia: 15 Marca 2009, 21:49 »
niedzielne zostawiam  :-* :-* :-*

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #755 dnia: 15 Marca 2009, 22:29 »
 :-* :-* :-* na koniec weekendu :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #756 dnia: 15 Marca 2009, 23:37 »
Zostawiam buziaki na miły początek poniedziałku ;D :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #757 dnia: 16 Marca 2009, 08:03 »
buziaki na dzien dobry :-* :-* :-*

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #758 dnia: 16 Marca 2009, 08:35 »
Witam dziewczyny.

Weekend zapracowany jak to zazwyczaj u mnie jest. Zaczęło sie od piątku wieczorem jak  jechałam do mamy, złapałam gumę a raczej strzeliła mi opona, no nic każdemu może się zdarzyć, ale okazało się, że nie jedna guma tylko 2. Na szczęście byłam już za Częstochową a przed Siewierzem, więc dzwoniłam po brata, no a ten przyjechał najszybciej jak mógł z kołem drugim, no nic nie uznaję 13 w piątek, każdemu kierowcy, który pokonuje tyle km co ja może sie to przytrafić.

Sobota zabiegana jak nie wiem, bo musiałam do wulkanizatora, żeby mi koła naprawił, bo przecież pożyczone koło trzeba było oddać, trochę czasu to zajęło, no ale udało się.

Po południu pojechałam do krawcowej na przymiarkę. Sukienka jest uszyta, trzeba tylko ją skrócić i będzie gotowa, no i płaszcz jest do zrobienia prawie cały, tzn on tez ma nadany kształt, trzeba go skrócić i naszyć aplikację.
Na następną przymiarkę jestem umówiona dopiero na maj, tak około 10 maja, żeby sprawdzić moje wymiary, czy się nie zmieniły, a odbierać będę sukienkę najwcześniej tydzień przed weselem. Dla krawcowej to nie problem, żeby sukienka u niej sobie wisiała na manekinie, a w domu jakoś nie będzie miejsca na wiszącą kieckę.

Pierwszy raz widziałam się w sukience, i powiem Wam że źle nie wygląda, tzn sukienka jest ładna, ale ja wiem, że muszę schudnąć, bo ja sama się sobie nie podobam. Jak założyłam płaszczyk, no to wtedy widać ten prawdziwy efekt. Wiem, że sie nie pomyliłam z wyborem sukienki.
Zdjęć nie robiłam, dopiero będą w maju.

Poza tym mam już mój akt urodzenia i chrztu, w akcie chrztu nie było adnotacji o bierzmowaniu ale na szczęście mam mój dokument który dostawaliśmy na bierzmowaniu i jest z pieczątką parafii, więc jest to również ważny dokument.
Czekamy teraz na akt urodzenia i chrztu mojego B, które muszą przyjść listownie z Łodzi. Dopiero potem załatwianie w USC i umówienie się z proboszczem w Katowicach w kościele.

Aaaa.... co ważne jest bardzo ale to bardzo. Nie mieliśmy czym jechać do ślubu, bo jakoś tak wyszło, ostatnio jak byliśmy z zaproszeniami u mojego chrzestnego on zaoferował się, że zapyta się swojego szefa czy byłby tak uprzejmy podwieźć nas do ślubu.
No i zgodził się ten człowiek, wiem tylko, że auto to Mercedes, opcja full wypas, ale jaki model zapomniałam zapytać z przejęcia jak się dowiedziałam, że udało się załatwić.  :skacza:

Więc kolejny problem spadł nam, zostaje tak naprawdę załatwienie w USC dokumentów i w kościele, i zakup ubrania dla B., ja jeszcze muszę kupić sobie coś na niedzielę, na obiad, może też jakąś sukienkę kupię. Aha no i jeszcze dokupić musimy alkohol i w sumie mamy wszystko.

Na koniec mojego tasiemca pochwalę się, że zostały nam do rozdania 2 zaproszenia i rozdamy je w przyszła sobotę i niedzielę. :D :D :D

No ja muszę jeszcze w pracy dać zaproszenia ale tego już nie liczę bo to są zaproszenia tylko do kościoła, a znając życie nikt z tych osób nie przyjedzie bo jest to jednak odległość 300 km prawie. :P

Buziaki w poniedziałek, oby weekend jak najszybciej dotarł do nas  :-* :-* :-*

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #759 dnia: 16 Marca 2009, 11:26 »
oo to fajnie, że tak do przodu idziecie  ;D sukni na Tobie to się doczekać nie mogę  :)
a co do dokumentu od bierzmowania to miałam identyczną sytuację i musiałam lecieć do mojej parafii po świeże świadectwo bierzmowania bo mi mówili, że to stare (które dostałam przy bierzmowaniu) to już nieaktualne.. więc lepiej się dowiedz wcześniej jak to u Was jest  :)

pozdrawiam poniedziałkowo  :-*

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #760 dnia: 16 Marca 2009, 14:21 »
Oj tak mało czasu zostało :)
A sprawy już pozałatwiane :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #761 dnia: 16 Marca 2009, 15:42 »
Niedlugo zapomnisz o tych wszystkich nieprzyjemnych sprawach :)) Bedzie weselicho!!! :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #762 dnia: 16 Marca 2009, 15:47 »
Kochana widzę że u Ciebie szał przygotowań :):)
No już coraz bliżej  ;) ;)
Buziaki  :-* :-* :-*

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #763 dnia: 16 Marca 2009, 20:42 »
dawno mnie nie było,ale już wszystko nadrobiłam :)

fajne macie obrączki, zdjęcia z Irlandii i Wasze czarno-białe bardzo ładne :)

widzę też,że już większość załatwiona ;D  podziwiam ,że tworzysz drzewo genealogiczne rodziny.. obyś się dowiedziała czegoś o dziadku.

zostawiam  :-* :-*

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #764 dnia: 17 Marca 2009, 14:43 »
Witam Was. :-* :-* :-*

Dzień paskudny, no ale cóż, do pracy chodzić trzeba bez gadania. :-\

Rano myślałam, że nie dam sobie sama ze soba rady, tak mnie jajniki bolały, że szok. Juz dawno tak nie miałam, na szczęście miałam sporo roboty, więc po jakiejś godzinie w pracy przeszło mi i teraz spotkanie za spotkaniem, zastanawiam sie kiedy zacznę zapominać to co do mnie mówią, fakt zapisuje kajet od deski do deski ale w końcu coś przeoczę. ::)

Dziewczyny miło Was widzieć u mnie. :skacza:

A wczoraj wieczorem robiliśmy... wielkie nic...
Położyliśmy sie po obiedzie na kanapie i jak te dwa leniwce leżeliśmy, B. zasnął a ja cos tam oglądałam sobie.
O 22.15 już byłam wykapana i leżałam w łóżeczku, a mój B. chrapał. To chyba jest już przesilenie wiosenne i mamy dosyć, potrzeba nam odpoczynku, słońca.

Jakoś naszło mnie dzisiaj i zastanawiałam się jak to będzie w tym naszym wielkim dniu...
W sumie zobaczcie tyle przygotowań, tyle zachodu, tyle załatwiania... aten jeden dzień zleci tak, że nawet nie będziemy pamiętać go w całości. Zostaną tylko wspomnienia, trochę zdjęć i parę opowieści znajomych i rodziny co ciekawego zauważyli i zapamiętali...
A jak my wypadniemy? Ile będziemy mieli wpadek? Czy nasz taniec zachwyci nie tylko nas ale i innych, czy popłyniemy tak jak sie uczymyu płynąć w tańcu, czy będą potknięcia?
Jest tyle pytań tyle niewiadomych, a jednak tak czekamy z utęsknieniem, lekkim przerażeniem na ten dzień, na ta godzinę.
Nie możemy się doczekać, aż spojrzy na nas nasz jedyny wybrany mężczyzna i zobaczymy zachwyt w jego oczach, może i brak słów.
Jak to będzie podczas błogosławieństwa, czy zaleję sie łzami ze wzruszenia, czy będę czuła brak taty, w tak ważnej dla mnie chwili?
Tyle pytań a jednak...
Chyba warto dla tego jednego jedynego dnia ...
 :D :D :D

RELACJA

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #765 dnia: 17 Marca 2009, 18:09 »
Warto, warto :)
Super że już prawie wszystko macie z głowy :) lada dzień, ten wielki dzień ;D ;D ;D
Potem z pewnością odpoczniecie, zatonięci w wspomnieniach z tego pięknego dnia :)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #766 dnia: 17 Marca 2009, 22:47 »
Ale macie już dużo pozałatwiane :) mnbie też dopadło przesilenie wiosenne, rano wstać nie mogę, spałąbym cały dzień, w pracy chodzę nieprzytomnna... masakra, ja już chce maj ;D
Pewnie że warto :)

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #767 dnia: 18 Marca 2009, 13:59 »
Te wszystkie przygotowania zaowocują pięknym i niepowtarzalnym dniem ślubu. Wiadomo więc, że warto :D

Buziaki środowe

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #768 dnia: 18 Marca 2009, 18:14 »
mnie też ostatnio ciągle nachodzi myśl o tym jedynym dniu... właściwie cały dzień o tym myślę  ::)
nie mogę się już doczekać  :)

:-* :-* :-* :-* środowe zostawiam

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #769 dnia: 19 Marca 2009, 08:16 »
Był poniedziałek a dzisiaj już czwartek, wczoraj nie wiedziałam w co mam ręce włożyć w pracy, spotkanie za spotkaniem, jeszcze tyle dokumentów do zrobienia, że szok. Dzisiaj muszę wszystko zrobić, bo inaczej będzie krucho z terminami.
A dzisiaj podczas śniadania ustaliliśmy z moim B. jaką ma krew a ma A Rh +, ja mam 0 Rh +  więc nie mamy konfliktu serologicznego. Ale to tak na przyszłość jak będziemy starać się o dziecko.

No a za oknem zima, pada śnieg, a wczoraj wieczorem normalnie jakaś tragedia, kości mnie tak bolały, w głowie huczał wiatr, o 21.30 już zasypiałam,  strasznie źle działa na mnie ta pogoda. No ale cóż w marcu jak w garncu trzeba to przeczekać, za chwilę kwiecień i już cieplej się zrobi.

No i już szef u mnie był i pytał się czy wypchniemy kilka pism... na szczęście bardzo lubie swojego szefa i szanuje go za decyzje, poza tym jest bardzo życiowy, i można z nim bez problemu pogadać.

Buziaki dla was czwartkowe  :-* :-* :-*

RELACJA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #770 dnia: 19 Marca 2009, 10:51 »
śnieg  :o :o :o tutaj już o śniegu zdążyłam zapomnieć
chociaż zimno jest   :( już się wiosny nie mogę doczekać

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #771 dnia: 19 Marca 2009, 10:59 »
Ciepło jest więc śnieg sie topi od razu, ale sypie mokrym śniegiem od samego rana.

RELACJA

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #772 dnia: 19 Marca 2009, 11:14 »
no to ja sie pochwale ze u nas słonko 3 dzien z rzedu swieci i jest cieplo, ale sniegu oczywiscie nam nie brakuje i jeszcze duzooo czasu potrzeba zeby sie stopil

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #773 dnia: 19 Marca 2009, 12:33 »
Mika przybij piątkę ;) Mamy taka samą krew  jak wy ;))) Ja mam 0 RH+ a mój Tomek A RH+ hihihi :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #774 dnia: 19 Marca 2009, 15:31 »
U nas cały dzien sypie śnieg - taki drobny i z przerwami ale sypie  :-\
czwartkowe  :D
a ja nawet nie wiem jaka mam grupe krwi  :drapanie:

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #775 dnia: 19 Marca 2009, 17:45 »
Justynko w książeczce zdrowia dziecka (tej pierwszej) powinnas miec ;))) Chyba ze masz ja cały czas, a nie masz jeszcze legitymacji ubezpieczeniowej :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #776 dnia: 19 Marca 2009, 18:45 »
w ksiazeczce zdrowia dziecka nie mam  ::)  :D juz sprawdzałam kiedyś  :-\
legitymacje ?? tzn tą kartę NFZ  ;D - to mam ją od poczatku  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #777 dnia: 19 Marca 2009, 19:08 »
Justynko tak, taka kasiazeczke sie ma jak sie pracuje, to tzw legitymacja ubezpieczeniowa. Tam napewno nie masz grupy krwi wpisanej, to niemozliwe ;))

Widocznie jak sie urodzilaś to Ci nie wpisali do ksiażeczki :) Ja i mój brat mamy wpisane stad wiem o grupie krwi Justynko.

Może rodzice wiedzą? Napewno masz grupe krwi taka jak mama lub tata więc dwie do wyboru ;)))

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #778 dnia: 19 Marca 2009, 19:16 »
hehe  ;D u nas to nie ksiazeczka tylko taka karta- dyskietka  ;) wiem ze tam nie ma gr krwi  ;D
właśnie o to chodzi ze mi nie wpisali  :-\ mama mowi ze nie wie czy ta to moja czy mojego brata  :D
echh bede robić badanie to sobie sprawdze  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #779 dnia: 19 Marca 2009, 19:19 »
Justynko w PL miałam i dyskietke i Legitymacje Ubezpieczeniową - to jest kochana ksiązeczka pracownicza :)) Nic wspolnego z dyskietka nie ma :)) Tam pracodawca Ci wbija gdzie pracujesz i pieczatke z data i to sie pokazuje w przychodni poza dyskietka :)