Autor Wątek: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)  (Przeczytany 261975 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Odp: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)
« Odpowiedź #1800 dnia: 17 Marca 2009, 15:35 »
Zazdroszczę :D A kiedy oficjalne otwarcie strony www nastąpi ???
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1801 dnia: 17 Marca 2009, 15:36 »
Tak właśnie myślałam, że to będzie taki smaczek żeby tylko nas zachęcić do konkretów :)

hehehe, ale ja poczekam :) cierpliwa będę  ;D ;D ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1802 dnia: 17 Marca 2009, 15:38 »
Myślę, że pod koniec kwietnia. Czekają mnie jeszcze 2 sesje, z 4 dziewczynami i muszę treść merytoryczną uzupełnić.

Ricardo, Ciebie też ta przygoda czeka ;)

Demka. Nic straconego. W planach mam plener, ale to za jakiś czas. Mam też pomysł na Ciebie, zatem szykuj się Kochana.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1803 dnia: 17 Marca 2009, 15:50 »
wiem, wiem :) jeszcze kilka dni :) i uwaga! nadchodzę  ;D ;D ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1804 dnia: 17 Marca 2009, 22:29 »
Mamuśki, czy Was też irytuje, że dziecko ciągle wymaga opieki :?:

Kocham ją mocno, mocno, ale czasem mnie szlag trafia. Bo ciągle coś. A to jedzonko (mam wrażenie, że bez przerwy mimo 5 posiłków na dobę), a to kupa, a to spacer, a to się nudzi,  a to na spanie jędoli. No ciągle coś! Aż mnie trafia czasem! Chciałabym by choć raz przyjechała jedna lub druga babcia, bądż kto inny, wyjął mi te obowiązki z rąk i powiedział "A teraz Nina masz czas dla siebie. Idź się prześpij, przespaceruj, na zakupy" Mąż mi to daje, ale ja czuję niedosyt. Brak mi pomocy ze strony najbliższych...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1805 dnia: 17 Marca 2009, 22:32 »
nie tylko Tobie...

mi pies z kulawą nogą nie pomoże...poza mężem, po godzinie 18-tej;

dzisiaj pisałam powiedzmy referat w rozkroku pomiędzy laptopem a dywanem...teraz kończę....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1806 dnia: 17 Marca 2009, 22:39 »
Mi pomaga Tomek, ale dopiero po powrocie z pracy, a wraca różnie. Ale i tak wtedy zazwyczaj "przejmuje" Wiktora, a mi "zostaje" Oskar.
Niby mam obie babcie na miejscu, ale też mnie za często nie odciążają. Marzy mi się wyjście gdzieś bez pośpiechu i latania z wywieszonym jęzorem.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1807 dnia: 17 Marca 2009, 22:42 »
ninka na szczescie to normalne
tzn nie na szczesćie ale cie rozumiem
ja mam ochote uciec na kraj świata
mam troszke oddechu w weekendy bo uciekam do poznania do szkoly
ale mała strasznie to przeżywa

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1808 dnia: 17 Marca 2009, 22:46 »
Właśnie- mąż. Tylko On. Babcie to na specjalną prośbę, same z siebie NIGDY!!! Mąż ma też swoje obowiązki, a i tak bardzo mnie wspiera. A babcie tak się zarzekały, że będą pomagały, a trzeba zawsze się prosić. Nie pchają się drzwiami, ani oknami by nas odciążyć. Wyobrażacie sobie, że ani jedni, ani drudzy dziadkowie NIGDY na spacerze z Mariką nie byli? A miałabym jakieś 3 godziny dla siebie. Nie mówię, że co dzień, ale np. 1 raz w tygodniu byłoby dla mnie zbawienne.

Jutro pomoże mi teściówka, ale też na wyraźną prośbę i to w ściśle określonych godzinach, a ja bym chciała żyć aktywniej. Nie zrozumcie mnie źle bo ja kocham Marikę i chętnie spędzam z nią czas, ale chcę też móc zrobić coś bez konieczności patrzenia przez pryzmat braku czasu, bo Ona jest.

Czuję się okrutnie pisząc to, ale tak mnie nagle oświeciło.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1809 dnia: 17 Marca 2009, 22:49 »
ninka ale nie musisz sie tlumaczyc kazda z nas ma takie chwile
tzn ja mam nawet tygodnie  ;D ;D ;D
ale uwierz ze jakby babcie ci sie pchaly drzwiami i oknami to byś klnęła jak szewc
docen to że musisz sie prosić żeby ją zabrali a nie prosić żeby oddali  ;D

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1810 dnia: 17 Marca 2009, 22:54 »
Ty byś chciała żyć aktywniej, a ja bym chciała się nad czymś skupić bez stopperów w uszach
a tak musze robić...bo mnie jej wyjcowanie po prostu rozprasza
nawet jak niania się nią zajmuje;

gdyby moi rodzice mieszkali na miejscu było by inaczej....a i tak oni potrafią tu przyjechać;
dla teściowej kilka przystanków tramwajem jak widać za dużo...nigdy nie raczyła tu sama przyjechać od kiedy Ewa jest na świecie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1811 dnia: 17 Marca 2009, 22:59 »
Ninka uwierz mi doskonale Cie rozumiem, dlatego tak dobrze zrobił nam wyjazd i te 5 godzina na nartach bez Ewy.
A tak w ogóle to nie pomyślałaś, że oni nie chcą się narzucać. Może po prostu trzeba częściej im mówić czego sie oczekuje.

Co do pomocy to mam odwrotnie ja muszę moje "mamy" stopować, bo by wszystko robiły. Teściowa to by co tydzień jedzenie przywoziła, a moja mama chce nam sprzątnąć (mnie tam trochę bałaganu nie przeszkadza, a jak gdzieś jakieś koty - też maja prawo), uprasować, wyprać, a ja się wściekam, bo przecież ona nie od tego. Teraz jak nas nie było miała tylko kwiatki podlać, a jak wróciłam to brudy wyprane i uprasowana, zdechłe kwiatki na balkonie sprzątnięte a mieszkanie odkurzone, no normalnie nie mogę z ta moją mamą.
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2009, 23:02 wysłana przez aaaneta »

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1812 dnia: 17 Marca 2009, 23:00 »
Nina ja się szczerze przyznaję że uwielbiam być w pracy i NIE być w domu  z dziećmi bo nie znosze z nimi siedzieć.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1813 dnia: 17 Marca 2009, 23:03 »
Niedawno wspomniałam mojej mamie, że robię coś dla siebie (sprawy zawodowe) bo potrzebuję zająć umysł, wyznaczyć sobie cel, uciec od obecnej monotonii. A moja mama mi odparła: To Ty za mało masz obowiązków przy dziecku :?: .... ręce mi opadły

Niby ich obecność wiecznie tutaj byłaby nie do zniesienia, ale proszenie się o każdą wizytę męczy mnie również.
Uffff, że nie ja jedna. Już myślałam, że prawdziwie wyrodna jestem.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1814 dnia: 17 Marca 2009, 23:03 »
Do mnie ci kochana jeszcze daleko :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1815 dnia: 17 Marca 2009, 23:10 »
A ja wcale nie zamierzam Cię doścignąć Ryba :D

Jednak wiecie, jak jest. Czuję się ciut lepiej, że nie tylko mi dziecko "przeszkadza" w pewnych sprawach. Choć za nic w świecie nie wyobrażam sobie życia bez Mariki.

Kiedyś myślałam, że mogę być Matką Polką realizującą się w zabawie w dom. Jednak nie.Potrzebuję też innego rodzaju aktywności do pełni szczęścia. Mam troszkę szersze perspektywy. Choć podziwiam dziewczyny poświęcające się rodzinie, gospodarstwu, jeśli tylko je to prawdziwie uszczęśliwia. Jedną taką znam i podziwiam jej zapał z jakim oddaje się byciu matką, żoną i kochanką. Ja lubię pełnić te funkcje, ale nie jako wyłączne.
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2009, 23:12 wysłana przez Ninka »

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1816 dnia: 17 Marca 2009, 23:14 »
Ninko , wiesz czego Wam potrzeba ? Parcy , jak nic !  Mówie ci !
Nie ma nic bardziej uzdrawiajacego dla zwiazku matka-dziecko jak praca !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #1817 dnia: 17 Marca 2009, 23:16 »
Choć podziwiam dziewczyny poświęcające się rodzinie, gospodarstwu, jeśli tylko je to prawdziwie uszczęśliwia. Jedną taką znam i podziwiam jej zapał z jakim oddaje się byciu matką, żoną i kochanką. Ja lubię pełnić te funkcje, ale nie jako wyłączne.

ekhm...ekhm......to o mnie???? ;D ;D ;D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1818 dnia: 17 Marca 2009, 23:16 »
Nina no to jestem spokojna o swoje stanowisko :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1819 dnia: 17 Marca 2009, 23:21 »
Ela! Ja mam DG i obowiązki inne niż zmienianie pieluch. Ba! Mam też dziesiątki pomysłów, jak ubogacić swoje oferty. Zresztą pracuję ciągle nad tym, ale... przy dziecku ciężko mi działać i niektóre pomysły umierają z racji braku czasu i tego, że nie mam z kim dziecka zostawić, by rozwinąć skrzydła. Opiekunka póki co nie wchodzi w grę.

Lea, ależ jesteś skromna ;) Jasne, że o Tobie pisałam wyżej!

Ryba, możesz spać spokojnie!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1820 dnia: 17 Marca 2009, 23:25 »
czemu opiekunka w grę nie wchodzi?
to by było jakieś wyjście z sytuacji
— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1821 dnia: 17 Marca 2009, 23:28 »
Bo sam ZUS zabierałby mi jej pensję...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1822 dnia: 17 Marca 2009, 23:29 »
aaaaaaa ....no tak...
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1823 dnia: 17 Marca 2009, 23:29 »
DG ?  ::) Dolce&Gabbana ?  ;D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #1824 dnia: 17 Marca 2009, 23:30 »
Choć podziwiam dziewczyny poświęcające się rodzinie, gospodarstwu, jeśli tylko je to prawdziwie uszczęśliwia. Jedną taką znam i podziwiam jej zapał z jakim oddaje się byciu matką, żoną i kochanką. Ja lubię pełnić te funkcje, ale nie jako wyłączne.
ale Nina...ja mam wiele pasji!!! nie tylko dom jest dla mnie najważniejszy..owszem mam taki moment w życiu kiedy rodzina,dom,ogród są najważniejsze...ale przecież robię ręczne zaproszenia na ślub, chodzę na lekcje śpiewu, udzielam się w naszym wiejskim domu kultury_wpółorganizuje imprezy okolicznościowe, biorę udział w konkursach...
owszem teraz jest to wszystko związane z moim obecnym miejscem zamieszkania..ale dobrze się z tym czuję.

a!!!i dziękuję za podziw!!! ;D ;D ;D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1825 dnia: 18 Marca 2009, 00:12 »
Obecnie pracuję nad tym, by i jedno i drugie opłacić z palcem w d... na to jednak trzeba czasu, a ten wiadomo jest limitowany. To wszystko opóźnia, i tak koło się zamyka.

Jednak mam siłę do działania i im więcej przeszkód tym chętniej chcę im stawić czoła. Jedną rzecz teraz wiem na pewno. Jestem zwierzęciem stadnym, muszę być wśród ludzi, muszę istnieć, jako indywidualna jednostka i osoba samodzielna, muszę się realizować zawodowo!

Lea, ja wiem i nic Ci nie ujmuję. Piszę o samorealizacji zawodowej. Mi jest ona potrzebna by żyć! Też mam swój fitness, tańce, wykłady, wizaż, ale mi mało, mało, mało! Stąd poważnie obieram 2 nurty i w nie będę inwestować siebie.

Ela, jeszcze nie, ale niedługo...

Protezą takiego celu między innymi jest teraz 6 Weidera. Niemniej zawsze chciałam ją wypełnić, to czemu nie teraz?

I tak dziś znowu dałam radę. Liczba powtórzeń w serii wzrosła z 6 do 8, co przy 3 seriach dało 6 dodatkowych powtórzeń każdego ćwiczenia. Jakby nie liczyć, to daje pełną 4 serię. Zaczynają się schody. Zwłaszcza, że na treningu w pracy miałam dziś około 40 minut ćwiczeń brzucha dodatkowo. Trwam jednak w postanowieniu.

Po zajęciach kopnęłam się też na solarium. Pierwszy raz od października 2007 roku. Tylko 4 minuty, ale na MC mamy nowiusieńkie łóżko Ergo Line i czuję efekt. To mi dało do myślenia: po kim Marika będzie miała cerę? Moja jest delikatna i jasna, a Pawła gruba, elastyczna i ciemna. Sądząc po kolorze oczu Małej i jej podobieństwie do ojca, to pewnie będzie opalała się, jak on. Łatwo i na brąz, a nie jak mamusia na raczka. To chyba jedno z I szczęść, jakie wynikają z bycia podobną do ojca, w Jej przypadku.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1826 dnia: 18 Marca 2009, 10:04 »
Tak tak, praca i potem 2-3h wieczorkiem z dzieckiem... to jest to :) mój TŻ jest teraz na zwolnieniu lekarskim i niestety trafił na okres ząbkowania... lekko nie ma....

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1827 dnia: 18 Marca 2009, 10:56 »
O proszę, jaki nasz naród bogaty w kobiety pracujące!

Szczerze to dookoła widzę dużo dziewczyn, które "siedzą w domach" Często na prośbę (żądanie) mężów. Mój P na szczęście pcha mnie do działania. Czasem, gdy widzi gasnący zapał podbudowuje mnie umiejętnie... a mówią, że porządnego faceta w klubie nocnym nie uraczysz ;D

Teraz siedzę i wybieram foty do obróbki. Niestety program graficzny mi się wiesza i muszę na głowę ds technicznych poczekać (czyt. mojego męża) Marika ucina drzemkę, a po niej, jak co dzień spacer, obiad, zabawa, trening, kąpiel Małej, chwila na uporządkowanie swoich spraw i od nowa...

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1828 dnia: 18 Marca 2009, 11:01 »
Ninka Twoja doba powinna być o jakieś kilkanaście godzin dłuższa ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1829 dnia: 18 Marca 2009, 11:20 »
Taaaa, to już stwierdziłam w szkole średniej. Zwłaszcza, że i odespać lubię.