Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 382808 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
KAHA ja też robię na oko. na odpowiadajacą mi konsystencję. zawsze tak robiłam.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
U Ewuni dzieje się jak zwykle…przede wszystkim znosi chorą mamę.
A mama nie wie co jej jest - mój mąż określa to jako podostra grypa żołądkowa…czyli coś co nie istnieje.
Zobaczymy jak poczuję sie dzisiaj.

Młoda rozbija się towarzysko, czyli jeździ w gości. Tam zachowuje się poprawnie, z czego matka dumna.
Baaaaa  w porze obiadu spożywa nawet słoiczki siedząc na maminych kolanach z pieluchą pod brodą zamiast śliniaka (uwaga pieluchę odprałam - śnieżnobiała jest).
Co prawda nie powinno się w takich warunkach wprowadzać nowych smaków, ale jak się nie myśli, albo się nie ma alternatywnego słoiczka, to tak a nie inaczej wychodzi. W każdym razie podana w ww warunkach zupka jarzynowa została skonsumowana w 75%.

Ponadto Młoda wariuje w kąpieli.  :prysznic: :prysznic: :prysznic:
Kilka dni temu odkryła, ze zamiast unosić się na wodzie podtrzymywana przez ojca może usiąść dupskiem na dnie a wtedy zdecydowanie łatwiej macha się nogami.

Ale to nic…wczoraj dobiegł mnie z łazienki donośny śmiech mojego dziecka - wchodzę, a tam Ewa odbijając się nogami od dna wanienki  naprężą się i wyrzuca tułów powyżej wody, a przy ruchu powrotnym w dół zamaszyście podnosi nogi. Oczywiście wtóruje sobie gromkim śmiechem. Na mój widok dołączyła jeszcze pisk radości - nie dziwota rodzina w komplecie. Spojrzałam rozbawiona na męża, ten jedynie powiedział - Ja jej tego nie uczyłem.
Popatrzyłam chwilę na swoje dziecko i wyszłam stamtąd  w mokrych skarpetach, półmokrych spodniach i koszulce.
Mężowi  gratuluje sprzątania po kąpieli, o samej kąpieli nie wspomnę, bo spróbójta ją teraz utrzymać.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
ooooooo to faktycznie nie zazdrosze mężowi :D
u nas też tak Adik zalewał łazienkę i wylądował w brodziku, jest to jego mały basenik i może sobie chlapać ile chce i podłoga sucha :)
No i gratki za apetyt dla Ewuni ;D
no a mamie zdrówka życzymy, sio wszelkie zarazy!!!!! :-*

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Ewunia poznaje nowe przyjemności, a nei tylko leżeć z zabawkami na leżaczku  :D Oczami wyobraźni widzę ją tak skaczącą w wodzie jak żabka.

A mamusia Ewy niech w końcu weźmie się za siebie i się dowie co jej jest. 

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Liliann, następnym razem powinnaś wkroczyć z kamerą - taki film warto mieć

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
racja, ale Ewa na kamerę nadal reaguję w ten sposób, że skupia się na niej i przestaje robić cokolwiek...
obserwuje kamerzystę...
dzisiaj kąpieli nie nagram, bo wyjeżdżam sprawy załatwiać, ale może jutro...

a co do mojej grypy żołądkowej, to ja podejrzewam, że to po części nerwy....po części jakieś wirusisko, może bakteryjka...
niestety...ale mam wyjątkowo dużo na głowie...ehhh...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline BETI

• maniak
Lila a ty jak kąpiesz Ewcię w wannie to kładziesz ją na gąbce czy pieluszce?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nie na niczym...na gołej wanience...
— Richard M. Devos

Offline BETI

• maniak
Kurcze,to i jak chyba tak powinnam zacząć. Ja kładę mojego na gąbce :drapanie:  bo ciagle boję się,że wleje mu się woda do ucha :drapanie: Chyba jestem przewrażliwiona...

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Co do kapieli to Milosz tez mi zalewa łazienke machajac nóżkami, a kłade go na pieluszce.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
BEEETIII, to nic, że wleje sobie wodę. To tylko na początku trzeba uważać. A jakbyś poszła z nim na basen? Tam przecież dzieci nurkują...

Offline BETI

• maniak
:oops: Wiedziałam,że ze mną coś nie tak hihihihi.Przewrażliwoina jestem i tyle. Trzeba to skończyć.Nie napiszę co jeszcze robię.....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
napisz napisz...to Cie szybko wyleczymy....

Ewa od początku jest kąpana w gołej wanience...
kupiliśmy jej gąbkę, ale nas wkurzała - wyciskanie, suszenie itp...za leniwi jesteśmy...
z resztą Ewa tez nie była jej fanką...
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
też jestem ciekawa co wymyśliłas Beti  ;)

Offline BETI

• maniak
Napisałam u siebie w wątku...proszę o łagodną krytykę  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dobra...ide do Ciebie...bedziemy umoralniać...

;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
no to rośnie Wam mała rybka  :D :D :D
barwa dla Ewuni za apetyt oby tak dalej  :)
trzymam kciuki za Twój żołądek oby to nie było nic poważnego.

Offline Zabcia

• forumowicz
liliann szybkiego powrotu do zdrowia

Offline agu-s

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #2658 dnia: 26 Listopada 2008, 13:00 »
zdrówka życzę ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
z żołądkiem nie wiem...
przed chwilą zjadłam...i momentalnie przestalam się czuć dobrze...kicha...
ale jeszcze trzymam zwarość w środku...jeszcze...

Rybka sobie śpi...

trzymajcie za mnie kciuki... mam nerwa, bo mam trudną rozmowę dzisiaj wieczorem...

na AXN leci serial (właśnie teraz) matka w depresji poporodowej zamknęła trójke dzieci z w samodzochodzie w upale 40 stopniowym; Jest scena gdzie reanimują niemowlę...wyciągnęli je zupełnie wiotkie z samochodu, z taką opadającą bezwładnie do tyłu główką...
jak to widzę wszystko mam w gardle...patrzę na Ewkę i normanie mnie trzęsie...

— Richard M. Devos

Offline agu-s

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #2660 dnia: 26 Listopada 2008, 13:08 »
kciuki w pogotowiu ;D

ja takich rzeczy nie mogę oglądać, a co dopiero jak już będę miała dziecko...

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
czuję się podobnie jak oglądam takie sceny! właściwie, to nie muszę widzieć, wystarczy, że usłysze ;)

a kciuki trzymam mocno moooocnooooo!
ANCYMONEK :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Lilian i po co Ty takie rzeczy oglądasz, mało masz na głowie, po co Ci jeszcze dodatkowe telewizyjne nerwy  :bredzisz:

A co do wanienki to mąż tez ją kąpie w gołej tradycyjnej, na początku kopiliśmy taką z siedziskiem ale strasznie niewygodnie było i Ewce i kąpiącemu. A tego ile razy nam się uszy zalały nie zliczę ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
mam włączony permamentny AXN to mi sie ogląda mimochodem...

czy Ewa miała uszy zalane, to nawet nie wiem...ale ma dużo miodku w środku, więc ją pewnie przed zalaniem chroni...
— Richard M. Devos

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
mój Maks już nie raz miał wodę w uszach, bo strasznie się wierci w wanience. Raz tak mi się kręcił,że go nie utrzymalam i fiknął na boczek do wody (na szczęscie nie było tej wody za dużo), skończylo się pięciominutowym płaczem i przytulaniem. Do następnej kąpieli zapomniał i ekstremalnej przygodzie, a ja kapie go z pomocą męża. Mąż trzyma małego a ja go myję, inaczej sie nie da dopóki nie nauczy się sam siedzieć.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
da się da...
mój mąż ma dokładnie ok 4 miesiące i 10 dni treningu w tej materii...i idzie mu świetnie;
ale z utęsknieniem czeka aż Ewa siądzie w wanience - ma listę zabawek, które wtedy jej kupi;
na razie mamy tylko kaczkę, którą Młoda namiętnie kopie...
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
moj tez kąpie mała od samego urodzenia i nie zlicze ile razy woda dostała jej sie do ucha
i nic jej nie jest
nawet nie chruje i zapalenia ucha nigdy nie miala

teraz jak sama siedzi to jeszcze gorzej wszystko rozlewa no i wstaje w brodziku  :D

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Zabcia

• forumowicz
liliann trzymamy kciuki za rozmowe wieczorem... moze od tego masz takie problemy z zoladkiem.
a tak poza tym to w niemczech jakis wirus krazy, tez ma sie przy nim problemy z zoladkiem (biegunka i wymioty).
ale miejmy nadzieje, ze u ciebie to tylko nerwy.

co do kapieli, u nas moj maz siedzi z jamie w duzej wannie (juz od konca drugiego miesiaca) i jamie ma ubaw po pachy.
fakt, ze cala lazienka jest mokra i ja rowniez ale najwazniejsze, ze jamie sie super bawi.  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
taaa ale do tego trzeba mieć wanne...jakby była już dawo w trójkę byśmy pewnie siedzieli... ;D ;D ;D
niestety dysponujemy tylko prysznicem..

a problem żołądkowy to pewnie sprawa mieszana...
ale dziękuje wszystkim za troskę...
obawiam się, że te problemy mogą na dłuzej zagościć...tylko co ja wtedy będę jadła...chyba te same słoiczki co córka...
— Richard M. Devos

Offline Zabcia

• forumowicz
niektore sloiczki sa nawet dobre  ;D