Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 365410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Lila, bo dzieci potrafią świetnie manipulować dorosłymi. Można by się od nich tego uczyć  ;)
Zmieniłaś zdjęcie w liczniku - ale Ewcia się zmieniła!
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
ale powiem Ci, że brak *cenzura* objawiającego się tym, że leci się do dziecka przy pierwszym kwiku to dobra cecha...
ha..to tak jak u mnie
tyle, ze u mnie to lenistwo pomogło tez wypracować ta cechę i wzór jednej forumowej mamy-prezeski ;-)

Lila, a może byś pomysłała nad ułożeniem spania ewy - np. 19.30 kąpiel, jedzenia i spanie max 20.30
wieczór masz dla was; a mała może tak sie drze przed spaniem bo może jest już za barrdzo zmęczona

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Masz rację - jest za bardzo zmęczona...
trochę nam sie początek kąpieli przeciąga - problem powstał po zmianie czasu, jakos sie nam przesunęło i tak zostało...30-40 minut obsuwy...no i jeszcze jedno - jedzenie - wcześniej o te 30 minut nie chce jeść, to też jest jakiś problem dla nas;

chociaż wiesz co dzisiaj kwękła może ze trzy razy w odstępach 5 minutowych - po trzecim Krzyś do niej poszedl, pogłaskał po gowie, pocałował w czółko i cisza nastała....Wczoraj koncert był bardziej emocjonujący...zatem dzisiaj lepiej...

Co nie zmienia faktu, że jest zmęczona...i to widać...jest marudna i sama nie wie co ze sobą zrobić.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Lila, Ewunia wyszła ślicznie w zdjęciu licznikowym!! Mina pierwsza klasa.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
pewnie zastanawiałą się dlaczego to mama stoi z aparatem a nie tato...

Moje Słońce od rana próbuje zawzięcie zjeść lewą stopę...ciągnie ją do siebie, buziaka rozdziawia, no ale brakuje jej jakieś dwa centymetry....

A mi na wadze ubył kilogram....zatem jeszcze dwa waga sprzed ciąży osiagnięta!!!!

zaraz cycujemy, potem butelczymy a potem jedziemy w odwiedziny do superaśnej cioci i jeszcze superaśniejszej Szczerzuji ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline agu-s

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #2285 dnia: 12 Listopada 2008, 09:24 »
bawcie się dobrze :D

i gratuluję tego kilograma mniej ;D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
ale wam fajnie
prosze ucałowac szczerzujkę ;-)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Achhh, długo myślałam kto to jest szczerzuja...pozdrowienia i ucałowania dla niej i jej mamusi!!  :-* :-*
Kg mniej...gratulacje:)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Udanych odwiedzin  ;D czytania miałam trochę i na razie mam cycki przed oczami ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Ano faktycznie Maju biuściaście nam się zrobiło…

Dzisiaj dzień z gatunku jakie lubię - cały w ruchu, cały poza domem i w wybornym towarzystwie. O wykwintnej pomidorówce, której dane było mi skosztować nie wspomnę - mniaaaaaaaaam.
Potem foto do paszportu dla Młodej, potem zakupy…i jesteśmy w domu…

Jutro zapowiada się równie wesoły dzionek….startujemy o 7 w biurze paszportowym…

Wyhaczyłam dzisiaj świetną zabawkę…i natychmiast kupiłam ją na allegro…

— Richard M. Devos

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
fajnie wam dzień minął!  ;D

ja ostatnio cierpię na brak wyborowego towarzystwa ;)
ANCYMONEK :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Tą zabawkę ma też Marika od cioci Oli i jesteśmy bardzo zadowolone :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nie wątpię Ninuś...
Ewa ma z tej serii kilka innych zabawek i rządzą....
ma podobnego motylka-grzechotkę i uwielbia go trzymać za skrzydełka....a ten jak jej jeszcze zagra to będzie święto lasu....
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
sie uśmiałam przez was dziewczyny. opowiesc o sczerzuji  rozbawiła mnie do łeż. ale to prawda ze dzieci maja wiecej od nas energi i ja tez sie zastanawiam skad one ją czerpia.  tym bardziej jeśli to jest godzina 20-21 a rodzice padaja i slaniaja sie na podłodze, a toto male lata biega i do łóżka nie chce isc...

co do mleka to Lili masz racje; zuzu mieszanki dla niemowlat i małych dzieci nie pije. tyle co w kaszce jest ,a tych ostatnio jesc nie chce. i w ogole mialam problem zeby ja przyzwyczaic do jedzenia kaszek mlecznych.  jesli chodzi o mleko krowie typu np łaciate to też nie bardzo. dzis na śniadanie jadłam płatki kukurydziane z mlekiem i troche podjadła mi śniadania. sama chetnie dzoba otwierała. wiec moze jej sie cos zmieni.

Ewa to sie chyba bardzo zmieniła. tak mi sie wydaje patrzac po zdjeciu.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
dobra
autoreklama dnia:
bardzo dawno nie spędziłam tak fantastycznie dzionka.
pozatym jest tak jak Gosia pisze.Ewa to naprawde bystra bardzo i śliczna panna.będzie łamac serca męskie(wiem wie Lila najpierw wykształcenie ;))
a mama Ewy...taka dokładnie jaką ją  lubie..fajna,mądra ciepła kobieta.
ps pomidorową przereklamowałas kobieto :P
ps2 mam nadzieje ze Pszczoła -Wariatka zrobi taką samą furore u Was jak i u Szczerzuji.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Lilian taka "pscułke" kupiliśmy naszemu chrześniaczkowi. super się sprawdziła i pomimo ze tą zabawkę ma już ponad rok to nadal chętnie po nią sięga. światełka i miuzika już szwankują ale ciągle jest to ciekawa grzechotka dla małego :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
O tak Gosiaczku …ja już padam drugi dzień z rzędu…

Z przerażeniem myślę, co będzie jak do pracy wrócę. Zostałabym w domu i to wcale nie dlatego, że chciałabym z dzieckiem zostać, ale dlatego, że się najzwyczajniej boję tej orki jaka mnie czeka…
Jutro jadę do pracy pogadać z moim ordynatorem (stęskniłam się nawet za nim), wypisać papiery na urlop wypoczynkowy….

Tetusku pomidorówka wcale nie przereklamowana…powiem Ci, że zaczynam żałować krupniku, na który się swego czasu nie załapałam…

A Ewcia się chyba bardziej pui-puci na buźce zrobiła.
W piątek powinnam mieć foty z chrztu, to cosik Wam wrzucę…

— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Lilian masz świetne pomysły zabawkowe, pochwal sie co tam jeszcze Ewuni zakupilaś, bo bym chetnie ściągneła, jeśli pozwolisz ;D ;D

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
Ja sie bardzo boje powrotu do pracy,wracam w najbardziej goracy okres-szał zakupów światecznych - harówa będzie straszna
Ewuni fajne pultynki sie zrobiły  ;D
Czekam z niecierpliwością na zdjątka ze chrztu   :D

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Mamy podobna zabawke tej firmy. taka ważkę, która wydaje najróżniejsze dzwięki i swieci przy tym oczkami. Superowa jest ;D

Buziaki dla Was. A Ewcia to cała Ty na tym zdjęciu. Śliczności :D
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
tym razem to nie mój pomysł....podpatrzyłam u Szczerzujki... ;D ;D ;D

z Tiny Love Ewa ma świat odkryć, ale to jeszcze zabawka do odkrycia, bawi się nią sama średnio - potrzebne jest moje wsparcie:

Jabcoka Andy'ego...on sie dzwinie zawsze odwraca do niej tyłkiem...

takie cóś - ale sie tego jeszcze boi...bo za głośno piszczy i ona nie ma siły jeszcze powyginać tułowiem tego stwora, a wtedy on właśnie wydobywa dźwięki

szereg gryzaków - w tym ukochany Gumiak...

Moris, z którym właściwie nie bardzo wie co robić....

ukochany Smok Diplodok, który foty nie ma...

i nieśmiertelany leżaczek fishera służący za bujaka, siedziaka, zabawiaka i ulubione miejsce robienia kupy...

reszta to mniej istotne rzeczy - czyli zabawkowa zbieranina różnych grzechotek, kótre lubi lub nie..i których nawet jeszcze jej nie rozpakowaliśmy...

« Ostatnia zmiana: 12 Listopada 2008, 22:35 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
no no Ewcia ma wypasione te zabawki :)))

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Smok, który budzi skojarzenia :?:  ;D To ja go widziałam se se se

Liliann, zaczynasz urlop wypoczynkowy i coraz więcej masz roboty :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Fajowskie te zabawki 8)

Ja ostatnio własnie odkryłam  ;D ;D ;D ta firme Bright Starts, a skoro piszecie, że ona taka fajna to na pewno cos kupię Młodej z tej serii  :)

Kurcze Liliann, już urlop wypoczynkowy...czyli zbliza się koniec macierzyńskiego...szok, ale to zleciało ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Ja tam na nie mówię „zabawkowa szumowina”, bo każdy z innej parafii…
Niektóre to strzały w dziesiątkę, niektóre to się chyba bardziej mamie podobały jak Młodej…

Dzisiaj zaliczyliśmy biuro paszportowe - tam to dopiero są warunki akustyczne. Ewa jak je wyczaiła, to trzeba było czym prędzej uciekać. Ale paszport do odebrania już za tydzień ; huurraaaa…

W sobotę kończę macierzyński….kiedy to zleciało…

Ewa przy jedzeniu z butli, chce sama sobie ja trzymać, nawet dzioba rozdziawia i wsadza sobie smoka…
Teraz demoluje karuzelę…chyba nastał jej koniec, będę musiała zdemontować. Jeśli tego nie zrobię Młoda zepsuje mechanizm.
— Richard M. Devos

Gabiś
  • Gość
Świetne sa te zabawki !!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
.....coś mnie rozkłada...od rana boli mnie brzucho...
cosik mi jeździ po jelitach...
chętnie bym sie położyła - pytanie czy dziecko pozwoli...

małe pytanie dostarszych stażem mam.
Jak długo wasze dzieci ulewały?
Ewa ma najbardziej "szitowski" górny zwieracz przełyku jaki kiedykolwiek widziłam...jest opluta non stop, ulewa jaj sie nawet w 2-3 godziny po posiłku, szczególnie jak sie bardzo cieszy, dynamicznie bawi lub leży na brzuszku....czyli prawie zawsze.
Do tego doszło teraz makabryczne ślinienie...
dobrze, że kupiłam więcej bodziaków....
— Richard M. Devos

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
Buziaki dla Ewuni z okazji 4 miesięcy  :-*
Zabawki super  :D z czasem zbiera się ich cały stosik 8)
Zdróka życzę :przytul: a z ulewaniem nie pomogę.... nas to ominęło....

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Wszystkiego najlepszego dla Ewuni z okazji ukonczenia 4mcy życia :-* :-* :-*

To kiedy z marcheweczką startujecie?  :P ;D

Co do ulewania to mój akurat nie ulewał ale bratanica strasznie i ponoć do 6.mca to norma, potem powinno przejść.

Offline BETI

• maniak
Z tym ulewaniem to miałam i ja przejscia.Mały non stop ulewał. Musiałam miec ciągle przy sobie pieluchę by go wycierać i kupę ciuchów do przebierania.Minęła jakieś 4-5 tygodni temu jak zmieniłam mu mleczko na inne i zaczęlam wprowadzać nowe dania. Ale ponoć do 6 msc to normalne,że dzieci moga tak ulewać.