Autor Wątek: Miłoszkowe Dorastanie - Ewelinki Miłowanie  (Przeczytany 221934 razy)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Odp: Miłoszkowe Dorastanie - Ewelinki Miłowanie
« Odpowiedź #1830 dnia: 8 Grudnia 2008, 10:06 »
Witam w poniedzialkowy ranek, dzisiejsza nocka byla do 4 ok a potem mielismy przerwe w spaniu, Miloszek płakal mysalam co mu jest skoro o 24 dostal butle to juz nie wiedzialam ,brzuszek czy cos az wkoncu dalam butle wypil 180ml i poszedl spac.
Poza tym moja mama mi/nam zaproponowala opieke w sylwestra nad Miloszkiem jesli bysmy chcieli wyjsc gdzes, ja szczerze powiedziawszy chcialam na co moj mąz stwierdzil ze Milosz moze sie bac fajerwerkow i chce zostac z nim w domu nie wiem na ile w tym jest prawdy a ile tego ze chce zeby przyszli do niego ( bo napewno nie domnie) jego koledzy,czego ja sobie nie zycze, tak samo jak tak zeby bylo jak zeszłym razem ze on przyjezdza po 2 miesiacach ledwo wraca a tu jego koledzy sie sprowadzaja do nas. wrrrr... to są jego koledzy ktorych poprostu ja nie cierpie działaja na mnie jak płachta na byka.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1831 dnia: 8 Grudnia 2008, 10:08 »
Ewelina, a czemu nie lubisz jego kolegów?

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1832 dnia: 8 Grudnia 2008, 10:29 »
Akurat tych nie lubie,bo to sa ludzie ktorzy nie znaja umiaru w niczym,przychodzac do nas nie zdaja sobie sprawy z tego ze jest Miłosz i by wypadalo wyjsc o odpowiedniej godzinie.I przyjsc raz na jakis czas,oni przychodza i mogliby przychodzic codzinnie .To sa kawalerowie bez dzieci i rodzin  niektorzy bez pracy dla nich zycie to "wieczna impreza".I prawda jest taka ze Sebek tez taki byl kiedys,tylko z nimi,i wieczne imprezy i to u niego bo on był jedyny gdzie mieszkał sam bez rodzicow od młodych lat. Lecz niektorzy ludzie sie zmieniaja i inne wartosci sie widzi i dostrzega lecz oni  nigdy sie nie zmienia dla nich zawsze najwazniejsza bedzie impreza alkohol i nie tylko....czasem wydaje mi sie ze oni przychodza procz tego by pogadac z Sebkiem " co  slychac" to napic sie za nasze pieniadze bo jest takie przekonanie ze "skoro pracuje za granica to moze postawic kolegom,przeciez ich tak danow nie widzial".Oni tak uwazaja.

To chyba tyle.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1833 dnia: 8 Grudnia 2008, 10:32 »
W zupełności Cię rozumiem. Dlatego, ja tym znajomym, którzy nie mieli umiaru zapowiadałam, że impreza bez noclegu i do np 22. O tej godzinie mój mąż ładnie im dziękował za przybycie. Ale nigdy nie było tak, że oni przychodzili z pustymi rękoma, chcieli się napić? przynosili, my robiliśmy coś do jedzenia.
A co na to Twój mąż? On nie może wbić do głowy kolegom, że to już nei czasy imprez suto zakrapianych do rana?
« Ostatnia zmiana: 8 Grudnia 2008, 10:37 wysłana przez martyna1985 »

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1834 dnia: 8 Grudnia 2008, 10:48 »
Poza tym jeszcze cos mi  sie nasunęło - nie było Milosza przez 2 lata jak Sebastian był tutaj nie bylo kolegow odcieli sie od niego tak poprostu nikt nas nie odwiedzial my zylismy tlyko dla siebie i tylko ze soba, teraz jak jest Milosz i jest Sebastian za granica i przyjezdza do PL jak przyjezdza to nagle  ma kolegow.
Zawsze przychodza z pustymi rękoma.A sebek ma inne przekonania na ten temat zupelnie inne niz ja.Osttanio byli raz potem przez 3 tygodnie ich nie bylo, ale o wakacjach nie wspomne. Wczesniej jak jeszcze planowalismy wpolny wyjazd to byla rozmowa ze bedziemy mieszkali na stale za granica wiec on ich widzi do nowego roku itd...teraz gdy nasze plany ulegly zmianie nie wiem jak to bedzie,jak bedzie z tymi kolegami.Ja juz napisalam męzowi na gg co mysle.
I oni nie znaja umiaru,nigdy nie znali.
Dla nich nie jest wazne to ze mąz nie widzial sie 2 miesiace z rodziną i moglby nagrobic zaległosci a są to tylko 3 tygodnie i potem znowu 2 miesiace, dla nich wazne jest ze wrocil i jest a on otwiera im drzwi.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1835 dnia: 8 Grudnia 2008, 10:54 »
Myślę, że gg nie rozwiąże sprawy. Poczekaj aż przyjedzie i wtedy stanowczo mu powiedz jakie masz zdanie nt temat i co sobie zyczysz a co nie. W końcu jesteście rodziną i Sebek niech się obudzi.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1836 dnia: 8 Grudnia 2008, 10:56 »
Wiem ze nie rozwiąze. A mowilam juz wiele razy, Sebastian zna moje zdanie na temat jego kolegow na temat przychodze tutaj i przesiadywania bez umiaru,i na temat tego wszystkiego. Wczesniej mowil - przeprowadzimy sie i nie bede wcale ich widzial -- a teraz  ??? ???
nie wiem...

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1837 dnia: 8 Grudnia 2008, 16:55 »
Ewelina,jak tak sobie czytam co piszesz to cisnie mi sie na język jedna rzecz,moze nie powinnam...ale powiedz swojemu mężowi ze on kolegą jest na drugim miejscu.Przedewszystkim jest dorosłym mężczyzną,mężem i ojcem.
Swoją drogą to wg mnie psychole jacys.Unas odkąd Maja jest,ludzie to rozumieją,pytają o której kąpiel,DO której moga wpasc...inna sprawa kiedy robimy całonocna impreze..ja jestem przygotowana,wiem co jest grane,ludzie przynoszą ze sobą cos,kąpie Majke,do łózeczka i szluz do 5 dnia nastepnego..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #1838 dnia: 8 Grudnia 2008, 17:12 »
Mnie też zbulwersowało zachowanie Twojego męża....

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1839 dnia: 8 Grudnia 2008, 18:40 »
tete fajnie ze piszesz co myslisz jak dla mnie to powinno sie  pisac i mowic co na jezyk przyniosłą słowa.
Zobaczymy jak teraz bedzie mam tylko nadzieje ze nie jak wczesniej, jego koledzy nie znaja umiaru i chyba to mnie najbardziej wkurza. Nie potrafia sie zachowac jak przychodzi na człowieka.Szczególnie jak jest dziecko w domu. Zreszta jak oni są to dla mnie nie ma tam miejsca bo ja wole sama siedziec w drugim pokoju niz z nimi,nieznosze ich.

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #1840 dnia: 8 Grudnia 2008, 18:49 »
Wiesz ewelina jak nasi znajomi siedzą (według mnie) za długo, to proszę przy nich męża, zeby kończył drinka, bo musi rano wstać, albo żeby mi łóżko pomógł rozłożyć... zaraz sie zbierają do wyjscia, tylko oni w porównaniu do kolegów Twojego męża są normalni... ja bym na Twoim miejscu jak za dlugo siedzą i piją weszła do nich do pokoju i glośno i stanowczo powiedziała,że czas kończyć, bo w drugim pokoju śpi małe dziecko, i że czas beztroskich imprez sie skończył - niechby się nawet obrazili, chyba Tobie by to nie robiło za bardzo??? ;)
Czasem jak mąż nie słucha to trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i być twardą i stanowczą.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #1841 dnia: 8 Grudnia 2008, 20:53 »
Witaj Kochanie ale Mój Kochany Wnuczek Rośnie  ;D ;D ;D ;D  :-* :-* :-*
Co do męża to cóż sugeruję oprócz perswazji może gorącym łańcuchem po j.....  może wtedy zrozumie co jest a raczej Kto jest priorytetem  ;D ;) 

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1842 dnia: 8 Grudnia 2008, 21:31 »
Cześc Tatko. Ciekawy pomysl z tym łancuchem.
Poza tym Miłoszek wczoraj i dzisiaj jadł pomidorowa, i go wysypało,dzisiaj przy kapieli zauwazylam bo jadł 1 raz i nie pare łyzeczek tylko odrazu pół słoiczka --tak mu smakowala.No i mamy ciapka Miloszka.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1843 dnia: 8 Grudnia 2008, 21:37 »
... pewnie jeszcze nie raz będzie dalmatyńczykiem  ;D ;)  :-* :-* :-*

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1844 dnia: 8 Grudnia 2008, 21:40 »
Pewnie tak.Ale smakowala, zreszta dziisaj Miloszek był małym głodomorkiem.i jadl co 2,5h.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1845 dnia: 8 Grudnia 2008, 22:19 »
Miałam isc spac, ale nie moglam zamknąc oczu,moze dlatego ze dzisiaj nic nie robilam,i tez spałam w dzien.
Za to przeprowadzilam rozmowe z męzem na temat Świąt a raczej Wigilii,bo jest i Milosz i wiem ze obie Mamy by chciały miec go w Wigilie u siebie ale tz wiadomo ze on nie jest jeszcze duzym chłopcem i trzeba zapewnic mu wszystko :)
Wiec ustalilismy i doszlismy do porozumienia nawet :) ze gdzies na 17-17:30 idziemy na Wigilie do mojej mamy do tej 19-20.
A potem do Sebka mamy na godzinke do 1,5h.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1846 dnia: 8 Grudnia 2008, 22:22 »
... i tak być powinno  :-* :-* :-* 

Offline Chrzestna

• bywalec
« Odpowiedź #1847 dnia: 9 Grudnia 2008, 12:45 »
wtorkowe  :-* dla ciebie i Miłoszka a rozwiązanie z wigilią  :ok: jak mówią i wilk syty i owca cała  ;D

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1848 dnia: 9 Grudnia 2008, 13:36 »
A nom wlasnie wszyscy beda zadowoleni i szczesliwi a przede wszystkim maja to byc szczęsliwa i spokojne święta.
Dzisiejsza nocka taka sobie, najpierw ja nie moglam zasnac a potem jak juz chcialam spac to Miloszek zaczął sie krecic i wstawanie do niego sie zaczęło.
Jutro ide na wizyte kontrolna do pediatry,z tym kaszlem tez zobaczyc i zapytac czy wkoncu na dworek wychodzic mozemy bo zwariuje.
Ja prawie cały dzien sama w domu z nim siedze bo obie babcie pracujące i jak przychodza to na chwile.
A juz marzy mi sie pospacerowac z Miloszkiem ale najwazniejsze jego zdrowie.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1849 dnia: 9 Grudnia 2008, 14:24 »
Jeszcze nie możesz z nim wychodzic??

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1850 dnia: 9 Grudnia 2008, 14:53 »
No wlasnie nie, jutro ide na kontrol i sie dowiem co jest 5.
Poza tym moj synek włąsnie zjadł 190ml zupki a teraz "krzyczy" na misia przytulaka :) chyba zdrowko wraca ale jedno co zauwazylam to niestety ale zupki po 6m.ż gęste z kawałkami warzyw nie dla niego nie umie sobie poradzic z tymi kawałkami, za jakis czas sprobujemy raz jeszcze. zupki papki są oki jak narazie.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1851 dnia: 9 Grudnia 2008, 16:13 »
Ewelina a Ty jemu same zupki dajesz?nie dajesz miesnych tematów po 5cmu?(to tez papka jest)?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1852 dnia: 9 Grudnia 2008, 16:19 »
a miesne, z krolika,indyka,itd...po 5m. (zle sie wyrazilam)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1853 dnia: 9 Grudnia 2008, 16:34 »
i teraz sie zasnatwiam czy isc juz na kontrol czy jeszcze nie. Kaszel go juz nie meczy ale kaszle jeszcze,leki 10dni bierze,czy poczekac do 14-stu i dopiero pojsc.Bo on mi powie ze to jeszcze mało czasu upłyneło.hm... ??? ??? ???

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1854 dnia: 9 Grudnia 2008, 21:29 »
Ale mi ten dzien zleciał nawet nie wiem kiedy. Pewnie dlatego ze dzisiaj odwiedziła nas ciocia Weronika z corcia Lenka 2 miesiace starsza od Miłoszka. A to fotki z zabawy. Miałysmy straszny ubaw, Lenka zwinniejsza od Miloszka ale dawali sobie rade w zapoznawnaiu sie :)

Spojrzenie na siebie

A moze z takiej pozycji :)

Zaczepki :)

Zaczepki nawet u chrzsnej Miloszka na kolankach

Złapmy sie za rączki :)

I tak

I tak

Oj cos fotosik znow szwankuje.
Lenka przechwycila zabawke Miłoszka

Ale potem juz chciala nawet oddac :)

I na koniec My ze swoimi pociechami.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1855 dnia: 9 Grudnia 2008, 21:38 »
Mała widać dobrze odkarmiona...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1856 dnia: 9 Grudnia 2008, 21:39 »
oj dobrze dobrze :) piers 7h dziennie czasem szła i noc spanko wspolne i przytulanko do piersi.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1857 dnia: 9 Grudnia 2008, 22:12 »
Witaj Ewelinko oglądając fotki nie wiem czemu ale jakoś intuicyjnie byłem pewny, że Lilian wyrazi swoją opinię o Lence  ;D ;D ;D Lilian pena zgoda  ;)  ...... Kochanie jutro Twa Siostra zabierze prezent dla Miłoszka od Mikołaja bo nie wiem czy wiesz ale do nas już dojechał pewnie zaczyna tak jakoś od starych pierdzieli  ;D ;D ;D  ;) Moc całusków dla Miłoszka  :-* :-* :-* 

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1858 dnia: 9 Grudnia 2008, 22:16 »
A ja tez wiedzialam ze Liliann napisze o Lence :)
A Dziękować Tatko  :-* :-*

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1859 dnia: 9 Grudnia 2008, 22:19 »
... podziękowania...  do Laponii  ;D ;D ;D  :-*