Autor Wątek: Jakie lokale polecacie?  (Przeczytany 166186 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #390 dnia: 30 Października 2007, 19:24 »
szkoda, że nie wyszło wam z mariną
a innego terminu nie chcecie?

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #391 dnia: 30 Października 2007, 19:52 »
Co do zmiany terminu to nie ma takiej opcji,poniewaz moj J.jest marynarzem i musimy wszystko dopasowywac do Jego rejsow.  :mdleje: I tak juz raz zmienilismy termin,bo pierwotnie mial to byc 16.06.2008.
Takze nie mamy innego wyjscia,bedzie Continental.Oby wszystko dobrze wyszlo a obsluga spisala sie na medal.  :czeka: :czeka:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #392 dnia: 31 Października 2007, 08:29 »
spokojnie, będzie dobrze!!
nie martw sie!!
powodzenia w przygotowaniach  :D

Offline edmann
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #393 dnia: 25 Kwietnia 2008, 13:30 »
Witam serdecznie!Jestem tu nowa, ale od paru dni wyszukuje wszelkie informacje na temat lokalu w Szczecinie.  Naczytalam sie juz na forum o Continentalu i innych lokalach, ale czy ktos organizowal tam wesele ostatnio?Czy cos sie zmienilo od zeszlego roku?Jest wiele opinii, ale sporo jest z lat poprzednich.  Mam zarezerwowany lokal w Continentalu i Clubie Country w Bartoszewie.  Musimy zdecydowac sie na jeden z nich w przyszlym tygodniu.  Czy ktos posiada nowe informacje o tych lokalach? Bede wdzieczna za wszelkie informacje  :)Pozdrawiam serdecznie!

Offline edmann
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #394 dnia: 25 Kwietnia 2008, 14:21 »
Jeszcze dodam, ze jestem pod wrazeniem tego forum-duzo cennych wskazowek!A to wszystko oczywiscie wasza zasluga!Witam wszystkich serdecznie!

Offline latka84
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #395 dnia: 18 Czerwca 2008, 18:35 »
Witajcie, ja też bardzo się cieszę że mogę sobie poczytać cosik na temat ciekawych miejsc na wesele:)
Proszę o podesłanie zdjęć z MARINY jak ktoś ma, będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam

Cytat: edmann link=topic=103. msg561670#msg561670 date=1209126101
Jeszcze dodam, ze jestem pod wrazeniem tego forum-duzo cennych wskazowek!A to wszystko oczywiscie wasza zasluga!Witam wszystkich serdecznie!

Offline salomea

• forumowicz
  • data ślubu: 29.06.2008
« Odpowiedź #396 dnia: 13 Lipca 2008, 10:33 »
Polecam Werandę za lokalizację, wystrój wnętrz, dość dobre jedzonko.

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #397 dnia: 14 Lipca 2008, 16:22 »
A my chcieliśmy zrobić małe przyjęcie w sake- i niestety obsługa była bardzo niechętna-stwierdzili, że odchodzą od organizacji wesel, ale generalnie małe przyjęcie mogą zrobić....niestety nie ułożyli dla nas żadnego menu tak jak obiecali-i rozmowy zakończyły się bardzo szybko. efekt zerowy!
bardzo fajny wystrój ma sala w hotelu focus-na przyjęcia na ok.25 osób. niestety od kilku tygodni mieliśmy zarezerwowany tam termin, po czym Pani menago stwierdziła, że jednak się pomyliła-bo nasz termin był już zarezerwowany wcześniej:(:(:( bardzo nam przykro-bo wiecie jak to jest-jak się człowiek na coś nastawi..nie mówiąc o tym, że straciliśmy wiele cennego czasu-i możliwe-że inne miejsca będą już zarezerwowane-to ku przestrodze-podpisujcie jak najszybciej umowę z restauracjami!!!

pozdrowionka
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline tchiopentalik
  • forumowicz
« Odpowiedź #398 dnia: 15 Lipca 2008, 19:34 »
Witajcie, ja też bardzo się cieszę że mogę sobie poczytać cosik na temat ciekawych miejsc na wesele:)
Proszę o podesłanie zdjęć z MARINY jak ktoś ma, będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam

zdjęcia Mariny są w relacji Dziubaska obejrzyj sobie.W mojej relacji jest ich mało. W tym roku moi znajomi mieli w czerwcu wesele w Marinie są bardzo zadowoleni.

Offline tasiek
  • Wiktor 2.10.2010 :D
  • entuzjasta
  • Szczęśliwi jak nigdy:D, zakochani jak na początku:
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #399 dnia: 19 Lipca 2008, 16:58 »
dziewczyny ja znow mam dylemat gdyz sale mam zarezerwowana na derdowskiego-ale dzis bylam obejzec sale na boguminskiej-jest fajna i w trakcie remontu-wiec wszsytko za gora 3 tyg bedzie gotowe i nowe:)jednak ta sala nie jest odpowiednia na 100-130 os a takiej zsukalam::( tak na 60-70 mysle ze bylaby ok.kolejna sala ktora dzis obejzalam byla sala na pokoju-sala jest drewniana jest miejsce na samochody-zreczywiscie nie jest w najlepzsym stanie technicznym ale mozna ja podreperowac dekoracja-100 powinno wejsc choc napewno nie jest tak duza jak ta na derdowskiego-fajne jest to ze posiada taka kanciape gzdie mozna ulokwac dzieci-kuchnia w miare wzgledna-tylko zcy pomieszcze tam swoich gosci-niewiem.i ostatnia sala na ul hozej albo blizej ostrowskiej sala na 120 os choc jak dla mnie tam bedzie ciasno-jednak na 80 bym ja polecala. teraz waham sie troche miedzy sala na pokoju gdyz ma wjazd dla samochodow i mozna wyjsc i usiasc jest odgrodzona od dzialek nie tak jak ta na derdowskiego ale jset duzo mniejzsa-ehhhh

Offline Kity79
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2008
« Odpowiedź #400 dnia: 22 Lipca 2008, 14:55 »
Witam,
Ja mam pytanko na temat lokalu "Zakątek" na ulicy Podgórnej Czy jest ktoś kto organizował tam wesele albo bawił się jako gość i może coś na temat tego lokalu powiedzieć .
Pozdrawiam
Kity79
Pozdrawiam Kity

Offline andrzejmikus
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #401 dnia: 24 Lipca 2008, 12:59 »
Hej.
Kiedyś byłem na tej sali. Sala dość fajna ale naprawde malutko miejsca. Wesele mozna zrobić tam na 30 osób nic wiecej.
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2008, 13:02 wysłana przez Maja »

Offline salomea

• forumowicz
« Odpowiedź #402 dnia: 24 Lipca 2008, 15:02 »
jakbym miała szukac lokalu na jeziorem to polecam restaurację nam jez. Miedwie, dawna czy obecna nazwa to Weranda (nie pamietam), lokal jets obłędny i z klasa ale ma ogoromne powodzenie i nie wiem czy sa jeszcze wolne terminy na przyszłe lato.. czeto tam jezdzimy bo maja ekstra jedzenie a po tym jak wokół jeziora zrobili deptak i i śliczne pomosty to jest ekstra :)
Miałam wesele w Werandzie - miejsce po prostu idealne. Jednak oblężenie jest znaczne, pierwszy wolny termin sprawdzany w maju był na październik kolejnego roku co zmusiło mnie do organizacji ślubu w niedzielę. Nie żałuję!
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2008, 15:06 wysłana przez salomea »

Offline jaceksowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #403 dnia: 24 Lipca 2008, 17:44 »
obejrzałem kilkanascie lokali w naszej okolicy, i na imprezy o składzie powyzej 80 osób lista lokali bardzo sie zawężą.  Patrzylismy na sale dosyć surowym okiem, i wszedzie gdzie nam gwarantowano 80 miejsc ja nie wcisnałbym 60 :( Albo komfort nie jest dla właścicieli lokali priorytetem.  Z takich duzych sal zostają Nord, Dobosz, Panorama, Marina (przy dobrej pogodzie), Continental (jak komus odpowiada układ).
Sami jesteśmy w 90% zdecydowani na Dobosza, bo nie chcemy dzielonych sal, i Dobosz ma w sobie to coś ;)

Offline zurek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12 lipca 2008
« Odpowiedź #404 dnia: 30 Lipca 2008, 21:41 »
Ja po swoim weselu mogę śmiało polecić Vivat w Mierzynie. Miejsce jest po prostu świetne, organizacja również bardzo dobra. Jeśli chodzi o wielkość to myslę że tak na 80 osób jest w sam raz. 100 czy 120 też wedzie ale może być już lekko ciasno.

Offline Kity79
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2008
« Odpowiedź #405 dnia: 31 Lipca 2008, 10:43 »
Hej.
Kiedyś byłem na tej sali. Sala dość fajna ale naprawde malutko miejsca. Wesele mozna zrobić tam na 30 osób nic wiecej.

Witam,
Ja właśnie robie tam wesele na 36 osób wiec myślę ze jeśli chodzi o wielkość lokalu to akurat na taka liczbę osób, a skoro tam byleś możesz napisać coś więcej. O swoich odczuciach o zabawę, jedzenie ogólna organizacje? Please będę bardzo wdzięczna
Kity79
Pozdrawiam Kity

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #406 dnia: 31 Lipca 2008, 10:51 »
Ja po swoim weselu mogę śmiało polecić Vivat w Mierzynie. Miejsce jest po prostu świetne, organizacja również bardzo dobra. Jeśli chodzi o wielkość to myslę że tak na 80 osób jest w sam raz. 100 czy 120 też wedzie ale może być już lekko ciasno.
i to było pierwsze wesele w tym lokalu - potiwerdzam! sprawdzili się swietnie, co ciekawe klima rewelacja, najczęściej w lokalach jest tak, że jak się siedzi jest ok a jak się  zaczną tańce klima ie wyrabia. W Vivacie wyrabia.
zresztą wszystko było ok

Offline jaceksowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #407 dnia: 31 Lipca 2008, 21:16 »
ale w Vivacie nie ma klimy, tylko nawiewy.  Przynajmniej tak nam mówiła sympatyczna właścicielka.
A lokal śliczny, pachnie nowością, wygląd sali i stołów bajeczny, parkiet na miejscu, ceny przyzwoite.
Jedyny minut to brak miejsc noclegowych i skromny "apartament" dla Młodych

Offline zurek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12 lipca 2008
« Odpowiedź #408 dnia: 6 Sierpnia 2008, 09:55 »
Jeśli ktoś jest zainteresowany opinią o Vivacie to wklejam link do wątku, w którym napisałam moją ocenę tego lokalu:

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=10776.0

Tutaj tylko dopiszę że dla mnie moje własne wesele w Vivacie to była rewelacja, w sumie  to z mężem uznaliśy że było to najlepsze wesele na jakim byliśmy  ;D

Ale nie tylko lokal na to wpłynął. Także zibi, który był u nas Djem miał w tym swój bardzo duży udział.
Na prawdę polecam, jeśli ktoś szuka DJa na wesele - zibi to był strzał w dziesiątkę!  :tak_2: dzieki niemu mieliśmy świetną imprezkę :disco:

Offline zielony_groszek79

• użytkownik
  • **
  • Staropanieństwo z wyboru odroczone ;)
  • data ślubu: 18.10.2008 r.
« Odpowiedź #409 dnia: 7 Sierpnia 2008, 10:12 »
Salomea, własnie przeczytałam twoje posty o Werandzie. Tez robimy tam wesele. Czy mogłabyś napisać mi jak jedzenie ilościowo wyglądało? Zmodyfikowałam nieco II opcję menu i zastanawiam się czy będzie ok.
Jeszcze jedno pytanko mam, czy robiliście dekorację sali? A jeśli tak to czy mogliście zrobić ją wieczór wcześniej? Pani upiera się aby dekorowac salę w dzień wesela... fakt ammy dekoratorkę albbe bukiety robię sama i trochę spękałam. Wiem, że dużo pytań zadaję ale Twoje wesele było tak niedawno, że na świeżo pamiętasz na co warto zwrócić uwagę... jakieś sugestei, a będę Ci dozgonnie wdzięczna  :D

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #410 dnia: 7 Sierpnia 2008, 11:44 »
ale w Vivacie nie ma klimy, tylko nawiewy.  Przynajmniej tak nam mówiła sympatyczna właścicielka.
być może to nie klima tylko nawiewy, ale było wręcz chłodno, co sprawdzilem organoleptycznie,
zaś w wielu lokalach nawet jak jest klima nie ma tak przyjemnej temperatury.

Ale nie tylko lokal na to wpłynął. Także zibi, który był u nas Djem miał w tym swój bardzo duży udział.
Na prawdę polecam, jeśli ktoś szuka DJa na wesele - zibi to był strzał w dziesiątkę!  :tak_2: dzieki niemu mieliśmy świetną imprezkę :disco:

Bardzo mi miło to czytać

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #411 dnia: 9 Sierpnia 2008, 10:19 »
Witam
Mieszkam w Stargardzie i szukam sali na wesele za rok-niekoniecznie w Stargardzie bo wybór jest  ??? zważywszy że mnie interesuje sala tylko sala bez obsługi i kucharek bo to już mam załatwione - najlepsza byłaby na ok 160-170 osób.
Bardzo proszę o pomoc i pomysły-piszecie o jakiejś sali w Szczecinie ogródki działkowe-mogę prosi o przybliżenie,a może któraś z Was wynajmowała salę w Stargardzie .
Z góry dziękuję za wszelką pomoc ;D ;D ;D
Pozdrawiam cieplutko

Offline salomea

• forumowicz
« Odpowiedź #412 dnia: 11 Sierpnia 2008, 23:43 »
Salomea, własnie przeczytałam twoje posty o Werandzie. Tez robimy tam wesele. Czy mogłabyś napisać mi jak jedzenie ilościowo wyglądało? Zmodyfikowałam nieco II opcję menu i zastanawiam się czy będzie ok.
Jeszcze jedno pytanko mam, czy robiliście dekorację sali? A jeśli tak to czy mogliście zrobić ją wieczór wcześniej? Pani upiera się aby dekorowac salę w dzień wesela... fakt ammy dekoratorkę albbe bukiety robię sama i trochę spękałam. Wiem, że dużo pytań zadaję ale Twoje wesele było tak niedawno, że na świeżo pamiętasz na co warto zwrócić uwagę... jakieś sugestei, a będę Ci dozgonnie wdzięczna  :D
Zielony groszek - teraz trochę mniej będę słodziła na temat Werandy, ale lepiej, żebyś wiedziała zawczasu...

Ja miałam opcję III. Jedzenia nie brakowało, bo większość podawana była na półmiskach. Jedyne co było niefajne, że zrobili strasznie długą przerwę między I i II daniem - wg mnie porażka - goście nie wiedzieli co zrobić ze sobą - lepiej tego przypilnuj! Aha - starsze osoby narzekały, że nie było surówek do II dania. Ja tego nie zauważyłam ale moim zdaniem to też straszna 'ftopa'. Poza tym samo miejsce wynagradzało te niedogodności, jezioro, fajna atmosfera, ciepłe wnętrze...

Apropo dekoracji... Hmmm. Tu było niewesoło bo jak stwierdziła 'kierowniczka' "restauracja musi normalnie funkcjonować", więc dekoracje można było realizować w dzień wesela od godziny 11 - dla mnie porażka trochę, bo musiałam prosić siostrę aby się tym zajęła kosztem własnych przygotowań... Ale z drugiej strony uważam, że to miejsce nie wymaga za dużych dekoracji, bo samo w sobie jest ładnie i przytulnie urządzone. Jedyne co my zrobiliśmy to dekoracja stołów: bukieciki, płatki róż, dodatkowe świece, winietki, prezenciki dla gości itp. Aha - lepiej zaopatrz się we własne serwetki. W. je zapewnia, ale jak goście mają 1 szt na całe wesele przy 4 posiłkach, to już chyba coś jest nie tak?!
Druga sprawa - nie zapomnij o pojemnikach na 'resztki' inaczej nie będziesz miała jak zabrać jedzenia.

W razie kolejnych pytań - nie wahaj się!

No nie ukrywam, że współpraca z Werandą do najlepszych nie należy. Klienci walą drzwiami i oknami, więc oni chyba wychodzą z założenia, że wystarczy minimum starań z ich strony. Profesjonalizmu - BRAK!

Offline zielony_groszek79

• użytkownik
  • **
  • Staropanieństwo z wyboru odroczone ;)
  • data ślubu: 18.10.2008 r.
« Odpowiedź #413 dnia: 12 Sierpnia 2008, 08:48 »
Salomea, bardzo Ci dziękuję za informacje. No w życiu bym nie pomyślała żeby dodatkowe serwetki brać?!
Z tą dekoracją to rzeczywiście kicha. My mamy ślub o 15 w Sz-nie i pewnie koło 17 będziemy w Werandzie. A to znaczy, że muszę poprosić kogoś by rozstawił winietki oraz kwiaty na stołach. Bo dekoratorka to i tak się wyrobi od tej 11. Ale to i tak dziwne, bo rok temu moi znajomi bez problemu dekorowali salę w piątek wieczorem. Czy mogłabyś mi napisać czy resztki jedzenia zabieraliście tego samego dnia czy w następny? Nie robimy poprawin jako tako, ale chcemy się u teściów spotkać następnego jeszcze wszyscy razem, bo mają warunki ku temu :)
Dużo tych pojemników zabierać? Aaach czy u Was wódke donosił np. świadek czy daliście nosic obsłudze z W? Przyznam też, że mam problem z określeniem ilości napojów. I drażni mnie, że nie są one już wliczone w cenę menu. Robimy wesele na ok.85/90 gości - jeśłi mogłabyś mi podpowiedzieć jak to mniej więcej wyliczyć?

"No nie ukrywam, że współpraca z Werandą do najlepszych nie należy. Klienci walą drzwiami i oknami, więc oni chyba wychodzą z założenia, że wystarczy minimum starań z ich strony. Profesjonalizmu - BRAK!"
Co masz jeszcze na myśli, bo brzmi to mooocno niepokojąco? W razie czego możesz na priva odpisać, jeśli nie nadaje się to do upubliczniania ;)

Offline agnienia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #414 dnia: 13 Sierpnia 2008, 14:53 »
Mam pytanko czy ktos moze mi powiedziec cos na temat Restauracji w Maszewie?moze ktos byl calkiem nie dawno i wie jak przedstawia sie oferta poniewaz kuzyn tam planuje pojechac i zobaczyc a jest to kawalek wiec moze ktos ma jakies opinie na ten temat. Z góry dziekuje :)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #415 dnia: 13 Sierpnia 2008, 16:59 »
agienia - jest opcja "szukaj"
niedawno chyba Natienka sie tam weseliła i Edzia ???
poszukaj ich relacji

Relacja Edzi

Relacja Natienki

ooooooooooo i jeszcze zajrzyj tutaj

Relacja Liliann
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=1960

Offline rozer1986
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: nie wiem zależy od wolnych terminów
« Odpowiedź #416 dnia: 15 Sierpnia 2008, 20:14 »
pomocy mógł by ktoś mi wysłać na maila ( "rozer1986@wp. pl") numer kontaktowy do osoby zajmującej sie wynajmowaniem sali na derdowskiego bardzo proszę o pomoc, a i czy może wiecie zmieści sie tam 150 osób
 :cegly:

Offline agnienia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #417 dnia: 16 Sierpnia 2008, 11:04 »
Anusia dziekuje ci bardzo bardzo :)juz sie biore za czytanie pozdrawiam ;)

Offline tasiek
  • Wiktor 2.10.2010 :D
  • entuzjasta
  • Szczęśliwi jak nigdy:D, zakochani jak na początku:
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #418 dnia: 18 Sierpnia 2008, 13:19 »
rozer1986 napewno zmiesci sie tam 150 os. mam namiary na ta sale ale niestety w domku jesli sie pzrypomnisz to ci moge pzreslac:)ale nie wiem czy uda ci sie zalatwic cos tel najlepiej isc tam w pon lub w czwartek miedzy gozd 16-19 i wtedy zalatwiac:)a nakiedy planujezs ślub?ciezko tam jset z terminem ja bylam na pozcatku lipca i byl juz tylko 19 wrzesien wolny z posrod miesiecy ktore mnie interesowaly-mam tylko nadzieje ze pogoda bedzie piekna pozdrawiam

Offline rozer1986
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: nie wiem zależy od wolnych terminów
« Odpowiedź #419 dnia: 18 Sierpnia 2008, 21:14 »
dzięki za info "tasiek" zrobię tak jak mówisz skocze tam w czwartek i dogadam temat, a co do daty interesuje mnie wrzesień 2009 roku ale nie wiem co z tym będzie jeszcze raz wielkie dzięki za informacje