Autor Wątek: Jakie lokale polecacie?  (Przeczytany 166199 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #240 dnia: 30 Listopada 2005, 09:51 »
niesądzę żeby aż taki ruch był ale pary , które wiedzą co oznacza -już marka- NORD, i chą mieć właśnie tam wesele starają się rok i ponad rok wcześniej rezerwować termin...  nie dziwię się.. sama miałam tak w czerwcu wesele... :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Iza 2
  • nowicjusz
  • *
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #241 dnia: 4 Grudnia 2005, 13:35 »
Witam. Czy ktoś z Was wyprawiał może wesele na ogródkach działkowych i jest w stanie coś więcej napisać na ten temat. Z góry bardzo dziękuje

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #242 dnia: 4 Grudnia 2005, 20:49 »
ja znam tylko te działki na derdowskiego.. zaraz przy witkiewicza....

sala wyremontowana, zdaje się,ze jest tam teraz parkiet... przestronna, widna....

teściowie z rodziną chadzali tam mna sylwka.. mają pod nosem..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline jola71
  • nowicjusz
  • *
Polecam Villa Vivian
« Odpowiedź #243 dnia: 14 Grudnia 2005, 21:58 »
rewelacyjny dom weselny mialam tam wesele jak rowniez bawilam sie na weselu siostry poprostu rewalacja mila obsluga wyjscie na powietrze nic dodac nic ujac polecam !!
JOLCIA71

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #244 dnia: 14 Grudnia 2005, 22:57 »
Witam ! Jesli można coś w kwestii lokali na wesele: Co do sali na Derdowskiego to po prostu sala gimnastyczna bez drabinek pod scianą problem z wjazdem samochodem na działki i trzeba samochód odprowadzić na parkimg na Kaliny albo gdziekolwiek indziej!!!!!
Fajne dwie sale sa na ul łukasińskiego 1) działki XXX lecia PRL-nie sugeruj się nazwą działek-sala w drewnie ze sceną dla zespołu druga na dzialkach im.Bema- duży kwadrat na większe imprezy podobnie jak sala na Derdowskiego
co do lokali : polecam villa vivian w Ustowie restauracja Julian w Mierzynie Nord w Mierzynie
jeśli Iza 2 podasz w przybliżeniu liczbę gości weselnych będę mógł wtedy określić jaki lokal byłby odpowiedni i służe pomocą

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #245 dnia: 15 Grudnia 2005, 07:59 »
Misiek...a Twoje wesele gdzie było? Nie wiem, czy gdzieś wcześniej pisałes :oops: ale jak nie, to napisz, gdzie się bawiliście i jak było :)  Jesteś juz po ślubie, więc pole do popisu ogromne i możesz nam udzielić wielu cennych rad :)

Offline Iza 2
  • nowicjusz
  • *
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #246 dnia: 16 Grudnia 2005, 20:05 »
Jeszce dokładnie nie liczyliśmy gości, na razie się tak przymierzamy do wszystkiego, czytamy wasze opinie i rady. Ale najprawdopodobnie bedzie tak w granicach 80-100 osób. Po nowym roku chcemy wszystko zaplanować dlatego z góry bardzo dziękuje za wszystkie rady.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #247 dnia: 1 Lutego 2006, 09:23 »
A co sądzicie o Pocztylionie? słyszałam że teraz ten lokal należy do tych samych właścieli co Marina i Continental, więc ofertę mają super 135 za osobę (wódka i soki bez ograniczeń) Na ile osób jets ta sala?

Offline didi

• entuzjasta
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #248 dnia: 1 Lutego 2006, 13:41 »
Czy to ci sami właściciele to nie wiem? ale w zeszłą sobotę bawiłam się tam na balu przebierańców 8)  było nas 120 osób i sie pomieścilismy a niezłe balety były, stoły stawiaja po bokach a środek do pląsów jest :wink:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #249 dnia: 1 Lutego 2006, 13:44 »
Dla mnie osobiście Pocztylion odpada.Byłam oglądać ten lokal bo moja koleżanka miała tam ślub i była bardzo zadowolona, ale ja jak tam weszłam to od razu powiedziałam NIE!!! Za ciemno i te szerokie filary, a gości musielibyśmy podzielić bo po jednej stronie chyba wchodzi 90osob, a reszta po drugiej stronie parkietu...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #250 dnia: 2 Lutego 2006, 11:15 »
Dzięki za opinie!

Offline tomx72
  • nowicjusz
  • *
A najderówka w Siadle Dolnym?
« Odpowiedź #251 dnia: 12 Lutego 2006, 23:48 »
Witamy

a czy ktoś słyszał o weselach w "najderówce" w Siadle dolnym?

Zastanawiamy się właśnie nad organizacją przyjęcia na ok 60 osób i w lokalizacja w Szczecinie lub okolicach. Może ktoś doradzić jakieś ciekawe miejsce?

Pozdrawiamy

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #252 dnia: 16 Lutego 2006, 15:39 »
Byłam w Najderówce na imprezach ale nie były to wesela - napewno nie wejdzie tam 60 osób. okolica super, właściele mili, polecam np. na poprawiny - luźna imprezka, grill, piwko....

Offline sara
  • nowicjusz
  • *
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #253 dnia: 27 Lutego 2006, 14:28 »
witam a ja polecam ville vivian ktora znajduje sie po drodze to tej najderowki w siale dolnym. Robia swietne wesela do 65 osob z mozliwoscia korzystania z pieknego ogrodu i grila. osobiscie tam bylam i jest super

Offline Dorka24
  • nowicjusz
  • *
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #254 dnia: 10 Marca 2006, 18:15 »
Witam wszystkich serdecznie :)
Mam maly problem i prosze o pomoc. Juz myslalam ze znalazlam idealny lokal na moje wesele a teraz sie okazuje ze w oko wpadl mi drugi lokal. To jest restauracja WSPOMNIENIE. Bardzo prosze o opinie o tym lokalu (obsluga, jedzenie, ceny, itp.). Moze one pomoga mi w podjeciu decyzji. Pozdrawiam :)

Offline okruszek

• maniak
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #255 dnia: 10 Marca 2006, 18:22 »
Dorka, nie załuj, WSPOMNIENIE jest takie sobie i w obsłudze i w jedzeniu. Lokal wychodzący na ulice, chcesz żeby pijaczki wchodziły na Twoje wesele?

a tutaj konkretny link  Dorka ... https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=271&highlight=wspomnienie
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Dorka24
  • nowicjusz
  • *
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #256 dnia: 10 Marca 2006, 18:37 »
Dzieki okruszku za szczerosc :) i za link tez. Tylko ze ja nadal mam watpliwosci gdzie. Chyba czas oglosic konkurs. Gdzie zrobic wesele? W CONTINNENTALU czy w WSPOMNIENIU? Bo to sa dwa lokale ktore w chodza w gre. Pomozcie mi :)

Offline Dorka24
  • nowicjusz
  • *
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #257 dnia: 13 Marca 2006, 15:47 »
Witam :) Pewnie masz racje martini. Szukalam juz w wyszukiwarce ale za wiele nie znalazlam o tych dwoch lokalach. Jesli jest jednak ktos kto ma jakas opinie o tych dwoch lokalach to bede wdzieczna za nia. Pozdrawiam wszystkich :)

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #258 dnia: 13 Marca 2006, 15:55 »
Mogę doradzić co do Najderówki i Vilii Vivien. Są to lokale w pobliżu mojej moiejscowości i znam właścicieli, bo w Kołbaskowie nic się nie ukryje :wink: i wszyscy wiedza o sobie wszystko. Tak więc jesli ktoś planuje wesele tak na ok. 70 osób, to w Villi Vivien z powodzeniem urządzi sobie extra imprezę, natomiast co do Najderówki, to myślę, że tam ok. 60 powinno się zmieścić. Wielu ludzi robi tam z powodzeniem bardzo udane imprezy.

Offline Mycha
  • nowicjusz
  • *
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #259 dnia: 20 Marca 2006, 21:51 »
Witam. Czy są jakieś pozytywne opinie na temat restauracji Julian bo mamy zarezerwowany termin. Pytaliśmy znajomych którzy w ubiegłum roku robili tam przyjęcie weselne. Byli bardzo zadowoleni.Proszę o opinie.

Offline Żabcia

• bywalec
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #260 dnia: 20 Marca 2006, 22:31 »
Poczytaj forum, ten temat już był ale ogólnie opinie o Julianie nie są najlepsze.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #261 dnia: 21 Marca 2006, 14:53 »
Jeśli chodzi o  hotel Julian, to szłyszałam pozytywne opinie, a raczej brak negatywnych opinii, od jednej osoby, która miala tam wesele, lecz jest jedno ALE:  :?
 jest to członek jednego ze szczecińskich zespołów muzycznych, zatem cała obsluga, szefostwo itp, znali go, jako, ze grał tam na weselech.  :wink:  A wiadomo,trudno oszukać osobę, którą się zna, i z którą zapewne prędzej czy później by się spotkali...
 więc moze dlatego oni mieli wszystko w prządku...

co do WSPOMNIENIA..

ja odradzam... przed moim weselem bylam w tym lokalu, ale wnętrze, jak i lokalizacja mnie dobiły..
 Jest kilka argumentów, które dyskwalifikowały ten lokal:
1) zlokalizowany w samym centrum i to tak, ze nie ma jak podjechac, gdzie zaparkować, w nocy kręcą się różne typy  :|
2) 2 oddzielne sale -osobna do jedzenia, osobna do tańczenia- i to jest główny powód, bo co to za przyjemnosc siedziec i nie widziec, jak ktos się bawi, lub tańczyc i nie widziec, co podają do stołu..  :x
3) sala ze stolami tragiczna pod względem ustawienia stołów... 2 długie stoły stoją równolegle względem siebie, ale odległości między nimi jest dpsyc mała, nie ma zbyt duzej możliwości ruchu...
4) no i to dosyc nachalne proponowanie ich niby sprawdzonego zespołu... oczywiście, mówią, ze można miec swój zespół, ale jakos tak niechętnie i widac, ze nie byliby z tego zadowoleni.. :|
5) a no i w sumie nie ma jakiegos miejsca dla palaczy, tzn jest koło łazienek, ale co to za przyjemnosc dla kogos kto nie pali przechodzic  w dymie, a i palacze nie wiedzą,co sie dzieje na sali przeznaczonej do jedzenia,, no, moga palacze wychodzic na dwór... tylko to chyba nie jest najlepszy pomysł..

Takze ja by, proponowała lokale, które byly jakos bardziej polecane, typu Hotel Nord, Restauracja Vivaldi (jak dla mnie super  :oops: ), Rondo, ktoś tez polecał Marinę... no trochę tego jest... trzeba poszukac  :mrgreen:

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #262 dnia: 5 Maja 2006, 00:23 »
a co myslicie o klubie hetman?? na pomorzanach?? ja sie wlasnie nad nim zastanawiam ...pomozcie ;-)

Offline Mycha
  • nowicjusz
  • *
Restauracja Julian
« Odpowiedź #263 dnia: 8 Września 2006, 23:06 »
Witajcie!

26 sierpnia 2006 odbyło się nasze przyjęcie weselne w restauracji Julian.
Czytałam wcześniej opinie na temat lokalu, ale to co nam się przytrafiło przeszło naszą wyobraźnie. Właścicielka od samego początku bardzo niemiła i niechętna do jakiejkolwiek współpracy. Nie pozwoliła nam przystroić sali, zapalić świec, jedzenie beznadziejne, kelnerki zajmowały się swoimi telefonami zamiast obsługiwać gości, klimatyzacji nie włączono nawet na chwilę, pokój dla pary młodej był chyba najbrzydszy w całym hotelu. W dniu ślubu wmawiano nam, że zamówliliśmy cztery pokoje, a nie pięć, chociaż wszystko było już z góry opłacone. Na przyjęciu kazała nam ściszyć muzykę bo .."w sali obok Niemcy jedzą kolację.." Przyjęcie trwało tylko do 3.00 bo za każdą następną godzinę Pani zarzyczyła sobie 400 zł dopłaty.
Byliśmy poprostu zszokowani. Nie polecamy nikomu tego lokalu.

Pozdrawiamy
Iwona i Janusz

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #264 dnia: 9 Września 2006, 00:20 »
Mycha,  :shock: matko boska.......
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #265 dnia: 9 Września 2006, 11:12 »
Mycha,

jejku...aż mnie zmroziło....
Cytat: "Mycha"
bo .."w sali obok Niemcy jedzą kolację.."

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Offline belonka
  • zapaleniec
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #266 dnia: 9 Września 2006, 16:04 »
Sama chciałam w hetmanie tam jest bardzo lada sala do obejrzenia w bazie danych  orkiestre masz z głowy bo wybierasz sobie z dwoch zespołow cana okolo 110 zl ale ja wybrałam i tak działki bo mam zarezerwowane za pare groszy na 4 dni i zaprosze ile osób chce. Mam bardzo dobra kucharke i zespól. Mysle ze najwazniejsze rzeczy mam juz z głowy.
Ale hetman jest ok. i miła obsługa.
Zreszta jest o tym osobny watek

Offline belonka
  • zapaleniec
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #267 dnia: 9 Września 2006, 16:09 »
Co do wspomnienia to nie polecam byłam rok temu i była to porazka wesele skonczyło sie o 1 w nocy. Kiepsciutki zespół- wydaje mi sie ze potrafił grac tylko sto lat.
I do tego były 2 wesela i oczepiny miały 2 pary na raz goscie sie mieszali i ukradli nam aparat. Najpierw taoat dla pierwszej pary pozniej dla drugiej.
Nie wiem jak jest teraz ale to najgorsze wesele na jakim byłam.

Offline belonka
  • zapaleniec
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #268 dnia: 9 Września 2006, 16:15 »
A wesle mam na sali na Derdowskiego bo po drugiej stronie mieszka mój narzeczony wiec wszystko bedzie pod noskiem zreszta sylwestra tam robia i kazy jest zadowolony.
Bedziemy czuc sie swobotnie. Kupujemy swiniaka a reszte dan robi nasza kucharka, ktora nam wszyscy polecja. Bardzo mi sie to podoba.Juz nie chce innego mierjsca.
Pzdrawiam.

Offline belonka
  • zapaleniec
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #269 dnia: 9 Września 2006, 16:19 »
Jeszce cos mi sie przypomniało o Hetmanie   maja wole terminy na 30 czerwca i 14 lipca.