Autor Wątek: Jakie lokale polecacie?  (Przeczytany 166849 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #210 dnia: 12 Września 2005, 19:03 »
Cytat: "anka24"
mieliśmy wizję ale trudno było znależć lokal który by jej sprostał

Cytat: "anka24"
w końcu znależliśmy super motelik

i to jest najważniejsze, aby lokal odpowiadał naszym wizjom, żeby był przytulny i taki jakim go sobie wymarzyliśmy :D

Gratuluję Aniu, że trafiliście na to, czego szukaliście :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #211 dnia: 13 Września 2005, 11:48 »
ale co przy tym nerwów było...zjeżdziliśmy chyba więszą część okolic Szczecina, nie mówiąc nic o godzinach spędzonych przed komputerem i sufrowaniu po internecie..
na szczęscie udało się...  :skacza:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #212 dnia: 13 Września 2005, 15:02 »
Anka24 w takim razie gratuluję trafnego wyboru. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #213 dnia: 13 Września 2005, 15:30 »
Mam nadzieję że bedziecie sie super bawić w tym moteliku :D
Trzymam kciuki  :mrgreen: .  Z doświadczenia już wiem że niełatwo czasem znaleźć wspólne rozwiązanie, cieszę się że się udało ;)

Offline anka24

• entuzjasta
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #214 dnia: 14 Września 2005, 11:13 »
Cytat: "pioteras"
Mam nadzieję że bedziecie sie super bawić w tym moteliku  
Trzymam kciuki  . Z doświadczenia już wiem że niełatwo czasem znaleźć wspólne rozwiązanie, cieszę się że się udało

ano niełatwo było..moja połowa straszne wymagania miała :mrgreen:  a bawić się na pewno super BĘDZIEMY :cancan: może Cię zaproszę  :Szczerbaty:  ?

Offline Basiunia
  • nowicjusz
  • *
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #215 dnia: 10 Października 2005, 16:19 »
Witam!
Czy ktoś robił wesele lub wie coś na temat restauracji "Stary szczecin" ?? Szukałam jakiś opinii na temat tej restauracji na forum ale niestety nie udało mi się nic znaleźć

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #216 dnia: 10 Października 2005, 16:59 »
Chodzi Ci o restaurację, czy o klub na dole ?

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #217 dnia: 10 Października 2005, 20:49 »
eeeeeeeeeeee.. nie znam  :(
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Basiunia
  • nowicjusz
  • *
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #218 dnia: 11 Października 2005, 10:57 »
Szczerze mówiąc to chciałabym poznać opinię i o restauracji i o klubie. Jeszcze tam nie byłam (bo nie udało mi się skontaktować jeszcze z kierowniczką), widziałam tylko fotki więc nie do końca wiem jak to wszystko tam wygląda.

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #219 dnia: 5 Listopada 2005, 13:25 »
Ja byłam ostatnio w Cancanie...nie wiem, jak długo ten lokal funkcjonuje ( chyba od niedawna), to jest zaraz za Rockerem, idąc w stronę Centertela....jak dla mnie to jest kapitalne miejsce na organizację wesela; nie mam pojęcia jak wyglądają szczegóły, czy oni tam maja własną kuchnię itp....patrzyłam tylko na funkcjonalność i wystrój...i gdybym miała mieć wesele w Szczecinie i załatwiałbym teraz, to chciałabym właśnie tam.

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #220 dnia: 5 Listopada 2005, 18:33 »
Cancan jest na powierzchni ziemi, a nawet bym powiedziała, że jest troche ponad tą powierzchnią :wink:  Jest na piętrze. Stojąc przy Rockerze nie widac go, ale trzeba  iść tak jak w kierunku Centertela i cancan jest zaraz za rogiem. Ja wcześniej nigdy też go nie widziałam, to chyba raczej jakiś nowy lokal. Mnie zauroczył, super na wesele....choc tak naprawdę to nie wiem nic bliższego, może być tak, że ceny z kosmosu....ale jest ładny....bardzo wysoka sala, duża, stylowa, ze scena...ach:-))))

Offline anka24

• entuzjasta
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #221 dnia: 6 Listopada 2005, 10:24 »
o Cancanie też słyszałam same pozytywne rzeczy..amelani myślę że warto się temu miejscu przyjrzeć z bliska :wink:

Offline Molunia

• entuzjasta
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #222 dnia: 7 Listopada 2005, 01:24 »
A ja znalazłam fajny ośrodek Marena w Międzywodziu, tzn. nie wiem jakie tam są wesela ale po wstepnym obejrzeniu sali, kuchni i pokoi to zrobił na nas b. dobre wrażenie no i zarezerwowaliśmy tam termin (choć zaliczka jeszcze nie wpłacona więc wszystko może się jeszcze zmienić). Szefowa bardzo miła i położenie genialne w samym lesie, 150 m od wielkiej plaży. Nam zależy na tym aby były noclegi bo 80 % osób będzie przyjezda spoza Szczecina no i aby ułatwić sprawę potrzebujemy czegoś od razu z noclegiem. Cena za osobę to 135 zł (bez tortu i alkoholu) + 35 zł/osoba za nocleg. Poprawiny 1800 zł za wszystkich.
Czy ktoś moze coś wie na temat tego ośrodka?

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #223 dnia: 7 Listopada 2005, 10:03 »
brzm,i zacnie.. cena przystepna tylko czy dobre jedzonko?????

podjedź tam na obiadek...

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #224 dnia: 7 Listopada 2005, 14:49 »
W piątkowej gazecie wyborczej był dodatek- przewodnik po szczecińskich lokalach. Osobiście go nie widziałam, ale może warto sobie pooglądać, może przyda się tym, którzy są na etapie szukania

Offline martina8
  • użytkownik
  • **
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #225 dnia: 17 Listopada 2005, 19:06 »
Polecam na male wesele ok. 60 osob statek Ladoga. Super atmosfera, goscie zachwycni, obsluga bardzo fajna. Do tego jeszcze mozliwosc zakwaterowania na miejscu gosci. Naprawde polecam!

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #226 dnia: 18 Listopada 2005, 10:43 »
słyszałam maruś, słyszałam...

a gdzie fotencje ?????????????  :twisted:

słyszłałam,ze miałaś sprawdzoną ekipę na weselu...

Offline martina8
  • użytkownik
  • **
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #227 dnia: 18 Listopada 2005, 18:48 »
Monia, wszystko opisze, jak dostane fotki od fotografa  :)  Normalnie juz sie sama nie moge doczekac! W mojej galerii jest jedno moje zdjecie. Z mezem nie mam jeszcze zadnego.

A ekipa bardzo sprawdzona ....  :lol:  Oczywiscie wszystko dzieki e-wesele!

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #228 dnia: 19 Listopada 2005, 15:15 »
....CANCAN.. w sumie dosyć fajne miejsce... tylko jak niektrórzy goście przesadzą z alkoholem, to mogą mieć spory problem z opuszczeniem lokalu....
  te schody...  :x  ... zeby któryś czasem nie zleciał... :!:

Offline mariol

• użytkownik
  • **
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #229 dnia: 19 Listopada 2005, 21:47 »
Jak ma ktos zleciec ze schodów to zawczasu zamów ekipę co zniosą takiego delikwenta.Niemartw sie o szczegóły bo  wyladujesz z weselem na działkach a i tam ktoś może zabłądzić.

Offline anka24

• entuzjasta
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #230 dnia: 20 Listopada 2005, 16:05 »
mariol czemu jesteś taka złośliwa? to juz nie pierwszy Twój post w takich klimatach..dziewczyna ma problem, jeśli dla Ciebie śmieszny to poprostu omijaj ten wątek a jeśli koniecznie chcesz juz wtrącić swoje 3 gorsze to postaraj sie to jakoś milej w słowa ubrać :evil:

Offline mariol

• użytkownik
  • **
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #231 dnia: 20 Listopada 2005, 22:39 »
Anka,nierozumiem  o co Ci chodzi. To ja  uspokajam dziewczyne zeby o każdy drobiazg sie nie martwiła  a Ty mnie ochszaniasz?  Wyluzuj. A w tym co napisałam nie widze nic  złośliwego.

Offline anka24

• entuzjasta
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #232 dnia: 22 Listopada 2005, 15:14 »
Cytat: "mariol"
To ja uspokajam dziewczyne zeby o każdy drobiazg sie nie martwiła a Ty mnie ochszaniasz?

jeśli Cię źle zrozumiałam to przepraszam..nie chciałam cie urazic.. mam nadzieje zie sie nie gniewasz :Daje_kwiatka:

Offline mariol

• użytkownik
  • **
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #233 dnia: 23 Listopada 2005, 11:24 »
Anka chyba nie Myślisz,że jestem aż taką złośnicą i robie sobie kpiny z poważnych spraw.Zdajesz sobie sprawę,że dla "zmeczonych"gości pokonanie prostego holu jest nielada wyczynem.Gorzałka potrafi pofalować najprostszą podłogę a idealnie dłatkie ściany uformować w skalne załomy.Pokonanie schodów natomiast jest tak trudne jak zejście z Mont Everest bez asekuracji.Dlatego łatwiej jest zorganizować kogoś kto zapewni gosciom oparcie w chwilach "słabości" jak  szukac innego lokalu.
Po za tym w każdym są takie miejsca gdzie można sobie zrobić kuku.

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #234 dnia: 23 Listopada 2005, 13:27 »
Po co utrudniać gościom zycie? BHP lokalu jest bardzo ważne i warto je wcześniej uwzględnic w poszukiwaniach. Wynieść to mozna śmieci a nie gości. To byłoby dla nich chyba dość krępujące prawda? Ja zrezygnowałem z jednego lokalu bo mieli zbyt strome schody, nie chodziło tu nawet o podchmielonych gości tylko o starsze osoby które musiałyby nimi chodzić. Warto o tym pomyśleć zawczasu i właśnie o to chodzi Madzialenie.

Offline anka24

• entuzjasta
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #235 dnia: 23 Listopada 2005, 13:48 »
Mariol rozumiem teraz Twój tok rozumowania.troszkę inaczej zinterpretowałam Twoj post :D przegięłam troche dlatego jeszcze raz przepraszam...

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #236 dnia: 24 Listopada 2005, 22:31 »
ee.. spokojnie.. schody nie są w remedium wybitnie wąskie...  :mrgreen:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #237 dnia: 26 Listopada 2005, 23:54 »
Chciałam kilka rzeczy sprostować o :!: [shadow=red]Marinie [/shadow] :!: na Przestrzennej!
Po pierwsze wystrój- wiem że to kwestia gustu...ale piszecie, że jest biedny, że są gołe ściany i dużo plastiku...jak to czytam to mam wrażenie, że mówimy o zupełnie innym lokalu!! W Marinie jest cieplutko, przytulnie, okna są rzeczywiście plastikowe, ale w kolorze brązowym co w połączeniu z pomarańczowo-morelowo-beżowym wystrojem daje bardzo ładną całość.
Co do ceny: wesela organizowane w sobote to koszt rzędu 135zł/os w tym NAPOJE I ALKOHOL W CENIE BEZ OGRANICZEN, tort, 3 cieple posiłki, sporo przystawek (część już spróbowałam i na prawdę są bardzo dobre!) Dodatkowo w pierwszą rocznicę ślubu lokal wydaje uroczystą kolację dla 10 osób gratis (słodkie prawda?? :D ) Jeśli chodzi o wesela organizowane w piątek to kosztują one 120zł/os- reszta tak jak wyżej. Poprawiny organizwoane są na zewnątrz, 25 zł od osoby, dwa posiłki, przekąski, bez alkoholu, napoje bezprocentowe bez ograniczen w cenie.
Do wody jest najwyżej 50 m a nie 150 jak ktoś wyżej napisał  :wink: Atmosfera w lecie, gdy jest sezon żeglarski, mnóstwo jachtów przycumowanych przy keji jest cudowna...bynajmniej dla mnie- jestem zapaloną żeglarką więc klimat Mariny to jest to co mi najbardziej odpowiada :D
Co do wielkości sali- rzeczywiście nie jest zbyt duża. Idealna na ok 50-60 osób choć mnie kelnerzy zapewniali, że do 70 osób jest luzik, a ciasno robi się przy 80. Jak na moje oko troszkę przecenili wielkość tego lokalu. Wg mnie idealne miejsce na max 60 weselników.
Ktoś jeszcze napisał (przepraszam, że nie cytuje dosłownie ale posty są na 2 stronie a ja jestem na 5 i nie wiem jak cytować tak odległe posty  :oops: ) że Marina mieści się na jakimś kempingu... odkąd przyjeżdżam na przystań AZS (jest obok Mariny), a to już będzie ze....20 lat nigdy nie widziałam tam ani jednego domku czy pola namiotowego... Jest za to dość duży hotel, miejsc bodajże dla 90 gości (nie pamiętam dokładnie), a cena za pokój 2osobowy to 90zł. Nie trzeba wychodzić z restauracji, żeby dostać się do pokoji- z sali jest wejście prosto na główny hol hotelu.

Aha, jeszcze jedno- nie byłam tam nigdy na weselu, słyszłam jednak kilka brdzo pochlebnych opinii na temat tego lokalu, jedzenia i kierownika (właściciel Continentala). Sporo ludzi z branży weselno-ślubnej (fotografowie, kamerzyści, czy wodzireje  z ktrórymi rozmawiałam) zachwalali klimat i całą organizacje imprezy w Marinie, aczkolwiek zanzaczali, że to idealne miejsce ale na nieduze wesele. Nie byłoby sensu upychać tam więcej niż 60 osób.

OK, kończe już swój wywód:) Moim zdaniem lokal jest godny polecenia, i na pewno warto tam pojechać i zobaczyć co i jak :D

Offline aniulka2224
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.09.2005r
Nord jest super!!!!
« Odpowiedź #238 dnia: 30 Listopada 2005, 00:01 »
mielismy wesele w nordzie 24 wrzesnia i najmocniej polecam wszystkim, jesdzcze przed slubem myslalam ze nie moze byc idealnie ze zawsze cos musi byc nie tak a teraz wiem ze tak byc nie musi...bylo po prostu super i nie mam zadnych minusow.szef pan Ulinski bardzo w porzadku, mily sympatyczny i jak najbardziej otwarty, jednak potrafi zarzadzac swoim personelem bo chodza jak w zegarku co jest plusem dla nas.jedzenie super, bylo tego tyle ze az nie sposob bylo to zjesc przez dwa dni(z poprawinami), a to bylo standardowe manu a nie jakis tam wymyslone, wiec jedzonka full i bardzo pyszne:)sala super, bardzo ciepla i przyjemna, co wazne parkiet z drewna i mozna sobie spokojnie potanczyc i poskakac bez obaw o upadek:)kelnerki mile i uczynne, caly czas zmienialy talerze zeby czyste byly, donosily kawke i herbatke, nie trzeba bylo prosic i czekac, po prostu bylo idealnie, wiejski stol tez fajna rzecz....wie jak ktos sie waha to polecam i radze szybko rezerwowac...Nord ma juz swoja renome i mala bardzo odlegle terminy, ale na prawde warto jest czekac i tam wlasnie wyprawic wesele bo wtedy mozeice byc spokojni,wszystko bedzie dopiete na ostatni guzik.pozdrawiam

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #239 dnia: 30 Listopada 2005, 00:05 »
Cytat: "aniulka2224"
polecam i radze szybko rezerwowac...Nord ma juz swoja renome i mala bardzo odlegle terminy

To prawda.Moja kuzynka po naszym weselu w nordzie polecała właśnie NORD
swojej koleżance, ale podobno terminy mają już zarezerwowane do września 2006...
Czyżby, aż taki ruch w weselach???

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..