Autor Wątek: Jakie lokale polecacie?  (Przeczytany 166801 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justysiekmalutki
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13 sierpnia 2011
Odp: Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #480 dnia: 14 Sierpnia 2010, 12:28 »
O hotelu Dobosz jest osobny wątek i tam można naprawdę wiele się dowiedzieć z opinii innych. Większość to pozytywne wrażenia, ale też sugestie na co zwróci szczególną uwagę. Jednym słowem jednak mogę powiedzieć, że w porównaniu z innymi lokalami Dobosz jest naprawdę konkurencyjny, dlatego wraz z narzeczonym my również organizujemy tam wesele

Offline kkk
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: xx/xx/2011
« Odpowiedź #481 dnia: 22 Września 2010, 17:50 »
Witam,  to mój pierwszy wpis.

Chciałam zapytać o sprawdzone miejsce na wesele dla 130-150 osób w okolicach Szczecina.

P. S.  Wenus w Kobylance nie ma już terminów na przyszłe lato.

Offline HYPATIA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #482 dnia: 2 Października 2010, 17:24 »
prosze o pomoc, szukam ladnego lokalu, sali, restauracji na przyjecie/obiad weselny na 30 osob.  cena nie gra roli.  dzialki itp.  odpadaja.  wiele juz widzialam i nic sie nam niestety nie podoba.  wymagajacy i ciezki z nas klient.  musi byc naprawde ladna, a wiekszosc lokali robi tylko duze wesela niestety, wiec i wybor mamy ograniczony? co polecilybyscie mile Panie?

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #483 dnia: 2 Października 2010, 19:45 »
Hypatia, a skąd jesteś?

Offline HYPATIA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #484 dnia: 3 Października 2010, 09:45 »
oj przepraszam, gapa ze mnie, nie dopisalam, szczecin i tylko on wchdozi w gre, najlepiej centrum zeby sie za duzo nie wozic, ale jak lokal ladny to moze byc tez na obrzezach sz-n.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #485 dnia: 3 Października 2010, 09:58 »
Ja polecam VALENTINO na deptaku Bogusława. My bardzo chcieliścmy odejść od tradycyjnych sal weselnych. Mieliśmy w założeniu max 55 osób, wiec ten lokal był idealny. Przepyszne jedzenie, sprawna obsługa oraz przepiękny, nowoczesny wystrój. Dla mnie rewelacja!

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #486 dnia: 3 Października 2010, 10:11 »
Ja mogę polecić Royal Jazz Club (tam miałam przyjecie weselne na 30 osób), Klubik (mało brakowało a tam bym miała ;)), lokaliki na nowym "starym mieście"...trzeba pochodzić i popatrzeć, bo to zależy jakiego klimatu szukasz.

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #487 dnia: 3 Października 2010, 10:38 »
Ja polecam Klubik, bo tam właśnie miałam swoje wesele. Było 38 osób. Z tego co wiem, to przy 30 osobach zamykają już lokal na Waszą wyłączność i wtedy możesz też zaprosić dj'a (wyczytałam pytanie w innym wątku).
Ostatnio byłam też na weselu w Valentino i baaardzo mi się podobało więc polecam :)

Offline HYPATIA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #488 dnia: 3 Października 2010, 13:42 »
dziekuje za rady, a ile takie przyjecie trwa? do jakiej godz. i jakie koszty? bo chyba jak taki obiad czy przyjecie trwa do 22 , to nie warto brac dja? valentnino odpada-za nowoczesnie, poza tym wkolo pelno pubow, balety, za duzo mlodziezy sie kreci.  nie chce zeby tez lokal byl przy ulicy, fajnie byloby zeby byl ogrodek, bo moze to zabrzmi smiesznie, ale mamy peiska i on na weselu musowo musi byc. mi sie podobaja duze sale typowo weselne (odpadaja, bo za malo gosci niestety), nie podobaja mi sie restauracje w stylu pubow, to nie ten klimat jak dla mnie.

Offline HYPATIA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #489 dnia: 3 Października 2010, 13:48 »
agulec a w tym royal muzyke zalatwia organizator jakis zespol? to jest takie typowe wesele do rana czy obiad? jaki koszt w tym klubiku od osoby jest?

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
« Odpowiedź #490 dnia: 3 Października 2010, 17:32 »
ja polecam Feta Fabryka Smaków -szczecin dąbie,ładna duza sala,swietna obsługa ,mlode szefostwo,które jest bardzo zaangazowane w przygotowania
prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #491 dnia: 3 Października 2010, 20:00 »
W Klubiku ja płaciłam 210 zl za osobę - był obiad i mnóstwo przekąsek, drugi ciepły posiłek i napoje (poza alko) do woli. I moje wesele tam trwało do 5 rano. Jest też patio, myślę, że piesek ( o ile nie jest jakichś wielkich gabarytów) spokojnie się odnajdzie.

Generalnie, to ile będzie trwało Wasze przyjęcie zależy głównie od Was i od tego jak sobie to zaplanujecie.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #492 dnia: 4 Października 2010, 12:38 »
Nasze przyjęcie trwało do 1.30, ale zaczęło się o 15.00. Mieliśmy ustalone, że balujemy do 2.00, nam taka godzina odpowiadała, bo u nas przeważały starsze osoby, po 2.00 trzeba by było dopłacić (kelnerzy), ale nie wiem ile. Na stronie Royalu są do wyboru opcje menu, my mieliśmy obiad, zimne przekąski, tort, ciasta, ciepły posiłek plus napoje ciepłe i zimne oraz alkohol (0,7l na parę) w cenie 160zł/os, w zupełności to wystarczyło. W międzyczasie zmienił się właściciel, więc mogą obowiązywać nowe ceny i menu, ale bardzo przyjemna i kompetentna babeczka (ta nowa). Mieliśmy DJ'a, sami go znaleźliśmy, a potem okazało się, że bardzo dobrze znał się z poprzednim właścicielem  :) Byliśmy b.zadowoleni z obsługi, o niczym nie trzeba było przypominać, wszystko było "niewidzialnie" sprzątane, dokładane, plus niespodzianki, super! klimat lokalu świetny, nie potrzebuje zbytnio dekoracji, no tyle że nie ma ogródka, aczkolwiek kawałek "podwórka" swojego mają...

Offline HYPATIA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #493 dnia: 6 Października 2010, 08:27 »
dziex dziewczyny za odp.  tylko, ze Wy mialyscie calonocne wesela, a my chcemy przyjecie czy obiad tak do 22? do ktorej trwa takie cos? my nie chcemy sie cala noc bawic z goscmi, tylko ze soba:) bo goscie sa z sz-n tez, glownie z mojej strony, widujemy ich na co dzien, wiec po co siedziec do 5.  ile wtedy kasuja za takie przyjecie? orientuje sie moze ktoras z Pan? ja chyba sie zdecyduje na retauracje sabat, maja je 4, najblizej stargard-trudno, ale dobre jedzenie maja, bo te co polecacie tez jak puby wygladaja, a jak juz ma to byc a la pub, to chyba tylko tam, ew.  vincent w szczecinie.  do tego dochodzi, ze mi sie nie chce organizowac tego wesela, bo nie wiem jak sie za to zabrac i jestem zielona w tym temacie, do tego znikad pomocy, bo rodzenstwa nie mamy oboje.  znajomi proponuja jakas popelina albo nie sa stad, wiec sie nie znaja.  do tego jestesmy domatorami, nie lubimy chodzic po lokalach, trudno nam cos dopasowac, bo jestesmy wybredni.  praca tez nam nie pozwala i studia na chodzenie po knajpach.  swoja droga szkoda, ze w pepperoni nie mozna wesela zrobic:( a Wy chodzilyscie jesc do kazdego lokalu ktory mialyscie upatrzony? piesek maly- 4 kg, wiec mysle, ze nie bedzie problemu, przepraszam, ze Was mecze i zanudzam.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #494 dnia: 6 Października 2010, 09:30 »
To może któraś z karczm? Oberża chłopska itp. O wiem, ja jeszcze wczesniej jak planowalam mniejsze wesele to chcialam zrobic w Virdze. Jedzonko pycha, obsługa, wystrój. Robiłam tam małej chrzciny i wyszlo cudo!!!

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #495 dnia: 6 Października 2010, 20:42 »
Ja też polecam Virgę.. Rewelacyjne jedzenie i z psiakiem chyba też nie byłoby problemu :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #496 dnia: 7 Października 2010, 13:01 »
Ale w Vincentym to chyba nie potańczycie co? Na jednym poziomie się zmieścicie?
Ja nie próbowałam jedzenia przed, szłam na żywioł.
Przecież to od Was zależy jak długo ma trwać przyjęcie...Właścicielowi lokalu pewnie też to bez różnicy, skoro zapłacicie, to czy skończycie o 22.00, czy o 1.00 to mu to zwisa. Tylko z doświadczenia powiem Ci, że jak planujecie DJ'a, to sami potem możecie żałować, że tak krótko...bo czas w tym dniu leci 10 razy szybciej...Zależy o której macie ślub, ale do 24.00 z DJ'em tak imprezka powinna min. potrwać, bo tak to nie widzę sensu brania DJ'a na 5h..

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #497 dnia: 7 Października 2010, 13:42 »
Gdzie jest Vincent? ???

Offline HYPATIA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #498 dnia: 7 Października 2010, 20:33 »
virga ok, bylismy , jedzenie dobre, ladny wystroj.  vincent jest na tkackiej naprzeciwko duzo gorszego radeckiego.  mysle ew.  o zamkowej, fakt, ze lokalu nam nie zamkna, bo za male przyjecie, ale blisko, ladnie, dobre jedzenie, ladne widoki, fajne fotki mozna od razu zrobic, bo wszedzie blisko, no i moi rodzice lubia ten lokal, wiec bez chodzenia i kombinowania na pewniaka mozna wziasc.  vincent ma najlepsze opinie, nadaje sie na obiad/przyjecie weselne, bo klubik, virga, valentino czy royal jazz to tez nie sa  lokale typowo weselne.
« Ostatnia zmiana: 8 Października 2010, 09:45 wysłana przez Olaa »

Offline HYPATIA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #499 dnia: 7 Października 2010, 20:39 »
30 osob spokojnie by potanczylo, tylko, ze jak ktos chyba chce obiad czy przyjecie, to placi mniej czy nie? bo co to za interes 200 zl os osoby jak impreza do max 22? problem w  tym, ze my nie chcemy za bardzo muzyki, bardziej moja mama.  my nie lubimy wesel i przytupaj w ogole dlatego nam ciezko przychodzi organizacja czegos takiego.  nawet nie chodzimy jak nas zapraszaja, staramy sie migac, chyba, ze juz faktycznie nie mamy wyboru.  szkoda, ze sluby z vegas w little white chappel sa niewazne w polandzie:(wrr, taki by nam najbardziej pasil, tym bardziej, ze bral tam slub michael jordan, a moj TŻ jest wielkim fanem koszykowki.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #500 dnia: 8 Października 2010, 09:33 »
A no  rzeczywiscie już wiem gdzie Vincent. Bardzo sympatycznie. Jezeli chodzi o maly lokal, także do potanczenia, to na pewno Valentino jest w stanie to fajnie zorganizować :). Wiem coś o tym. Ale może Virga też by się nadawała? Trzeba byłoby porozmawiać z właścicielką.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #501 dnia: 8 Października 2010, 11:07 »
Tak szczerze, to nie wiem w czym Vincent jest wg. Ciebie bardziej weselny od reszty wymienionych? No ale skoro tak to widzisz to ok. Tylko nie rozumiem już zupełnie, że skoro nie chcecie typowo weselnej imprezy, to po co Wam "weselny" lokal???
W Zamkowej na dole jest mniejsza sala, ją by prawdopodobnie dla Was zamknęli.
Skoro nie lubicie tańców, to po prostu zróbcie uroczysty obiad z deserem, winkiem (3-4h) i tyle. To Wasz dzień i powinniście go spędzić w sposób, jaki Wam odpowiada...Branie na siłę DJ'a jest bez sensu. A w tle zawsze można puścić sobie muzykę na własną rękę (lub lokal udostępni sprzęt, jeśli ma), w domku nagracie sobie płytki i już.
Na taki uroczysty obiad, świetnie nadają się też restauracje na Woj.Polskiego typu Willa itp., nie pamietam nazw.

Offline HYPATIA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #502 dnia: 10 Października 2010, 09:32 »
nie, nie, przepraszam,  zle sie wyrazilam lub zle sie zrozumialysmy. na infoludku dziewczyny pisaly, ze za obiad weselny w vincencie placily 700-800zl za 10 osob, wiec w 3 tys sie zmiesci, chodzi o to, ze to tez oczywiscie bardziej pub tylko, ze jedzenie ma lepsze niz royal jazz club czy klubik. zawsze od biedy zostaje ta zamkowa.

Offline HYPATIA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #503 dnia: 10 Października 2010, 09:34 »
no w nas jest duzo sprzecznosci, wesel nie lubimy, ale podobaja nam sie sale weselne duze jak np. princess i dabska 74 den czy jakos tak, ranczo panderosa, bo oboje lubimy zwierzeta. niestety my mamy za malo osob zeby tam zrobic przyjecie, wtedy problem bylby z glowy.

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #504 dnia: 10 Października 2010, 10:04 »
Z mniejszych lokali tak jak Piszesz na 30-40 osób poleciłbym "Villa Vivian" w Ustowie oraz "Hotel Pod Lipami" w Wołczkowie . Są to małe przytulne loale ale moim zdaniem z charakterem, warto zobaczyć - to nic nie kosztuje :) w internecie bez trudu Znajdziecie linki do tych dwóch lokali. Pozdrawiam   

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #505 dnia: 22 Listopada 2010, 12:07 »
to taki klimat balowy jest w tych willach na wojska polskiego... np hotel atrium, albo restauracja bohema, niedaleko jest tez willa west ende i villa ogrody na wielkopolskiej, wszedzie sa ogrodki i tez ladne miejsca... z klimacikiem:)

Offline martynek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #506 dnia: 12 Maja 2011, 12:34 »
Chcialabym  Odświeżyć ten watek.

W przyszlym roku w kwietniu bedzie nasz wielki dzien :) I zaczelismy szukac lokalu na wesele.... Nie bedzie to duze wesele bo mysle ze tak na 40osob juz po wykruszeniu sie paru osob.... Wczoraj z narzeczonym troche pochodzilismy po lokalach dobre wrazenie na nas zrobil ten Royal Jazz Club, bylismy tez w willa west ende i tez calkiem pozytywne wrazenie ale zaczelam troche czytac opinie na temat tej willi i nie sa one zbyt dobre.... Dlatego tez tu moje pytanie czy znacie moze jakies lokale godne polecenia?? Co myslicie o tym royal jazz club?
Troche czasu minelo wiec moze jakies nowe spostrzezenia?
bede wdzieczna za kazda odpowiedz
pozdrawiam :):):):)

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #507 dnia: 12 Maja 2011, 13:27 »
ja słyszałam dobre opinie o weselach tam :) :ok:

Offline martynek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #508 dnia: 12 Maja 2011, 14:23 »
 :D  To super :) Coraz bardziej sie przekonuje do tego miejsca  :D 

Offline martynek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #509 dnia: 12 Maja 2011, 19:34 »
aaaa jeszcze chcialam sie zapytac jak ktoras z was miala wesele albo byla gosciem na weselu w royal jazz club
Jak to wygląda z tym oswietleniem... bo wiadomo ma swoj klimat ten lokal  itd.  ale zaczynam sie troche martwic czy nie jest tam zaciemno...                   
Jesli mozecie mi cos doradzic bede bardzo wdzieczna :)