Autor Wątek: Miłość jest niepojęta dla tych, co jej nie dzielą 30.06.2012 - Odliczanie PANDI  (Przeczytany 47248 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pandi
  • maniak
Miłość jest niepojęta dla tych, co jej nie dzielą

François Rene de Chateaubriand

Proszę bardzo, po kilku miesiacach aktywności na tym forum, zakładam oficjalnie moj watek zwiazany z odliczaniem do tego wielkiego dnia .  :)

Kilka słów o sobie? .. Hmm, studentka dorabiajaca w cukierni [polecam sie,jesli chodzi o wybór ciast] niepoprawna optymistka, a na dana chwile pochłonięta przygotowaniami narzeczona :) ..

Obiecałam, że sie pokazę w całości jak zaloże swój wlasny watek, wiec oto obiecana fotografia :

Zapraszam do wspólnego odliczania  ;)

Offline Daisy87
  • uzależniony
chętnie będę podczytywać Twoje przygotowania :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Jestem i ja ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
I ja chętnie dołączę ;D Uwielbiam te emocje odliczankowe!

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
To i ja będę zaglądać :)

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
ja też ja też  :D

Offline Pandi
  • maniak
Złośliwość losu..czwarty raz zaczynam pisanie tego postu. Tak na marginesie mowiac juz myslalam, ze  moj watek zarosnie kurzem i nikt tu nie zajrzy, a tu prosze  :)..
aaaniulkaaa, mkarolinka, ziomaleczka, sylwusia085, Daisy87 witam i dzieki za wsparcie

Wczoraj, gdy zaczynałam pisac ten post uswiadomiłam sobie, ze mamy tylko z grubsza pozałatwiane sprawy i te nadchodzace 7 miesiecy faktycznie spedze na intensywnych przygotowaniach  :o

Z listy spraw zalatwionych
1. Kosciół - w mojej rodzinnej miejscowosci - 30 km od Bydgoszczy [plus - ładna sala niedaleko z dogodna cena]
godzina 16:00 [miała byc 17:00, ale ksiadz zapomnial zapisac i ktos mi podprowadzil pozniejsza .. mowi sie trudno, tak mialo byc]
2. sala dworek biesiadny w roojewie
3.zespół muzyczny
4.fotograf
5.kamerzysta
6. suknia ślubna [kupiona w pazdzierniku - spontaniczna decyzja i wcale jej nie zaluje]
7.wybralismy cukiernie [trzeba tylko ustalic ile pieter bedzie mial tort :)]

a do załatwienia zostaje jeszcze
1.suknia na poprawiny/koszule dla K
2.alkohol,soki,woda
3.nauki przedmalzenskie i poradnia
4.obraczki
5.garnitur i dodatki
6.dodatki do sukni slubnej
7.chata wiejska - zamowic produkty
8.samochod-wstepnie zalatwiony, ale moze nam sie zdanie zmienic  ;)
9.dekoracje kosciola i sali/wiazanka dla mnie
10.zaproszenia,winietki,zawieszki,ksiega gosci - zamawiamy z allegro, zamowienie zlozy sie w lutym
11.dodatki do fontanny z czekolady
12.fryzjer
13.makijaz - i tu mam najwiekszy problem, bede potrzebowac pomocy dziewczyn z moich okolic .. znacie jakas makijazystke, ktora dojezdza do domu? jakby co prosze o namiary

Nie bedzie tak lekko jak mi sie wydawało, ale warto :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Sporo macie, jeszcze dodaj USC do listy :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
sporo czasu macie ale też sporo załatwione :)

ja moją suknię też kupiłam zupełnie spontanicznie i nie żałowałąm swojej decyzji ;) a dekorację kościoła załatwiałam dosłownie tydzień przed ;)

a welon masz?

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
dołączam i ja ;) widzę, że mamy załatwione dokładnie to samo,co na razie najważniejsze, ale jeszcze dłuższa lista dopiero przed nami :D

Offline Pandi
  • maniak
mkarolinka odpisy z kosciola K .. USC .. jeszcze tego sie nazbiera,dlatego lista sie przyda .. jak to spisałam to sie przeraziłam  :-\

Daisy87 welon wybrany jeszcze nie zakupiony[jak mi go w salonie zalozyli to sie polakałam, widok w calosci uswiadomił mi to, co sie zliza]. Nawet suknie zostawiłam w salonie. Moze ja odbiore niedlugo jak jakies miejsce odszukam u siebie w domu, ale najchetniej zostawilabym ja tam do przymiarki 1 czerwca.

Myszk@ finansowo tez troche stoimy, mysle ze jakos za miesiac juz obraczki zakupimy, a od nowego roku ruszam z moja częścią pełną para :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
troche juz macie, najwazniejsze ze macie to co jest najwazniejsze czyli kosciol,sale, zespol, foto i wideo ;p

Offline Pandi
  • maniak
Zaczelismy od najwazniejszych rzeczy.. Staramy ogarnac watek, teraz dzieki temu forum na dniach zamawiamy probki zaproszen - zeby sie przekonac, czy to, co o czym myslimy.
za chwile świeta, ale poki co mysle o jutrzejszym wolnym - ruszam w polske - rodzinny objazd  ;)

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
Oj Pandi, dołączam się i ja!! Będę na pewno śledzić Twoje odliczanko bo w końcu zostało nam tyle samo czasu do godziny zero a ja pewnie przez swoje lenistwo i brak jakiejkolwiek systematyczności swojego odliczanka nie założę. Już się kiedyś z Tobą porównywałam i wiem, że stoimy podobnie z planem więc chyba jest dobrze :blant: I suknie z tego co pamiętam mamy z tego samego salonu ;D A makijażystkę mam właśnie dojeżdżającą - Angelikę Piotrowską, mam z nią już umowę. Zastanawiałam się też nad Moniką Madaj...
:) :) ;) ;)

Offline Pandi
  • maniak
U nas jest 30 km, wiec kazdy kontakt sprawdze  :) .. jakby co chetnie przyjme jakiekolwiek inf tutaj badz na PW. Ta makijazystka to jak dla mnie najwieksze wyzwanie :|.. Brr
No tak mamy ten sam termin i suknie z tego samego salonu.. ja zalozylam, bo za bardzo wkreciłam sie w niektore odliczania, a dzieki temu zbiore wszystkie pomysly, zdjęcia itp itd. Z czasem zaroi sie tu od zdjęc ..  ;D

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
Ja równiez bede śledzić Twój watek :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
Ja też  ;D

Offline Pandi
  • maniak
niecierpliwa , anulka 80  witam serdecznie !
Ja dzisiejszy dzien spedziłam w trasie i na rodzinnych odwiedzinach. Staram sie uprzedzic gości o zbliżającej sie uroczystości tak, aby mogli sobie wolne zorganizować, tym bradziej, że będą musieli przejechać ponad 300 km .. Mam dość, padam na twarz  :-\

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14-04-2012
i ja się melduje :)
jeśli jesteś zainteresowana wizażystką Moniką Madaj to pisz do niej jak najprędzej. W maju pisałam do niej w sprawie mojego makijażu w kwietniu(taki mało ślubny termin) a była już zajęta.

Offline Pandi
  • maniak
burberry84  witam
:)..oj to cos mi sie wydaje, ze nedzne moje szanse, ale nie ma tego zlego .. dzieki za rade, zobaczymy co odpisze w tygodniu

Offline Pandi
  • maniak
Moze czas nawiązać troche do przygotowań, cały czas intensywnie szukam zaproszen, winitek i zawieszek, bo chcielibysmy zeby wiazały sie ze soba kolorystycznie :) .. Wczesniej wypadaloby podjechac na sale i potwierdzic kolor jaki ma dominowac w ten dzien na naszej sali.. wymarzyl nam sie lososiowy - dla nas to bardziej pomaranczowy - taki ciepły, sprawia, ze ta sala pieknieje  :) ..

Odnosnie bukietu, sama siebie zaskoczyłam, bo spodobały mi sie piwonie i to w delikatnym różowym odcieniu  ;D

tanie i dostepne w sezonie, gdy odbedzie sie ślub :]

Podoba sie wam? Tam jest rowniez wplecionaq organza, ktora tez dodaje uroku temu bukietowi .. 

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
bardzo ładne te kwiaty, ja ogólnie lubie delikatne rzeczy i wogóle róż też jest taki symapytyczny bo bardzo jasny . Tylko taki skromny bukiecik pasuje w zależności też jaka suknie  będziesz miała bo ja to widze do takiej prostej, skromnej.

Offline Pandi
  • maniak
Nie podobaja mi sie te bukiety zwisajace, ani te w wachlarzu.. chce kule sredniej wielkości :]
Odnosnie sukni to nie jest az taka skromna :] , nie mam w niej zdjęcia, ale w internecie są fotki tego modelu, ale w ecru a moja jest w bieli .. hmm, moze wkleje, bedzie wiadomo o co kaman ..

Nie powinien zginac na tle sukni, bo suknia nie jest az tak szeroka jak to widać na zdjęciach  :)

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
bukiet muszę powiedzieć bardzo ładny ;) tylko jak dla mnie trochę 'mdły' - brakuje mi jakiegoś akcentu :) a co do zaproszeń, to zobaczcie na stronkę m-art - my stamtąd będziemy zamawiać, a może i Wam coś wpadnie w oko ;)

Offline Pandi
  • maniak
Zobaczymy, co mi powie na to florystka :P ..
Myszk@ strone obejrzałam - piekne zaproszenia, ale nie ma naszego koloru, jak juz którys raz z kolei ..  :'(
Potrzebujemy wszystko w kolorystyce pomaranczowej albo lososiowej, aby zamowic komplet zaproszenia,winietki i zawieszki i zeby te dwie ostatnie pasowały do dekoracji

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
I ja dołączę do odliczanka jeśli pozwolisz :)
Suknia ładna :D :D Podoba mi się :)
A bukiet ładny choć nie za bardzo w moim stylu :)
Ale ważne, że Tobie się podoba ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline Daisy87
  • uzależniony
Pandi a nie chcesz zeby wszystko było w jednej kolorystyce? tzn. żeby bukiet też był w odcieniu łososiowym? widziałam kiedyś przepiękny bukiet w taki kolorze zrobiony z goździków.

a co do zaproszeń zajrzyj do Jaka Cards- bydgoskiej pracowni jednej z naszych forumek ;) ja tam zamawiałam moje zaproszenia i wszscy goście byli nimi zachwyceni, mówili, że na pewno zostawią sobie na pamiątke :) cena wyższa niz na allegro ale są warte swojej ceny bo są niepowtarzalne! a kolorów do wyboru jest mnóstwo więc nie sugeruj się tylko tym co jest na stronie, trzeba się do nich przejechać i zobaczyć na żywo :)

Offline Pandi
  • maniak
Natysa witam i zapraszam .. bukiet,to  jeszcze nie jest to ostateczny wybór :D

Daisy87 - jak wspomnialas o gozdzikach, to zaczełam szperac i znalazłam 2 sztuki, ktore są w moim typie, ale kolorystyke mozna zmienic na lososiowy zawsze .. wlasnie gozdziki

albo ..

na zdjeciach dominuja w rozu - widocznie ten moj losos nie jest az tak popularny  :D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
Suknia - kompletnie nie moja bajka ;)

Bukieciki :Serduszka: Bardzo podobają mi się zwłaszcza te kompozycje z goździkami :)

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
Witam! I ja dołączam się do odliczania. Bardzo podoba mi się i suknia i bukiety. Może odgapię i sama na podobny się zdecyduję, chociaż w październiku to raczej jesienny bukiet powinnam mieć ;)Pozdrawiam!