Autor Wątek: Klub "Wyrodnej" Matki...  (Przeczytany 192948 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Klub Wyrodnej Matki
« Odpowiedź #150 dnia: 19 Września 2007, 11:02 »
ja rownież witam
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
  • data ślubu: 08.06.2007
« Odpowiedź #151 dnia: 19 Września 2007, 11:17 »
Dziękuje Wam bardzo!
Jeśli mogę się już wypowiadać jako członkini to może wprowadzę zwyczaj opisywania co danego dnia zrobiłyśmy z "czarnej listy" co??

Więc ja wczoraj:

1. jadąc z juniorem autem byłam poddenerwowana bo chwilę wcześniej połamałam parasol (na wietrze dodam - nie na juniorze). A junior odpinał podczas jazdy pasy. Stojąc w korku nawrzeszczałam na niego. Sądziłam że koroseria jest dźwiękoszczelna - myliłam się..

2. Kąpania wczoraj nie było (leniostwo)

3. Zrobiłam mu gęstą kakę na noc i wlałam ją w butlę bo mi się nie chciało łyżeczką wiosłować. Na usprawiedliwienie dodam że do ustnika kubka niekapka nie dałam gumki co by się dziecie nie męczyło  ;D

cdn

Scooby jak we wniosku - non stop

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 19 Września 2007, 13:34 »
PADŁAM !! :) :) :) :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #153 dnia: 19 Września 2007, 14:59 »
aneczka normalnie jestem zbulwersowana  ;D

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 19 Września 2007, 15:16 »
ale za to dzisiaj jedna mamusia normalnie dała czadu
rzuciła dzieckiem o sciane
ja nie rozumiem jak mozna pić na umór jak sie ma 2 mies dziecko??????
przeciez to jest chore

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #155 dnia: 19 Września 2007, 15:28 »
ale za to dzisiaj jedna mamusia normalnie dała czadu
rzuciła dzieckiem o sciane
ja nie rozumiem jak mozna pić na umór jak sie ma 2 mies dziecko??????
przeciez to jest chore

słyszałam w radio  :'(

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #156 dnia: 19 Września 2007, 17:04 »
no a wy mówicie że my wyrodne jesteśmy.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #157 dnia: 19 Września 2007, 17:09 »
Nie znam sytuacji ...ale taka sucha informacja "pijana matka rzuciała dzieckiem o sciane "
jednak daje mi to do myslenia....
i wiecie o czym to mowi dla mnie ? ? ?
o kilku BRUTALNYCH SOPRAWACH

o debilnym odnosnie zakamu przerwania ciazy...
o debilnych przepisach pozosawiania dziec z matkami bez warunków do zycia...
o braku pomocy dla matki ...
o wsytdzie zwrocienia sie po pomoc gdy dookoła IDEALNE matki...

ech

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 19 Września 2007, 17:13 »
a ja do wszystkiego co naglasniaja media podchodze juz z dystansem... to jest tylko ich material i tyle..

z doswiadczenia wiem co media moga zrobic z jakims zlepkiem slow, ktore ktos powiedzial w innym kontekscie.. byle byla wieksza afera, skandal itp

to tak na marginesie..  czesto prawda jest nie do konca taka jak ja przedstawiaja .. ba - nawet czesto jest zupelnie inna..

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #159 dnia: 19 Września 2007, 17:18 »
Tez słyszłam  :(
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #160 dnia: 19 Września 2007, 18:24 »
...a Ja niestety jagodka24 wierzę w te rożne tragedie.Przynajmniej te o wyrodnych matkach pijaczkach.bo coraz więcej niesety tej patologii. I pokazują taką lafiryndę i lekarze ze szpitala potwierdzają te tragedie. Moim zdaniem, gdy taka alkoholiczka przychodzi rodzić, to przeciez lekarze są chyba w stanie stwierdzić, czy ktoś cierpi na zespoł uzależnienia alkoholowego.Przynajmniej już w tych skrajnych przypadkach. I wiadomo,że dziecko będzie miało FAS (alkoholowy zespol plodowy) i to dziecko chyba od razu powinno byc objete jakims leczeniem. A przynajmniej powinna byc powiadomiona Opieka Społeczna. Bo może matka w dniu poordu nie jest w stanie wskazującym, ale jeszcze dzień przed kilka promili by sie znalazło.
o debilnym odnosnie zakamu przerwania ciazy...
o debilnych przepisach pozosawiania dziec z matkami bez warunków do zycia...
o braku pomocy dla matki ...
o wsytdzie zwrocienia sie po pomoc gdy dookoła IDEALNE matki...
Marta podpisuję się pod Twoimi wypowiedziami. I dodam,że w przypadku alkoholiczek, ktre albo rodziły pijane(jak ostatnia sprawa w mediach o matce, ktora urodziła pijanego wcześniego), to jestem za przymusowym leczeniem albo sterylizacją.to drugie w przypadkach matek, ktore mają już 5 dzieci i kilkoro zostawiły w szpitalu.Też byl przy[padek oststnio w mediach o babie, ktra pijana urodzila dziecko, ktre miało pona 1,7 promila alkoholu we krwi i ze szpitala uciekła w szlafroku następnego dnia po porodzie zostawiając dziecko.To już widać,że to patologia).
może ktoś się na mnie obrazi,że jestem za aborcją.Sama bym tego chyba nie potrafiła zrobić, ale w niektrych przypadkach uważam,że to lepsze niż smierć na śmietniku.Przepraszam urażonych.Każdy ma swoje sumienie i będzie się z niego rozliczał.Zostawmy to innym.To samo w przypadku poważnych uszkodze płodu.Jestem za.jak kiedys z kimś dyskutowałam,że chyba jestem za aborcją jeśli dziecko miałoby poważne uszkodzenia,np. bez rąk i nog.A dziewczyna do mnie,że teraz są takie fajne protezy.No proszę...Ale kogo stać na te protezy za kilkadziesiąt tysięcy, ktre trzeba wymieniać co kilka miesięcy bo dziecko rośnie, a proteza nie...
zresztą to inny temat...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 19 Września 2007, 19:28 »
mariolka ale ja tez wierze w te tragedie i teraz jak jestem matką to uwierz ale przezywam to po stokroc gorzej bo wyobrazam sobie moją małą w takiej sytuacji
wtedy chciałoby sie (tak jak kiedys marta napisała) zamknąc sie z dzieckiem w domu przd tym okrutnym swiatem

ja tez jestem za tym zeby sterylizowac takie "mądre" mamusie bo one tylko wyludzają wspaniałe becikowe i ida w tango
a dziecko szlaja sie po dzielnicy w samych gaciach

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 19 Września 2007, 20:03 »
Szkoda ze zamiast becikowego nie wprowadza przymusowej sterilizaji po 4 dziecku !

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
« Odpowiedź #163 dnia: 20 Września 2007, 09:00 »
Też słyszałam o tym maleństwie.. SZOK!!!! Podobna historia była z maleństwem kilkutygodniowym. Czytałam, że laska poszła z maleństwem na libację i wróciła po 22 do chaty a tu konkubent z japą na nią. To ona też z ryjem. Sąsiedzi zadzwonili na policję - a para nawet przy policjantach się kłóciła. Policjanci próbowali ich godzić ze sobą i wtedy laska rzuciła dzieckiem.. Policjantka skoczyła i złapała maleństwo (instynkt kobiecy). Dziecko przebywa w rodzinie zastępczej a matce chcą ograniczyć prawa rodzicielskie..
Ręce mi opadają…. A tyle kobiet nie może urodzić własnych dzieci…
Ja jestem zdania że jak dziewczę wychowuję się w patologicznej rodzinie to potem dubluje te wzorce zakładając swoją rodzinę… Córka alkoholika szuka na męża często alkoholika.. Nawet jak chce polepszyć swój los ma za dużo trudności.. Funduje swoim dzieciom to co ona przeżyła.. Kobiety niewykształcone przeważnie mają zaburzoną hierarchię wartości. Maltretowana kobieta odchodząc od męża dostanie z 400 zł z opieki, 43-60 zł rodzinnego na jedno dziecko i co ona ma z tym zrobić? Mieszkania nie wynajmie bo za co.. nawet nie zrobi wyprawki do szkoły maluchowi.. Nie mówiąc o słodyczach, urodzinach czy wakacjach.. Jedynie od ludzi do ludzi albo z mężem sadystą bo ma gdzie mieszkać.. Eksmisje takich elementów też są tylko teorią..
Zresztą ile my matki Polki mamy wychowawczego?? 400zł + 43 zł rodzinnego.. I to jeszcze dla wybranych… Niech dojdą alimenty 300 których i tak nie można ściągnąć bo gnój zacznie pracować na czarno… Kobiety są zdeterminowane, brak siły na wszystko i niemoc.. I są tragedie..
I jak najbardziej jestem za kastracją kobiet powyżej np. 4 dzieci. Można by im finansować np zastrzyki hormonalne antykoncepcyjne. Albo pomagać zacząć im życie bez mężą/ojca/oprawcy/konkubenta* (wybrane zakreślić)..

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #164 dnia: 20 Września 2007, 09:22 »
Tylko jezeli byłoby ogólniepowiedziane, że "sterylizacja powyżej 4 dziecka" stosowali by to woceb każdego- a jeżeli ja mma kase, warunki to czemu nie moge mieć 6 dzieci...taka ma wola...
Rozumiem ideę, ale powinny być jeszcze jakies kryteria...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #165 dnia: 20 Września 2007, 09:24 »
Demka a ile Twoj maz (bo zakładam ze jak masz 6 dzieci to siedzuisz w domu) bedzie spedzał czasu z kazdym z tej 6 dzieci ??? ile czasu dziennie ? ? ?
po 3 minuty ?

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #166 dnia: 20 Września 2007, 09:35 »
zgadzam sie z Marta

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #167 dnia: 20 Września 2007, 09:36 »
Wiecie o co mi chodzi .. to ma byc WYCHOWYWANIE dzieci a nei CHÓW  masowy...

z jednym czy 2 jest mało czasu na normlane zycie ..prace własne przyjemnosci dla rownowagi psychicznej  ;D
a co dopiero na wiecej !

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 20 Września 2007, 09:40 »
chodzi głownie o zapewnienie godnych warunkow zycia dla dzieci

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 20 Września 2007, 09:42 »
Nie do konca.. bo mnie stac na 5 dzieci ale ja nie podałam w ich wychowywaniu..

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 20 Września 2007, 09:45 »
ale chodzilo mi o matki ktore bez pomyslunku rodza 6-7 dzieci i nie maja na chleb i utrzymanie tych dzieci albo co gorsza dzieci z rodzin patologicznych

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #171 dnia: 20 Września 2007, 09:46 »
e no to byłoby tylko 18 minut na dzień :wink: Martus nie chodziło mi o to, że JA mam miec 6 dzieci, ale zakładam, że zdarza sie tak, a kobiety, które maja wysokie pradopodobienstwo ciązy mnogiej- szybciej pozbawiac szans na kolejne bejbiatko :?: albo gdy mamy warunki- nie wiem kasy tylke, że harowac nie trzeba i czas na dzieci sie znajdzie...różne sa koleje losu...
Martus a gdyby tak wieksze przerwy pomiedzy dziecmy- przykładowo 1 i 2 latka, 7 i8 lat, 13 i 14 lat...wiem, że to sporo...ale niekiedy matki wczesniej zaczynaja...moja kumpela ma młodsza siostr ę o 12 lat, moja kuzynka ma młodsza siostre o 13 lat...przerwa wiekowa spora, ale z wychowaniem nikt nie ma problemu...

Olica dlatego pisze, że powinny byc jeszcze inne kryteria niz tylko 4 dzieci...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
« Odpowiedź #172 dnia: 20 Września 2007, 09:49 »
Popieram!!
Niestety w dzisiejszych czasach trudno o pracę 8-mio godzinną od 7-15 za dobre pieniądze.. Matka jest z dzieckiem czyli wiadomo, że robienie kasy spada na chłopa. I przychodzi taki chłop koło 17-18-20 i co on z dzieckiem może zrobić? Ululać choć na to też brak mu często sił. A co dopiero z 3-4 dzieci? Nie mówiąc jak dzieci będą w wieku szkolnym to żeby zrobić im wyprawaki, wysłać na kolonie, zapewnić komórki i gadzęty, wyprawić za mąż, wyedukować (nie daj Boże studia w innym mieście) i pomoć w kupnie mieszkania.. Nierealne. Niestety dziś 2 dzieci przeważa.. A często są to jedynaki.. Zauważcie że 5 dzieci i więcej mają nielicznie i - nie oszukujmy się- pochodzący z ubogich rodzin..
Mój brat ma 4 dzieci i bratowa podwiązała jajniki bo nie stać ich na więcej!! Póki co dają radę ale żeby ustawić mieszkaniowo dzieciaki to można zapomnieć.. Ale cóż - jestem chrzestną u jednego, mój Krzysiek u bratanicy i POMOŻEMY!!

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 20 Września 2007, 09:53 »
Mieszkaniowo ustawić...czasami nie może nawet rodzic jedynaka...taka prawda...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 20 Września 2007, 10:00 »
Demka co ma pprawdopodobienstow ciazy mnogiej do wychopwania 6 dzieci ?
nie rozumiem...
a czy uwazasz ze mama po 2 parach blizniaków ma ochote na kolejne  ;D
a tak serio to mi chodzi o to ze teraz ludzie posiadajacy odpowiednie zaplecze finansowe nie bedą chcieli miec 6 dzieci bo wola miec np. 2-3 dzieci
i im zapewnic WSZYSTKO niz 6 tce  po troche...

takie jest moje zdanie i dlatego uwazamz e po 4 dziecku nalezałoby BARDZO dokłądnie przyjrzec sie rodzinie takowej...
gdyz doba ma 24 godziny ...około 6 godziny spisz...9-10 pracujesz... dojazd do pracy... zakupy... dodatkowe zajecia typu odeiwz przywiez ze szkoły czy z przedszkola..zawiez na dodatkowe zajecia..basny itp
poza tym domowe zajecia ....
i doba sie konczy....

Oczywiscie ja wiem ze sa takie rodziny co sie wychowują i jest ok tylko ilosc ich mozna poiliczyc na palcach...

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 20 Września 2007, 10:04 »
a czy uwazasz ze mama po 2 parach blizniaków ma ochote na kolejne  ;D
oj nie wiem czy po pierwszych blizniakach chcialaby mniec jeszcze jakies dzieci  ::)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 20 Września 2007, 10:06 »
Ola no ale załuzmy ze jak dzieci pojda do szkło to bys chciała...
i BACH kolejne :) :) :) no to wtedy chyba juz niekoniecznie co ;)

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 20 Września 2007, 10:10 »
no raczej na 100 bym nie chciala :-\
 nawet teraz to mysle ze moze za 2-3 lat

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #178 dnia: 20 Września 2007, 10:38 »
Cześć Wyrodne Mamusie ;D
musze się odnieść do ostatnich wypowiedzi. Sterylizację miałam na mysli, tylko i wyłącznie w przypadku patologii(pijaństwo, zaniedbania wobec dzieci, znęcanie sie nad dziećmi, historie typu:porzucanie na śmietnikach i rożne te straszne historie, o ktorych slyszymy ostatnio coraz częściej) oraz skrajnej biedy. Bo jak oglądałam kiedy s program "Kochaj mnie" i pokazywano rodziny, ktre mają po 11-ro dzieci, baba jeszcze z brzuchem chodzi.Ojciec rodziny bez pracy.Żyją z Opieki Społecznej, datkow caritasu, dzieci,żeby przezyć zbierają jagody czy grzyby w lesie. chałupa to ruina, sam grzyb i pleśń. A dzieci biegają zimą boso(bo i takie przypadki były), albo w kapciach po podworku. To tutaj jestem za sterylizacją. Ale nigdy nie poprę jakiejś obowiazkowej sterylizacji po 4 dziecku dla każdej kobiety... :o
Jeśli ktoś ma warunki finansowe, mieszkaniowe, pomaga mu babcia i chce mieć 6 czy nawet 8 dzieci, to nic nikomu do tego niech ma. Wierzcie mi,że są takie osoby, ktre pragną mieć liczną rodziną, stać ich na to i są w stanie podołać. I tutaj nikogo nie potępiam. nie można tego liczyć w ten sposob,że dobę dzielimy pzrez ilośc dzieci, i tak nam wychodzi ile czasu poświęcamy jednemu dziecku.Bo to nieprawda.Przeciez ten czas można jednocześnie spędzic ze wszsystkimi dziećmi i można to chyba pogodzić.,W każdym razie nawiązuje do tego,że sterylizacja, owszem, ale w patologiach i w skrajnej biedzie i rwnież ze względow ochrony zdrowia czy nawet życia.bo nie ukrywajmy 11 czy 12 ciążą to czasem może nawet śmierć dla kobiety( a w przypadku ktorejś z kolei cesarki, to juz zagrożenie pęknięcia macicy).
Poza tym chodzi rowniez o aspekt demograficzny.Niestety wyż demograficzny nam nie grozi, więc tymbardziej nie możemy sobie pozwolic na taką kontrole urodzin.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 20 Września 2007, 10:44 »
Mariola mowiac o przymusowej sterylizaji miałam na mysli w szczegolnosci taki przyadki o których piszesz...
aczkolwiek co do reszty to nie upirałabym sie ale nalezałybysie przyjrzec rodzinie i bardzo ją kontrolować"...
raczej tu mówiłam juz z "humorem" o tym ze po 4 dzieci to standardowo miałabyś dosć kalendarzyka małrzenskiego  ;)

takie mam zdanie...