Autor Wątek: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)  (Przeczytany 1004775 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)
« Odpowiedź #1110 dnia: 15 Grudnia 2009, 11:26 »
A ja pomimo, ze mam mało miejsca to cały czas się zastanawiam nad tym bujajacym zwierzakiem ;D
Ja tam uważam, że dzieć tez oprócz edukacyjnych zabawek powinien miec tez takie na których można się wyszaleć, a że moja jest pełna energii więc może taka zabawka bedzie dla niej jak znalazł.

Teraz dostała Z FP Wesołe Klocki i szału nie ma  ;D

Zresztą jak zwykle z zabawkami Fishera...z tej firmy chyba najbardziej lubi chyba to:

Ale hiciorem są i tak Obrazki dla maluchów.

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1111 dnia: 15 Grudnia 2009, 11:31 »
My na roczek dla naszego chrzesniaka kupiliśmy tygrysa na biegunach - sama bym nie wpadła na ten pomysł, ale moja siostra chciała. Ten tygrys był zdejmowany z biegunów, aczkolwiek one nie były takie mocno bujające - była w sam raz dla takiego roczniaka. Mały uwielbiał na nim siedzieć, bujać się i przytulać do niego. Po jakimś czasie jednak jak Mały zaczął rosnąć to znudził mu się tygrys i kupili mu konia na biegunach - też bardzo go lubił i stoi w pokoju do tej pory - ma skończone 4 lata.

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #1112 dnia: 15 Grudnia 2009, 11:31 »
Gem ale teraz jej się te kolczyki nie przydadzą, za to później jak będzie chciała przebić uszka będą jak znalazł. Moja mała ma już komplecik kolczyki i łańcuszek i drugie kolczyki na wymianę. My też dostaliśmy misia wielkiego od chrzestnych na chrzciny stał do tej pory i mi zawadzał, ale od jakiś 3 tygodni jest hiciorem i moja mała go nie odstępuje. Każdy prezent znajdzie swój czas. Jeśli chce się taki prezent jak samemu się wybierze można po prostu powiedzieć otwarcie. Nas Babcie pytały się co kupić, żeby bzdur nie kupować. Po rozmowie stwierdziły, że dadzą tyle kasy ile uważają i przed świętami czeka nas wyprawa aby zakupić stolik i coś jeszcze. Idziemy wspólnie wybrać. Babcie zadowolone i my zadowoleni.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1113 dnia: 15 Grudnia 2009, 11:42 »
Może i tak :) mam tylko takie obawy, ba sama na swoje chrzciny i komunię dostałam mnóstwo złota, ale zanim dorosłam do tego, żeby je nosic okazało się, że nic mi się nie podoba, moda się zmieniła, a cała ta biżuteria wala się gdzieś u rodzicow :-\ Poza tym nigdy złota nie lubiłam, noszę tylko srebrną i sztuczną biżuterię ;) Zobaczymy jakie upodobania będzie miała Daria :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1114 dnia: 15 Grudnia 2009, 11:56 »
Gem, zawsze można przerobić i zrobić sobie coś, co nam się podoba - można też obrączki.

Ja swojej chrześnicy dałam złote kolczyki z brylantami i szafirami na komunię. Po pierwsze dlatego, że kolczyki są tą częścią biżu którą zapewne założy najszybciej, a po drugie uznałam, że nawet jak zechce przerobić to i tak będzie pamiątka - te kamienie ;)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1115 dnia: 15 Grudnia 2009, 12:25 »
Mi przypadły do gustu:
fotka za duża
oraz

po choince dam znać czy warto :D
« Ostatnia zmiana: 15 Grudnia 2009, 12:34 wysłana przez Maja »
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1116 dnia: 15 Grudnia 2009, 12:45 »
Ja dostałam prawie same pierścionki, jedną parę koszmarnych kolczyków 8) od mojej chrzestnej z cyrkonią i jedną wypaśną, grubą bransoletę, ogólnie jubiler mi powiedział, że nie opłaca mi się tego przerabiac, bo taniej kupię coś zupełnie nowego

Ale Maju za brylant i szafir, to bym się nie obraziła :D

Taki ze mnie typ, że nie lubię dostawac biżuterii :D

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #1117 dnia: 15 Grudnia 2009, 13:03 »
Magda* będzie się tym świetnie bawił, moja ma wesołe klocki taki mały zestaw, kiedyś jej kupiłam 3 klocuszki i je uwielbia, nawet się z nimi kąpie ;)
anusiaaa moja je uwielbia, ale każde dziecko co innego lubi! Moja uwielbia tygryski ;) już zerwała jedną naklejkę z drzwi ;D
Moja też uwielbia książeczki  :) teraz jej kupiliśmy Boże Narodzenie ;) Mikołaja już poznaje hehe

A kolczyki.. mała sama zdecyduje kiedy jej przebijemy uszy, więc teraz są zbędne! ale co dostanie od pozostałej części rodzinki na roczek to już nie wiem, raczej kasę ;) a od mojej siostry sesję zdjęciową ;D ;D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1118 dnia: 15 Grudnia 2009, 13:31 »
moja tez dostała od chrzestnej kolczyki na roczek ale poki co ich nie nosi i nosic nie bedzie bo ja jej nie przebije uszu
moja siostra o tym wie bo jej powiedziałam ale i tak kupila
jej sprawa

a jesli chodzi o konika na biegunach to ja mialam i baaaaaaaaardzo go kochałam
ale mojemu dziecku kupila babcia bo ja tez mialam malo miejsca
poki co nie ma szału ale bawi sie w kowboja

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #1119 dnia: 15 Grudnia 2009, 13:39 »
A my pod choinkę dla Matiego zamówilismy stolik i krzesełko z Ikei. Zabawek ma od groma więc sobie już darowaliśmy.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1120 dnia: 15 Grudnia 2009, 13:54 »

Moja też uwielbia książeczki  :) teraz jej kupiliśmy Boże Narodzenie ;) Mikołaja już poznaje hehe

Własnie przytargałam "Boże Narodzenie" ze sklepu  ;D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1121 dnia: 15 Grudnia 2009, 14:00 »
my molestujemy BN od jjkichś dwóch tygodni, ale i tak WIEŚ króluje :D A Pan rolnik za każdym razem dostaje całusa  ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1122 dnia: 15 Grudnia 2009, 14:06 »
hehehehe Ania, czy to coś znaczy ;D

"Wieś" tez u nas górą, za to "Zwierzęta i ich dzieci" Zu pożarla  ::)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1123 dnia: 15 Grudnia 2009, 14:11 »
nasz zjadł "małe stworzonka" :hahaha:
hehehehe Ania, czy to coś znaczy ;D
tfu tfu przez lewe ramie! :P :P mam nadzieję, że nie  ::) i że to chwilowa fascynacja... ale jakby co to pokocham jak swoje :P ;)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #1124 dnia: 15 Grudnia 2009, 14:16 »
Moja zjadła i potargała Obrazki dla maluchów Kolory  ;)  muszę kupić tą wieś!!
Czyli widzę,że nie tylko moja uwielbia te książeczki ;)

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1125 dnia: 15 Grudnia 2009, 14:27 »
A moja za to uwielbia ciało i śmieje się w głos jak widzi dzieci na tych obrazkach. Boże Narodzenie też już od jakiegoś czasu ma i jak pytam gdzie jest mikołaj, to idzie po książeczkę, otwiera i pięknie pokazuje  :)

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #1126 dnia: 15 Grudnia 2009, 14:59 »
A ja mojemu chrześniakowi pod choinkę kupiłam taką żyrafę ciekawe czy mu się spodoba.
http://allegro.pl/item838737209_zyrafa_18_cm_3m_mowi_wyraznie_po_polsku.html

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1127 dnia: 15 Grudnia 2009, 15:46 »
A ja lubię i preferuję zabawki edukacyjne i wcale się z tym nie kryję.
Dzieciństwo to jedyny taki okres kiedy człowiek się uczy z radością przez zabawę...obecnie czytając nefrologię już wielkiej zabawy z tego nie mam.
Rodzic zawsze kupi zabawkę która MU leży...jeśli o zakupie decyduje sam.

Inna sprawa, że całą resztę bezsensownych wg mnie zabawek pozwalam kupować dziadkom...i słowa nie wypowiadam w tej kwestii.
Jakby teściowa sprezentowała ww konia na biegunach też bym przeżyła. Fakt, że chyba by na balkonie siedział...bo miejsca na niego nie mam.....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1128 dnia: 15 Grudnia 2009, 16:02 »
Lila ale ja nie mam nic przeciwko zabawkom edukacyjnym...sama takowe kupuję
ale w całym tym wątku daje sie zauważyć,że to zabawka ma sie głownie rodzicowi podobać
i mało jest głosów np,że moje dziecko nie interesuje się takimi czy innymi formami zabawy itp...tylko...to do mnie nie przemawia...to mi się nie podoba...tego bym nie chciała
tak jakby to dla rodzica miało być

pewnie,że nie ma nic ani w zabawkach edukacyjnych ani koniach na biegunach, rowerach z baldachimem...tym bardziej jak sie to dziecku podoba i daje mu radość,bo nie zapominajmy,że o to własnie chodzi

są zabawki,których jestem absolutnym przeciwnikiem
nienawidze dla chłopców żadnych karabinów, czy noży czy mieczów
żeby dzieciak z broni celował do czlowieka
temu ja mówię stop i tego mojemu synowi nie kupuję

a czasem można znaleźć fajne edukacyjne zabawki za niewielkie pieniądze...np gry czy puzzle drewniane
a z tym kupowaniem prezentów,to tzreba też dać szansę wykazać się dziadkom...czasem właśnie gdy sami coś kupią i się dziecku spodoba to dla nich radość.że sami to kupili, sami wybrali i trafili.A nie,że mają tylko dać kasę na to czy tamto albo kupić coś z listy

inna sprawa to tacy,którzy sami sie wprost pytają co kupić?albo mówią :ja ci dam kasę ty kup bo ja się nie znam
to też jest wtedy ok
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1129 dnia: 15 Grudnia 2009, 16:32 »
są zabawki,których jestem absolutnym przeciwnikiem
nienawidze dla chłopców żadnych karabinów, czy noży czy mieczów
żeby dzieciak z broni celował do czlowieka
temu ja mówię stop i tego mojemu synowi nie kupuję

Mariolka zgadzam sie z Tobą.... Mieszko nigdy takiej zabawki nie dostanie, na szczęście Dziadkowie zgadzają sie z Nami.....
Mieszko ma różne zabawki.... na mikołaja dostał od nas stolik i dwa krzesełka (wcześniej nie miał takiego zestawu ::)) i to był raczej praktyczny prezent ::)
Pod choinkę dostanie laptopa dla dzieci  :) dokładnie takiego http://www.allegro.pl/item827783080_komputer_laptop_edukacyjny_myszka_mowi_film.html
Dziadkowie kupują zawsze sami prezent... raz trafiony ;D innym razem mniej :P teraz na urodziny (w styczniu) dostał dvd do samochodu od Dziadków...

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1130 dnia: 16 Grudnia 2009, 08:41 »
Wracając do koni...Mała dostała w zeszłym roku i dopiero teraz czasami na nim chce usiąść na pół minutki. Stoi on u moich rodziców, bo u nas za mało miejsca.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1131 dnia: 16 Grudnia 2009, 20:11 »
Ja się szczerze przyznaję że moja Tosia nie miała ani jednej kupionej przez nas zabawki FP lub tego typu. Właściwie edukacyjnych zabawek żadnych, bo ani krzesełka uczydełka, ani tych misiów, garnuszków czy klocuszków. Lego też nie dostaje.. Ba ja nawet odradzam mojej rodzinie kupować tego typu zabawki, dla mnie to kasa w błoto wywalona.

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #1132 dnia: 16 Grudnia 2009, 20:29 »
jak dla mnie zabawki edukacyjne są ważne, a nawet bardzo ważne... zwykłe plastikowe pudełko do których wrzuca się klocki przez określony otwór nauczy wieeele... nauka przez zabawę bardzo do mnie przemawia, aczkolwiek konika na biegunach czy huśtawkę pokojową na pewno będzie miała, jak nie u nas (brak miejsca) to u teściów piętro wyżej  ;)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1133 dnia: 16 Grudnia 2009, 20:39 »
Do mnie też przemawia nauka przez zabawe ale moje dzieci śwswietnie się bawiły kubeczkami po jogurtach, tutkami p;o papierze toaletowym, drewnianymi klockami, i wieloma innymi rzeczami których koszt to jedno ale i wymuszenie kreatywnego myślenia to druga sprawa.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1134 dnia: 16 Grudnia 2009, 20:48 »
to czyli co? w ogóle zabawek nie kupować?
w drugą stronę też nie przesadzajmy

ja zabawki kupuję i takie i takie
i zwykłe kubeczki(Marcela ulubione do tej pory),zwykłe drewniane puzzle,klocki itd
ale i droższe
uważam,że na Gwiazdkę powinien dostac coś o czym marzy.Zabawkę,której nie kupuję mu na co dzień
na urodziny nie kupię mu kubeczków(które zresztą ma) czy rolkę po papierze toaletowym...

"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1135 dnia: 16 Grudnia 2009, 20:49 »
I tu się z Tobą zgadzam...Ryba
Zabawka edukacyjna to dla mnie wcale nie krzesełko uczydełko Fishera, które z resztą wg mnie jest średnie-na-jeża...Tym bardziej, ze jak Ewka do niego dorosła, to już nic by się przy jego pomocy nie nauczyła, bo materiał już "był opanowany" - ukłony dla kreatywności niani.

Natomiast rewelacyjną edukacyjną (czytaj kreatywną) zabawką są wszelkiego typu klocki, puzzle, układanki, książeczki obrazkowe itp...+ cała masa innych "niezabawkowych" rzeczy...nasza niania wykorzystała gazetkę reklamową jakiegoś marketu z warzywami + żywe warzywa z lodówki....i lekcja szła...

Co do Fishera to garnuszek ma klocuszek bije u nas rekordy użytkowania...od 6 m życia do teraz...i tu Fisherowi trza oddać honor.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1136 dnia: 16 Grudnia 2009, 20:54 »
dobrze,że dodałas ostatnie zdanie,bo chciałam Ci wypomnieć,że też kupujesz zabawki edukacyjne...

Ja uważam,że powinno się kupowac i zwykłe proste zabawki jak puzzle i klocki,ale dziecko ma też prawo do "nowoczesnych zabawek"typu garnuszki na klocuszki itp

a jak ktoś nie chce to nie kupuje

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1137 dnia: 16 Grudnia 2009, 21:01 »
a pewnie Mariolu...i to z lubością... ;D

Mieliśmy Świat Odkryć - zacnie się spisywał...
Szczeniak też odegrał swoją rolę...czas świetności ma już za sobą;
Mamy taką fajną kostkę Simby...baaardzo udana zabawka...

Ale obecnie ewidentnie widać, że nastąpił przesyt zabawkami z grającymi przyciskami itp....lubimy rysować, składać, rozkładać,
układać itp...

Podobno ma nas zaszczycić jakaś tablica do rysowania, czy coś w tym stylu i to może być trafione...
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1138 dnia: 16 Grudnia 2009, 21:06 »
dokładnie Lila
wszystko ma swój czas
jest czas,że interesuje coś co gra,śpiewa itp
a przychodzi czas na kredki, klocki i kubeczki
a brzęczące zabawki już nudzą
zresztą każde dziecko jest inne

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #1139 dnia: 16 Grudnia 2009, 21:20 »
Rybka to tylko pozazdrościć tak taniego w utrzymaniu dziecka  ;) teraz moja ma taki czas że nie interesuje jej nic co nie gra/świeci i świat odkryć oraz kilka innych zabawek są na tapecie, garnuszek fp dostanie za 2 tyg, za pól roku (może wcześniej) przyjdzie czas na klocki/puzzle. tak jak pisze Mariola każde dziecko jest inne,  w sumie każda zabawka może być edukacyjna jeżeli rodzic (opiekun) ma czas i chęci