Autor Wątek: NASZ RANKING SZPITALI :)  (Przeczytany 118971 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Odp: NASZ RANKING SZPITALI :)
« Odpowiedź #90 dnia: 14 Grudnia 2007, 15:01 »
czytasz sprzeczne informacje, bo tam się ekipa na porodówce zmieniła...
Z jednego szpitala wredpta ubyła i zrobiło się miło...to przylazła do drugiego...

tia Lila ale dotej pory byłam nastawiona na poród w Zdrojach-kilka kolezanek i kuzynka rodziły tam i są zadowolone..(mnie tak na serio nie interesują teamaty 'otoczeniowe" typu sale,łazienki itp-najbardziej interesuje mnie opieka nad noworodkiem)co poleciacie??????
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #91 dnia: 14 Grudnia 2007, 15:07 »
wiesz ja wiem co się mówi w moim środowisku...
A tematem noworodków w Zdrojach się nie ienteresowałam, zatem niestety nic nie wiem...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #92 dnia: 14 Grudnia 2007, 16:10 »
Ja słyszałam, że opieka jest super. Mnie tez tylko to interesuje, bo siku to ja moge i na dworzu zrobic jak bedzie trzeba a prysznice są pewnie jakie sa... ale ze względu na to, że od 27tyg groził mi poród przedwczesny wiedziałam, że muszę rodzić tam gdzie jest intensywna terapia noworodków a slyszalam, ze w Zdrojach jest dobra. Kolezanki maluszek tam lezal rok temu i byla bardzo zadowolona, teraz innej kolezanki synek lezy i mowi, ze opieka jest super. Dzwonia do niej ze wszystkim, sa mile i dzieci traktuja jak wlasne....

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #93 dnia: 14 Grudnia 2007, 23:07 »
ostatnio trafiły mi się  pacjentki, które rodziły, w róznych okresach,. w zdrojach.

każda z nich  ma problem z dzieckiem..  zdroje za wcześnie wypuszczaja noworodki z rozpoczynająca się zółtaczka.. efekt.. trafiaja na  pediatrie i  wychodza  z gorsza rzecza (ostatni przypadek jaki wiozłam osobiście do szpitala to zakażenie rotawirusem, biegunka u dziecka,  odwodnienie.. a zaczęło się  niewinnie od zółtaczki noworodkowej.. w szpiotalu  dzidzia podłapała rotawira.. )..

to samo dotyczy mojej sasiadki..sytuacja z poczatku listopada tego roku..  mało ,ze po cc  szew rozszedł się jej na 3ci dzien to wyciagneli go całkiem i  pogonili  mame i dziecko do domu..  powód.. za duzo chetnych do rodzenia i nie mieli gdzie kłaść..  dziecko wyszło z bilirubina bliska  13 .. pierwszy opisany przypadek -  powyżej 12... obecnie dzidzia sąsiadki jest w szpitalu na pediatrii.. a mama..  ma szeroką , twarda bliznę i koczuje na łózku polowym przy łóżeczku 2,5 m-cznego niemowlaka  na sali szpitalnej..

mnie  na unii trzymali tak długo jak  bilirubina nie spadla do granicznej 11.. niby zdroje mają  dobra opinię ale coraz cześciej słysze o dzieciach  z niewyprowadzona żółtaczką..
« Ostatnia zmiana: 14 Grudnia 2007, 23:13 wysłana przez monia »
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #94 dnia: 17 Grudnia 2007, 14:09 »
Ja bylam bardzo zadowolona z opieki w Zdroajch i wszystkie moje znajome, kuzynki, siostra, bratowa. Myśle że będę tam rodzić kolejne dziecko. Nie słyszałam osobiscie nic złego na temat tego szpitala.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #95 dnia: 17 Grudnia 2007, 22:06 »
Ja sie ciesze ,ze rodzilam u nas.
W dniu wypisu zrobiono dodatkowe badanie na ilosc birulbiny we krwi , bo lekarka podejrzewala ,ze moze zoltaczka jest ciut z awysoka , opieka poloznych i pielegniarek od noworodkow byla naprawde swietna , szef pooperacyjny pieknie mi sie zgoil , pomimo ,ze nad nim zwisal kawal warstwy tluszczu , mam cieniutka linie dosc nisko tuz nad spojeniem lonowym.

Nie zaluje ,ze  rodzilam u nas a nie w Zdrojach.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 17 Grudnia 2007, 22:48 »
jagna.. dośc duzo dziewczyn ze szczecina  i gryfina jeździ do pyrzyc rodzić.. szpital ma coraz lepsza opinie.. tylko nie ma patologii noworodka.. z tego powodu niektóre dziewczymny musza rodzic w zdrojach lub na unii..

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 17 Grudnia 2007, 22:52 »
Mnie wlasnie probowano przekonac do Zdroi wlasnie z powodu oddzialu patologi noworodka ale na szczecie obylo sie bez problemow .

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #98 dnia: 15 Stycznia 2008, 16:31 »
Witam serdecznie.
Szpital w Zdrojach - rodziłam tam w 1999 roku i już wtedy było przyzwoicie. 
Porodówka czysta, osobne sale dla rodzących - chyba trzy, nie jestem pewna.  Jedna salka do porodu rodzinnego - już wtedy mi sie spodobała (kolorowe ściany, fotel dla taty, łóżeczko), ale ja skończyłam na CC.
Jeżeli chodzi o opiekę medyczną na oddziale porodowym, to nie przypominam sobie niczego złego - trochę na mnie siostry krzyczały, bo im trzy termometry stłukłam w napadach bóli ;)
Sale poporodowe już wtedy były dwu osobowe, matki leżały razem z dziećmi. 
Oddział noworodkowy - przesympatyczne panie, zabierały dzieci do siebie, gdy któraś z mam opadała z sił, lub sobie nie radziła ;)
Fachowa opieka i pomoc bez marudzenia nawet w środku nocy.
Na czas pobytu na oddziale dostawaliśmy pieluszki jednorazowe - jakiś przydział  na dzień (praktykantki wynosiły i nam rozdawały jak było mało ;)) i chusteczki do podcierania tyłeczków.  Jedynym minusem był brak obcinaczek do paznokci i maluszki sie drapały :(
Opieka dla mam - tutaj niestety bywało różnie.  Siostry potrafiły nakrzyczeć, że znowu poplamione prześcieradło itd.  Chętne do pomocy okazywały się - uwaga - salowe, też potrafiły podrzucić świeżą pościel lub koszulę.
Łazienki, WC - nie jestem pewna, ale chyba były po 4, z czego po jednej zawsze tzw.  "wyłączonej" dla pacjentek z dodatnimi wynikami badań typu WZW.
W dniu wyjścia pełno próbek kosmetyków dla dzieci, chusteczki, gąbki podkładowe do wanienki - świetna sprawa, nie trzeba podtrzymywać maluszka i masz dwie ręce wolne. 
W zeszłym roku trafiłam do szpitala na oddział ginekologiczny i zdążyłam zauważyć, że porodówka znowu przeszła kolejny remont.
Moja ginekolog pracuje tam i wiem, że jest jeszcze ładniej i dużo bezpieczniej/czyściej.  Planuję sie do nich wybrać, w wiadomym celu  ;), w przyszłym roku ;)
Pozdrawiam mamy, przyszłe i obecne :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 16 Stycznia 2008, 14:27 »
Rodziłam w Zdrojach 3 tygodnie temu i jestem super zadowolona. Ze wszystkiego, z porodówki, opieki porodowej, poporodowej. Rodziłam w drugi dzien Świąt, więc każdy mógł strzelać fochy, że nie ma czasu zjeść ciasta z kolezankami i poplotkowac, a tak nie było. Pediatrzy super, pomagały, doradzały. Co chwilę ktos przychodzil, sprawdzal jak sobie radzimy, pokazywaly jak dbac o pepek itp. 

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 16 Stycznia 2008, 15:07 »
dzięki za wszelkie rady!!są bardzo cenne!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 17 Stycznia 2008, 12:57 »
i ja zaczełam rozgryzać ten temat na czynniki pierwsze i co i mały zonk  ::)

z położenia miejsca zamieszkania blizej nam do Polic niż na Zdroje i własnie ku Policom się skłaniach - choć po przczytaniu Waszych opini biorę jeszccze pod uwagę Unię.......

.......w ogole to jaka jest polityka z tym wyborem szpitala - kiedy trzeba się złaszac że u nich chcę się rodzić - zielona jestem w tym względzie  :-\

Offline kiciaczek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12 października 2007r.
« Odpowiedź #102 dnia: 17 Stycznia 2008, 13:51 »
Rodziłam 30 grudnia 2007r. w Klinice na Pomorzanach. Jestem bardzo zadowolona i polecam każdemu. Od chwili przyjęcia na izbie przyjęc, poprzez rewelacyjnie przeprowadzony, dzięki niezwykle miłym i fachowym paniom połoznym oraz lekarzom, poród, aż do momentu wypisu ze szpitala - nie było takiego momentu do którego można by się przyczepić. Naprawdę szczerze polecam każdemu poród na Pomorzanach. Na drugi dzień t.j. 31 grudnia już nas wypisano do domku:) Ach i chciałąm dodać, iz dzięki niezwykle miłym połoznym udało się urzodzić bez nacinania, za co im bardzo jestem wdzięczna:) Naprawdę nie spotkałam się na żadnym z oddziałów z niemiłym przyjęciem a leżałam najpierw na patologii, pózniej oczywiście porodówka i położniczy - Pozdrawiam wszystki miłe Panie i dziękuje za super opiekę! :)

p.s. na poród nie ma żadnego zapisywania się, to chyba jakaś bzdura! Po prostu gdy nadchodzi, trzeba jechać i zgłosić się na Izbę Przyjęć - dalej już się TObą zajmują.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #103 dnia: 17 Stycznia 2008, 17:49 »
a ja słyszałam, że na Pomorzanach potrafią zabierać dzieciaczki do zbędnych badań bez pytania się matki.Kują i męczą maleństwa bez specjalnych wskazań... Nie wiem, nie sprawdziłam ale źródło to inna położna więc coś musi w tym być. Zresztą to jest klinika wiec wydaje mi się to bardzo prawdopodobne.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 17 Stycznia 2008, 19:43 »
Głupoty gadasz...nikt nie robi żadnych badań czy niepotrzebnych zabiegow na dzieciach.
Akurat tak się składa, że znam dosć dobrze szefa noworodków i jest to ostatnia osoba, która by na takowe praktyki pozwoliła.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 17 Stycznia 2008, 20:47 »
rzeczywiście mogą to byc tylko plotki... znajoma jak usłyszała, że chce tam rodzic zaczęła mi opowiadac... dlatego napisałam, że nie wiem tego na 100%. Ale skoro znasz szefa mysle, że masz racje :)
tak więc przepraszam  :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline kiciaczek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12 października 2007r.
« Odpowiedź #106 dnia: 20 Stycznia 2008, 14:21 »
Dziecko od momentu narodzin było calutki czas ze mną, lub z mężem ( przy zabiegach ważenia, mierzenia itp.), jedynie na moment pierwszego szczepienia Dzidzia była wzięta dosłownie na trzy  minuty, więc z tymi "doświadczalnymi" badaniami to ktoś grubo przesadził, kompletna bzdura!!!!!

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #107 dnia: 25 Stycznia 2008, 21:13 »
co do Pyrzyc -to tam nie rodziłam..ale leżałam tak kilka dni w 26tyg ze względu na zatrucie pokarmowe i mam przemiłe wrażenie...
Pielęgniarki  z uwagą słuchały co do nich mówie, siostra oddziałowa to rewelacyjna kobieta..., lekarze byli naprawdę delikatni, sale ok, toalety i prysznice w jak najlepszym porządku, jedzonko też......
Mogłam właściwie tam rodzić..ale,że po porodzie chciałam być kilka dni z mamą (niż z teściową) więc zdecydowałam się na Szcecin na Szpital Wojskowy
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 25 Stycznia 2008, 21:40 »
co do Pyrzyc -to tam nie rodziłam..ale leżałam tak kilka dni w 26tyg ze względu na zatrucie pokarmowe i mam przemiłe wrażenie...
Pielęgniarki  z uwagą słuchały co do nich mówie, siostra oddziałowa to rewelacyjna kobieta..., lekarze byli naprawdę delikatni, sale ok, toalety i prysznice w jak najlepszym porządku, jedzonko też......
Mogłam właściwie tam rodzić..ale,że po porodzie chciałam być kilka dni z mamą (niż z teściową) więc zdecydowałam się na Szcecin na Szpital Wojskowy

Lea zgadzam się z Tobą. Ja lezalam w pyrzycach tydzien i az szkoda mi bylo wychodzic ;) I tez bym tam rodzila gdybysmy nie mieszkali w Sz-nie i tu mialam swojego lekarza.

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 8 Lutego 2008, 16:42 »
Ja jestem w 99%zdecydowana na szpital w Zdrojach...

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #110 dnia: 14 Lutego 2008, 11:01 »
Ja tez jestem zdecydowana na Zdroje... ze stargardu to raczej tesciowa mnie zawiezie byle nie w Stargardzie.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 14 Lutego 2008, 11:14 »

byle nie w Stargardzie.

a czemu byle nie w Stargardzie? Rodziłaś juz tam, że tak mówisz? JA z całą odpowiedzialnością polecam nowy oddział w Stargardzie!

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #112 dnia: 14 Lutego 2008, 11:18 »
Nie rodzilam,bo to 1 dziecko. Wiele sie nasluchałam moze nie koniecznie tych pozytywnych opini, chociaz wiem ze Ty Gosiu i Ela rodziłyscie i macie pozytywne wrazenia , to jakos nie wiem nie mam przekonania.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 14 Lutego 2008, 12:16 »
Nie rodzilam,bo to 1 dziecko. Wiele sie nasluchałam moze nie koniecznie tych pozytywnych opini, chociaz wiem ze Ty Gosiu i Ela rodziłyscie i macie pozytywne wrazenia , to jakos nie wiem nie mam przekonania.

Jestem zdecydowanie za opinią, że Stargardzki szpital (nowy oddział) jest super miejscem do rodzenia dzieci i nie odbiega od zagranicznych standardów.
Warunki bardzo dobre, opieka rewelacyjna. Miałam cesarskie cięcie. Dziecko było obok cały czas, przez pierwszą dobę zajmowały się nim pielęgniarki. Przez cały pobyt w szpitalu personel był na zawołanie. Przed porodem leżałam na sali 3 osobowej, a po porodzie na sali dwu-osobowej. Miałyśmy do dyspozycji swoją łazienkę, TV. Byłyśmy informowane o każdym badaniu, o zdrowiu dziecka, nauczono nas jak dzieci myć i dbać o nie. Pediatra codziennie rano przychodził i informował mnie o stanie dziecka. Nie było żadnego problemu z odwiedzinami. Mój mąż siedział ze mną ile chciał. Prawie zawsze do 22.00.
Oczywiście mogę również coś powiedziec o samej porodówce, bo tam tez byłam kiedy miałam podłączona kroplówke z oksytocyną i mysleliśmy, ze urodzę naturalnie.   Jest to pojedyncza sala z osobną łazienką. Mąż był przy mnie. Można jeść, pić, brać prysznic. Był tam worek sako, piłki,  materace. Połozna przychodziła dosłownie co 10 minut sprawdzić kroplówkę itp. Ta świetna opieka nie kosztowała mnie ani złotówki, nie miałam żadnych znajomości. Życzę wszystkim rodzącym tak fachowej opieki jakiej ja doznałam.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 14 Lutego 2008, 15:49 »
Teraz tak jest, ze te mniejsze miejskie szpitale niczym nie roznia sie od tychw wiekszych miastach a i tak ludzie lgną do nich. Ja, gdybym mieszkala w Pyrzycach i nie miałabym zagrożonej ciązy z chęcia urodziłabym tam. Zdroje wybralam tylko ze względu na odległość od nas i od tego, że dziecko pchało się na świat wczesniej-dlatego jechalismy z Pyrzyc (gdzie spedzalismy świeta) do Sz-na kiedy zaczął się poród. Nie mialam pewnosci, ze Gabrysia rodzac sie w 36tyg bedzie zdrowa a w Pyrzycach nie ma specjalistycznego oddzialu dla wczesniakow.

Nawet same polozne z pyrzyckiego szpitala (gdzie lezalam w 32tyg) mowily, ze duzo dziewczyn przyjezdza ze Sz-na, Barlinka i okolic rodzic do nich/
« Ostatnia zmiana: 14 Lutego 2008, 15:51 wysłana przez martyna1985 »

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 21 Września 2008, 04:18 »
Ja powolutku się zastanawiam i mam dylemat.

Do Polic, mimo iż tam pracuje mój gin położę się tylko, jeśli to będzie jedyna opcja z jakichśtam przyczyn.
Zdroje - tu się poważnie zastanawiam.

Ewentualnie Stargard, bo nie ukrywam będzie mi łatwiej ze względu na nazwisko.

Co się zmieniło od lutego lejdis??
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 21 Września 2008, 07:54 »
Olcia nic sie nie zmieniło nadal w czołówce placówek dla rodzących w Szczecinie są dwa szpitale: Zdroje i Pomorzany.
A na temat Stragardu to mam własne prywatne zdanie.
— Richard M. Devos

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 21 Września 2008, 09:04 »
Ja juz wczesniej pisalam , rodzilam w Pyrzycach i bylam bardzo zadowolona z opieki przedewszystkim poloznych , mialam cc ale opieka byla rewelacyjna , tak jak juz pisala Anitka oddzialowa jest extra babka , otwarta i wesola. Rozwazalam Zdroje ze wzgledu na moja zagrozona ciaze i planowanym cc ale jesli udalo mi sie ciaze donosic postawilam na Pyrzyce i do dzis mile wspominam porod , jesli bede miala okazje rodzic ponownie , znow wybiore Pyrzyce , rodzinka przebywala u mnie non stop i nikomu to nie sprawialo problemu .

Kazdej zycze tak milej i fachowej opieki .

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 21 Września 2008, 17:12 »
Ola pewnie masz takie same zdanie jak ja - Powiesc tego kto się przyczynił do zamknięcia miejskiego. Ja jeszcze zdążyłam tam urodzic  :)

A teraz wybrałabym Stargard (gdybym nie moje choroby)- znajomości w szpitalu- rzecz bezcenna  ;D a w Zdrojach też mam kochaną położną która Szymka odbierała, więc Ola co nie wybierzerz będzie dobrze  :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 21 Września 2008, 22:10 »
hmm.. morduj pana J - byłego prezydenta szczecina..

pomorska akademia medyczna chciała przejac miejski i zrobic tam szpital kobieco-połozniczy.. niestety J odrzucił propozycje.. pam  przejął  police a zaraz po odejściu J zapadła decyzja o zamnknięciu szpitala miejskiego :(

teraz do odstrzału jest wojciecha..  przeniesiony bedzie do zdroi :(