Autor Wątek: NASZ RANKING SZPITALI :)  (Przeczytany 119459 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: NASZ RANKING SZPITALI :)
« Odpowiedź #270 dnia: 24 Lipca 2009, 20:01 »
poszukaj o standardowej wyprawce, tam naprawdę nie trzeba brać Bóg wie czego...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #271 dnia: 8 Sierpnia 2009, 11:15 »
No to ja napiszę o swoim porodzie.
Odbył się on w Szpitalu Wojskowym. Będę go zawsze ciepło i miło wspominać i cały pobyt tam również. Miałam cesarkę, bo Mała ułożona była pośladkowo. Cały zabieg przebiegł szybko i przyjemnie. Lekarze, położna, pielęgniarki i 2 anastezjologów cudownie się mną zajęli. Nie czułam w ogóle strachu. Mała przyszła sprawnie i bezproblemowo. Trafiła potem tylko do cieplarki.
Ja przez pierwszą dobę miałam naprawdę intensywną wspaniałą opiekę. Mój narzeczony był non stop przy mnie i Mała również. Jak tylko chciałam odpocząć zabierali ja na sale noworodków. Poza tym było fantastyczna opieka laktacyjna, wszystko mi panie pokazały. Tak samo jeżeli chodzi o pediatrów. Także ja nie mam żadnych zastrzeżeń. Tylko remont by się tam przydał.
Jedno co wiem, to po pobycie na patologii ciąży w styczniu na pomorzanach wiem, że nigdy w życiu bym tam nie rodziła!
No i za nic nie płaciliśmy.Trzeba było mieć tylko swoje pieluszki i ciuszki na wyjscie.

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #272 dnia: 8 Sierpnia 2009, 15:14 »
A czemu tak zle wspopminasz patologie na pomorzanach??? lezalam w maju dwa razy...szew... i bylo o.k.
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline aga_ska1
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #273 dnia: 3 Października 2009, 10:32 »
To i ja się wypowiem.
Rodziłam na Unii. Leżałam na patologii ponad miesiąc, skończyło się cc.W mojej ocenie lekarze to naprawdę fachowcy. Przede wszystkim miło wspomnam dr.Bilara, dr.Engel, dr.Świderskiego. Panie pielegniarki miłe i kompetentne,zwłaszcza te na odziale noworodkowym bardzo pomocne.Synek był w cieplarce po porodzie, ale potem miałam go przy sobie cały czas.Pediatrzy odpowiadali na wszystkie pytania.
Jedyny minus to warunki, chociaż porodówka jest naprawdę nowoczesna. Już niedługo mają się przenosić do Polic.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #274 dnia: 27 Października 2009, 09:08 »
Ja po raz drugi rodziłam w Zdrojach i po raz drugi POLECAM! Opieka jest rewelacyjna, nie mam się absolutnie do czego przyczepić. Położne, pielęgniarki, lekarze od noworodków czy od położnic mili, uśmiechnięci, zawsze chętni do pomocy. Naprawdę jestem bardzo zadowolona i jeśli kiedykolwiek miałabym mieć jeszcze jedno dziecko to chciałabym rodzić właśnie w Zdrojach.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #275 dnia: 28 Października 2009, 09:42 »
Zdroje są OK - jedynie przyczepiłabym się do lekarki z noworodków (takie dwie zalazły mi za skórę), jak i pielęgniarek - jak dla mnie, nie były w ogóle pomocne, a dodatkowo przysparzały mi traumę.
Sam poród - cięcie - wspominam bardzo dobrze. Opieka rewelacyjna. Pani anestezjolog była super. Jak i dr Boruciński który mnie ciął. Opieka na oddziale położniczym też super.
Jedynie tak jak pisałam, mam zastrzeżenia do pracowników oddziału noworodków.
No i Pani z Poradni laktacyjnej - złota kobieta.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #276 dnia: 28 Października 2009, 10:52 »
Pani Magda d/s laktacji bardzo sympatyczna, popieram. Tak samo jak zdanie na temat jednej pani pediatry z noworodków. A w zasadzie

dwóch z  4 z którymi miałam do czynienia. Jeżeli chodzi o pielęgniarki, to nie mamy zastrzeżeń.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #277 dnia: 28 Października 2009, 11:05 »
Pielęgniarki jak chciały to były OK, ale czasem miały wszystko w d...

A co do lekarek z noworodków, to super jest taka jedna blondynka - wszystko nam wytłumaczyła i naświetliła sprawy pozytywnie, a nie jak te dwie inne - że będzie źle itp.
No ale po nazwiskach nie będę pisać.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #278 dnia: 28 Października 2009, 11:48 »
A to fakt P.Madga d/s laktacji super kobieta.

A mi tez podpadla 1 lekarka ale przeciez nie moze byc az tak kolorowo.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #279 dnia: 28 Października 2009, 13:29 »
Chyba wiek o kim piszesz Aniu...ja taką jedną jędzę spotkałam, nazwałam ją królem lwem :D Też taka jakaś, na czarno

widząca i bardzo niemiła była...bo co ja sobie bezczelna myślałam, że chciałam zapytać o wynik badania usg

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #280 dnia: 28 Października 2009, 17:50 »
To ja chyba nie trafiłam na Nią, bo nie wiem o kim piszecie. Jak byłam w szpitalu z Malą to bała taka starsza w okularach, taka młoda blondynka w okularach i wysoka w czarnych włosach. Wszystkie bardzo miłe. No w sumie jedna pielęgniarka od noworodków taka sobie byla. Zabrała mi Małą rano, powiedziała że na pobranie krwi i za chwilę Ją przyprowadzi. Poszłam się umyc a Małej jak nie było tak nie ma. Poczekałam z pół godziny i poszłam po Nią. Leżała w sali zaraz po lewej stronie, nie na korytarzu. Pytam się tej pielęgnairki czy moge Ją zabrać, a Ona z wyrzutem: "No własnie nie wiem na co czeka...". A ja do Niej, że przeciez miała Ją przyprowadzić, a ja nie przychodziłam bo nie wiedziałam czy robią jakieś badania czy coś. Głupio Jej się zrobiło i się nie odezwała.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #281 dnia: 28 Października 2009, 18:08 »
Ja od swoich klientek wiem że zdroje to już nie te same zdroje .
Już nie jest tak miło i sypatycznie jak kiedyś .
Szpital podobno teraz już taki jak wszystkie , chodzi mi o personel .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #282 dnia: 28 Października 2009, 19:38 »
czasem trzeba na gwiazdy warknąć...  :-\ widać grubo ponad połowa pacjentek im pozawala na fochy i głupawe teksty skoro nadal sobie pozwalają..

osotatnio teściowa przyniosła mi hita ze zdunowa.. pracuje tam jako pielęgniarka.. sytuacja.. pacjent - struszek z niskim ciśnieniem, zawrotami głowy itp poprosił pigułę o  poprawienie łóżka. ona na to - bozia dała rączki to se zrobi  :o teściowejzrobiło się strasznie przykro i pożałowała paca.. poprawiła mu nie tylko  podusię  ale i posłała na nowo całe łozko pomimo tego,ze nie należy jej  to do jwj obowiązków ( jest  zabiegową  pielęgniarką)...

myslałam,że  nowe pokolenie pielęgniar bedzie inne.. ,ze  sa  wychowywane  tak jak młodzi lekarze "empatycznie" a widzę,ze palma odbija jak tylko  ze szkółki wyjdą  :-\
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #283 dnia: 28 Października 2009, 19:45 »
magisterki się robi, to trudno z tytułem tyłek pacjentowi wytrzeć i łóżeczko poprawić...

dzięki Bogu nie jest to normą...ale jest...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #284 dnia: 28 Października 2009, 19:58 »
o matkoooo

TO u nas w Stargardzie ok 4 lata temu moja klientka była świadkiem jak położna do młodej ok 17-sto letniej rodzącej , która krzyczała z bólu i nie miała przy sobie nikogo bliskiego,  powiedziała tekst "nie wiedziałaś do czego hu... służy to teraz będziesz wiedziała"
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #285 dnia: 28 Października 2009, 21:17 »
rozerwałabym babę ..  >:(

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 28 Października 2009, 21:29 »
Sympatyczna babka, nie ma co....wydawało mi się, że m.in. do rozmnażania właśnie służy...czy ona nim zupę miesza czy jak ???

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 29 Października 2009, 08:50 »
Adiana :hahaha:
oplułam monitor normalnie  ;D ;D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 29 Października 2009, 10:03 »
Przesada... Normalnie bym taką babę rozszarpała chyba...

Wiecie... każdy ma jakieś swoje doświadczenia, jedne mają lepsze, inne gorsze. Ja po upływie ponad dwóch lat od pierwszego porodu mogę z czystym sumieniem znów polecić Zdroje, nikt mi tam nie podpadł, byłam zadowolona. Wykupiłam sobie jedynkę i miałam spokój, leżałyśmy sobie z Niunią same.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 29 Października 2009, 12:21 »
no to własnie kolezanka , która jest dosc zaawansowana tc powiedziała  mi, ze nie bedzie wiecej rodzic w zdrojach.. gdzies na poczatku studiów walneła sobie tatoo w okolicy krzyzowej.. pierwsze dziecie rodziła majac 29 latek.. cóz.. budowa i buzia wygląda na smarka ale to nie usprawiedliwia tekstu połoznej - "no proszę.. nastepna.. na  której dyskotece wpadłas, laleczko".. znając jej niewypazony  dziób zapewne poszłą cała tyrada co mysli na temat "takiej uwagi"...

teraz ma  34 lata.. niedługo  idzie rodzić.. ale chyba już trafi do polic ;)
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2009, 12:23 wysłana przez monia »

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #290 dnia: 29 Października 2009, 13:12 »
o matko ale przesada
te położne to się zachowują tak jakby same nie rodziły

ja o zdrojach słyszałam dużo złego dlatego ponownie pojechałam rodzić do Goleniowa

jest tam super opieka, wiedziałam wszystko co mi dają, dlaczego, jak to ma działac
wiedziałam gdzie zabierają dziecko, jak dziecko się zachowywało na badaniach itp
i to bez proszenia się

często przychodziły i pytały czy wszystko w porządku
czułam się tam naprawdę dobrze

aaaaaaaa i pierwszy raz leżałam sama a teraz z 2 dziewczynami
i powiem tak : nie ma to jak towarzystwo:)
dużo lepiej się leży z kimś

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 29 Października 2009, 13:22 »
a ja dla odmiany chciałabym leżeć sama  ;)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #292 dnia: 29 Października 2009, 14:01 »
ja tam nie nażekałam.. leżałam z dziewczyną z którą  wcześniej byłam na pato  ciąży.. przez 5 tyg  leżenia razem mozna się do wszystkiego przyzwyczaić ..  ;D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #293 dnia: 29 Października 2009, 14:05 »
"no proszę.. nastepna.. na  której dyskotece wpadłas, laleczko"

ojjj doszłoby do rękoczynów i skargi na tą sympatyczną Panią !
Jak tak można !?

Ja podczas pierwszej ciazy jak lezałam na patologii to wolałam z kimś bo nudy straszne .
A po CC leżałam 6 dni sama i byłam super zadowolona... żadne dziecko nie darło mi się w nocy  ;D Do tego te bóle głowy wiec wolałam być sama niż z laską która by mi przezywała poród  :P
Nie czułam sie skepowana itd ! Miałam spokój !

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #294 dnia: 29 Października 2009, 14:27 »
no własnie  - ja po porodzie leżałam na sali z 3 dziewczynami
ich dzieci darły sie cały czas. a mój spał a ja się na niego patrzylam i umierałam z bólu głowy bo mi normalnie łeb pękał od tego hałasu.
inna sprawa to tłumy odwiedzających - moi mogli posiedzieć na korytarzu a do innych lasek rodzina i znajomi musieli siedzieć w sali  >:(

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #295 dnia: 29 Października 2009, 14:35 »
ja wyprosiłam rodzinkę.. byli na fochu ale lotto mi to..

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 29 Października 2009, 14:40 »
No własnie te tabuny odwiedzających...
Krępujące jest dla mnie karmienie przy obcych ludziach...krępujace jest dla mnie wstawanie z łózka z gołym tyłkiem
No i jeszcze jedna sytuacja..,po CC położna myła mnie nagą na łózku...a jak by były obok inne laski to też bym była skrępowana no i nie daj Boze jak by akurat podczas tej toalety weszła rodzinka w odwiedziny...

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #297 dnia: 29 Października 2009, 18:05 »
Ja po cc leżałam na sali pooperacyjnej sama , gdzie wtęp ma tylko personel i jeśli sie zdzodzi to ktoś z rodziny , jak mnie położna myła to nigdy nie było nikogo , dzwi sie zamykało i  intymnośc zachowana. Gości przyjmuje sie dopiero jak wstanie w osobnym pokoju odwiedzin chyba ,że jest wiecej w danej chwili to na korytarzu ale goście nie mają wstepu na sale gdzie leżą mamy z dziećmi....
Ja rodziłam w Pyrzycach i naprawde na opieke nie mogłam narzekać , gdybym miała jeszcze raz rodzić nie zastanawiałabym się ......

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.10.2008 r.
« Odpowiedź #298 dnia: 29 Października 2009, 22:09 »
Ja rodziłam na Pomorzanach ( we wrześniu 2009 r) i też mogę go polecić. Z tymi odwiedzinami to w sumie tam była trochę przesada, ale to wszystko od ludzi zależy. Niestety nie udało mi się leżeć na tej jednoosobowej sali, bo akurat były zajęte i leżałam z czterema dziewczynami. Z karmieniem sie nie krępowałam, bo nie odwiedzający są najważniejsi w tym momencie tylko ja i moje dziecko. Jak kogoś raził mój cycek to kit mu w oko. Nie ja do nich przychodzę tylko oni wchodzą do sali na której ja leżę. Ode mnie jak mąż z teściami przyszedł to zanim weszli spytali się leżących czy można. Resztę odwiedzających współleżących - bez komentarza. Na pewno jest to stresujące dla matki jak np. dziecko nie potrafi dobrze jeszcze złapać sutka i się denerwuje , matka się denerwuje, że może coś źle robi, a w tym samym czasie wchodzą pielgrzymki odwiedzających. dramat.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 29 Października 2009, 22:13 »
Masz racje lala...

Najgorsze są jeszcze lalunie które przychodza wysmrodzone perfumami lub fajami...a dziecko przecież jest baaardzo wrażliwe na zapachy