Autor Wątek: NASZ RANKING SZPITALI :)  (Przeczytany 118910 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Odp: NASZ RANKING SZPITALI :)
« Odpowiedź #60 dnia: 31 Października 2007, 22:57 »
ho ho al enam sie dziewczyny przestraszyły !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #61 dnia: 31 Października 2007, 23:01 »
no kurcze na innym forum czytałam o pomorzanach - opinie raczej na + ale często sie przewija temat gronkowca - że tam często można sie nim zarazic  :-\

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #62 dnia: 31 Października 2007, 23:08 »
No ale teraz bedzie bardzo czysto ...bo napewno sanepid tam wpadł...
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 31 Października 2007, 23:28 »
no to właśnie liczę

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 1 Listopada 2007, 00:24 »
Dzisiaj rozmawiałam  z klientka która pracuje z Zdorjach i powiedziała to samo..ze warto teraz rodzic tam bo wszytsko wyczyszczą na tip top :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 1 Listopada 2007, 11:38 »
Jagna, to nawet lepiej, ze ta afera z bakteriami wyszla teraz, bo wszystko dokladnie beda sprawdzac. To tak jak masz gdzies leciec i jest jakas katastrofa lotnicza- po niej wszystkie samotoly sprawdzaja... Bądź spokojna.

A wracając do tej"milej" obslugi jak ja bylam na IP, byc moze akurat na taka trafilam. Znajoma dzien pozniej pojechala tam rodzic (nie przyjeli jej w Pyrzycach-byla po terminie, ale nic sie nie dzialo, z Pomorzan ją odesłali, bo stwierdzili, ze musi rodzic tam gdzie jej placowka i lekarz prowadzacy ciaze) i przyjeli ja z otwartymi rekami, urodzila i szczesliwie wrocila do domu. Widocznie ja mialam pecha, a poza tym zostalam potrafktowana jak gówniara, ktora przyszla z ulicy bo zachcialo jej sie lezec w szpitalu... może pani polozna i lekarka mialy napiecie przedmiesiączkowe  ;D

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 1 Listopada 2007, 11:50 »
kurcze szkoda ze nie ma takich rankingow z innych miast..

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 1 Listopada 2007, 23:06 »
Moze ktos chetny zacznie pisac ?

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 2 Listopada 2007, 06:50 »
Apropo tego zarażania to na mącznej w zdrojach również dochodziło do zakażeń, także nie jest to szpital cud miód. Nigdzie nie dadzą Ci gwarancji że się nie zarazisz, ale tak jak napisałem wcześniej, to najlepszy moment aby tam rodzić, wszystko będzie lśnić, zaostrzą pewnie wizyty osób z zewnątrz co sprawi że przez najbliższy czas to będzie najczystszy oddział w tym województwie  ;D

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #69 dnia: 5 Listopada 2007, 00:10 »
Dziewczyny mają rację!Po tej aferze, na porodówkach wszystko powinno lśnić!

... polecam również, tak jak Monia, szpital na Unii!Porodówka super odnowiona, połóg faktycznie... może być! ;) nie jest źle. Małe zastrzeżenia do łazienek!Ale nie jest aż tak źle! ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #70 dnia: 5 Listopada 2007, 18:08 »
a czy ktos rodzil w stargardzie? po przeczytaniu komentarzy zdroje calkowicie wybilam sobie z glowy, w gre wchodzi jeszcze unia :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 5 Listopada 2007, 19:37 »
Ja rodziłam i jestem zadowolona :) Rodziłam rok temu .

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 7 Listopada 2007, 07:06 »
moja dobra znajoma rodziła dwa lata temu, po świeżo oddaniu nowego oddziału położnictwa, bardzo ładnie i czysto, opieka też ok, chociaż znajoma w dużej mierze zawdzięczała taką opiekę znajomościami wśród lekarzy - tak bynajmniej mówiła.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 7 Listopada 2007, 10:33 »
to ja sie chyba decyduje na stargard... mam tam znajoma polozna wiec bedzie razniej  :) musze tylko dowiedziec sie jak jest z opieka noworodkow, jaki maja specjalistyczny sprzet bo w sumie to jest najwazniejsze  :) zeby pozniej sie nie okazalo ze dzidzia czegos potrzebuje a oni tego nie maja i trzeba gdzies przewozic

♡ Szymon & Leon ♡

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #74 dnia: 7 Listopada 2007, 11:17 »
a ja obiema łapkami podpisuję się pod Monią!
W szpitalu na Unii Lubelskiej jest naprawdę fantastyczna opieka! i nad mamą i maluszkami!

bardzo dobrze wspominam pobyt w szpitalu, mimo, że ciut dłuższy przez ogromny nawał pokarmu. Naprawdę można liczyć na pomoc w każdej sytuacji.
ANCYMONEK :)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 7 Listopada 2007, 11:28 »
Lewar i jak byliście w szpitalu na pomorzanach oglądac porodówkę?
ja jutro idę do szkoły rodzenia to moze coś więcej powiedzą i dam znać

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 7 Listopada 2007, 20:19 »
Co do sprzetu dla noworodków to chyba nie jest za wesołow. Zadzwon i sie dowiedz .

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: 8 Listopada 2007, 10:21 »
Witajcie.

Byliśmy dwa dni temu, ale niestety obchody zabronione do odwołania, bo są świezo po dezynfekcjach, jest już czysto, ale za dużo kaszlących pachrlaków chciałoby wejść, Według mnie to świetna decyzja ordynatora, to nie jest muzeum aby zwiedzać :) Wręcz ucieszyłem się że taki zakaz wprowadzili, mimo ze dotyczył i nas, Zapisaliśmy się tam na poród, bardzo miła położna nasz przyjmowała, lekarka równie miła, dali gratisik jakiś kremik itp. Odnośnie wyprawki to wszystko co wymieniła to można mieć swoje ale nie będzie tragedii bo oni też to mają i dadzą, wszelkie piżamy, podpaski, majtki poporodowe, tylko klapki swoje, oczywiście my bierzemy wszystko swoje, mydełka, itp.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #78 dnia: 8 Listopada 2007, 21:40 »
proponuje  siteckowe gatki..

ładnie rana się  wietrzy  a nie kisi jak pod flizeliną..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 3 Grudnia 2007, 12:23 »
No drogie Panie i już po! 27.11.2007 o 22:52 urodziła się Emilka, w szpitalu na Pomorzanach, dzisiaj żona wychodzi, ponieważ miała pewną infekcję którą "sprzedała" Emilce i obie na antybiotykach były, na szczęście wszystko już dobrze. Szpital oceniam bardzo dobrze czyste i ładne sale, położne i lekarki bardzo miłe, nie zlewają na pacjentki. Nie ma się co dziwić że jak kobieta wije się podczas skurczów to one nie latają i chuchają ponieważ poród ma boleć i nic z tym nie można zrobić. Studentów bylo chyba tylko 2 czy 3 ale w ogóle nie przeszkadzali, oddział połogowy bardzo ładny, dobre jedzonko, sala 3 osobowa ale po 2 dniach żona miała ją tylko dla siebie. Ogólnie polecamy!

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 5 Grudnia 2007, 18:30 »
oo to moje gratulacje!!!
my też sie zdecydowaliśmy na szpital na pomorzanach
a jakieś rady? na co zwrócić uwage?

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 6 Grudnia 2007, 00:23 »
No i moje problemy z wyborem szpitala rozwiała ostatnio moja pani doktor :) Mam do wyboru az dwa szpitale- Pomorzany i Unia (mam nadczynnosc tarczycy i tez musze miec zapewniona diagnostyke na miejscu jakby co). Opini na temat tych dwoch szpitali jest sporo wiec po wycieczce po oddzialach mam nadzieje ze watpliwoscie sie rozwieja  :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #82 dnia: 6 Grudnia 2007, 13:55 »
od razu mówię,ze  pomorzany wygrają wizualnie..  jest swieżo zrobiony oddział zas unia w przeddzień  przeprowadzki  do polic  juz nie ładuje kasy  w połóg i patologie ciąży.. sama porodówka na unii jest ok.. odnowiona..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #83 dnia: 6 Grudnia 2007, 14:00 »
Akurat największym plusem Pomorzan jest to, że z porodówki odeszły pewne osoby z personelu i od razu zrobiło się milej i przyjemniej....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 10 Grudnia 2007, 07:35 »
oo to moje gratulacje!!!
my też sie zdecydowaliśmy na szpital na pomorzanach
a jakieś rady? na co zwrócić uwage?
w sumie nie musisz na nic zwracać uwagi, personel jest kompetentny i prowadzi was od wejścia aż do wyjścia. Niby pory odwiedzin od 15 do 18:45 ale jak sie slodko spojrzy na panią bodyguard to serce jej mięknie i wpuszcza

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 10 Grudnia 2007, 10:17 »
W tle pogląd na salę połogową na Pomorzanach, na pierwszym planie Emilka z tatusiem :)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 10 Grudnia 2007, 11:39 »
jak kruszynka :Serduszka:

dzięki lewar - jak nie urodze do czwartku to biorą mnie na wywołanie...  :-\

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #87 dnia: 14 Grudnia 2007, 11:22 »
mmmmmmmmmmmmatko! czytam takie sprzeczne informacje na temat szpitalu w Zdrojach ze juz nie wiem co myślec ::) ::) ::) ::) ::) ::)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 14 Grudnia 2007, 11:25 »
mmmmmmmmmmmmatko! czytam takie sprzeczne informacje na temat szpitalu w Zdrojach ze juz nie wiem co myślec ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Tete, ja tam rodzę, więc powiem Ci pozniej co i jak:) tez czytam sprzeczne info, ale mam tu najbliżej i nie chcę się tłuc do centrum z bólami porodowymi. A poza tym tu pracuje mój lekarz i wierze, że wszystko dobrze się ułoży.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #89 dnia: 14 Grudnia 2007, 11:28 »
czytasz sprzeczne informacje, bo tam się ekipa na porodówce zmieniła...
Z jednego szpitala wredpta ubyła i zrobiło się miło...to przylazła do drugiego...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos