Autor Wątek: NASZ RANKING SZPITALI :)  (Przeczytany 120905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Odp: NASZ RANKING SZPITALI :)
« Odpowiedź #420 dnia: 1 Września 2010, 09:37 »
Jest Pati, od niedawna.Spoko, my byśmy się nie załapały jeszcze  ;)

Rodziłam w Zdrojach, dwukrotnie i jestem bardzo zadowolona.
Owszem poród rodzinny kosztował 150 zł, a pojedyncza sala z toaletą  200zł/dobę, ale obecność męża przez cały pobyt w szpitalu (24h na dobę) była dla mnie bezcenna ;)

Nie ukrywajmy największe oblężenie mają Police ze względu na to,że są nowe (ja jestem nieco zrażona do tego szpitala,ale pewnie sporo się zmieniło od mojego ostatniego pobytu). Drugie w kolejce są Zdroje, jak rodziłam pod koniec lipca to ruch na porodówce był jak na targu. Musiałam po porodzie czekać 2h więcej, bo nie było wolnych miejsc (a dla wychodzących przygotowywano wypisy) ::)

Pomorzany straciły nieco na atrakcyjności przez sytuację z sepsą, więc teraz próbują przyciągnąć rodzące darmowym ZZO  :D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #421 dnia: 1 Września 2010, 10:11 »
Darmowe zzo powinno być w każdym szpitalu oferowane.

Tak myślałam, że od niedawna bo wcześniej nie było nic słychać o tym.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #422 dnia: 1 Września 2010, 11:28 »
To nie kwestia próby przyciągnięcia tylko oddolnego dogadania się lekarzy położników z anestezjologami i ich chęć (anestezjologów) do praktykowania zewnątrzoponówek u rodzących...
Bo to jest trochę inne prowadzenie porodu jak normalnie.
A wielu z nich wyjeżdża za granicę, tam to praktykuje i chcą kontynuować tutaj...

...wiem skąd się to zrodziło...bo to moi koledzy...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kasia.g

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #423 dnia: 6 Września 2010, 10:56 »
Ja rodziłam w Stargardzie i jestem bardzo zadowolona.  I leżałam na sali z dziewczyną, która przyjechała tu rodzić ze Szczecina  :)
Julia II 2010
Ksawery VIII-IX 2011
Tymon III 2013

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #424 dnia: 6 Września 2010, 16:09 »
ja z Pomorzan byłam zadowolona. noc spędziłam na patologii, potem porodówka i jeszcze 49g. na oddziale.
przez cały czas miałam świetną opiekę, udzielano mi wszelkich informacji, nie spotkała mnie żadna przykrość czy sytuacja, która mogłaby budzić niepokój...
nie korzystałam z darmowego zzo, ale leżałam w sali jednoosobowej- rodzinnej.

nie demonizowałabym żadnego ze szpitali, rodziłam akurat w tym, więc mam informacje z pierwszej ręki.

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
« Odpowiedź #425 dnia: 21 Października 2010, 13:58 »
Jeden szpital a tyle różnych opinii... teraz już sama się przekonałam dlaczego tak jest :)
Rodziłam w szpitalu w Policach 2 miesiące temu i byłam bardzo zadowolona. Warunki super, opieka także.
Jednak uważam, że tak naprawdę większość zależy od tego na jaką "zmianę" się trafi i ile porodów jest w jednym czasie. Położna która zaprowadziła mnie na salę porodową nie przypadła mi do gustu (nie była zbyt miła) ale na moje szczęście akurat chwilę później była zmiana i przyszła druga, którą mogę tylko chwalić a już nie wspomnę o lekarzu prowadzącym, który bardzo mi pomógł w momencie kiedy zwątpiłam, że dam radę. Dodatkowo oprócz mnie w tym samym czasie rodziła jeszcze tylko jedna dziewczyna więc naprawdę poświęcali mi dużo czasu.
A poza tym muszę dodać iż miałam bardzo szybki poród więc ogólnie po prostu moje wrażenia były pozytywne i myślę że ma to również pewien wpływ na ocenę szpitala.

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #426 dnia: 25 Października 2010, 14:00 »
Ja rodzilam w Zdrojach i bylam zadowolona.Ale uwazam,ze to wszystko zalezy jak sie trafi.
Ile ludzi tyle opini.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #427 dnia: 4 Listopada 2010, 15:45 »
Ja gorąco polecam Police...

Jestem zachwycona opieką zarówno na sali porodowej, sali operacyjnej (niestety skończyło się cc). Szpital czysty zadbany i ładny. Opieka lekarska i położnych świetna... i do tego panie doradzające w sprawie karmienia....

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #428 dnia: 3 Listopada 2011, 10:35 »
mam nadzieję, że nikt mnie nie ochrzani, ale ponieważ ostatnie opinie są sprzed roku, postanowiłam odkopać temat ;) mam jeszcze niby czas, ale wiadomo jak to jest, myśli się o tym porodzie i który szpital wybrać.... pojawiło się już trochę nowych mamuś na forum, dlatego mam prośbę, aby podsunęły jakieś nowe wieści na temat porodu w szczecińskich szpitalach ;) ja na początku brałam pod uwagę Pomorzany, bo stwierdziłam, że mam blisko, ale teraz na pierwszym miejscu stawiam Zdroje, bo podobno mają lepszy sprzęt i...
wiem, że Pomorzany oferują co wtorek zwiedzanie porodówki, czy Zdroje też mają taką opcję? my na pewno nastawiamy się na poród rodzinny i jestem ciekawa czy wcześniej można się z oddziałem zapoznać, jakie są koszty wynajęcia sali jednoosobowej bądź rodzinnej - nie wiem co tam dokładnie oferują :) podobno po remoncie trochę się tam zmieniło.

będę wdzięczna za opinie ;)

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #429 dnia: 4 Listopada 2011, 21:34 »
Porodówkę w Zdrojach chyba można zwiedzić kiedy się tam pójdzie. Przynajmniej ja tak zrobiłam. Aczkolwiek był tam wtedy taki kocioł, że niewiele zobaczyłam.
Natomiast porodówkę w Policach zwiedziłam dużo spokojniej, ale to dlatego, że umówiłam się z położnym stamtąd na konkretną godzinę i on miał dla nas sporo czasu.

Police polecam. Przynajmniej jeśli chodzi o porodówkę - lekarzy, położne, sale. Oddział połogowy o tyle gorzej, że każda położna mówi co innego. Ja miałam problem z karmieniem i można było z tymi kobitami oszaleć. Co jedna to co innego.
Miałam też super komfort przebywania w sali jednoosobowej. Udało mi się i byłam szczęśliwa z tego powodu.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #430 dnia: 6 Listopada 2011, 11:43 »
dzięki agairish. nie wiem czemu nie wzięłam Polic pod uwagę od początku, muszę się tym zainteresować. Może inne dziewczyny mogłyby też coś podpowiedzieć świeżakom?  ::)  :)
dziewczyny, a może wiecie coś na temat szpitala wojskowego? zupełnie o nim zapomniałam...

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #431 dnia: 6 Listopada 2011, 20:00 »
W wojskowym podobno jest fajna opieka poporodowa. Jednak jak weszlam tam to od razu poczułam sie jak w jakimś horrorze. Szpital baaaaaardzo dawno nie byl remontowany i wygląda strasznie. Porodowka to sala, w ktorej sa 3 łóżka oddzielone parawanami. Do niej prowadzi korytarz, w ktorym jest pomieszczenie, gdzie robi sie lewatywe oraz toaleta i prysznic. Na podłodze są obrzydliwe szare kafelki, drzwi sa pomalowane farbą olejna w kolorze sraczkowym a jeszcze dodatkowo jak tam byłam to smierdzialo tam papierosami.
Jak dla mnie to opieka mogła by być nie wiem jak cudowna, ale w takich warunkach to rodzić bym nie chciała. I wcale się nie dziwię, ze tak mało porodów tam się odbywa...

Stokrota - ja Ci proponuję zrobić sobie wycieczkę po tych porodowkach. Sama ocenisz chociaż warunki ;-)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #432 dnia: 6 Listopada 2011, 21:13 »
ło jezu... no słyszałam, że w wojskowym jest koszmarnie, ale że aż tak  ;D pytanie tylko czy można się tam czuć bezpiecznie, tzn. czy lekarze też są tacy przedpotopowi, komunistyczni w trakcie porodu czy jednak chociaż oni poszli z duchem czasu i medycyny ;) np. znieczulenie, cesarka itd. bo coś czytałam, że bardzo stawiają tam na poród sn.

no ale nic, masz rację, muszę iść pozwiedzać i taki mam zamiar, ale dopiero minęła mi połowa ciąży i chcę poczekać chociaż do stycznia. na razie zbieram opinie ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #433 dnia: 6 Listopada 2011, 21:19 »
dziewczyny nie mylcie murów z personelem...

wojskowy nie doczeka się remontu dopóki nie wyjaśni się jego sytuacja, wojsko chce go sprzedać, tyle, że nikt nie ma kasy, żeby go kupić...miasto w to nie wejdzie, PUM również...
pomysły różne są ale wola polityczna musi iść w parze z ekonomiczną...
dopóki nie będzie inwestora, niestety, ale na poprawę warunków lokalowych nie ma co liczyć...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #434 dnia: 6 Listopada 2011, 21:24 »
Ja rozumiem, że brak jest finansów na remonty. Ale smród papierochów na sali porodowej??!!??!! To całkowicie dyskwalifikuje to miejsce, nawet jeśli pracowali by tam najlepsi lekarze i najcudowniejsze położne... Przynajmniej dla mnie.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #435 dnia: 6 Listopada 2011, 21:30 »
pytanie kto palił...
mi na patologi ciąży na Pomorzanach smrodziła jakaś pinda z pooperacyjnej...
dupa pokrojona, ledwo łaziła, ale jarać miała siłę...

niestety walka z palaczami czasem przypomina walkę z wiatrakami...

dzięki Bogu każdy ma prawo wyboru porodówki 
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #436 dnia: 6 Listopada 2011, 22:10 »
Ja rodziłam w wojskowym. No i co z tego, ze takie warunki, jak i tak najważniejsza jest opieka. Cesarka przebiegła sprawnie w super atmosferze. Po operacji też super, no i potem również. Było pusto, więc 2 pediatrów i wszystkie pielęgniarki skakały wokół nas. Cały czas mogłam na wszystkich liczyć. Nie zamieniłabym tego szpitala na inny. I jak wygram w totka to zasponsoruję im remont :D.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #437 dnia: 7 Listopada 2011, 08:57 »
no właśnie ja nie słyszałam o tym szpitalu jeszcze złej opinii jeśli chodzi o personel, wszyscy piszą, że jest dobra opieka. tylko ja źle się wyraziłam, zastanawiałam się czy mają tam sprzęt, bo skoro od tylu lat nie było tam remontu to ciekawe czy stać ich było na zakup odpowiedniego sprzętu. dokładnie nie wyjaśnię o jaki mi chodzi, bo się nie znam ;) ale skoro przyjmują tam porody to znaczy, że chyba można się tam czuć bezpiecznie zarówno w trakcie porodu jak i po, z noworodkiem. mi nie przeszkadza, że jest brzydko, papierochy fakt, przesada, ale może to był jednorazowy przypadek ;)
generalnie w zdrojach podobno traktują pacjentów kiepsko, na pomorzanach też bywa z tym różnie a dodatkowo jeszcze te bakterie co chwilę... ciężko coś wybrać.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #438 dnia: 7 Listopada 2011, 13:12 »
Wiesz co ja się nad tym sprzętem aż tak nie zastanawiałam... Moja ciąża przebiegła bez komplikacji, wiec prawdopodobieństwo, że sie cos stanie było małe. Wyszłam z założenia, jak się coś będzie działo, to udzielą pierwszej pomocy na miejscu, a potem przewiozą do specjalistycznej jednostki.

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #439 dnia: 7 Listopada 2011, 17:50 »
Wiecie, ja wybrałam Zdroje, bo tam pracowała/uje moja lekarka, u której chodziłam na prywatne wizyty to pierwsze, a po drugie-słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat tego szpitala. Mój poród zakończył się cesarką, przy której uczestniczyła moja lekarka i był to dla mnie duży komfort,ale patrząc na ogół- więcej tam (jeżeli kiedyś zdecyduję się na drugie dziecko) rodzić nie będę. Dla mnie fatalna okazała się opieka noworodkowa, kobiety były po prostu straszne, dopiero jedna normalna i no powiedzmy troskliwa okazała się ostatnia zmiana, zaraz przed moim wyjściem... i choćby były tam złote łózka z masażerem, piękne obrazy na ścianach i aksamitna pościel- więcej tam nie pójdę, bo mnie po prostu zawiedli... Nie oczekiwałam, że pielęgniarki będą się rozczulały nad każdym bobaskiem, że będą mnie wyręczać we wszystkim itd, ale odrobina "serca" w takim zawodzie moim zdaniem jest przydatna...  w 34 tyg ciąży ( brak ruchów i skurcze) trafiłam do szpitala  późnym wieczorem  i akurat za mną była kobieta, która zaczęła krwawić w 10 tygodniu ciąży i jak jeszcze siedziałam w gabinecie, przychodzi pielęgniarka i z naprawdę zasmuconą miną mówi do lekarki " przyszła Pani, 10 tydzień ciąży, ma bardzo silne krwawienie, 39 stopni gorączki..." a lekarka zrobiła po prostu minę w stylu " o Jezuuu,znowu to samo" i stwierdziła  w tym samym tonie" no co, wiadomo co jest przecież" . Mówiła to jakby spadła jej kanapka z talerza, a nie jakąś kobieta straciła dziecko... Przy porodzie tez miałam podobną sytuację, razem ze mną była dziewczyna, która zaczęła mocno krwawić i gorączkować i lekarz jeszcze jej nieprzyjemnie odburkiwał, bo ona czegoś tam nie zrozumiała... Ja wiem, że takich przypadków sa setki czy tysiące i nie ma czasu na "rozczulanie się" nad każdym, ale dla mnie bylo to cholernie przykre patzrąc na tą znieczulicę :-\

Offline typowo_amatorsko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: styczeń/luty 2012
« Odpowiedź #440 dnia: 23 Listopada 2011, 11:57 »
Czy któraś z Was rodziła w szpitalu MSWiA na Jagiellońskiej w Szczecinie?? Chodzę tam do lekarza i zastanawiam się nad rodzeniem tam.  Co prawda mam trochę czasu, bo dopiero w maju ale nigdzie  nie mogę znaleźć opinii na temat tego szpitala.  Będę wdzięczna za jakąkolwiek opinię :)

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #441 dnia: 23 Listopada 2011, 12:54 »
A tam w ogóle jest porodowka???

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #442 dnia: 23 Listopada 2011, 13:00 »
W MSWiA nie ma porodówki...mój lekarz też był z tego szpitala. No i nie mógł przyjąć porodu, ale rodziłam w wojskowym i było super.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #443 dnia: 23 Listopada 2011, 13:15 »
Ja rodziłam na Pomorzanach chociaż jestem ze Stargardu  ;D

Poród przez CC, opieka na 6. Salę miałam rodzinną, jednoosobowa z małżeńskim łóżkiem i własną łazienką (polecam).
Jakbym miała rodzić jeszcze raz to na pewno jeszcze raz wybrałabym Pomorzany :taktak:
Aha, za jedynkę nie płaciłam ;)

Offline typowo_amatorsko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: styczeń/luty 2012
« Odpowiedź #444 dnia: 23 Listopada 2011, 15:48 »
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, bo ja byłam święcie przekonana że jest tam porodówka :oops:

Ostatnimi czasy dwie znajome rodziły w Policach i bardzo sobie chwaliły. 

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #445 dnia: 23 Listopada 2011, 15:57 »
odkopałam zdjęcia sali rodzinnej na Pomorzanach. miałam przyjemność spędzić w niej 48h, tak wyglądała ponad rok temu:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #446 dnia: 23 Listopada 2011, 16:16 »
w 2008 wyglądała tak samo...
mam nadzieję, że na 2012 poczeka na mnie w nienaruszonym stanie....
— Richard M. Devos

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #447 dnia: 23 Listopada 2011, 16:52 »
tylko jaka gwarancja, że akurat nie będzie zajęty  ::) ale wygląda bardzo fajnie

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #448 dnia: 23 Listopada 2011, 19:14 »
ano gwarancji nie ma żadnej...
niestety...
— Richard M. Devos

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #449 dnia: 23 Listopada 2011, 20:04 »
a inne sale są tam 2 osobowe czy wieloosobowe?