Autor Wątek: NASZ RANKING SZPITALI :)  (Przeczytany 118861 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.10.2008 r.
Odp: NASZ RANKING SZPITALI :)
« Odpowiedź #300 dnia: 2 Listopada 2009, 22:04 »
takie też się zdarzały, ale fajami to u mnie na sali dwie śmierdziały..matki. O zgrozo !!! Najpierw szła zajarać potem brała dziecko i karmiła ..masakra. I też śmierdziała.
Odbiegając byłam ostatnio w szpitalu w Zdrojach ( u kuzynki )  i jestem bardzo mile zaskoczona, piękne sale o niebo lepsze niż na Pomorzanach i kuzynka mówiła, że opieka też wspaniała, chyba na następne dziecko się w Zdrojach zdecyduję urodzić jak zdążę dojechać...:))

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #301 dnia: 18 Listopada 2009, 12:58 »
a orientujecie sie może czy można zwiedzać szpital wojskowy tak jak pomorzany?

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #302 dnia: 20 Listopada 2009, 14:18 »
Ja rodziłam w zdrojach, lezałam na patologii i na Unii i w Zdrojach i po pobycie w Zdrojach postanowiłam tam rodzić, ze względu na wspaniałą opiekę. Poród-jak poród co tu opisywać-kupę bólu, który za chwilę idzie w niepamięc jak tylko dziecko spojrzy na Ciebie tymi jagodowymi oczkami, połóżne na porodówce-cudowne kobiety i nieba im chylę, pobyt na połogu tez niczego sobie oprócz pielgrzymek odwiedzających. Najgorzej wspominam pielęgniarki i lekarzy na noworodkach, tylko jedna lekarka to z prawdziwego powołania-chyba wszystkie które tam rodziły wiedzą o kim piszę ;) , taka "ciocia" dla maluszków, dwie stare rury prawie doprowadziły mnie do pobytu kilka budynków dalej, nie informowały mnie o badanich jakie robią dziecku ani o wynikach a jak już zapytałam to z łaską odpowiadały i to w "gorszym" scenariuszu, straszac najgorszym.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #303 dnia: 20 Listopada 2009, 16:26 »
Lenko, pewnie tez spotkałaś "Króla Lwa" a w zasadzie lwicę - z wyglądu...taka wredota z łaską, że musi tam pracować  ::)

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #304 dnia: 20 Listopada 2009, 16:58 »
poniekąd przez nią wlasnie musuałam zostać ponad tydzień z dzieckem bo mi "załatwiła" małego, ale to już inna historia, w sam raz na skargę.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #305 dnia: 21 Listopada 2009, 21:30 »
Kurde! A co zrobiła? Nie wiem o ktorej lekarce piszecie... Jakie miała włosy, szczupla, wysoka czy niska? Ciekawe czy na Nią trafiłam.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #306 dnia: 22 Listopada 2009, 12:37 »
Lenka-Szczecin a co zrobiłą ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #307 dnia: 23 Listopada 2009, 16:57 »
nie miałam pokarmu, dopiero na 3 dobę dostałam, dziecko zleciało z wagi sporo bo dokarmić mi nie chcieli-bo to że nie mam pokarmu to moja wina bo za mało dostawiam, a moje brodawki przypominały pole bitwy. Żeby sprawdzić "czemu" dziecko spadło z wagi (nie ważne że było głodne poprostu) zrobili mu badania-oczywiście nikt mnie nie informował o niczym, nie chcialo sie poczekać ża nasiusia do woreczka tylko mi zacewnikowała malego żeby mu pobrac mocz i uszkodziła cewkę, oczywiście było palenie głupa typu-czy dziecko dotychczas siusiało normalnie??? szkoda słow...skonczyło się na antyb.lataniach po usg i lekarzach i niepotrzebnych nerwach i cerpieniu maluszka a na każde pytanie -odpowiedź z wielką łaską.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #308 dnia: 25 Listopada 2009, 12:30 »
MASAKRA JAKAS!

Ja także nie wspominam mile personelu noworodkowego ze Zdroi, a pediatra dr Halina K. ;) (nie wiem czy to ten sam "król lew" była zupełnie trzepnięta.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #309 dnia: 25 Listopada 2009, 14:36 »
Lenka to  nie ciekawie !
No ale najważniejsze że już jest ok !
Tylko ja nie rozumiem w czym problem aby dziecku załóżyć woreczek do pobierania moczu i odczekać max z 5 minut !
Wiadomo ze dziecko jak ma zdjeia pieluszkę to od razu siusia :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #310 dnia: 25 Listopada 2009, 14:43 »
Mojej też założyli woreczek, ale że mało co tam naleciało, to ją zacewnikowali - bo tak ponoć było prościej.
Na szczęście nie było żadnych komplikacji.

Dziubasek - mi popadła inna Pani dr.
A nawet dwie, jednak starsza - tzn. w wieku moich rodziców - no ciut starsza. A druga młoda, wredna itp. krótko ścięta.

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #311 dnia: 25 Listopada 2009, 19:57 »
dokładnie jedna to Halinka a druga w krótkich włosach jak chłopak, Halinka jak mały lezal pod kroplówkami rozwiewała nade mną wizje w "czarnej" wersji, na pytanie jakie leki podają słyszałam- i tak to pani nic nie powie-jakby stał przed nią ostatni głupek..jedyny istny anioł na tym oddziale to z czystym sumieniem dr.Tomczyk

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #312 dnia: 25 Listopada 2009, 21:02 »
oj za odzywkę typu " i tak pani nic nie powie" bym zrobiła awanturę... jako matka masz prawo wiedziec co podają.. ba.. nawet masz prawo odmówić 9  tu niestety często z niekorzyścią  dla  dziecka).. ale prawo masz być poinformowana o stanie dziecka i lekach podawanych..

bardzo bardzo brzydko, pani halinko.. bardzo be..
a ja syszałam,ze od dziś funkcjonuje już  porodówka i neonatologia oraz pato ciaży w policach... nie ma juz porodówki na unii :(

rodzącym  zostaje szpital wojskowy, pomorzany albo zciskanie nóżek i gnanie do polic lub do zdrojów..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #313 dnia: 25 Listopada 2009, 21:44 »
Monia, ja też taki tekst usłyszałam... i w tym momencie kazałam o wszystkich informować moją mamę - tzn. również moją mamę - bo ona była położną i trochę się orientuje - więc już nie mogła nam Pani dr ściemniać.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #314 dnia: 25 Listopada 2009, 23:01 »
Na szczęście u nas było wszystko w porządku z małym, ale samo wrażenie jakie p. Halinka rozsiewała wokół siebie było piorunujące!
BTW wypytywała się nas o prywatne rzeczy, gdzie pracuje mój mąż itd i jak dowiedziała się, że  jest (a raczej był ;) ) przedstawicielem handlowym firmy winiarskiej to ze zdziwieniem spytała dlaczego w jej gabinecie nie stoją dobre wina  ::) gwarantuję- nie żartowała... miałam w pokoju 3 firmowe długopisy i jakiś notesik to mi je świstnęła z tekstem "bo lubię takie gadżeciki".

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #315 dnia: 26 Listopada 2009, 00:12 »
o maaaammm a co to za baba?
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 26 Listopada 2009, 08:58 »
 :o :o :o :o

cZyli zdroje skreśliłam na 100%
pozostały mi pomorzany i unia...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #317 dnia: 26 Listopada 2009, 09:26 »

a ja słyszałam,ze od dziś funkcjonuje już  porodówka i neonatologia oraz pato ciaży w policach... nie ma juz porodówki na unii :(

Aniu, Unii już nie ma.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 26 Listopada 2009, 09:39 »
a Stargard ?
W koncu jest tu kupa lekarzy ze Szczecina .

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #319 dnia: 26 Listopada 2009, 09:44 »
dzięki Anjuschka - jakoś przeoczyłam ten tekst moni
to pomorzany albo police

ela, dla mnie w szpitalu musi byc full wypas opieka nad noworodkiem. tego boję się najbardziej, że będzie nam to potrzebne...  :'(

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #320 dnia: 26 Listopada 2009, 09:55 »
Police zapowiadają się na prawdę dobrze

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #321 dnia: 26 Listopada 2009, 10:30 »
Na szczęście u nas było wszystko w porządku z małym, ale samo wrażenie jakie p. Halinka rozsiewała wokół siebie było piorunujące!
BTW wypytywała się nas o prywatne rzeczy, gdzie pracuje mój mąż itd i jak dowiedziała się, że  jest (a raczej był ;) ) przedstawicielem handlowym firmy winiarskiej to ze zdziwieniem spytała dlaczego w jej gabinecie nie stoją dobre wina  ::) gwarantuję- nie żartowała... miałam w pokoju 3 firmowe długopisy i jakiś notesik to mi je świstnęła z tekstem "bo lubię takie gadżeciki".

Dziubaski u nas też było wszystko w porządku, synek dostał po 10 pkt, dopiero po cewnikowaniu zaczęły się problemy i latali z nim po innych szpitalach. Oprócz tego traktowanie pacjentki jak idiotki, rozumiem że nie jestem lekarzem (o mało brakowało, dokładnie 2pkt ::) ::)) ale wmawianie mi istnych bzdur, np że od stanu zapalnego pochwy, (co może zdażyć sie każdej ciężarnej zwłaszcza latem) mojemu dziecku zrobił się guz przy cewce-to juz jest totalny brak profesjonalizmu. Zresztą co tu dużo mówić, jak się zapytałam pieleniarki jaki lek podaje małemu to usłyszałam że "taki wzmacniający"-  a to był luminal bo mało co cieplarki nie rozniósł. jak mu przepłukiwała wenflon i nie chciało nic iść to pchała tak na siłe, mówię jej że pewnie się zapchał bo już 3 dzień go ma..... a szkoda słów.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #322 dnia: 27 Listopada 2009, 10:37 »
Lenka serdecznie wspolczuje .....

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #323 dnia: 27 Listopada 2009, 10:49 »
Ania masz racje w Stargardzie nie ma dobrej opieki jak coś nie tak z dzieciatkiem .
Ale podobno w starym budynku po ginekologi budują intensywną dla dzieciaczków

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #324 dnia: 27 Listopada 2009, 12:57 »
W zasadzie wszystko zalezy jak się trafi, mi wszyscy włącznie z lekarzem prowadzącym polecali Zdroje, i koleżanki które wcześniej tam rodziły to też były zadowolone, u mnie jakoś ten standart się nie potwierdził, aczkolwiek do porodu i opieki po nie ma się do czego doczepić. Dało się zauważyć jakiś dziwny brak wspólpracy między pielęgniarkami z połogu a tymi od noworodków.
No i jedno co jest na toralny minus to "terror laktacyjny"-dosłownie, jak nie karmisz jesteś postrzegana jak wyrodna matka.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #325 dnia: 27 Listopada 2009, 13:06 »
No i jedno co jest na toralny minus to "terror laktacyjny"-dosłownie, jak nie karmisz jesteś postrzegana jak wyrodna matka.
to chyba jak wszędzie...  ::)
ja nie karmilam w szpitalu tez czułam sie jak ta gorsza matka (rodziłam na pomorzanach)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #326 dnia: 27 Listopada 2009, 13:13 »
oj tak w zdrojach trzeba bylo karmic piersia jak jeszcze niedajboze dziecko za duzo spadlo na wadze przy karmieniu,co 3h i koniec przychdzili i sprawdzali czy karmione.
A mnie troszke zirytowały normy wyników bilirubiny--w Stargardzie są inne w Zdrojach tez.. w moim miescie mały miał duzo podwyzszona--potem sie okazało ze oni nie maja sprzwtu dla noworodkow do mierzenia tylko jak dla dorosłych,i gdy dostalam skierowanie do szpitala w Zdrojach na powrot wyleczenia żółtaczki--panie byly zszokowane a nawet uslyszalam od jedenj z Pediatrów ze...gdybym to na jej zmianie przyjchala z małym to bym nie zostala przyjęta na oddział.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #327 dnia: 27 Listopada 2009, 14:35 »
eeeeetam z  tym terrorem ;) na unii też mówili o cysiu i chodzili, doglądali ale co miałam dać  zu jak laktacja zaczęła się u mnie  dopiero w 5 dniu po cc.. przystawiałam a młoda wyje.. skończyło się na butli.. w końcu było mleczko i cysiowanie... zu nie załapała butli..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #328 dnia: 27 Listopada 2009, 15:34 »
ja pokarm dostałam, fakt dopiero na 3 dobę, tyle że mi dziecka nie dokarmili tylko kazali ciągle przystawiać-to się pojawi, młody zmęczony był moim maltretowaniem go cyckiem i płaczem z głodu, jak poprosiłam o dokarmienie to cisneły we mnie piorunem w oczach, zcisnęly obolałego cycka z którego ledwie kropelka poszła i usłyszłam "no przecież pokarm jest" ??? ??? ??? - problem był w technice-Misiek nie potrafił złapać brodawki (takie mam anatomicznie do d....py) i po kilku nieudanych próbach poprostu zaczynał płakać. Jak zaczełam karmić przez nakładki-to były komentarze-ojojojoj tak to Pani laktacji nie utrzyma...co Pani dziecka do piersi nie potrafi dostawić-kiedyś nakadek nie było i kobiety karmiły :-\ :-\ :-\. A jak zciągałam pokarm i latalam do dziecka z flaszką to też było beeee.
"terror laktacyjny" to taka przenośnia-jeżeli wiecie o co mi chodzi ;D ;D. Bardzo chcialam karmić piersią i te chwile kiedy synek ciągnął pierś, nawet przez nakadki uważam za najwspanialsze chwile, no ale kiedy pojawiły sie u nas mega kolki to w szale płaczu nie chciał chwycić juz piersi i w ruch poszła butelka z moim pokarmem. Nie podjęlam decyzji o nagłym odstawieniu, bo jest "problem" tylko spróbowala go rozwiązać inaczej poprzez zciąganie pokarmu. Z resztą synuś dopiero zaczął przybierać na wadze, jak w dokarmiałam go flaszką, wcześniej wisiał non stop na piersi, pociągnął 3min i zasypiał-tak to byśmy siedzieli w szpitalu z 3tyg.
Pokarmu mam już tyle co kot napłakał i od momentu wyjścia do domu jest dokarmiany sztucznym mlekiem, z przewagą już "sztuczności, ale uważam ze tyle ile mogłam to dałam mu mojego mleczka, chociaz nie było łatwo bo ściąganie było-jest wykańczające >:(

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #329 dnia: 27 Listopada 2009, 20:37 »
A ja mam zupełnie inne doświadczenie ze Zdrojami.