Autor Wątek: NASZ RANKING SZPITALI :)  (Przeczytany 119011 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiah
  • Chuck Norris
Odp: NASZ RANKING SZPITALI :)
« Odpowiedź #390 dnia: 20 Kwietnia 2010, 20:46 »
i ja też nastawiam się na Zdroje ;D

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #391 dnia: 20 Kwietnia 2010, 22:49 »
i ja też nastawiam się na Zdroje ;D

Będę czekać na Twoją relację :) Pewnie będziesz pierwsza :D
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline mckr

• Małgosia ;-)
  • bywalec
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #392 dnia: 21 Kwietnia 2010, 20:00 »
a ja myślę o Policach wiec też bedę wdzieczna za opinie ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #393 dnia: 22 Kwietnia 2010, 08:28 »
W Policach rodziła nasza .:Anka:. i moja kolezanka, obie bardzo zadowolone :)

Offline mckr

• Małgosia ;-)
  • bywalec
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #394 dnia: 22 Kwietnia 2010, 09:15 »
A czy wczesniej zgłaszałyście w szpitalu, ze chcecie tam rodzić??? Jesli tak to kiedy najlepiej to zrobić??? Chcemy poród rodzinny.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #395 dnia: 22 Kwietnia 2010, 09:42 »
mckr - ja polecam police.
super warunki i opieka.

Offline mirelllla
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #396 dnia: 22 Kwietnia 2010, 12:31 »
Najlepiej jest zgłosić poród rodzinny.  W każdym szpitalu są wyznaczone dnie kiedy można to zrobić, a przy okazji zwiedzić szpital.  Jak przynajmniej tak miałąm na Pomorzanach.  Założyli nam książeczkę porodu rodzinnego, tatusiowi pokazali gdzie ma isc się przebrac, kupi ubranko i takie tam. . . A juz przy porodzie dawalam ta bksiazeczke, narzeczony szedl sie przebierac i spotkalismy sie na porodowce, to tak w skrocie.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #397 dnia: 22 Kwietnia 2010, 12:36 »
A czy wczesniej zgłaszałyście w szpitalu, ze chcecie tam rodzić??? Jesli tak to kiedy najlepiej to zrobić??? Chcemy poród rodzinny.
Nie trzeba zgłaszać, gdzie chcesz rodzić, po prostu przyjeżdżasz na IP i już.
Dobrze jest sobie "pozwiedzać" porodówkę, później nie jest taka "obca" i wiesz co i gdzie ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #398 dnia: 22 Kwietnia 2010, 16:06 »
Dokładnie. Ja przyjechałam ze skurczami i nikomu się wcześniej nie musiałam anonsować  :P Jak  już usłyszałam od dr, że rodzimy to zadzwoniłam po męża i przyjechał. Powiedział, że do żony na porodówkę, przebrał się i przyszedł do mnie.

Offline Agnieszka_J

• entuzjasta
  • data ślubu: 16-17.08.2008 :)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 25 Kwietnia 2010, 19:59 »
ojjjj ... dobrze ze się zorientowali ...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #401 dnia: 25 Kwietnia 2010, 20:03 »
niedawno zamienili w Zdrojach teraz w Policach....czas na Pomorzany i Wojskowy.... ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #402 dnia: 26 Kwietnia 2010, 09:31 »
Każdy może się pomylić...zarówno przy zamianie noworodków jak i lekarz podczas operacji...

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #403 dnia: 9 Maja 2010, 14:37 »
Ja od początku chciałam rodzić w Zdrojach ale jakoś potoczyło się inaczej i aby nie przedłużać zgłosiłam się do szpitala w Goleniowie ponieważ tam pracuje mój lekarz i to była bardzo dobra decyzja. Po pierwsze dziecko było duże więc od razu zaproponował cesarkę, a poza tym było zagrożenie, że dziecku może spaść tętno podczas naturalnego więc nie chciał ryzykować. Opieka na porodówce była przemiła, salkę miałam 2 osobową z dziewczyną też po cesarce także wspierałyśmy się, a i opieka po porodzie super. Panie na noworodka też bardzo miłe pomagały przystawiać małą do piersi, kąpały, zabierały dziecko na całą noc aby można było się wyspać tylko trafiła się jedna jędza która mnie załamała swoją gadką ale już dziś mam ją gdzieś bo dajemy sobie radę wbrew tego co mi nagadała.

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #404 dnia: 18 Maja 2010, 12:37 »
Przed porodem miałam wątpliwą przyjemność leżeć tydzień czasu na patologii ciąży w Zdrojach. Pobyt tam wspominam dobrze tylko dzięki dziewczynom, z którymi byłam w pokoju, dobrałyśmy się super i w zasadzie przez cały tydzień dobrze się bawiłam, a przygnębiający nastrój panujący na patologii na szczęście nas ominął. Jeżeli chodzi natomiast o lekarzy i położne, to generalnie dowiedzieć się czegoś od nich to był cud. Wszyscy zdaje się uczestniczyli w konkursie "Kto powie jak najmniej". Nie wiem co to miało na celu, na zadaane pytania odpowiadano półsłówkami, jakby sprawiało to wszystkim wielką trudność i problem. Raz, leżąc podłączona pod ktg, zapytałam się położnej co oznaczają dziwne pikania, które ta maszyna wydawała (nie mówię o biciu serduszka), odpowiedź padła: "nie wiem". Mój mąż siedzący obok tylko prychnął śmiechem i spytał, jak, pracując od lat na jakiejś maszynie można nie wiedzieć co oznaczają wydawane przez nią dźwięki. Został za ten komentarz zgromiony wzrokiem. Wiele do życzenia pozostawiało również wyżywienie. Było niezjadliwe i w mikroskopijnych porcjach. Nie było mowy o jakimkolwiek owocu, bądź chociażby surówce do obiadu. Zawsze mi się wydawało, że ciężarne, a już przede wszystkim ciężarne z zagrożoną ciążą, powinny odżywiać się dobrze, dostarczając organizmowi niezbędnych witamin. Opierając się tylko na wikcie szpitalnym było to niemożliwe. Gdyby nie dowożone jedzonko przez rodzinę możnaby tam paść z głodu.

Natomiast moje wspomnienia odnośnie lekarzy i położnych z porodówki są zupełnie inne. Miałam bardzo ciężki poród, trwał 13 godzin, córcia żle była ułożona, nie celowała w kanał rodny i ostateczne wypychano mi ją z brzucha. Przez cały ten czas czułam wielkie wsparcie ze strony położnych, były na każde zawołanie, ciągle sympatyczne i uśmiechnięte. A miałam okazję "przerobić" dwie zmiany położnych. Również lekarze byli bardzo pomocni, w finałowym momencie skakało wokół mnie trzech lekarzy i cztery lub pięć położnych (już dokładnie nie pamiętam).
Również opieka na noworodkach była bardzo fachowa, położne również były bardzo pomocne. W środku nocy, gdy Mała nie chciała ssać piersi, przez godzinę, bez najmniejszego problemu, pomagała mi jedna z położnych nakłonić Małą do jedzenia. Bardzo mi wtedy pomogła, a po paru godzinach, sama z siebie przyszła dowiedzieć się jak przebiegały kolejne karmienia i czy już wszystko w porządku.
Bardzo chwalę sobie również pomoc pani Doradcy Laktacyjnego.
Co jeszcze mogłabym napisać.
Polecam salę rodzinną. Udało nam się z mężem spędzić w niej pobyt w szpitalu, co dla mnie było bardzo ważne, bo już od samego początku mąż mógł być zaangażowany w opiekę nam Małą przez 24 godziny, co wiadomo, że byłoby niemożliwe gdybym leżała na zwykłej sali. Zresztą byłam tak wymęczona po porodzie, że sama nie miałam siły dojść nawet do toalety i jego pomoc w najmniejszych czynnościach była wtedy nieodzowna.
Generalnie bardzo polecam szpital w Zdrojach. Na porodowce i noworodkach nie spotkała mnie żadna nieprzyjemność. Mogłam liczyć na fachową pomoc, udzielaną z uściechem i życzliwością.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #405 dnia: 19 Maja 2010, 18:49 »
fajnie, ze napislalas - kazda opinia jest cenna !

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #406 dnia: 22 Maja 2010, 22:59 »
Dziewczyny ja rodziłam na Unii, więc teraz cała ekipa jest w Policach.
Powiem tak, 2 tyg. przed porodem leżałam na patologii, lekarze spoko, położne różnie, a w sumie to jedna była taka, że z łaską wszystko.
12.11 zawołali mnie na konsultacje i decyzja jutro wywołują poród. A, że mi ciśnienie podskoczyło (taki nerwus emocjonalny jestem), że pół godziny później zwieźli mnie na porodówkę. A tam decyzja cesarka. Na połogu ogólnie spoko, położne w porządku, a najbardziej poł. Magda, bardzo sympatyczna kobietka. Mój maluch nie chciał ciągnąć z cycka, przychodziła i mi pokazywała co i jak, ale leniuch nie chciał i musiałam ściągać. Lekarze pocieszali i uspokajali, żebym się nie denerwowała. Nikt na mnie nie krzyczał, że nie miałam pokarmu w pierwszych 3 dobach i, że maluch nie je z piersi. Pediatrzy też pozytywnie, dr prowadząca rzeczowa, wszystko mówiła co i jak, a byliśmy prawie tydzień, bo mały miał zakażenie jeszcze z ciąży.
Na salach leżałam dwuosobowych -  takie miałam szczęście. :D
Nasz synek:

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #407 dnia: 8 Czerwca 2010, 15:21 »
A czy jest jakaś dziewczyna która rodziła w Warszawskim szpitalu  ???

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #408 dnia: 10 Czerwca 2010, 12:23 »
Moja koleżanka rodziła na Karowej i była bardzo zadowolona!

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #409 dnia: 29 Lipca 2010, 14:27 »
Mnie zamienili też po porodzie przy pierwszym chyba karmieniu. Naszczęście moja mama się zreflektowała ze dostała jakieś obce dziecko...

A później z tą dziewczyną długi czas się przyjaźniłyśmy... aż do szkoły średniej :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #410 dnia: 30 Lipca 2010, 07:56 »
O kurde, ale historia!!! :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #411 dnia: 30 Lipca 2010, 22:51 »
hehe niezłe ;)
Mojej mamy siostra do dziś wspomina jak w szoku poporodowym kombinowała jak tu podmienić swojego niezbyt urodziwego wtenczas (wymęczonego porodem, z krwiakiem na główce) synka na jakieś ładniejsze dziecko ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #412 dnia: 30 Lipca 2010, 22:58 »
niezła mama...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
« Odpowiedź #413 dnia: 1 Sierpnia 2010, 16:42 »
Ja rodziłam na Karowej  w Warszawie i polecam ten Szpital pod każdym względem.
Personel niesamowity, na każdym oddziale, a wiem co mówie bo spędziłam tam 10dni.

Offline khadija

• zapaleniec
  • data ślubu: 22.V.2010
« Odpowiedź #414 dnia: 31 Sierpnia 2010, 18:32 »
Dziewczyny czy któraś z Was  rodziła,ma zamiar lub wie coś o szpitalu w Stargardzie Szczec.??Obecnie mieszkam w Szczecinie i tu mam lekarza,ale przed porodem wyprowadzam się do Stargardu i raczej tam trafię pod opiekę medyczną!Jeżeli macie jakieś info będę wdzięczna.Pozdrawiam

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #415 dnia: 31 Sierpnia 2010, 22:57 »
Kamila, sporo osób odradza ten szpital... większość kobiet ze Stargardu decyduje się jednak na Szczecin... do Zdroi to zaledwie 20-30 minut drogi... pogadaj z Mają- ona z tego co wiem planuje jeszcze dalszą podróż bo aż do Polic ;) a mieszka pod Stargardem ;)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #416 dnia: 31 Sierpnia 2010, 23:33 »
Ja znam osobę, która jest zachwycona szpitalem i oddziałem w Stargardzie.
Będzie rodziła w listopadzie, to zapytam  :)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #417 dnia: 1 Września 2010, 08:09 »
Ostatnio na SR powiedziano mi że:

Stargard i Goleniów to dobre szpitale, że Police jednak górują pod względem warunków porodowych i poporodowych, W zdrojach pobiera się opłatę 150zł za poród rodzinny, na pomorzanach natomiast Znieczulenie zewnątrz opopnowe podawane jest niemal na żądanie i bez płatnie.

Tyle wiem z teorii :)

Sama chętnie podczytuję wasze opinie o szpitalach :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #418 dnia: 1 Września 2010, 08:17 »
z mojej lokalnej sondy o Stargardzie wynika, że od czasów jak zmienił się tam szef, to zapanowało "nowe" i jest przyzwoicie...
— Richard M. Devos

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #419 dnia: 1 Września 2010, 09:19 »
Ela rodziła w Stargardzie - z tego co pamiętam była zadowolona.

Marta no nie mów mi że na Pomorzanach tak jest ze znieczuleniem... To dobrze zresztą.